Beste olieradiatoren

Laatste update: 25.04.24

 

Olieradiator test van 2024

 

Door te kiezen voor de Kumtel Olieradiator / Elektrisch; kies je voor een krachtige elektrische radiator die eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is waarna een ruim vermogen tot 2300 watt kan worden bereikt. Daartegenover staat de Aigostar Pangpang 33IEJ ? Olieradiator die dan weer in het oog springt vanwege zijn handige zwenkwieltjes en geïntegreerde handvat waarmee je hem makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatst. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Olieradiator reviews – top 5

 

Is het nog net iets te koud in een bepaalde kamer in uw huis tijdens de winter maar u wilt geen grote kosten maken door de centrale verwarming te vernieuwen? Misschien is een olieradiator dan wel de oplossing voor u! Ze zijn makkelijk opbergbaar en helpen om kleine tot middelgrote kamers goed op te warmen. Wij hebben verschillende olieradiatoren vergeleken op basis van reviews van kopers, zo kan u gemakkelijk de dure van de goedkope olieradiatoren onderscheiden en voor uzelf uitmaken wat nu de beste olieradiator is!

 

1. Kumtel Olieradiator / Elektrisch / Thermostaat / 3 Standen / tot 2300W

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én gebruiksvriendelijke olie radiator? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Kumtel alvast eens even onder de loep te nemen. Afgaande op het positieve advies in de online reviews én de bijbehorende gemiddelde eindscore van 5 sterren, mogen we ervan uitgaan dat velen hem beschouwen als veruit de beste olieradiator. Maar wat maakt deze olie gevulde radiator dan zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo is de Kumtel elektrische radiator eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kun je gebruik maken van een ruim vermogen tot 2300 watt verdeeld over maar liefst 3 standen. Deze makkelijk verstelbare thermostaat draagt – net zoals het gemakkelijk draagbare concept – eveneens bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want er is verder eveneens een geïntegreerd antivriessysteem voorzien alsook een aan/ uit schakelaar, een omvalbeveiliging, een indicatielampje en een automatische uitschakelingsfunctie. Let wel; deze radiator is niet geschikt om in de badkamer te worden gebruikt.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, weet het apparaat een ruim vermogen tot 2300 watt te genereren.

Eco: je hoeft niet te vrezen want naast het ingebouwde antivriessysteem is er ook een geïntegreerde eco-stand voorzien.

Thermostaat: de Kumtel olieradiator is uitgerust met een makkelijk verstelbare thermostaat waardoor je zonder problemen kunt schakelen tussen de 3 aanwezige warmteniveaus.

Gebruiksvriendelijk: de aan/ uit schakelaar wordt moeiteloos gecombineerd met een indicatielampje, een functie automatisch uitschakelen en een omvalbeveiliging.

 

Nadelen:

Badkamer: houd er rekening mee dat je met de Kumtel niet meteen voor een badkamer radiator opteert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Aigostar Pangpang 33IEJ ? Olieradiator 2300W – Oliegevulde Radiator Elektrisch

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een elektrisch aangestuurde olie gevulde radiator kachel? Dan loont het alvast de moeite om dit toppertje van Aigostar eens even van naderbij te bekijken. Zo zul je zien dat deze 33IEJ elektrische olieradiator – gekenmerkt door 11 ribben – met behulp van het 1,8 meter lange snoer eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 -230V. Eenmaal correct aangesloten, kan een ruim vermogen tot 2300 watt worden gegenereerd, verdeeld over 3 warmtestanden.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt deze olieradiator aangevuld met maar liefst 4 zwenkwieltjes, een snoer opbergmogelijkheid en een geïntegreerd handvat die elk op hun beurt bijdragen aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Het plaatje van deze olie gevulde radiator is pas helemaal compleet dankzij de omvalbeveiliging, het geïntegreerde indicatielampje en de oververhittingsbeveiliging.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijke alle klanten tot op heden overtuigd zijn van hun aankoop waardoor dit toppertje van Aigostar misschien wel eens de beste olieradiator uit het rijtje zou kunnen zijn. Niet verwonderlijk dus dat het toestel beloond werd met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: dankzij het 1,8 meter lange snoer, kun je deze olieradiator makkelijk en snel op het stroomnet aansluiten.

Veiligheid: het indicatielampje wordt aangevuld met een geïntegreerde omval- én oververhittingsbeveiliging.

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het geïntegreerde handvat, de 4 handige zwenkwieltjes, de regelbare thermostaat en de snoer opbergmogelijkheid.

Vermogen: de olie radiator wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk vermogen van 2300 watt, verdeeld over maar liefst 3 warmtestanden.

 

Nadelen:

Geen badkamer: ben je op zoek naar een elektrische verwarming om in de badkamer te integreren, dan is dit toppertje jammer genoeg niet geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Auronic Olieradiator, Elektrische kachel, 3 Standen 2000W

 

De Auronic olieradiator kwam uit onze olieradiator test  als de beste uit de bus. Ten eerste wordt hij extreem vlug warm en weet de ruimte gelijkmatig te verwarmen; te danken aan de 8 radiatorribben. Door de drie warmtestanden — 800W, 1200W en 2000W — is hij in zowel kleine als grote ruimten neer te leggen.

Daarnaast is de olieradiator voorzien van een timerfunctie waarbij je die op het kwartier kunt instellen om aan en uit te schakelen. Ook het bedienen van de overige functies is een makkie. En dan heb je nog het geluidloze karakter ervan — slaap in een behaaglijke warmte zonder enig geruis.

Als laatste is er nog het design. De olieradiator is zowel stijlvol als modern en uitgerust met de nodige overhitte- en kantelbeveiliging. Dit alles terwijl de radiator compact en mobiel is — hij is op wielen, dus je hoeft hem niet eens te dragen.

 

Voordelen:

Warmtestanden: klanten laten weten dat de olieradiator door de verschillende warmtestanden voor verschillende ruimten te gebruiken is en dat hij in combinatie met de snelle verwarmingstijd een aanrader is.

Design: de radiator is stijlvol en modern terwijl hij altijd nog onopvallend is.

Timerfunctie: door de handige timer kan de olieradiator op een bepaald tijdstip uit.

 

Nadelen:

Snoerlengte: uit de reviews blijkt dat de snoer wat aan de korte kant is.

 

 

 

 

4. Aigostar Oil Monster 33JHH – Olieradiator 2500 watt – Oliegevulde radiator – Elektrische Kachel

 

Net zoals één van de vorige toppertjes wordt ook dit exemplaar jou aangeboden door het bekende en populaire merk Aigostar. De Aigostar Oil Monster 33JHH olieradiator springt meteen in het oog vanwege zijn unieke tijdloze zwarte design en past dan ook in menig interieur. Met behulp van het 1,8 meter lange snoer kun je hem eenvoudig op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. 

Eenmaal correct aangesloten en vervolgens ingeschakeld, ben je verzekerd van een ruim vermogen tot 2500 watt verdeeld over 3 warmteniveaus. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het geïntegreerde handvat, de ingebouwde wieltjes, de omvalbeveiliging, de oververhittingsbeveiliging, het functionele elektronische bedieningspaneel, de snoer opbergmogelijkheid én de meegeleverde afstandsbediening.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een kleine minderheid van mening dat het toestel niet voldoende verwarmt. Anderen vinden het prijskaartje dan weer sterk overdreven.

 

Voordelen:

Verrijdbaar: dankzij de 4 ingebouwde zwenkwieltjes kun je de oliegevulde radiator makkelijk van punt A naar punt B verplaatsen.

Timer: het apparaat is eveneens uitgerust met een geïntegreerde timer functie tot wel 24 uur lang.

Voeding: met behulp van het 1,8 meter lange snoer kun je de olieradiator makkelijk op het stroomnet aansluiten waarna een ruim vermogen tot 2500 watt wordt geleverd, verdeeld over 3 warmtestanden.

Handig in gebruik: naast de regelbare thermostaat is er eveneens een oververhittings- én omvalbeveiliging voorzien alsook een snoer opbergmogelijkheid, een ventilator verwarmingsfunctie en een geïntegreerde handvat.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Domo DO7327R – Olieradiator – 2000W – Zwart // Domo olie radiator

 

We sluiten het rijtje af met deze Domo DO7327R olieradiator die gekenmerkt wordt door een relatief compacte uitvoering van 42,5 x 28 x 64 cm en – mede dankzij de geïntegreerde zwenkwieltjes – makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst.

Net zoals de vorige toppertjes, zul je zien dat ook deze oliegevulde radiator eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten is waarna een ruim vermogen tot 2000 watt kan worden geleverd, verdeeld over 3 warmtestanden. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder wordt zijn gebruiksgemak aangevuld met een geïntegreerde antivriesstand, een ingebouwde handvat, een snoeropberging, een oververhittingsbeveiliging én een kantelbeveiliging. Kortom, een heus toppertje dat ook nog eens bijzonder toegankelijk is dankzij de vriendelijke prijs.

Hoewel één koper het behoorlijk jammer vindt dat de olieradiator niet voorzien is van een bijpassend led display, lijtk de overgrote meerderheid duidelijk wel enthousiast. Zo wordt onder meer positief gereageerd op de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid, de effectiviteit én het fraaie design.

 

Voordelen:

Formaat: de oliegevulde radiator kent een totale afmeting van 42,5 x 28 x 64 cm wat resulteert in 9 verwarmingselementen.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten op het stroomnet, kan een ruim vermogen tot 2000 watt worden gegenereerd, verdeeld over meerdere vermogensstanden.

Veiligheid: de kantelbeveiliging wordt moeiteloos gecombineerd met een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging.

Gebruiksvriendelijk: verder dragen de 4 zwenkwieltjes, de snoeropberging en de geïntegreerde antivriesstand bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Geen badkamer: doordat de behuizing van de radiator niet vochtbestendig is, is hij niet geschikt voor gebruik in de badkamer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Olieradiatoren koopgids

 

Een olieradiator is een elektrische radiator die gevuld is met olie die opgewarmd wordt en door de buizen vloeit om een ruimte te verwarmen. Je kunt deze radiatoren gebruiken als bijverwarming om een bepaalde ruimte te verwarmen. Bij de aankoop van een olieradiator kun je best letten op de prijs, de grootte, het vermogen, de functies en de veiligheid.

Vermogen van een olieradiator

Het vermogen van een olieradiator bepaalt de verwarmingscapaciteit. Als je van plan bent om een grote ruimte te verwarmen dan moet je op zoek gaan naar een toestel met een hoog vermogen. Je moet echter ook nog rekening houden met de gewenste kamertemperatuur en de buitentemperatuur.

Omdat je de kamer niet altijd op de maximale stand wilt opwarmen kun je beter kiezen voor een model met een regelbare thermostaat of die tenminste over enkele standen beschikt. Vele olieradiatoren kun je op twee of drie verschillende standen zetten naargelang de huidige temperatuur van de ruimte.

Als je de thermostaat nog meer in detail kan regelen dan zal de radiator automatisch afslaan als de gewenste temperatuur bereikt is en terug aanslaan als het weer kouder is. Zo bespaar je energie want de radiator blijft niet werken als het niet nodig is.

Kijk naar het wattage van een olieradiator. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de radiator en je kunt er dan ook grotere ruimtes mee verwarmen.

 

Extra functies

Controleer of de olieradiator van jouw keuze over nuttige extra functies beschikt. Zo is het handig als je apparaat over een stand beschikt om ruimtes vorstvrij te houden. Dit zorgt ervoor dat de radiator automatisch inschakelt als de temperatuur van een kamer ongeveer 5 graden Celsius is. De kachel warmt de ruimte dan enkele graden hoger op zodat je nooit geen last hebt van vorst in de ruimte, zo voorkom je dat je leidingen bevriezen.

Sommige modellen beschikken ook over een afstandsbediening waarmee je de bijverwarming kunt bedienen. Zo hoef je niet meer uit de zetel te komen wanneer je de temperatuur wilt instellen of het apparaat wilt in- of uitschakelen.

Een onmisbaar kenmerk van een olieradiator is een handvat waarmee je het toestel makkelijk kunt verplaatsen. Een olieradiator blijft toch nog even warm wanneer je het uitschakelt, dus als je van plan bent om het meteen in een andere ruimte te gebruiken, kijk dan of de olieradiator voorzien is van een handvat om het makkelijk te verplaatsen. Reken daar nog wielen bij aan de onderkant van de radiator en je kunt het zonder problemen verplaatsen.

 

Grootte en veiligheid

Een olieradiator is over het algemeen niet overdreven groot dus zal ook niet heel veel plaats innemen. Let er toch op bij de aankoop dat je genoeg plaats hebt voor de radiator van jouw keuze zodat je het makkelijk kunt opbergen wanneer je het toestel niet gebruikt. In de zomer zul je dit type apparaat niet meteen nodig hebben.

Zorg er toch voor dat je een veilig apparaat koopt. Een olieradiator kan voor onveilige situaties zorgen, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. Deze apparaten kunnen goed heet worden en je wilt natuurlijk niet dat iemand zich eraan verbrandt.

Vele toestellen beschikken over een omvalbeveiliging, dit wil zeggen dat de stroom van het apparaat automatisch uitgeschakeld wordt als het omvalt. Andere modellen beschikken over een beveiliging tegen oververhitting en natuurlijk zijn er ook toestellen met dubbele isolatie zodat je geen geaard stopcontact nodig hebt.

Wil je het apparaat nog even laten werken terwijl je slaapt? Kies dan voor een model met een timer zodat je zeker weet dat het apparaat zal afslaan na de door jou gekozen tijd. Je kunt dan in een warme ruimte gaan slapen maar het toestel staat niet de ganse nacht aan.

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een olieradiator

Dit hangt van verschillende factoren af. Ben je van plan om het apparaat weinig te gebruiken, dan kun je kijken voor een goedkope kachel zonder veel rekening te houden met bijkomende energiekosten. Wil je de bijverwarming echter geregeld aanzetten, houd dan zeker rekening met het energieverbruik van zo’n apparaat. De energiekosten kunnen hoog oplopen en het is dan beter om een duurder toestel te kopen die minder verbruikt.

Er bestaan verschillende websites waarop je olieradiatoren met elkaar kunt vergelijken om de beste aanbieding te vinden. Online zijn producten meestal goedkoper dan in de winkel, maar als je niet goed op de verzendkosten let kan dit toch duurder uitvallen. Houd daarom goed rekening met alle eventuele bijkomende kosten en kijk naar de aanbevelingen van andere kopers.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES