5 beste matraswiggen Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste matraswiggen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bestaat je tweepersoonsbed uit 2 enkelvoudige matrassen? Dan heb je misschien ‘s nachts ook last van die vervelende naad? Maar wist je dat je de naad makkelijk kunt verdoezelen met behulp van een degelijke matraswig? In de tabel hieronder zetten wij graag 3 hedendaagse toppertjes even extra in de kijker. Zo blijkt de Boxspring Company Matras alvast een uitstekende optie te zijn en, zoals de naam doet vermoeden, geschikt voor heel wat Boxspring matrassen. Uiteraard moet de Comfycentre Matraswig met band zeker niet onderdoen voor zijn eerdere broertje. Bovendien wordt deze liefdesbrug geleverd inclusief een verstelbare band.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste matraswiggen (Reviews) van 2024

 

De beste matraswig hoeft niet altijd het duurste exemplaar uit het rijtje topproducten te zijn. Zo vind je eveneens tal van aanbiedingen en goedkope matraswiggen inclusief matrasonderleggers die meer dan de moeite waard zijn. Bedenk of je hierbij op zoek bent naar een antislip matrasonderlegger van 140×200 cm, een 120×200 matrasonderlegger of toch nóg een ander formaat? Wij maakten alvast een selectie van 5, rekening houdend met de klantervaringen vermeld in de online reviews en het advies van experts.

 

1. Boxspring Company Matras Liefdesbrug Pour d’amour liefdesbrug

 

Het is misschien niet meteen de laagste geprijsde liefdesbrug, maar toch zeker één van de goedkope exemplaren uit onze selectie. Bovendien toont de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren aan dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn van hun aankoop, wat doet vermoeden dat deze matraswig vast en zeker tot de populairste uit het lijstje behoort. Slechts één koper ervaart deze liefdesbrug matras als bijzonder onaangenaam.

Deze unieke liefdesbrug wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 20 bij 200 cm en is bedoeld voor gebruik op een standaard boxspring matras. Ondanks een gewicht van slechts 10 gram, kan deze matraswig makkelijk belast worden met maximaal 90 kg. 

Verder blijkt de hoes van matraswig vervaardigd uit duurzaam polyether terwijl men voor de vulling een beroep heeft gedaan op de positieve eigenschappen van koudschuim. Op die manier past de wig zich moeiteloos aan en zul je amper de naad tussen de twee matrassen in, voelen.

 

Voordelen:

Formaat: de matraswig kent een maximale breedte van 20 cm, aangevuld met een totale lengte van 200 cm.

Draagkracht: ondanks zijn beperkte gewicht en relatief compacte formaat, kan hij een maximaal belastbaar gewicht van 90 kg probleemloos hebben.

Materiaal: de buitenkant van de wig blijkt vervaardigd uit duurzaam polyether terwijl men voor de vulling gekozen heeft om koudschuim te gebruiken. Bovendien is de wig 100% anti-allergisch.

Handig in gebruik: deze unieke én budgetvriendelijke matraswig zorgt ervoor dat de naad tussen 2 eenpersoonsmatrassen probleemloos kan worden opgevuld wat leidt tot een aangename nachtrust.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: ondanks de vele positieve reacties is er toch één klant die de matraswig als bijzonder oncomfortabel ervaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Comfycentre Matraswig met band Liefdesbrug voor Matrassen Bedbinders T stuk

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je bereid hiervoor een ruimer budget te voorzien, dan kan deze liefdesbrug van ComfyCentre misschien wel wat voor jou zijn. In tegenstelling tot het vorige product blijkt deze matraswig afgewerkt met een stevige verstelbare band zodat de wig niet zomaar in de naad verdwijnt en het makkelijker wordt om de beide matrassen bij elkaar te houden.

Verder is deze liefdesbrug voorzien van een ruime breedte van 30 cm, aangevuld met een maximale lengte van 200 cm wat resulteert in een maximale belastbaarheid van 200 kg. Qua materiaal heeft men zowel aan de buiten- als binnenkant gekozen om te werken met slijtvast flexibel traagschuim. Dit in combinatie met de premium stiksels zorgen voor een ongekend comfort en bijgevolg een uitstekende nachtrust.

Ondanks het hoge prijskaartje lijken de meeste klanten echter wel overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid.

 

Voordelen:

Breedte: in vergelijking met standaard matraswiggen kent dit exemplaar met 30 cm een ruime breedte. Daardoor is de kans klein dat de liefdesbrug tussen de naad van de 2 matrassen verdwijnt.

Materiaal: men heeft gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van traagschuim, dit zowel wat betreft de buitenkant als vulling van de wig. Dit wordt afgewerkt met premium stiksels die amper tot niet voelbaar zijn.

Band: de matraswig blijkt voorzien van een brede verstelbare band die de beide matrassen goed bij elkaar weet te houden én verhindert dat de wig tussen de naad verdwijnt.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar een aanbeveling, dan is dit product jammer genoeg niet meteen de best mogelijke aanbeveling.Te slap:één enkele koper is van mening dat de wig toch net iets te slap is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Matraswig 200cm Weg met die naad!

 

Een liefdesbrug maakt het mogelijk om de tussen 2 eenpersoonsmatrassen volledig weg te werken zodat je vervolgens gebruik kunt maken van een tweepersoons dekbedovertrek, wat het extra handig én comfortabel maakt. Net zoals het eerste product, wordt ook deze wig jou aangeboden door Matraswig, een bekend zoniet het beste merk waarbij kwaliteit en duurzaamheid worden gegarandeerd! 

De wig kent hierbij een maximaal formaat van 20 x 200 cm inclusief een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 110 kg. Verder blijkt de liefdesbrug vervaardigd uit duurzaam polyether en werd hij afgewerkt met een stevige dubbeldoek die bovendien anti-allergisch is. Voor een optimaal gebruik wordt aangeraden om deze wig aan te kopen in combinatie met antislipmatten die je aan de onderkant van de matras kleeft.

Klanten reageren over het algemeen bijzonder positief alhoewel een kleine minderheid de matraswig toch net iets te dik vindt.

 

Voordelen:

Draagkracht: deze unieke matraswig kent een maximaal belastbaar gewicht van ruim 110 kg.

Formaat: de matraswig blijkt maar liefst 20 cm breed en ruim 200 cm lang.

Materiaal: zowel voor de vulling alsook de buitenkant heeft men een beroep gedaan op de positieve en comfortabele structuur van polyether. Vervolgens werd de wig voorzien van een handige dubbeldoek.

Anti-allergisch: in tegenstelling tot sommige andere wiggen, blijkt dit exemplaar 100% anti-allergisch te zijn.

 

Nadelen:

Te dik: een blik op de online reviews toont aan dat enkele klanten de matraswig als behoorlijk dik en bijgevolg oncomfortabel ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Matraswig Liefdesbrug Antislip Matrasonderlegger Bedbinder Deluxe

 

Ben je bewust op zoek naar een combinatie tussen een kwalitatieve matraswig en een koopje, dan is dit product van Bedbinder DeLuxe jou vast en zeker op het lijf geschreven. De wig wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk ruime breedte van 50 cm aangevuld met een maximale lengte van 260 cm wat hem uitermate geschikt maakt voor een degelijke tweepersoonsmatras. 

Hij blijkt verder vervaardigd uit een perfecte combinatie van polyester en polyether waardoor niet alleen een optimaal ligcomfort wordt gegarandeerd maar eveneens een maximale draagkracht mogelijk blijkt van 300 kg. Kortom, een degelijke liefdesbrug waarbij een antislip matrasonderlegger helemaal overbodig wordt.

Een blik op de verschillende online reacties van klanten toont aan dat de meesten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts een kleine minderheid van de kopers had iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Formaat: de matraswig wordt gekenmerkt door een ruime breedte die maar liefst 50 cm bedraagt in combinatie met een lengte van 260 cm.

Comfort: de aanzienlijke breedte van 50 cm zorgt ervoor dat de matrassen probleemloos met elkaar verbonden worden zonder dat daarvoor een antislipmat nodig is.

Materiaal: de matraswig is gemaakt uit duurzame en 100% ademende stof wat gelijk bijdraagt aan het comfort.

Handig in gebruik: het betreft een universele liefdesbrug die je maximaal kunt belasten met 300 kg.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: sommige klanten zijn van mening dat de kwaliteit van deze matraswig toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beter Bed Matraswig Liefdesbrug Polyether 200cm

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke liefdesbrug die jou wordt aangeboden en geleverd door Beter Bed Select. Op basis van de online reviews kunnen we stellen dat kopers tot op heden tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het budgetvriendelijke prijskaartje, wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4 sterren.

Zo wordt deze universele liefdesbrug gekenmerkt door een maximaal formaat van 22 bij 200 cm, wat een maximaal belastbaar gewicht van ongeveer 120 kg oplevert. Ideaal om 2 afzonderlijke eenpersoonsmatrassen met elkaar te verbinden om ze vervolgens met een tweepersoonsbeddengoed aan te kleden.

De matraswig blijkt overigens vervaardigd uit duurzaam polyether wat heel comfortabel en naadloos aanvoelt en bovendien anti-allergisch blijkt te zijn. Kortom, een goede optie tegen een budgetvriendelijk prijskaartje.

 

Voordelen:

Betaalbaar: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje.

Materiaal: zowel de buitenkant als de vulling blijken vervaardigd te zijn uit duurzaam anti-allergisch polyether.

Handig in gebruik: het betreft een universele matraswig die je kunt gebruiken in combinatie met diverse soorten matrassen. Verder biedt hij een draagkracht van 120 kg aan.

 

Nadelen:

Breedte: in tegenstelling tot sommige andere matraswiggen uit dit lijstje, is dit exemplaar slechts 22 cm breed.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Matraswiggen Koopgids

 

Heb je al gehoord van een matraswig? En ben je toevallig op zoek naar een geschikt exemplaar? Dan willen wij jou graag even verder op weg helpen met behulp van deze handige koopgids waarin we enkele factoren verder trachten uit te diepen. Bedenk dat bij het vergelijken van de verschillende exemplaren, ook de materiaalsoorten en het formaat een belangrijke factor zullen zijn. Daarnaast lijkt het aangewezen om de raad en aanbeveling van experts en/ of andere gebruikers niet terzijde te laten. Op die manier wordt je eventueel op de hoogte gebracht van leuke promoties en eventuele aanbiedingen.

Wat is een matraswig en het gebruiksgemak

Een matraswig, vaak ook wel omschreven als liefdesbruggetje, is een praktisch hulpstuk om de naad tussen 2 afzonderlijke eenpersoonsmatrassen probleemloos op te vullen. Best wel handig indien je dubbel bed bestaat uit 2 eenpersoonsmatrassen en je bijgevolg te maken krijgt met een vervelende naad tussen de beide matrassen. Door gebruik te maken van een dergelijke liefdesbrug kun je de beide matrassen vervolgens “aankleden” met behulp van een tweepersoons beddengoed zonder daarbij het vervelende gevoel van de naad te ervaren.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar even snel een matraswig online te bestellen of in de winkel aan te kopen. Er zijn wel degelijk factoren waar je rekening mee dient te houden wil je ‘s nachts van een heerlijke nachtrust kunnen genieten. Zo zul je begrijpen dat matraswiggen in verschillende formaten, designs, vormen en materialen bestaat wat eveneens resulteert in verschillende prijskaartjes. Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook een heleboel knopen die je geleidelijk aan zult moeten doorhakken. 

 

Welke voordelen brengt het met zich mee?

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk werd, kan een degelijke matraswig of liefdesbrug best wel een meerwaarde bieden in sommige huishoudens. Zo zijn er heel wat koppels die over een tweepersoonsbed beschikken maar gebruik maken van 2 aparte eenpersoonsmatrassen. Op die manier ontstaat een vervelende naad tussen de beide matrassen die vaak ‘s nachts voor heel wat ongemak kan zorgen. Zeker wanneer je de gewoonte hebt om voornamelijk in het midden van je bed te slapen.

Een matraswig is dan ook een handig tussenstuk waarmee je de overgang tussen de beide eenpersoonsmatrassen soepeler kunt laten verlopen. Bovendien voelt dit niet alleen comfortabel en aangenaam aan maar biedt het je eveneens ook de optie om de matrassen te voorzien van kwalitatief tweepersoons beddengoed. Op die manier hoef je geen dubbele aankoop te doen maar kun je gelijk voor het tweepersoons beddengoed opteren.

 

Het type in functie van het formaat en het belastbare gewicht

Zoals reeds eerder aangegeven bestaan er wel degelijk verschillende soorten tussenstukken waardoor het niet aangeraden is om zomaar in het wilde weg een matraswig in het winkelmandje te plaatsen. De verschillen situeren zich voornamelijk op het formaat en het belastbare gewicht.

Zo wordt het formaat van de matraswig, die overigens vaak rechthoekig zal zijn, steevast uitgedrukt in centimeters, afgekort “cm”. Hierbij kan de breedte makkelijk variëren van 5 tot maar liefst 230 cm aangevuld met een variërende lengte van 10 tot 460 cm. Het spreekt voor zich dat de breedte en de lengte rechtevenredig zullen zijn met de grootte en het type matras. Zo zal een eenpersoonsbed voor kindjes een andere afmeting kennen dan een volwassen tweepersoonsbed of een boxspring.

Wees bij je keuze voor een bepaald formaat eveneens aandachtig voor het totale draagvermogen. Het draagvermogen van een matraswig bepaalt de maximale belasting die mogelijk is en zal afhankelijk zijn van het type, de gebruikte materialen en het formaat. Op die manier kan het draagvermogen variëren van 50 kilogram tot meer dan 150 kilogram.

 

De gebruikte materialen en vulling

Niet minder belangrijk zijn uiteraard de materialen die worden gebruikt tijdens het productieproces en de uiteindelijke vulling. Zo zullen de meeste matraswiggen vervaardigd zijn uit duurzaam polyester of traagschuim. Echter kunnen ook materialen zoals polyether, koudschuim, stof en badstof aan het rijtje worden toegevoegd.

Qua vullingen mag je dan weer rekeningen op de positieve eigenschappen van materialen zoals koudschuim, foam, traagschuim en polyether die zich perfect aanpassen aan je lichaamsvorm.

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden?

We willen deze koopgids graag afsluiten door het nog even kort te hebben over het mogelijke prijskaartje. Afhankelijk van het type, het merk, het design, het formaat en de gebruikte materiaalsoorten kan de uiteindelijke prijs variëren van ongeveer 30 tot 80 euro. Waarmee gelijk duidelijk wordt dat de aanschaf van een degelijke liefdesbrug helemaal geen stukken van mensen hoeft te kosten.

Vind je dit prijsbedrag toch nog steeds behoorlijk duur, dan raden wij jou aan om even uit te kijken naar leuke aanbiedingen en promoties. Neem eventueel ook een kijkje in tal van outlet stores waar je vaak heel wat leuke koopjes kunt doen. Veel succes!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES