3 beste Mini Airco’s Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste mini airco’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende beschikbare mini airco apparaten. Kies je voor kwaliteit en duurzaamheid of is het prijskaartje toch net iets belangrijker? Of misschien wil je wel een combinatie van de 3 bovenstaande eigenschappen. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse mini airco apparaten en zijn onder andere uitgekomen bij de Olimpia Splendid die beschouwd wordt als een handzame mobiele airco en bijgevolg snel en eenvoudig te verplaatsen is. Daartegenover staat de Homezie Mini Airco / USB Oplaadbaar die – zoals de producttitel doet vermoeden – makkelijk met behulp van de meegeleverde USB-kabel kan worden opgeladen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

3 beste mini airco’s (Reviews) van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste mini airco maar kun je maar geen keuze maken? Dan helpen wij jou graag even op weg. Wij zijn op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar evenzeer met het, positieve en/ of negatieve, advies van klanten. Neem rustig de tijd om de volgende producten even te bekijken en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Olimpia Splendid Dolceclima compact 10P Mobiele Airco

 

Vanwege het hoge prijskaartje zul je deze mini airco alvast niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten. Toch krijg je, volgens heel wat klanten, wel degelijk een uitstekende kwaliteit aangeboden voor deze prijs. Het betreft hier een compacte mobiele airco die jou wordt aangeboden door het bekende merk Olimpia Splendid.

De airco levert een totaal vermogen van maar liefst 2640 Watt aan inclusief een koelvermogen van wel 10000 BTU. Ruimtes met een maximale oppervlakte van 33 m2 vormen dan ook geen enkel probleem. Je hebt bovendien de mogelijkheid om zowel de thermostaat alsook de luchtuitlaat te verstellen. Verder geniet je de aanwezigheid van een aan- en uitschakelaar en een indicatielampje. Doordat de airco verrijdbaar is, kun je deze makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Het is een degelijke en duurzame compacte mobiele airco die geleverd wordt inclusief een afstandsbediening en raamafdichtingskit. Houd er wel rekening mee dat het apparaat, voorzien van het energielabel A, niet zo heel zuinig te werk gaat. Verder blijkt het geluidsniveau wel behoorlijk hoog te liggen met 63 dB.

 

Voordelen:

Vermogen: het mag dan wel een compacte airco zijn, toch geniet je een vermogen van maximaal 2640 Watt in combinatie met een koelvermogen dat moeiteloos de 10000 BTU bereikt.

Handig in gebruik: deze mini airco van Olimpia, mogelijks het beste merk, laat het toe om de thermostaat en de luchtuitlaat eigenhandig te regelen.

Verrijdbaar: de mini airco blijkt ook nog eens verrijdbaar en daardoor makkelijk te transporteren.

Gebruiksgemak: de mini airco wordt verder aangevuld met een aan- en uitschakelaar en een handig indicatielampje.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt het niet meteen het product met de laagste prijs te zijn.

Geluidsniveau: een totaal geluidsniveau van ruim 63 dB, blijkt het niet meteen een stille mini airco te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Homezie Mini Airco / USB Oplaadbaar / Aircooler / Mobiele airco / Tafelventilator

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke mobiele airco die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Homezie mini airco het bekijken alvast meer dan waard. Met zijn bijzonder compacte formaat van 14,5 x 15 x 18 cm en dito lichte gewicht zou hij zelfs als tafelventilator kunnen beschouwd worden. Ideaal indien je tijdens de warme zomermaanden moet studeren of werken.

De Homezie mini airco steunt daarbij op het principe van een bijzonder krachtige 2000 mAh Lithium batterij die, met behulp van een meegeleverde USB-kabel, makkelijk kan worden opgeladen. Eenmaal deze USB ventilator helemaal is opgeladen en vervolgens correct wordt ingeschakeld, weet hij een maximaal vermogen van 10 watt te genereren wat ongeveer overeenkomt met een windsnelheid van 2m/s. 

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt met de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende windsnelheden, de windrichting aan te passen en/ of gebruik te maken van de verneveling technologie. Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie eindscore van 5 sterren aan waardoor we kunnen besluiten dat deze (slaapkamer) mini airco misschien wel tot de populairste uit de reeks behoort.

 

Voordelen:

Oplaadbaar: de mini airco is voorzien van een krachtige 2000 mAh Lithium batterij die – indien volledig opgeladen – makkelijk een gebruiksduur van wel 5 uren levert.

Draagbaar: doordat hij – indien opgeladen – geheel draadloos functioneert, kan hij makkelijk overal mee naartoe worden genomen. Met behulp van het degelijk geïntegreerde handvat, wordt dit comfort naar een hoger niveau getild.

Windsnelheid: naast de instelbare windrichting, kun je tevens ook schakelen tussen de 3 beschikbare windsnelheden.

Verneveling technologie: dankzij deze technologie kan een fijne nevel worden geproduceerd die – naast de windsnelheden – zorgt voor een extra verkoelend effect.

 

Nadelen:

Ijswater: houd er wel rekening mee dat deze aircooler wel degelijk ijswater nodig heeft om ook effectief koele lucht te kunnen produceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Good lifehacks Mini Airco – Aircooler – Luchtkoeler – Airconditioning – Tafel Ventilator

 

Wil je een (nieuwe) mini airco kopen dan is dit exemplaar van het bekende merk Good Lifehacks de moeite waard om even grondig te inspecteren. Net zoals de bekende en grotere Daikin airco of Mitsubishi airco apparaten, behoort ook de Good Lifehacks mini airco tot de absolute toppertjes binnen zijn segment; compact en licht van gewicht en dus handig om overal mee naartoe te nemen.

Zo wordt deze mini airco gekenmerkt door een totale afmeting van 18 x 15 x 15 cm en bijbehorend licht gewicht. Aangevuld met de stevige voetjes aan de onderzijde en het handvat aan de bovenkant van het apparaat, is ook hier duidelijk ingespeeld op comfort en gebruiksgemak. Net zoals het vorige toppertje, kan ook deze airco makkelijk worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-oplader waarna hij een gebruiksduur levert van 5 à 6 uren.

Maar dat is nog lang niet alles want verder kun je probleemloos schakelen tussen 3 verschillende snelheden en is de watertank vulbaar tot maximaal 240 ml. Dit alles is pas echt compleet dankzij het geluidsstille én uiterst energiezuinige karakter. Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, lijkt één koper van mening dat het apparaat niet naar behoren koelt. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de witgouden mobiele airco van Good Lifehacks wordt geleverd inclusief een USB-oplader en een uitgebreide Nederlandstalige handleiding.

Multifunctioneel: net zoals het vorige toppertje biedt ook deze mobiele tafelventilator zowel een verkoelende als bevochtigingsfunctie aan.

Handig in gebruik: naast het afneembare waterreservoir het verrijdbare karakter, geniet je ook de mogelijkheid om de luchtuitlaat en de thermostaat in te stellen, alsook een indicatielampje en een aan/ uit schakelaar.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper zou deze mini airco in praktijk toch niet helemaal naar behoren koelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mini airco’s Koopgids

 

Wat is een mini airco en wat kun je zoal van dergelijk apparaat verwachten? Welke opties heb je op het gebied van vermogen met betrekking tot de ruimte? En beschikt de mini airo over heel wat extra kenmerken of kies je toch maar beter voor een standaard exemplaar? Het is een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen. Dit kan het alvast makkelijker maken om de verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. Laat eventuele aanbiedingen alvast niet links liggen.

Wat is een mini airco

Zoals de naam doet vermoeden, is een mini airco een bijzonder compact apparaatje. Je hebt hierbij de keuze om te kiezen voor een toestel met een maximale hoogte van 60 cm of een apparaat met een hoogte van 70 tot maximaal 80 cm. Naast het compacte formaat, wordt ook het beperkte gewicht als een kenmerkende eigenschap beschouwd. Dit maakt de mini airco extreem handig om overal mee naartoe te nemen en te verplaatsen. Verder blijkt het vermogen vaak ook heel wat compacter te zijn ten opzichte van andere airco toestellen.

Toch raden wij jou aan om niet zomaar de eerste de beste mini airco aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende apparaten te bekijken en bedenk waar je zoal naar op zoek bent. Wat verwacht je van het apparaat en waarvoor wil je het gebruiken? Ben je van plan om de mini airco regelmatig in te schakelen of zo nu en dan eens een keertje? Het antwoord op deze vragen zal je alvast heel wat verder brengen in de zoektocht!

 

Het vermogen en het koelvermogen in verhouding tot de ruimte

Zoals reeds min of meer vermeld, zal het vermogen en het koelvermogen van een mini airco vaak veel compacter zijn dan eender welk ander airco apparaat. Met het vermogen wordt de kracht van de motor bepaald, en die wordt steeds opnieuw in Watt uitgedrukt. Hoe hoger het wattage, hoe groter het vermogen en bijgevolg ook hoe groter de kracht.

Met het koelvermogen wordt dan weer de intensiteit van het koelen aangeduid. Sommige mini airco’s zullen een hoger koelvermogen aanreiken en bijgevolg meer afkoeling kunnen aanbieden. Het koelvermogen wordt steevast uitgedrukt in BTU. Zo kun je kiezen voor apparaten met een koelvermogen variërend van 8000 tot 10000 BTU of een mini airco met een koelvermogen van 10000 tot 12000 BTU.

Hoe meer vermogen de motor aankan en hoe hoger het koelvermogen blijkt te zijn, hoe meer verkoeling een bepaalde mini airco kan bieden. Afhankelijk van het type mini airco dat je besluit aan te kopen, zijn ruimtes tot maximaal 25 m2 mogelijk.

 

Geluidsniveau en het energielabel

Het lijkt misschien geheel nutteloos maar toch is het handig om even te letten op het energielabel en het geluidsniveau van de mini airco. Het energielabel wordt steeds uitgedrukt door een letter van het alfabet, al dan niet aangevuld met 1 of meerdere plustekens. Het energielabel toont aan of het apparaat energiezuinig te werk gaat of niet. Energiezuinige airco toestellen kunnen ervoor zorgen dat de verbruikskosten nog wel meevallen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meeste mini airco apparaten helemaal niet zo energiezuinig blijken te zijn. Een mini airco met het energielabel A, is dan ook één van de betere opties. Ook wat het geluidsniveau betreft, steeds weergegeven in aantal dB, moeten we jou teleurstellen. Zo zijn er mini airco’s te vinden met een geluidsniveau van maximaal 50 dB. Echter de meeste mini airco toestellen zullen een geluidsniveau aanbieden van 60 dB of meer en zijn bijgevolg hoorbaar.

Snoerlengte, optiemogelijkheden en andere kenmerken

Ben je van plan om op zoek te gaan naar een mini airco zorg er dan ook voor dat je aandacht bent voor de snoerlengte. Een snoerlengte van maximaal anderhalve meter is alvast niet slecht, maar indien je een apparaat met een snoer tot 3 meter op de kop kunt tikken, dan heb je pas echt een topproduct in handen. Een langer snoer garandeert namelijk iets meer bewegingsvrijheid.

Bedenk daarnaast of de mini airco voorzien is van wieltjes en bijgevolg makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen is. Is de mini airco voorzien van een timerfunctie en/ of aan- en uitschakelaar? Misschien wordt het toestel wel geleverd inclusief een afstandsbediening? Het kan ook handig zijn indien de mini airco over een luchtreiningingsfunctie beschikt, alhoewel je dan waarschijnlijk iets meer zult betalen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden in verhouding tot het merk

Tot slot willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld kost een mini airco apparaat ongeveer 105 euro. Uiteraard zijn er heel veel mini airco’s, zoals de handventilator, waarvoor je amper 15 euro of minder zult betalen. Andere mini airco’s zijn dan weer iets duurder.

Zo kan het prijskaartje bepaald worden door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het vermogen en de eventuele extra kenmerken of optiemogelijkheden. Maar ook het merk kan bepalen of een mini airco duurder of goedkoper is. Zo zijn er heel wat bekende merken die één of meerdere mini airco’s op de markt hebben gebracht. Denk maar aan Olimpia Splendid, ATV Perfectum of Mei’s.

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten dan kan het misschien een meerwaarde zijn om de bijbehorende online reviews te bekijken. En wie weet spot je op die manier nog een aantrekkelijke mini airco aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES