7 beste muurlampen Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste muurlampen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een unieke muurlamp voor installatie in een modern/ luxueus interieur? Dan lijkt de Cahaya curved / 2024 model / 7 watt lamp alvast een stap in de goede richting te zijn. Daartegenover staat de Lucide Magius – Wandlamp die gekenmerkt wordt door een standaard E27 fitting en de mogelijkheid om er een lichtbron met een vermogen tot maximaal 40 watt in te bevestigen. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. De moeite waard om even te bekijken en wie weet vind je zo wel de muurlamp van jouw dromen!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste muurlampen (Reviews) van 2024

 

De beste muurlamp hoeft niet per sé ook de duurste/ populairste uit het rijtje te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope muurlampen en/ of leuke aanbiedingen te vinden die meer dan de moeite waard zijn. Zo vonden wij onder andere een prachtige rotan muurlamp die perfect binnen een Scandinavisch design past. Of gaat je voorkeur eerder uit naar een muurlamp met industrieel karakter? Bekijk de 7 toppers inclusief het advies uit de online reviews even en bedenk of je op zoek bent naar een muurlamp voor binnen/ buiten dan wel een muurlamp voor de kinderkamer, de slaapkamer of toch eerder een muurlamp om in de woonkamer te bevestigen.

 

1. Cahaya curved / 2024 model / 7 watt / wandlamp voor binnen / LED verlichting 

 

Met de Cahaya curved – afkomstig van het gelijknamige misschien wel meteen beste merk – kies je gelijk voor een prachtige gouden muurlamp vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en gekenmerkt door een relatief  compacte uitvoering van 10 x 10 x 18 cm. Met zijn atypische ovalen vorm, komt deze led muurlamp perfect tot zijn recht in een modern dan wel industrieel interieur.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want verder is de Cahaya curved muurlamp voor binnen uitgerust met een 3 watt ingebouwde led unit die zonder problemen tot wel 300 Lumen aan intens warm licht weet te produceren. Het geheel wordt verder aangevuld met de nodige schroefjes en pluggen alsook een instructieve handleiding zodoende de installatie tot een goed einde te brengen.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het prachtige design. Niet te verwonderen dus dat deze lamp met een mooie eindscore van 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen: 

Levensduur: de lamp wordt geleverd inclusief een led lichtbron die makkelijk een levensduur tot wel 50.000 uren kan leveren.

Verpakkingsinhoud: de muurlamp voor binnen wordt geleverd inclusief de bijbehorende lichtbron, het nodige bevestigingsmateriaal en een informatieve handleiding.

Lichtbron: er wordt een led lichtbron van 3 watt en 300 Lumen aangeboden die zonder problemen een stralingshoek van 120º weet te garanderen.

Budgetvriendelijk: het volledige plaatje wordt jou aangeboden tegen een vriendelijk en betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen: 

Niet buiten: ben je specifiek op zoek naar een muurlamp voor buiten, dan is deze Cahaya curved niet de beste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Lucide Magius – Wandlamp – 1xE27 – Licht hout // Afmeting: 29×15,5×22

 

De Lucide Magius wandlamp kent een totale afmeting van 29 x 15,5 x 22 cm en blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals metaal en rotan. Daardoor lijkt deze halfronde wandlamp voor binnen overigens perfect tot uiting te komen in een Scandinavisch dan wel landelijk interieur. 

Je kunt deze muurlamp perfect in combinatie met een 40 watt lichtbron gebruiken – bij voorkeur led vanwege de lange levensduur – en aansluiten op een dimmer. Let wel; noch de lichtbron noch de dimmer worden meegeleverd op het moment van aankoop want zijn prijskaartje misschien toch net iets te duur maakt voor sommigen. Echter weet het gebruik van hoogwaardig rotan de prijs min of meer te rechtvaardigen.

Hoewel enkel de wandlamp wordt aangeboden, lijken klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat opnieuw resulteert in een mooie eindscore waarbij de volle 5 sterren moeiteloos werden behaald.

 

Voordelen: 

Lichtbron: de wandlamp functioneert perfect in combinatie met een – bij voorkeur led – lichtbron met E27 fitting en een vermogen van 40 watt.

Materiaal: het metalen frame waarop de lichtbron wordt bevestigd, is omgeven door hoogwaardig en duurzaam rotan wat voor een uniek en prachtig Scandinavisch effect zorgt.

Voeding: je kunt de lamp eenvoudig op de netstroom aansluiten rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt.

Formaat: de halfronde wandlamp kent een totale afmeting van 29 x 15,5 x 22 cm.

 

Nadelen: 

Dimmer: je kunt de wandlamp op een dimmer aansluiten maar deze wordt jammer genoeg niet meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. A Little Lovely Company / Neon retro lamp / Love / Kinder lamp 

 

Ben je bewust op zoek naar een originele en leuke muurlamp om in de slaapkamer te installeren? Dan lijkt het misschien een idee om dit exemplaar van “A Little Lovely Company” eens even onder de loep te nemen. De roze neon retrolamp met het opschrift “Love”, kent een totale afmeting van 38 x 38 x 16 cm en is vervaardigd uit duurzaam BPA- én loodvrij PVC-materiaal.

Deze unieke neon wandlamp functioneert met behulp van een geïntegreerde witte adapter en een bijbehorende aan- en uitschakelaar. Wil je er graag een dimmer op aansluiten – wat wel degelijk kan – dan zul je deze er jammer genoeg nog apart moeten bij kopen. Je kunt deze wandlamp makkelijk ophangen dankzij de verschillende aanwezige haakjes.

De reviews tonen aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de mooie trendy vormgeving, de uitstekende kwaliteit en de op-en-top gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie eindscore van 4,9 op 5 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de retro wandlamp werd vervaardigd uit bijzonder duurzaam BPA- én loodvrij PVC materiaal.

Formaat: de roze neon lamp kent een vrij opvallende uitvoering met een formaat van 38 x 16 cm.

Budgetvriendelijk: heel wat klanten zijn overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

Handig in gebruik: de lamp is voorzien van een geïntegreerde energiezuinige led lichtbron en functioneert met behulp van een ingebouwde adapter. Verder geniet je een praktische aan/ uitschakelaar en een reeks uitstekende haakjes om de lamp probleemloos op te hangen.

 

Nadelen: 

Geen badkamer: deze lamp is niet vochtbestendig en dus niet geschikt om buitenshuis of in de badkamer te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Steinel L585S Wandlamp voor buiten – Met Sensor – E27 // Muurlamp buiten

 

In tegenstelling tot de vorige producten, kies je met de L585S van Steinel meteen voor een prachtige muurlamp voor buiten. De muurlamp – overigens beschikbaar in meerdere neutrale kleuren – kent daarbij een totale afmeting van 22,8 x 21,5 x 30,7 cm en werd vervaardigd uit een combinatie van uv-beschermend kunststof en met de mond geblazen ambachtelijk glas wat zijn prijskaartje lijkt te rechtvaardigen.

Verder garandeert deze klassieke muurlamp en een standaard E27 fitting waarin een lichtbron naar keuze kan worden geplaatst, weliswaar rekening houdend met een maximaal vermogen van 60 watt. Maar dat is nog niet alles want het betreft hier overigens een duurzame sensorlamp die steunt op het principe van de infraroodtechniek en zowel overdag als ‘s nachts naar behoren functioneert. 

Kortom, een echt plaatje en daar lijken ook de meeste klanten het duidelijk over eens te zijn. Heel wat kopers zijn meteen overtuigd van de aangeboden kwaliteit, het unieke design en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Lichtbron: de muurlamp kent een E27 fitting en kan gebruikt worden in combinatie met een led-, spaar- of gloeilamp inclusief vermogen tot 60 watt.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit een combinatie van uv-beschermend kunststof en met de mond geblazen ambachtelijk glas.

Sensorlamp: het betreft een sensorlamp die – met behulp van speciale infraroodtechnieken – reageert op bewegingen. Het sensor/ registratiebereik kan overigens worden aangepast dankzij de bijbehorende draaiknop.

Reikwijdte: de lamp kent een instelbare reikwijdte met een bereik tot maximaal 12 meter in combinatie met een kijkhoek van 180º.

 

Nadelen: 

Niet handig: slechts één koper ondervindt moeilijkheden om de lichtbron perfect in het frame te draaien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Hue Fuzo muurlamp – warmwit licht – smal – gesloten 

 

Net zoals de bekende Solar muurlampen behoort ook dit exemplaar van Philips Hue tot de populaire producten binnen dit segment. Of het ook de muurlamp met de laagste prijs is, dat valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een mooie eindscore van 4,8 sterren oplevert. De moeite waard om de kenmerken eens even op een rijtje te plaatsen.

Zo kent de zwarte muurlamp van Philips Hue Fuzo – overigens vervaardigd uit duurzaam metaal – een vierkante uitvoering met een totaal formaat van 13 x 12,7 x 13 cm. Hij wordt daarbij aangeboden inclusief een krachtige 15 watt led lichtbron met bijbehorende IP44 waarde die aantoont dat het geheel weerbestendig blijkt én dus geschikt is om buiten te installeren.

Maar dat is lang nog niet alles want verder is deze unieke muurlamp voorzien van een diverse slimme verlichtingsfuncties gaande van persoonlijke timers tot geofencing die allen op hun beurt bijdragen aan het gebruiksgemak. In tegenstelling tot heel wat andere producten binnen deze top 7, is deze muurlamp wel degelijk uitgerust met een ingebouwde dimmer.

 

Voordelen: 

Slimme bediening: de muurlamp is uitgerust met een slimme bediening en tal van bijbehorende verlichtingsfuncties zoals het bekende geofencing en het gebruik van meerdere timers.

IP44: de gecertificeerde IP44 waarde toont aan dat de muurlamp 100% weerbestendig en spatwaterdicht is en bijgevolg geschikt voor installatie buiten.

Lichtbron: de meegeleverde led lichtbron kent een vermogen van 15 watt en garandeert een energiezuinige én aanzienlijke levensduur.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de prijs zeker te rechtvaardigen valt, ligt hij – in vergelijking met de andere toppertjes binnen deze selectie – duidelijk een pak hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Smart Quality – led wandlamp binnen en buiten ip65 – Waterdicht – Badkamerverlichting

 

De Smart Quality wandlamp blijkt vervaardigd uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium en kent een totale afmeting van 22 x 8 x 5 cm. Door zijn waterdichte én roestvrije karakter kan deze wandlamp overigens perfect in de badkamer worden geïnstalleerd, indien gewenst wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder functioneert de lamp met behulp van maar liefst 8 afzonderlijke lichtbronnen die – allen samen – een vermogen garanderen van 8 watt, wat resulteert in een aanzienlijke lichtsterkte tot wel 800 Lumen. Je geniet daardoor van een prachtige warm/witte lichtkleur die overeenkomt met 3000-3300 K en dit over een stralingshoek van maximaal 60º. Tot slot werd het product voorzien van de bekende CE en RoHS certificeringen wat van hem een echt toppertje maakt!

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt één koper niet helemaal tevreden over het uiteindelijke lichteffect.

 

Voordelen: 

Lichtbron: de lamp is voorzien van 8 afzonderlijke led lichtbronnen die elk op hun beurt een vermogen van 1 watt garanderen wat het totaal vermogen op 8 watt brengt.

Uitvoering: de zwarte ovale lamp werd vervaardigd uit duurzaam aluminium en kent een totaal formaat van 22 x 8 x 5 cm.

Lumen: per wattage wordt een lichtsterkte van ongeveer 90 à 100 Lumen geschat wat het totaalplaatje op ruim 800 Lumen brengt voor maximaal 8 watt.

 

Nadelen: 

Lichteffect: volgens één koper zou het uiteindelijke lichteffect helemaal niet overeenkomen met wat je hier op de foto ziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Industriële wanddecoratie dieren lamp – E27 fitting – Wolf // LedLoket 

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige houten muurlamp van LedLoket die gekenmerkt wordt door zijn unieke design en industriële uitstraling. De dieren muurlamp in de vorm van een wolf kent daarbij een totale afmeting van 54 x 40  cm en werd overspoten met een mat zwarte kleur waardoor het in eender welk interieur perfect tot uiting kan komen.

De muurlamp maakt daarbij gebruik van een standaard E27 fitting waarop perfect een led lichtbron kan worden bevestigd die het plaatje compleet maakt. Wil je er zelf nog een dimfunctie op aansluiten onder de vorm van een snoerdimmer of contact dimmer, dan kan dat perfect. Let wel; dit wordt niet meegeleverd op het moment van aankoop. 

Hoewel de lamp heel wat positieve kenmerken weet te verzamelen, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons net iets moeilijker om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen: 

Formaat: de muurlamp kent een lengte van 54 cm en wordt daarbij aangevuld met een breedte van 40 cm.

Gebruiksgemak: bij aankoop van deze wandlamp zul je zien dat deze voorzien is van een 1,5 meter lang snoer met bijbehorende EURO stekker en aan/ uitschakelaar.

Uitvoering: de lamp werd initieel vervaardigd uit duurzaam hout en vervolgens overspoten in een matzwart jasje.

 

Nadelen: 

Niet buiten: houd er rekening mee dat deze wandlamp niet weerbestendig is en bijgevolg niet geschikt is voor gebruik buiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muurlampen Koopgids

 

Wil je de woonkamer, slaapkamer of eender welke andere ruimte opvrolijken met een gezellig warm wit licht? Dan zijn er vandaag de dag heel wat prachtige muurlampen zomaar voor het uitkiezen. Let daarbij evenwel op het formaat, de mogelijkheden en de gebruikte fitting voor je een uiteindelijke keuze maakt. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig te bekijken alvorens de verschillende muurlampen en/ of eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het type muurlamp in functie van het gebruiksgemak

Vandaag de dag is er een ruim assortiment aan muur- of wandlampen te vinden waarbij een onderscheid kan gemaakt worden op basis van de uitvoering, de gebruikte materialen, de geïntegreerde lichtbron en/ of de verschillende functiemogelijkheden. Het zal je bijgevolg allicht niet verwonderen dat er voor elk wat wils te vinden is. Toch raden wij jou aan om bij je keuze rekening te houden met het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Waarvoor wil je de lamp gebruiken en waar wil je de lamp uiteindelijk gaan bevestigen.

Zo kunnen we muurlampen voor binnen dan wel voor buiten onderscheiden alsook modellen die zowel binnen als buiten kunnen worden geïnstalleerd. De lampen voor buiten zijn vaak gekenmerkt door een IP44 (of hoger) waarde die aantoont dat het geheel weerbestendig dan wel spatwaterdicht is. 

Maar dat is uiteraard niet voldoende. Bedenk waarvoor je de lamp wilt aanschaffen. Is de wandlamp voornamelijk bedoeld om sfeer te creëren of heeft ze – naast een esthetische functie – ook een functionele waarde? Zo zijn er tegenwoordig tal van wandlampen te spotten die voorzien zijn van 1 of meerdere ingebouwde sensors. Dergelijke lampen steunen op het principe van de infraroodtechniek en springen bijvoorbeeld aan op het moment dat er beweging wordt geregistreerd. Best wel handig als je ‘s avonds laat van een feestje terug thuiskomt.

 

Formaat in verhouding tot de plaatsing

Eenmaal je het type lamp hebt weten te bepalen, is het uiteraard ook aangewezen om rekening te houden met het formaat en de uitvoering. Daar heel wat wandlampen vandaag de dag in allerlei formaten beschikbaar zijn, is het aangewezen om op voorhand te bedenken waar je het product wilt installeren? Is de wandlamp voornamelijk bedoeld als sensorlamp dan hoeft het formaat ervan niet zo groot te zijn. 

Wordt de lamp aangekocht als decoratief stuk om in de woonkamer/ slaapkamer te bevestigen dan kun je misschien opteren voor een iets groter dan wel gedurfd exemplaar. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige gouden ovalen wandlamp of een halfronde wandlamp omgeven door duurzaam rotan materiaal die perfect tot uiting komt in een Scandinavisch of landelijk interieur.

Vermogen, fitting, lichtbron en bijkomende aandachtspuntjes

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Zodra je op zoek gaat naar een geschikte wandlamp, is het eveneens aangewezen om aandachtig te zijn voor de aanwezige fitting, de gebruikte lichtbron en eventueel het vermogen aangezien deze allen op hun manier bijdragen aan het bepalen van de lichtsterkte en lichtkleur. 

Zo zullen de meeste wandlampen gekenmerkt worden door een standaard E27 fitting waarbij zowel gloei-, spaar- alsook ledlampen de perfecte lichtbron kunnen zijn. Het grote pluspunt van led kenmerkt zich vooral op het gebied van duurzaamheid én energiezuinigheid waardoor een langere levensduur kan bereikt worden in tegenstelling tot de traditionele spaar- én/ of gloeilampen. 

Daarbij kunnen het vermogen – alsook het aantal lichtbronnen –  variëren naargelang het type lamp en de vereisten ervan. Bedenk daarnaast ook hoe het zit met de stralingshoek, wat bijvoorbeeld goed van pas kan komen wanneer je kiest voor een wandlamp met ingebouwde bewegingssensor. Kun je de lamp eenvoudig op het stroomnet aansluiten of wijkt de bevestigingswijze hiervan af? En hoe zit het dan met eventuele bijkomende functies gaande van een aan/uitschakelaar tot een meegeleverde dimmer? 

Let wel; al deze extra’s zullen een invloed hebben op het prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van enkele tientjes tot maar liefst 80 euro of meer, afhankelijk van de wensen en vereisten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES