5 Beste Ontpluizers Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Ontpluizers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door middel van een degelijke en duurzame kleding ontpluizer is het mogelijk om je kleding van alle vervelende pluisjes te ontdoen. Uiteraard bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende modellen waardoor het niet altijd eenvoudig is om een correcte keuze te maken. In de koopgids leggen we dan ook duidelijk uit met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Hieronder in de top 3 stellen we jou alvast de 3 beste ontpluizers voor. De Philips Gco26/30 is zeker en vast één van de beste ontpluizers volgens verschillende kopers. Het apparaat werkt op vrijwel elk type stof en is daardoor uitermate handig. Dan heb je de Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar die met zijn drievoudige bescherming ervoor zorgt dat je geen kostbare fout kunt maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Ontpluizers (Reviews) van 2024

 

We zullen het allemaal wel al meegemaakt hebben dat onze truien en andere kledij onder de pluisjes zitten. Dankzij de ontpluizer kun je dit nu ook gemakkelijk oplossen. Wij hebben voor jou enkele topproducten met elkaar vergeleken. Op die manier kun jij er voor jou de beste ontpluizer uithalen.

 

1. Philips Gco26/30 Ontpluizer

 

Met de Philips ontpluizer zorg jij ervoor dat al jouw truien en andere kledij er gewoon weer als nieuw uitzien. Dankzij dit toestel kun jij alle pluisjes van alle soorten kledij halen alsof het niets is.

Het toestel beschikt over een groot mesoppervlak waardoor er veel minder bewegingen nodig zijn om de pluisjes van jouw kledij te halen. De ontpluizer is daarnaast ook heel gemakkelijk schoon te maken dankzij het reinigingsborsteltje dat je er zomaar bijgeleverd krijgt. Bovendien is de opvangbak ook gemakkelijk te verwijderen en dus te legen. Dankzij de verschillende maasgrootten kun je pluisjes van verschillende grootten gaan wegwerken.

Bij sommige producten zoals bij de ontpluizer van Philips zien we dat de meningen verdeeld zijn. Dit hoeft uiteraard geen slecht teken te zijn. Want ondanks dat sommige personen vinden dat het een kwetsbaar product is van matige kwaliteit zijn de meeste gebruikers echter wel volledig overtuigd van het product. Het is bovendien ook heel erg duurzaam.

Met behulp van een degelijke ontpluizer zul je merken dat je in een mum van tijd die vervelende pluisjes of haartjes van je trui kunt verwijderen. Dit model is afkomstig van één van de populairste merken namelijk Philips. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat personen dit ook als het veruit beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Mesoppervlak: dankzij het grote mesoppervlak zul je merken dat er minder bewegingen nodig zijn om alle pluisjes te kunnen verwijderen.

Onderhoud: bij de aankoop krijg je er een handig reinigingsborsteltje bij waardoor je het toestel eenvoudig en snel kunt schoonmaken.

Maasgrootte: doordat het apparaat over meerdere maasgrootten beschikt, is het mogelijk om diverse pluisjes van een verschillende formaat te verwijderen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het hier om een vrij kwetsbaar product gaat dat snel kapot is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar – Draadloos – 2 Extra Opzetstukken – Zwart

 

Het tweede ontpil apparaat in onze lijst is de Auronic Elektrische Pluizenverwijderaar die is voorzien van een scheerkop met 3 maasgrootten. Hij is dan ook voor verschillende doeleinden geschikt—dekkenbedden, meubilair of je favoriete kledingstukken. Bovendien is hij draadloos en kun je bij de schoonmaak van het huis gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte.

De ontpiller is uitgerust met een drievoudige beschermingssysteem om eventuele schade te voorkomen. Ten eerste gaat hij zelf uit als de kap niet goed zit. Het tweede is de ingebouwde oplaadcontrole om tijdens het opladen veilig te kunnen werken. Dan heb je nog het kinderslot om toegangscontrole te beperken.

De Auronic pluizenverwijderaar is binnen twee uur volledig opgeladen, waarna hij 60 minuten zonder onderbrekingen te gebruiken is. Tijdens gebruik wordt het losse pluis gelijk gedumpt in de grote 160 ml container en raken de messen niet verstopt.

 

Voordelen:

Design: klanten laten weten dat het apparaat prettig in de hand zit en handig te bedienen is.

Effectief: door de krachtige motor verwijder je in een mum van tijd alle pluisjes van je kleding.

Oplaadbaar: de ontpluizer is draadloos en oplaadbaar en heb je dus geen gedoe met batterijen. 

Handig: met het meegeleverd borsteltje en de opbergtas is de ontpluizer makkelijk schoon te houden en weer op te bergen voor de volgende sessie.

 

Nadelen:

Pluisbakje: uit de ervaringen concluderen we dat het pluisbakje best strak is vastgemaakt en het loskrijgen ervan dan ook wat moeite vergt.

 

 

 

 

3. Trophy tech® Elektrische Pluizenverwijderaar – Ontpluizer – Draadloos – Extra Opzetstukken – Zwart

 

De ontpluizer van het bekende merk Trophy Tech blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en wordt gekenmerkt door een zwart design met zilveren accenten. De elektrische ontpluizer kent een relatief compacte uitvoering van 16 × 8,5 x 12,5 cm en een bijbehorend gewicht van 320g wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder is deze elektrische ontpluizer uitgerust met een krachtige 3,7V 800mAh Li- ion batterij die in amper twee uurtjes weer helemaal opgeladen is. Eenmaal volledig opgeladen, kan het apparaat maar liefst 60 minuten ononderbroken gebruikt worden. Dit alles wordt verder aangevuld met 3 verschillende maasgrootten waardoor de elektrische ontpluizer niet alleen geschikt is voor gebruik op kleding maar daarnaast ook op meubels en zelfs beddengoed kan worden gehanteerd. Kortom, geen enkel pluisje wordt overgeslagen!

Bij aankoop van deze ontpluizer worden bovendien diverse toebehoren en accessoires meegeleverd. Denk onder meer aan een bijkomende pluizenborstel, 2 extra opzetstukken, een stevige draagtas, een borsteltje, een EU stekker, een USB-kabel en een informatieve handleiding. Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie score van 4,6 sterren aan. Hoewel de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop, lijkt een kleine minderheid toch wel wat twijfels te hebben over de kwetsbaarheid ervan. 

 

Voordelen:

Toebehoren: net zoals de bekende Philips ontpluizer, wordt ook deze ontpluizer geleverd inclusief diverse toebehoren zoals een pluizenborstel, 2 opzetstukken, een draagtas, een borsteltje, een EU stekker, een USB-kabel en een informatieve handleiding.

Uitvoering: de elektrische ontpluizer van Trophy Tech is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal, kent een gewicht van amper 320 g en is afgewerkt in een neutraal zwart design met zilveren accenten.

Gebruiksduur: na een relatief korte oplaadtijd van twee uren, kan de ontpluizer gedurende 60 minuten ononderbroken gebruikt worden.

Mes: de elektrische ontpluizer steunt op het gebruik van 6 vlijmscherpe 400T3 roestvrijstalen bladen die maar liefst 9000 toeren per minuut maken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs van dit – misschien wel beste – merk, bijzonder goed meevalt, is het uiteraard geen aanbieding te noemen zoals de ontpluizers uit de Action of Blokker.

Kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn en de kwaliteit van het product bijgevolg ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Severin CS 7976 Pluizendief

 

Als je op zoek bent naar goedkope ontpluizers dan kun je die misschien wel terugvinden bij de ontpluizers van het merk Severin. De witte kleur zorgt er tevens voor dat het in veel huishoudens past.

Dit toestel helpt je op een veilige manier pluisjes van kleding en meubels te verwijderen. Maar het is daarnaast ook mogelijk om haar of stof van meubels te krijgen. De veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat het product ideaal is voor een gezin met kinderen. Het opvangbakje is afneembaar en daardoor ook gemakkelijk te reinigen.

Er zijn gebruikers die niet zo tevreden zijn over de kwaliteit van het product doordat het volgens hen juist meer pluisjes maakt in plaats van minder. Andere kopers zijn dan weer wel tevreden over de kwaliteit en het feit dat het heel eenvoudig te gebruiken is. Daarom is het aan te raden dat je het zelf uitprobeert en ons zeker je bevindingen laat weten.

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke ontpluizer maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan loont het de moeite dit apparaat van Severin eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 ontpluizers uit onze lijst, beschikt dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit toestel is niet alleen geschikt om pluisjes van je trui of andere kleding te halen maar ook op het op meubels te gebruiken.

Veiligheid: in vergelijking met sommige andere apparaten, is dit toestel voorzien van een handige veiligheidsschakelaar. Ideaal indien je dus zelf kindjes hebt.

Kostenplaatje: zodra je de prijs van deze ontpluizer ziet, zul je merken dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Onderhoud: het apparaat is voorzien van een degelijk opvangbakje dat je er gemakkelijk kunt afhalen. Dit maakt het iets eenvoudiger om het toestel te reinigen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze ontpluizer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. LifeGoods Elektrische Pluizenverwijderaar – Draadloos – 2 Extra opzetstukken

 

Net zoals de bekende Clatronic ontpluizer kunnen ook de pluizenverwijderaars van LifeGoods tegenwoordig tot de populaire apparaten worden gerekend. Zo kies je met deze LifeGoods ontpluizer voor een elektrisch aangestuurd apparaat dat geheel draadloos functioneert en geleverd wordt inclusief 2 extra opzetstukken waardoor het comfort én gebruiksgemak worden aangedikt.

De ontpluizer is uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die – met behulp van een driekleurig laadlampje – de batterijstatus weergeeft. Eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan hij zonder problemen een gebruiksduur van 60 minuten leveren. Het geheel wordt verder aangevuld met 3 betrouwbare beschermingsfuncties, een ruim reservoir van 160 ml en de mogelijkheid om het apparaat op diverse textielsoorten te gebruiken.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten uitermate tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en dit lijken te belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Slechts één koper vindt dat het opvangbakje vrij moeilijk los te krijgen is.

 

Voordelen:

Uitvoering: de ontpluizer kent een totale afmeting van 16 x 8,5 x 12,5 cm en is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal.

Verpakkingsinhoud: de ontpluizer wordt geleverd inclusief een pluizenborstel, 2 extra opzetstukken, een stevige draagtas, een borsteltje, een USB-kabel, een EU-stekker en een instructieve handleiding.

Gebruiksduur: na een oplaadtijd van 2 uren kan een ruime gebruiksduur van maar liefst 60 minuten worden geleverd.

Laadlampje: het driekleurig laadlampje geeft de batterijstatus van het apparaat aan. Zo betekent een groen licht dat het toestel is opgeladen, een rood licht dat het toestel aan het opladen is, een blauw licht dat het apparaat in gebruik is en een knipperend blauw licht dat de batterij bijna leeg is.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zou het niet zo handig zijn om het reservoir van de ontpluizer los te koppelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ontpluizers koopgids

 

Dankzij de beste ontpluizers kun jij nog snel die laatste pluisjes of haartjes van je kleding verwijderen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je beseft dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende ontpluizers. Zo kun je maar best rekening houden met het mesoppervlak en de maasgrootte van het apparaat. Wij raden je daarnaast ook aan om aandacht te besteden aan het onderhoud van de ontpluizer. Bij bepaalde modellen gaat dit nu eenmaal iets eenvoudiger dan bij andere apparaten. Indien je de aanbiedingen gaat bekijken en vergelijken zul je ook verschillende prijzen waarnemen.

Het gebruiksgemak

Het lijkt misschien heel onbenullig maar het kan echt wel een voordeel zijn om een ontpluizer in huis te hebben. Met dit apparaat kun je namelijk om een heel handige en vooral snelle manier van die vervelende pluisjes verlost zijn. Stel je maar eens voor dat je één van je kledingstukken te dicht tegen een wollen trui gehangen hebt. Het zal dan ook niet verwonderen dat dit kledingstuk nu helemaal onder de pluisjes hangt. Met een ontpluizer kun je dit in een handomdraai oplossen.

Verder is het echt een goede aanbeveling wanneer je huisdieren hebt. Honden en katten verliezen nu eenmaal heel wat haar. En soms is het niet altijd mogelijk om dagelijks even alles grondig te stofzuigen. Afhankelijk van het type ontpluizer dat je aankoopt, kun je deze vervelende honden- en kattenharen probleemloos verwijderen. Afhankelijk van het doel dat je hebt en de verwachtingen die je van de ontpluizer hebt, zal het ene apparaat geschikter voor je zijn dan het andere.

 

Het onderhoud

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke ontpluizer dan is het niet voldoende om enkel rekening te houden met de mogelijkheden van het apparaat. Het lijkt ons ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud ervan. Een krachtige ontpluizer die je helemaal niet goed kunt reinigen zal vroeg of laat zeker en vast problemen opleveren.

Kijk daarom zeker naar de apparaten waarbij je er ook een speciaal reinigingsborsteltje bij krijgt. Dit kan het schoonmaakproces aanzienlijk vereenvoudigen. Soms zijn er namelijk heel kleine stukjes waar je maar moeilijk bij kunt en dan zul je maar wat blij zijn als je zo een reinigingsborsteltje hebt. Verder zijn de meeste ontpluizers ook voorzien van een opvangbakje waar alle haartjes en pluisjes in terechtkomen. Het is dan ook een goed idee om uit te kijken naar een apparaat waarbij je dit opvangbakje probleemloos kunt verwijderen en terug kunt bevestigen.

 

Het type, het mesoppervlak en de maasgrootte

In je zoektocht naar de voor jou beste ontpluizer is het ook belangrijk om rekening te houden met het type. Eigenlijk kunnen we de ontpluizers in 2 grote groepen onderverdelen namelijk de elektrische toestellen en de niet elektrische toestellen. Het spreekt voor zich dat een ontpluizer op batterijen ook iets sneller en efficiënter werkt dan de niet elektrische variant. Uiteraard zul je dit ook meteen voelen in de prijsbepaling want ze behoren niet meteen tot de goedkope ontpluizers.

Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met de maasgrootte van de ontpluizer en het mesoppervlak. Hoe groter het mesoppervlak van de ontpluizer is, hoe minder bewegingen er nodig zijn om de vervelende pluisjes en haartjes van je kleding of bank te halen. Met een kleiner mesoppervlak zul je dus met andere woorden net iets langer bezig zijn. Bovendien is het ook aan te raden om uit te kijken naar een ontpluizer die beschikt over verschillende maasgrootten. Op die manier is het namelijk mogelijk om pluisjes en haartjes van verschillende grootten te verwijderen en weg te werken.

Het kostenplaatje van een degelijke ontpluizer

Net zoals er verschillende ontpluizers op de markt zijn, zal er ook een onderscheid waar te nemen zijn in wat betreft de prijsbepaling. Het spreekt voor zich dat een ontpluizer op batterijen net dat tikkeltje duurder zal zijn dan een niet elektrisch model. Het lijkt ons daarom ook een goed idee om op voorhand even na te gaan wat je eigenlijk verwacht van de ontpluizer en waarvoor je het wilt hoofdzakelijk wilt gebruiken. Wil je het enkel op kleding gebruiken of wil je het ook gebruiken om de bank of de gordijnen weer pluisvrij te krijgen.

Daarnaast is het ook zeker een pluspunt als je voor jezelf reeds kunt uitmaken welk bedrag je beschikbaar kunt stellen voor een ontpluizer aan te kopen. Met deze zaken in je achterhoofd zul je namelijk al iets gerichter op zoek kunnen gaan. Probeer indien mogelijk ook eens een kijkje te nemen naar de vele reviews. Daar geven kopers vaak nog net iets meer advies over de gebruikerservaring. En dit kan zeker handig zijn. En je weet nooit of je op die manier wel een ontpluizer aanbieding kunt tegenkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES