Beste matrasbeschermer

Laatste update: 25.04.24

 

Matrasbeschermers test van 2024

 

Een degelijke matrasbeschermer kan er voor zorgen dat de levensduur van een kwalitatieve matras aanzienlijk wordt verlengd. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen en het is dan ook een goede aanbeveling om een matrasbeschermer aan te kopen. In onze koopgids geven we je graag enkele tips en adviezen om de voor jou beste matrasbeschermer te zoeken. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je merken dat je met de Aerosleep BabyProtect matrasbeschermer een uitstekend product in huis haalt. Het is werkelijk ideaal om in een ledikant te plaatsen zodat je kindje van een heerlijke nachtrust kan genieten. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Fohde Molton matrasbeschermer. Bovendien is het product volledig waterdicht en dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen wanneer je op zoek gaat naar een degelijke matrasbeschermer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Matrasbeschermer reviews – top 5

 

 

Als je de levensduur van je matras wilt verlengen, dan is een matrasbeschermer zeker aangeraden. Afhankelijk van het product kun jij je matras tegen zoveel dingen beschermen zoals vocht, huismijt, schimmels, vlekken etc. Hierdoor blijft je matras schoon en moet je de beschermer alleen eraf halen en schoonwassen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste matrasbeschermer.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Aerosleep BabyProtect

 

Met de Aerosleep BabyProtect matrasbeschermer kan jouw baby nu de hele avond lekker doorslapen. Dit product heeft een open 3D-structuur dat ervoor zorgt dat de huid van de baby vrij kan ademen en dat het niet te warm wordt. Het heeft een absorberende laag dat alle vocht opneemt en de onderste laag zorgt ervoor dat vlekken en bacteriën voorkomen worden op de matras. Je kunt dit product hygiënisch houden, want het is wasbaar op 60 graden. Het is ook gemakkelijk te bevestigen.

Het grootste deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product, want het is duurzaam en het is eenvoudig in gebruik. Het voelt fijn aan en is van goede kwaliteit. Het is ook comfortabel voor kinderen. Voor een ander deel van de gebruikers is dit product oncomfortabel en het heeft een slechte kwaliteit. Daarnaast duurt het wel even voordat het droog is.

Met deze matrasbeschermer van AeroSleep zorg je maar beter voor een iets groter budget. Het product beschikt namelijk niet meteen over de laagste prijs. Toch merken we dat heel wat kopers bijzonder tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid ervan. AeroSleep behoort dan ook tot de bekende en is misschien wel het beste merk op het gebied van matrasbeschermers.

 

Voordelen:

Formaat: deze matrasbeschermer meet 60 x 120 cm en is daardoor vooral geschikt voor kleine baby bedjes namelijk de ledikanten.

Materiaal: deze bijzonder handige matrasbeschermer is gemaakt uit stevig en duurzaam polyester. Het voelt heel zacht en comfortabel aan en is vrij eenvoudig qua onderhoud.

Onderhoud: het is mogelijk om deze matrasbeschermer zonder problemen in de wasmachine te wassen op 30 graden. Op die manier blijft de beschermer niet alleen proper maar ook hygiënisch.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de matrasbeschermer oncomfortabel aanvoelt en ook niet zo snel opdroogt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fohde Molton

 

De Fohde – Molton matrasbeschermer is een geweldig product dat je kunt gebruiken om je matras te beschermen. Dit product is waterdicht en het is voorzien van extra zwaar katoen. Je kunt het gebruiken voor een tweepersoons matras. Het heeft een ademende PU coating die ervoor zorgt dat dit product comfortabel ligt. Belangrijk is dat er geen vocht doorgelaten wordt en dat je matras goed beschermd is. Dit product is wasbaar, maar je kunt het niet in de droger zetten. Let wel, deze matrasbeschermer is niet anti allergisch.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. De kopers zijn allemaal tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is een duurzaam product. Dit product is van goede kwaliteit en het is comfortabel voor het kind. Voor deze kopers is het een top product.

Met de Fohde matrasbeschermer hoef je niet zoveel geld uit te geven en dat kan voor de meeste kopers dan ook echt wel een pluspunt zijn. We merken ook vrijwel alleen maar positieve online reacties op waardoor het misschien wel eens de populairste matrasbeschermer uit de reeks zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de matrasbeschermer meet 140 x 200 cm en is daardoor ideaal voor een tweepersoons bed. Uiteraard kun je ook een ander formaat bestellen.

Materiaal: in tegenstelling tot de voorgaande matrasbeschermer is dit model helemaal vervaardigd uit stevig en degelijk katoen.

Handig in gebruik: verder is de beschermer uitgerust met een PU coating die een ademende structuur biedt. Het is ook nog eens waterdicht en laat dus helemaal geen spatje vocht meer door.

 

Nadelen:

We kunnen alleen maar opmerken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over de kwaliteit en de voordelen van deze matrasbeschermer. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Savel 90x200cm

 

Met de SAVEL matrasbeschermer kun jij de levensduur van jouw matras verlengen. Dit product is gemaakt van 100% katoen en het heeft een waterdichte en ademende werking. Hierdoor kun je rekenen op een frisse en natuurlijke nachtrust.

Je kunt dit product wassen in de wasmachine op een temperatuur van 95 graden. Het is een ideaal product dat je kunt gebruiken voor een optimale bescherming en een goede nachtrust, want het zorgt ook ervoor dat je het niet warm zult krijgen en beschermt je matras ook tegen huismijten. De gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is een heel zachte matrasbeschermer en het is handig in gebruik. Het voelt fijn aan en het past perfect. Dit product is van goede kwaliteit en het is comfortabel voor het kind.

Deze gebruikers geven goed advies voor dit product en raden het aan. Het enige minpunt voor een gebruiker is dat er geen verbinding is onder de matras.

Indien je op zoek bent naar een matrasbeschermer met een ademende structuur die ook nog eens waterdicht is, dan kun je altijd dit model bekijken. Deze matrasbeschermer is afkomstig van het bekende merk Savel en is beschikbaar in verschillende formaten. Laten we daarom even op zoek gaan naar de voor- en nadelen hiervan.

 

Voordelen:

Comfort: de matrasbeschermer is gemaakt uit een combinatie van katoen en flanel. Het biedt enerzijds een ademende structuur en is anderzijds ook helemaal waterdicht.

Budget: in vergelijking met de voorgaande producten die we besproken hebben, valt de prijs van deze matrasbeschermer dan ook bijzonder goed mee.

Formaat: de matrasbeschermer meet 90 x 200 cm maar is ook te verkrijgen in tal van andere formaten. Zo kies jij het model dat het beste bij het bed past.

 

Nadelen:

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bedlin Waterdicht 90x200cm

 

Met de Matrasbeschermer Waterdicht 90x200cm ben je ervan verzekerd dat je matras goed beschermd is. Dit product is geschikt om te gebruiken voor een 1 persoons matras. Het is een waterdichte matrasbeschermer die gemaakt is van badstof, polyester en katoen. Handig van dit product is dat het aan de 4 hoeken voorzien is van elastiek, waardoor het goed aan de matras bevestigd kan worden. Het is antiallergisch en je kunt het ook wassen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een matrasbeschermer aanbieding. En dat is het ook voor een deel van de kopers, want voor hen is dit product comfortabel en handig in gebruik. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding en het voelt fijn aan. Voor een ander deel van de kopers is dit product onhandig in gebruik en is het niet duurzaam.

Indien je op zoek bent naar een degelijke matrasbeschermer maar je liefst van al niet zoveel geld wenst te spenderen dan loont het de moeite dit product eens te bekijken. De matrasbeschermer is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Bedlin. Het is aan te raden de voor- en nadelen hieronder eens grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van het voordelige tarief van deze matrasbeschermer. Het beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we hier in deze lijst bespreken.

Formaat: de matrasbeschermer meet 90 x 200 cm en is daardoor werkelijk ideaal om te plaatsen op een normaal eenpersoonsbed.

Materiaal: deze matrasbeschermer is gemaakt uit een combinatie van verschillende materialen zoals katoen en badstof. Het voelt dus heel erg comfortabel aan volgens verschillende kopers.

Handig in gebruik: de matrasbeschermer is voorzien van een handige elastiek ter hoogte van de 4 hoeken. Verder is deze handige matrasbeschermer ook helemaal waterdicht.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: slechts één koper is van mening dat deze matrasbeschermer niet echt duurzaam is en vrij snel kapot gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Briljant Evolon

 

Als jij je matras op een heel ander niveau wilt beschermen dan kun je de matrasbeschermer van Briljant kopen. Dit product is een 1 persoons anti-mijt beschermer en biedt bescherming tegen huismijt allergie, schimmelsporen, pollen en stof. Het is ook nog hygiënisch te onderhouden doordat je het op 95 graden kunt wassen en je kunt het in de droger laten drogen. Dit product werkt absorberend, ademend en is voorzien van een handige ritssluiting.

Er zijn tot nu toe maar 2 reviews geschreven voor dit product. De beoordelingen van dit product zijn verdeeld. Voor de ene koper is dit product wel van goede kwaliteit en is het ook handig in gebruik. Het past perfect en is gemakkelijk om te onderhouden.

Dit product voelt niet prettig aan, want het is net alsof je op plastiek ligt. De andere koper vindt dit product handig in gebruik, maar had moeite met de maat.

Ook met deze matrasbeschermer van het merk Briljant kun je rekenen op een degelijk en duurzaam product. De matrasbeschermer meet 90 x 200 cm en is daardoor werkelijk ideaal om te bevestigen op een standaard eenpersoonsbed. Alvorens je het product aankoopt, is het aangewezen om de voor- en nadelen even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Materiaal: doordat deze matrasbeschermer uit microvezel bestaat, is het werkelijk ideaal om huisstofmijt tegen te gaan.

Handig in gebruik: je zult merken dat deze matrasbeschermer bijzonder snel en gemakkelijk opdroogt. Verder absorbeert en ventileert de beschermer ook bijzonder goed. Doordat de matrasbeschermer kan afgesloten worden met een rits, is je bed ook beter beschermd tegen mogelijke bacteriën.

Onderhoud: je kunt de matrasbeschermer er gemakkelijk afhalen en zonder problemen wassen op 30 graden.

 

Nadelen:

Oncomfortabel: één enkele koper vindt dat de matrasbeschermer toch niet zo comfortabel aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Matrasbeschermers koopgids

 

Een matrasbeschermer of hoeslaken wordt gebruikt om een matras te beschermen tegen vuil en slijtage. Een matrasbeschermer kun je regelmatig wassen voor een betere hygiëne tijdens het slapen. We geven je enkele aanbevelingen over punten waar je moet op letten tijdens de aankoop van een matrasbeschermer. Denk maar aan de verschillende soorten matrasbeschermers, de maat van de matras, het type materiaal, welke kleur en de prijs.

 

 

Soorten matrasbeschermers

 

Door de grote keuze aan verschillende soorten matrassen is het maar normaal dat er evenveel diversiteit te vinden is bij de matrasbeschermers. Het soort beschermer hangt af van enkele factoren zoals de dikte van de matras. Een normale matras heeft een dikte van 12 tot 25 cm, voor dit type matras kun je een normale matrasbeschermer gebruiken.

Voor dikkere matrassen van 35 cm is het nodig dat je een matrasbeschermer met een hoge hoek koopt. Deze hebben een grotere hoek zodat je de beschermer goed kunt vastmaken aan de matras.

Sommige matrasbeschermers kun je splitten aan de bovenkant, deze zijn geschikt voor verstelbare matrassen waarvan je de helften apart kunt verstellen. Dankzij de inkeping in het midden kun je deze beschermer correct bevestigen. Je kunt ook een split topper kopen die geschikt is voor dunne topper matrassen.

 

 

De maat van de matras

 

Het is heel belangrijk dat je een hoeslaken koopt die geschikt is voor het formaat van je matras. Je wilt geen te klein of te groot hoeslaken kopen. Neem daarom eerst de afmetingen van je matras, zowel lengte, breedte en hoogte. Bij een verstelbare matras mag je niet vergeten om de inkeping te meten.

Sommige mensen hebben een topper op de matras liggen voor meer comfort en bescherming. Je hebt dan twee keuzes: je kunt twee matrasbeschermers kopen of een beschermer met een hoge hoek die je over allebei kunt plaatsen.

De meeste matrasbeschermers worden gelukkig verkocht met dezelfde maten als een matras. Als je een beschermer koopt die kan rekken dan is het niet erg als je die iets kleiner koopt, maar als de matrasbeschermer niet stretched dan moet je zeker de precieze afmetingen in acht nemen.

De beschermers verschillen ook in hoogte: je hebt normale matrasbeschermers maar ook modellen met een hoge hoek of voor een topper. Voor toppers die hoger zijn dan 12 cm is het beter om een normale matrasbeschermer te kiezen.

 

 

Materiaal van de matras

 

Je kunt kiezen om een geweven of een gebreide matrasbeschermer te kopen. Een geweven beschermer wordt meestal vervaardigd uit katoen of linnen en de gebreide modellen bestaan ook uit katoen maar in combinatie met een rekbare stof zoals lycra.

Een geweven matrasbeschermer is fijn en zorgt voor verkoeling. Omdat het product niet rekbaar is kun je het in verschillende maten bestellen. Een rekbare matrasbeschermer kun je op meerdere matrassen gebruiken. Nu kun je nog de stof kiezen.

Katoen is goed om vocht te absorberen en is natuurlijk. Je kunt uit vele kleuren kiezen en de kwaliteit van een katoenen matrasbeschermer is uitstekend. Jersey wordt vooral gebruikt voor rekbare matrasbeschermers. Deze stof hoef je niet te strijken en is eenvoudig om te onderhouden. Er zijn enorm veel verschillende kleuren beschikbaar.

Een andere soort is polykatoen, ook deze stof hoef je niet te strijken. Deze natuurlijke stof heeft een fijne kwaliteit en voelt aan als percal. Percal is goed om vocht te absorberen en is biologisch. Linnen is zacht en wordt nog zachter na het wassen, absorbeert vocht en je hoeft het niet te strijken.

Kleur en prijs

 

Matrasbeschermers zijn beschikbaar in alle kleuren van de regenboog, maar je zult natuurlijk een product willen met een kleur die bij je lakens past. Er zit niet echt een prijsverschil tussen beschermers van verschillende kleuren, hoewel het soms kan voorkomen dat witte matrasbeschermers iets goedkoper zijn.

Het nadeel aan een witte matrasbeschermer is dat ze vlug vuil worden en je kunt het er ook aan zien. Je zult deze matrasbeschermer dus geregeld moeten wassen om het product proper te houden. Je kunt eenvoudig verschillende kleuren met elkaar vergelijken en kijken of ze bij het interieur van je slaapkamer passen.

Daarna kun je een budget opstellen en op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. Er zijn geregeld promoties, zowel in de winkel als online. Misschien vind je wel een winkel die bezig is met een uitverkoop en kun je een mooi koopje op de kop tikken!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES