Beste nietpistool

Laatste update: 21.06.24

 

Nietpistolen test van 2024

 

Professionele klusser of echte doe-het-zelver; een degelijk nietpistool is altijd wel handig. Met behulp van dergelijk toestel is het mogelijk om tegen een enorme snelheid diverse nietjes in diverse soorten materialen te nieten. Toch is het niet altijd makkelijk om te achterhalen wat nu precies een degelijk nietpistool is en wat niet. Daarom willen wij jou helpen en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse nietpistolen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het vidaXL Spijkerpistool Dual luchtdruk nietpistool. Het gaat hier om een veelzijdig apparaat waarmee je niet alleen nietjes maar ook spijkers kunt schieten. Met de Relaxdays tacker 500 nieten mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig topproduct. Bovendien omvat de levering niet alleen het nietpistool maar tegelijk ook een strip van maar liefst 500 nietjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nietpistool Reviews – Top

 

Een nietpistool hoort eigenlijk in ieder huishouden thuis. Je kunt er lichte houten delen mee samen nieten of er stoelen mee bekleden. Ze worden in verschillende uitvoeringen en prijzen geleverd. Wij zetten voor jou een aantal nietpistolen op een rijtje en baseerden ons daarbij op het advies van klanten. Zo kun jij het voor jou beste nietpistool uitzoeken.

 

 

1. vidaXL Spijkerpistool Dual luchtdruk

 

Dit lichtgewicht pistool met zijn alloy behuizing heeft naast een nietfunctie ook een spijkerfunctie. Je hoeft dus niet altijd meteen de hamer te gebruiken voor kleine klussen. Naast zijn lichte gewicht van 1,5 kg is hij door het kleine formaat van 6 x 24 x 26 cm erg makkelijk hanteerbaar.

Dit spijker- en nietpistool verwerkt spijkers van 50 mm en nietjes van 50 mm. Breedte van de nietjes is 5,7 mm. Een strip van 100 stuks 50 mm spijkertjes wordt meegeleverd. Ook een strip van 100 nietjes en een blikje smeerolie zijn inclusief. Je kunt dus meteen aan het werk.

In de review van klanten wordt gesproken over een heel handig apparaat. Het is zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Je slaat zelden de plank mis. Het is een goed product en zeker aan  te bevelen op basis van de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Relaxdays tacker 500 nieten

 

Zoek je een nietpistool voor gebruik als papiernieter maar die net ook een beetje meer kan? Dan is dit het nietpistool dat je zoekt. Hij heeft een zeer aantrekkelijke prijs en je krijgt direct het gevoel dat je met een nietpistool aanbieding te maken hebt. Dit nietpistool wordt geleverd inclusief 500 nieten.Je kunt dus meteen aan de slag.

De optimale schotkracht is eenvoudig instelbaar met een wieltje. Hij niet naast papier ook stof en dunne plankjes. Voor knutselaars is dit ook een heel handig apparaat. Het ligt prima in de hand en is erg gebruiksvriendelijk.

Klanten bevelen aankoop van dit nietpistool zeker aan. Het biedt een goede kwaliteit voor een heel scherpe prijs. Met zijn geringe afmetingen laat hij zich ook eenvoudig opbergen. Door kopers wordt dit nietpistool met maar liefst 5 sterren gewaardeerd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rapid Tacker 740

 

Dit nietpistool is van het merk Rapid. Dit bedrijf is een begrip op onder andere het gebied van nietpistolen. Door samen te werken met fysiotherapeuten ontwikkelde Rapid de zogenaamde Power Curve technologie. Hiermee wordt een inspanningsbesparing gerealiseerd van maar liefst 65%.

De aan slijtage onderhevige onderdelen van dit nietpistool zijn uit staal vervaardigd. De kracht is regelbaar en je ondervindt geen hinder van terugslag. Dit top nietapparaat is uitermate geschikt voor het aanbrengen van isolatiemateriaal en het verwerken van meubelstof.

In de klantenbeoordeling wordt lovend gesproken over dit nietpistool. Het is een duurzaam product met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding. Door zijn geringe gewicht ligt dit pistool ook zeer plezierig in de hand. Aan dit nietpistool werden in de beoordeling maar liefst 5 sterren toegekend.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Novus Nietpistool draadloos

 

Dit nietpistool behoort niet direct tot de categorie goedkope nietpistolen. Daar staat tegenover dat hij ook meer presteert. Stel je wat hogere eisen aan je nietpistool en wil je er wat meer geld aan besteden? Dan is dit misschien de juiste keuze voor jou.

Dit draadloze nietpistool beschikt over een handig LED lampje om je werkoppervlak te verlichten. In het inspectievenster kun je steeds controleren of er nog voldoende nietjes in het apparaat zitten. Hij wordt geleverd met een handige draagkoffer. Hij kan dus makkelijk worden meegenomen als je eens bij een ander een klusje wilt opknappen.

De beoordeling van klanten is zeer positief. Met de meegeleverde draagkoffer is hij makkelijk te vervoeren voor klussen bij vrienden of familie. De prestaties van het apparaat zijn zeker in overeenstemming met de prijs. Daarbij is dit nietpistool zeer gebruiksvriendelijk en handzaam.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. T-Mech Elektrisch / Accu

 

Zoek je echt een professioneel nietpistool, dan is dit  wat voor jou. Wil je een apparaat dat meer doet dan alleen eenvoudig nietwerk voor stof en papier dan is dit nietpistool voor hout voor jou de top.

Dit elektrische nietpistool wordt geleverd samen met 300 nagels en 300 nietjes. Het heeft een royaal magazijn voor nietjes van maar liefst 100 stuks. De oplaadbare accu is gereed voor gebruik na slechts 50 minuten opladen. Zoek je een nietpistool voor professioneel gebruik, dan is deze zeker aan te bevelen. Voor een beetje meer biedt hij ook heel veel extra´s

Dit nietpistool is nog niet zo heel lang geleden op de markt gebracht. Om die reden beschikken wij helaas nog niet over reviews van klanten. In zijn prijscategorie biedt hij echter veel extra mogelijkheden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nietpistolen koopgids

 

Wat zijn de beste nietpistolen en waarvoor kun je ze zoal gebruiken? En wat dan met de eventuele extra mogelijkheden? Heeft dit, al dan niet in beperkte mate, een invloed op het uiteindelijke prijskaartje ervan? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken alvorens je een nietpistool wenst aan te kopen. Wij willen jou met deze koopgids dan ook zoveel mogelijk helpen. Probeer alvast zoveel mogelijk toestellen met elkaar te vergelijken. Houd daarbij ook rekening met aanbiedingen en promoties en wie weet ga je wel naar huis met een nietpistool aanbieding.

Wat is een nietpistool en het gebruiksgemak

Misschien heb je al van een nietpistool gehoord of misschien weet je helemaal niet waarover het gaat. Eigenlijk is het een handig apparaatje waarmee je aan een bepaalde snelheid en kracht meerdere nietjes in materiaal kunt schieten. Afhankelijk van het gebruikte nietpistool, heb je de mogelijkheid om met verschillende materiaalsoorten te werken. Zo kun je de nietjes niet alleen in papier schieten maar ook in lichte houten balken, in isolatiemateriaal en zelfs in stoffen.

Je zult merken dat een nietpistool best wel handig is om te bediening en eigenlijk niet zoveel moeite kost. Uiteraard is het wel belangrijk om niet meteen het eerste het beste nietpistool aan te kopen. Bekijk daarom eerst waarvoor je het precies wenst te gebruiken en in combinatie met welke materiaalsoorten. Je zult merken dat de nietjes vervolgens aan een enorme kracht in het materiaal worden geschoten.

 

Het formaat en het gewicht

Het is natuurlijk ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat van het nietpistool en het gewicht ervan. Als professionele klusser is het mogelijk dat je het nietpistool regelmatig zult moeten gebruiken. In dergelijke gevallen is het uiteraard comfortabel om te kiezen voor enerzijds een compact nietpistool en anderzijds eentje met een beperkt gewicht. Een compact apparaat leent er zich toe makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Indien het apparaat dan ook nog gezegend is met een beperkt gewicht, zul je merken hoe comfortabel het is om er lange tijd mee te werken. Het is nu eenmaal niet leuk indien het apparaat zoveel weegt zodanig dat je op termijn last ondervindt in je armen en handen. Als doe-het-zelver zul je het toestel misschien minder vaak gebruiken en dan is het formaat en het gewicht misschien minder belangrijk.

 

Welke soort nietjes

Zodra je besluit om een nietpistool aan te kopen, dan is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de nietjes die gebruikt worden. Dat lijkt misschien heel nutteloos maar is het helemaal niet. Afhankelijk van het nietpistool dat je van plan bent om te gebruiken, zullen de nietjes net een tikkeltje breder of smaller zijn dan normaal. Er bestaan dus wel degelijk verschillende formaten op het gebied van de gebruikte nietjes.

De nietjes kunnen niet alleen van elkaar verschillen op basis van de breedte maar ook op basis van de grootte. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om uit te kijken naar een nietpistool waarbij je de nietjes er gewoon meteen bij krijgt. Dat maakt het voor jou als koper meteen een pak makkelijker en bovendien is het toestel dan ook gelijk gebruiksklaar. Indien de nietjes er niet worden bij geleverd, bekijk dan de handleiding even grondig. Vaak staat daarbij het type nietjes vermeld en meteen ook de breedte en de grootte ervan.

Bovendien zul je merken dat er vandaag de dag ook heel wat nietpistolen zijn met een multifunctionele rol. Dergelijke apparaten kunnen niet alleen nietjes schieten maar zijn bijvoorbeeld ook in staat om spijkers te schieten. Ook hier dien je rekening te houden met het formaat van de spijkers en is het natuurlijk handiger indien deze meteen bij de aankoop van het product worden meegeleverd.

Een bedraad of draadloos nietpistool

Verder is het ook belangrijk om voor jezelf de keuze te maken tussen een bedraad nietpistool of een draadloos exemplaar. Het spreekt voor zich dat beide apparaten goede en minder goede punten aan te bieden hebben. Door te kiezen voor een bedraad nietpistool kies je voor een apparaat dat je handig op de netstroom kunt aansluiten. Je zult dus met andere woorden steeds van stroom voorzien zijn en vaak zijn dergelijke apparaten ook net dat tikkeltje krachtiger. Een nadeel is vaak de beperkte bewegingsvrijheid.

Door te kiezen voor een nietpistool dat geheel draadloos werkt, kies je dus voor iets meer bewegingsvrijheid. Je hoeft dus niet steeds te werken in de buurt van een stopcontact. Dergelijke apparaten zijn namelijk voorzien van een makkelijk op te laden accu. Echter zul je wel merken dat je soms onverwachts zonder stroom komt te zitten. Je kunt dus niet onbeperkt werken maar bent afhankelijk van de accu. Zodra deze leeg is, schakelt het toestel automatisch uit en moet je dus wachten tot de batterij weer helemaal is opgeladen.

 

Eventuele extra kenmerken en toebehoren

Verder zul je merken dat sommige apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor misschien niet meteen tot de goedkope nietpistolen behoren. Toch is het een meerwaarde indien je de kracht kunt regelen en er, indien mogelijk, geen hinder waar te nemen is van een eventuele terugslag. Daarnaast is ook de aanwezigheid van een ledlampje altijd een meerwaarde, net zoals een indicatielampje dat de batterijstatus weergeeft. Indien de nietjes, spijkers en dergelijke worden meegeleverd is dat altijd een pluspunt net zoals een stevige opbergkoffer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES