Beste massagestoel

Laatste update: 25.04.24

 

Massagestoelen test van 2024

 

Herkenbaar; na een lange vermoeiende werkdag thuiskomen met pijn in de schouders, nek en/of rug? Dan moet je misschien even overwegen om een degelijke massagestoel in huis te halen. Even een halfuurtje of een uurtje achterover zitten en je voelt je weer helemaal als nieuw. Om het voor jou allemaal even makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse massagestoelen. Zo zou de Medisana Shiatsu-Acupressuur MC 825 massagestoel alvast een schot in de roos kunnen zijn. Ideaal om de pijnlijke zones in je rug, nek, taille en bovenbenen grondig aan te pakken. Ook de Elektrische ligstoel blijkt alvast een toppertje te zijn die bovendien tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje wordt aangeboden. Ideaal dus indien je liever niet zoveel budget aan een massagestoel spendeert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Massagestoel Reviews – Top 5

 

Pijn in nek, rug en schouders is een veel voorkomende klacht. Wat is het dan geweldig dat je een massagestoel in huis kan halen. Ook zou je in plaats van een stoel voor een massagekussen kunnen kiezen. Wij hebben er in deze productgroep vijf voor je geselecteerd. Daarbij baseerden wij ons op het advies van onze klanten. Zo kun jij de voor jou beste massagestoel selecteren.

 

 

1. Medisana Shiatsu-Acupressuur MC 825

 

Medisana is een bekend bedrijf in de sector van de gezondheidszorg. Het besteed veel aandacht aan innovatieve producten voor de thuiszorg. Naast de Medisana massagestoel heeft Medisana ook een massagekussen op de markt gebracht. Het biedt diverse typen van massage en wel acupressuur, Shiatsu massage  en vibratie massage.

Dit kussen is ideaal voor thuisgebruik en door zijn verstelbare hoogte ook door iedereen te gebruiken. Het masseert de nek, rug (boven en onder), taille en bovenbenen. Hij is vervaardigd uit een gebruiksvriendelijk materiaal. Het nekkussen is eenvoudig afneembaar om te wassen.

In de review van klanten wordt zeer positief gesproken over dit massagekussen. Het is een prima alternatief voor de toch duurdere massagestoel. Na de behandeling voel je je heerlijk ontspannen en je pijnklachten zijn aanzienlijk minder. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en koop is zeker aan te bevelen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elektrische ligstoel

 

Deze elektrische massagestoel van het merk Vida XL wordt voor een leuke prijs aangeboden. Hij behoort daarmee tot de goedkope massagestoelen. Met zijn fraaie eigentijdse design past hij prima in de woonkamer. Hij is heel goed geschikt voor de behandeling van vermoeidheid en pijn in rug, schouders, billen en benen.

Hij beschikt over 5 instellingen en 8 massagepunten. Daarnaast heeft hij ook nog een verwarmingsfunctie. Hij is uitgevoerd in glanzend kunstleder, dat eenvoudig te reinigen is. De meegeleverde afstandsbediening kun je opbergen in het daarvoor bestemde vak aan de zijkant.

Klanten bevelen aankoop van deze massagestoel aan. Hij zorgt voor een heerlijke dagelijkse ontspanning. De verwarmingsmogelijkheid wordt ook zeker als een pluspunt gezien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer MG300

 

Dit Shiatsu kussen behoort niet direct tot de goedkope massagekussens. Daar staat tegenover dat het wel veel kwaliteit levert voor dit geld. Shiatsu massage is ca. 100 jaar geleden ontwikkeld ter verbetering van het fysieke, emotionele en geestelijke welzijn.

Dit massagekussen is geschikt voor behandeling van nek en rug. Dit kan zowel gelijktijdig als ook onafhankelijk van elkaar. Het kussen zal eerst een lichaamsscan maken op basis waarvan je de gewenste massage kunt instellen. Vrij uniek aan dit kussen is ook dat de massagekoppen verschillend bewegen.

Kopers die je voorgingen, zijn zeer tevreden en spreken over een top massagekussen. Het is van prima kwaliteit. Het materiaal is heel eenvoudig te reinigen. Met de praktische ophanglus hang je hem makkelijk in de kast op. De mogelijkheid van de lichaamsscan wordt zeker als een groot pluspunt gezien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Compact 6022

 

Deze fraai ogende massagestoel biedt veel ontspanning en is van de fabrikant Craftenwood. Met zijn strakke fraaie design past hij in elk interieur. Hij is geschikt voor behandeling van pijnklachten in schouders, rug en billen. Hij beschikt ook over een warmtefunctie voor een goede doorbloeding tijdens de behandeling.

Deze massagestoel beschikt over 5 instellingen voor de massagefunctie en 3 instellingen om de intensiteit te bepalen. Hij heeft in totaal 8 vibratiemotoren. Meegeleverd wordt een afstandsbediening met verlichting. Hij is vervaardigd uit zacht kunstleder dat zich eenvoudig laat reinigen.

Kopers van deze massagestoel zijn zeer positief in hun oordeel. Deze stoel wordt met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Hij biedt een zeer aangenaam zitcomfort en een prima massage. De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed te noemen. Je kunt hier zeker van een top massagestoel spreken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Massagetafel

 

Ben jij zelf massagetherapeut en bezoek jij je klanten aan huis? Dan zou dit wel eens de beste massagestoel voor jou kunnen zijn. Hij is geschikt voor de behandeling van nek- schouder- en rugklachten. Hij heeft een zeer stevig frame en kan cliënten met een maximaal gewicht van 300 kilo probleemloos ondersteuning bieden.

Deze stoel weegt slechts 8,7 kg en is heel eenvoudig in- en uitklapbaar. Met behulp van de meegeleverde draagtas neem je hem makkelijk mee. Alle steunen zijn voorzien van een dikke foamvulling. Ze zijn eenvoudig verstelbaar om op de lengte van je cliënten aan te passen.

Klanten zijn zeer tevreden over hun aankoop. Hij is heel praktisch in gebruik en laat zich ook eenvoudig reinigen. Deze stoel wordt met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Met zijn zeer aantrekkelijke prijs heb je de indruk met een massagestoel aanbieding te maken te hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Massagestoelen koopgids

 

Wat is een massagestoel en welke voordelen kan dergelijk apparaat bieden? Het loont hierbij de moeite om diverse massagestoelen met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt. Sommige stoelen bieden net iets meer mogelijkheden en functies aan en zullen bijgevolg niet langer tot de goedkope massagestoelen behoren. Afhankelijk van de pijnlijke zones zal een bepaalde massagestoel eventueel een betere aanbeveling zijn dan een ander exemplaar. Ook het prijskaartje kan voor sommige gebruikers wel eens belangrijk zijn.


Wat is een massagestoel en het type stoel

Ben je op zoek naar één van de beste massagestoelen? Dan zul je al wel gemerkt hebben dat er heel wat mogelijkheden zijn. Maar wat is dat nu precies zo een massagestoel? Zoals het woord doet vermoeden, gaat het hier om een comfortabele stoel waarin je zonder problemen kunt plaatsnemen. Vervolgens wordt je gemasseerd door de stoel zelf of door een aanwezige masseur. Als je kiest voor de traditionele massagestoelen dan wordt de massage steevast door een erkend masseur gegeven.

Vandaag de dag heb je ook steeds vaker de mogelijkheid om te kiezen voor een gemechaniseerde massagestoel. En daar gaan wij het in deze koopgids hoofdzakelijk over hebben. Een mechanische massagestoel wordt door vele gebruikers ook omschreven als een automatische massagestoel of een robotmassagestoel. De massage komt tot stand door mechanisch bewegende elementen die op een  elektronische manier worden aangestuurd. Het spreekt voor zich dat het prijskaartje uiteraard wel iets hoger zal liggen dan een geheel traditionele massagestoel.

 

Het nut van een degelijke massagestoel

Maar waarvoor kun je een dergelijke massagestoel nu eigenlijk gebruiken? Als je na een lange stresserende werkdag met verkrampte spieren en/ of pijnlijke spieren thuiskomt dan kan een halfuurtje in de massagestoel alvast heel wat wonderen verrichten. Ook wanneer je last hebt van een chronische spierziekte kan de werking van een massagestoel eventueel wel verlichting brengen. Alhoewel het altijd beter is om in dergelijke gevallen ook het advies van je geneesheer te raadplegen.

Het bereik van een degelijke massagestoel is dan ook bijzonder groot. Zo kan het pijnlijke zones in de rug, op de heupen, de armen, het hoofd en de benen op een aangename manier verlichten of zelfs doen verdwijnen. Afhankelijk van het type massagestoel dat je besluit aan te kopen, zul je ook de mogelijkheid hebben om tussen meerdere soorten massagetechnieken te kiezen. Bekijk daarom op voorhand waarvoor je de massagestoel wenst aan te kopen en of je deze regelmatig zult gebruiken.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar een degelijke massagestoel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Uiteraard is het ook allemaal afhankelijk van hoeveel geld je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen. En ben je van plan om de stoel regelmatig te gebruiken of zo nu en dan sporadisch eens een keertje. Hecht je belang aan bepaalde functiemogelijkheden of extra kenmerken of is een basis massagestoel voor jou al ruim voldoende? Zo zou je al een degelijke massagestoel kunnen aankopen voor amper 69 euro maar er zijn ook exemplaren van ruim 230 euro.

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere massagestoelen dan raden wij jou aan om ook even rekening te houden met de online reviews. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een desbetreffende massagestoel. Op die manier krijg je een beter inzicht in de gebruikerservaring en weet je meteen of dergelijke stoel al dan niet iets voor jou is. Door open te staan voor promoties kun je bovendien altijd nog een aantrekkelijke massagestoel aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.


De bediening en het onderhoud van een degelijke massagestoel

Wanneer je op zoek moet naar een degelijke massagestoel dan zul je merken dat er meerdere mogelijkheden zijn op het gebied van de bediening. Zo kun je kiezen voor een massagestoel die voorzien is van een krachtige afstandsbediening. Maar er bestaan ook heel wat massagestoelen die je kunt bedienen door gebruik te maken van het daarvoor beschikbare bedieningsdisplay.

Ook wat het onderhoud betreft hoef je je alvast geen zorgen te maken. Aangezien de meeste massagestoelen vooral zijn afgewerkt door middel van een kunstlederen bekleding, zijn dergelijke massagestoelen bijzonder makkelijk schoon te maken. Zo hoef je er alleen maar even met een vochtig doekje over te wrijven.

 

Extra kenmerken en functies

Je zult merken dat bepaalde massagestoelen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere massagestoelen. Uiteraard zal dit ook een invloed hebben op het prijskaartje alhoewel er altijd leuke aanbiedingen kunnen plaatsvinden. Zo kun je rekening houden met de verschillende massagetechnieken die de stoel aanbiedt en of het mogelijk is om de intensiteit in meer of mindere mate te bepalen. Kun je kiezen uit verschillende programma’s en kun je bepaalde zones al dan niet extra stimuleren.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES