5 beste oordopjes om te slapen Test Van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste oordopjes om te slapen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er een ruime keuze op het gebied van slaapoordopjes wat dan weer vaak voor stress zorgt. Om jou enigszins een beetje op weg te helpen, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes. In de tabel hieronder kun je deze, inclusief hun voor- en nadelen, raadplegen. Zo zul je zien dat de Wavy X1 Oordoppen herbruikbaar zijn en door andere klanten aanbevolen worden vanwege hun duurzaamheid en gebruiksgemak. Echter blijken ook de MC Safe siliconen oordoppen een schot in de roos. Bovendien worden deze earplugs geleverd in een stevig doosje waar je ze altijd weer veilig in kunt opbergen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste oordopjes om te slapen (Reviews) van 2024

 

De beste oordopjes om te slapen zijn degenen waar jij je 100% comfortabel bij voelt, rekening houdend met de pasvorm en de maximale geluidsdemping. Bedenk dat slapen met muziek oordopjes bijgevolg niet voor iedereen de beste keuze zal zijn. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 5 toppertjes binnen het segment “oordopjes om te slapen”. Bekijk de mogelijkheden even in combinatie met de online reviews en het klantenadvies. Wie weet kies je wel voor de siliconen oordopjes om te slapen of ga je gewoon voor het setje met de laagste prijs? Zo is een aanbieding altijd wel leuk om mee naar huis te nemen, toch?

 

1. Wavy X1 Oordoppen Wavy Earplugs Duurzaam en herbruikbaar ontwerp

 

Tussen de goedkope herbruikbare oordopjes zul je deze Wavy Earplugs misschien niet meteen hoeven te verwachten. Toch lijken klanten zich niet meteen te storen aan het hogere prijskaartje. Zo wordt een positief advies gegeven over het comfort, de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid wat meteen resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

Bij levering zul je gelijk kunnen vaststellen dat de verpakking een setje Wavy X1 oordopjes bevat, aangevuld met een stevige opbergkoker, een informatieve handleiding en 3 setjes oortips die te verkrijgen zijn in een maat S, M en L. Verder blijken de 16 dB oordopjes voornamelijk vervaardigd uit een combinatie van siliconen en ABS materiaal, waardoor ze voldoende bescherming kunnen bieden tegen harde geluiden.

Dit maakt de oordopjes niet alleen geschikt om een goede nachtrust tegemoet te gaan maar evenzeer ideaal tijdens het studeren, vliegen, motorrijden, muziek maken en uitgaan. Kortom, een duurzame set oordopjes maar jammer genoeg niet geschikt voor kindjes.

 

Voordelen: 

SNR-waarde: de SNR-waarde van deze oordopjes, en bijgevolg het maximale dempingvermogen, bedraagt ruim 16 dB.

Materiaal: de oordopjes zijn voor het grootste gedeelte gemaakt uit ABS en worden afgewerkt met siliconen oortips.

Oortips: er worden maar liefst 3 setjes, dus een totaal van 6 afzonderlijke, oortips meegeleverd. Beschikbaar in de maten S, M en L.

Opbergkoker: bij de aankoop krijg je er eveneens een opbergkoker in de vorm van een sleutelhanger bij. Handig om de oordopjes te verplaatsen en telkens weer veilig op te bergen.

 

Nadelen: 

Niet op maat: ben je op zoek naar oordopjes op maat om te slapen, dan is dit product misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. MC Safe siliconen oordoppen gehoorbescherming 30dB met opbergdoosje earplugs

 

In tegenstelling tot het vorige product, ben je met de MC SAFE oordopjes net iets goedkoper af. Zo zijn de ES3116 earplugs vervaardigd uit duurzaam siliconen rubber en afgewerkt in een zwart met transparant design. Ze worden jou bovendien aangeboden in een stevige sleutelhanger opbergcase zodanig dat je ze altijd weer veilig kunt opbergen.

Hun lichte gewicht draagt overigens bij aan een comfortabele pasvorm. En bovendien bieden ze met 30 dB een hogere geluidsdemping aan in vergelijking met de vorige oordopjes uit deze lijst. Na gebruik kun je ze makkelijk en snel reinigen om een dagje later alweer opnieuw te gebruiken. Kortom, de ideale earplugs voor gebruik tijdens verschillende activiteiten zoals slapen, studeren, muziek maken en/ of werken.

We zien ook hier dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en de earplugs belonen met een mooie score van 4,4 sterren. Slechts één koper blijkt minder overtuigd vanwege de pasvorm en het kleine ontwerp. Zo zouden de earplugs moeilijk te verwijderen zijn.

 

Voordelen: 

Geluidsdemping: met een maximale geluidsdemping van maar liefst 30 dB, zouden deze earplugs wel eens tot de populairste uit het rijtje kunnen behoren.

Materiaal: ze werden vervaardigd uit duurzaam siliconen rubber en bieden hierdoor een uitstekende filter voor vervelende (omgevings)geluiden.

Toepassingsveld: de oortjes kunnen niet alleen gebruikt worden tijdens het slapen maar blijken ook geschikt voor tal van andere activiteiten. Denk maar aan studeren, werken en muziek maken.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: één koper maakt melding van een slechte pasvorm waarbij het moeilijk is om de earplugs terug uit het oor te verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bendie Sleepwell Plus Siliconen Oordoppen Slapen Anti Snurk Earplugs Gehoorbescherming

 

Snurkt je partner ook zo hard en kun je daardoor maar moeilijk de slaap te pakken krijgen? Dan hebben wij met deze Sleepwell Plus earplugs misschien wel de ideale oordopjes om te slapen gevonden. Ze worden geleverd per 3 sets waardoor de verpakking bijgevolg 6 afzonderlijke oordopjes zal tellen.

De lichtblauwe oordopjes zijn voornamelijk uit siliconen vervaardigd en bieden een SNR-waarde aan van maar liefst 27 dB. Met andere woorden; de dopjes zijn in staat om een geluidsdemping van maximaal 27 dB te realiseren, wat reeds behoorlijk veel is. Dit maakt de earplugs eveneens geschikt voor gebruik in tal van andere situaties zoals werk, hobby, motorrijden en zwemmen. Houd er wel rekening dat deze herbruikbare oordopjes niet geschikt zijn voor kindjes.

Desondanks blijken heel wat kopers tevreden te zijn over de geleverde earplugs waardoor het product toch nog een fijne score van 4 sterren heeft mogen ontvangen. Slechts enkele klanten vinden dat de oordopjes snel uit de oren vallen en bijgevolg weinig nut hebben.

 

Voordelen: 

Materiaal: net zoals heel wat andere earplugs uit deze lijst, blijken ook deze oordopjes uit siliconen te zijn gemaakt.

Verpakking: de verpakking levert maar liefst 6 herbruikbare oordopjes en bijgevolg 3 setjes.

Geluidsdemping: met een geluidsdemping van wel 27 dB blijken deze oordopjes niet alleen geschikt om te slapen maar ook om te werken, zwemmen en feesten.

Budgetvriendelijk: het budgetvriendelijke prijskaartje maakt de oordopjes alvast een pak toegankelijker bij het grote publiek.

 

Nadelen: 

Niet kindvriendelijk: dit type herbruikbare oordopjes kan maar beter niet gebruikt worden in combinatie met kinderoortjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Oordopjes slapen Slaapoordoppen 5 paar Slaap Oordopjes

 

Deze oordopjes van het bekende, en misschien voor velen ook wel het beste, merk Slaaploods.nl mochten alvast niet in het rijtje ontbreken. Ze worden geleverd per 5 paar zodanig dat je ze regelmatig kunt vervangen en/ of meerdere leden van het gezin een setje kunnen gebruiken.

De gekleurde oordopjes werden vervaardigd uit duurzaam polyurethaan schuim en bieden hierdoor niet alleen een ergonomisch vorm aan maar eveneens een geluidsdemping van wel 32 dB. Dit maakt hen uitermate geschikt om een zalige nachtrust tegemoet te gaan of voor gebruik tijdens het feesten, werken of studeren. Bovendien kunnen deze earplugs eveneens gebruikt worden door zijslapers wat niet van alle slaapoordopjes kan worden gezegd.

Desondanks zien we meteen dat de meningen nogal verdeeld zijn. En dat is helemaal niet verkeerd aangezien op die manier ruimte ontstaat om ze in de toekomst te verbeteren. Voor velen is dit een topproduct gebleken terwijl anderen de kwaliteit als matig tot slecht beschouwen.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 5 paar oordopjes en dus 10 afzonderlijke earplugs.

Materiaal: de multi-colour oordopjes zijn vervaardigd uit duurzaam foam schuim waardoor ze de vorm van het oor makkelijk kunnen aannemen.

Geluidsdemping: ze garanderen een maximale geluidsdemping van wel 32 dB.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten vindt dat de oordopjes niet voldoende geluid wegfilteren en bijgevolg waardeloos zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Flare Audio Sleep Pro oordopjes (slapen) 5 grade titanium kern

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke oordopjes van Flare Audio Ltd. Echter moeten we er wel meteen bij vermelden dat hun prijskaartje iets hoger ligt, wat door sommige klanten als een mogelijk struikelblok kan worden omschreven. Echter zijn de meeste klanten toch vooral tevreden met de aangeboden kwaliteit en de optimale geluidsdemping.

Deze geluidsdemping wordt voornamelijk gerealiseerd door het unieke design en de gebruikte materiaalsoorten. Zo bestaan de oordopjes uit een 5 grade titanium kern die het geluid van buitenaf niet absorbeert maar gelijk afblokt. De uiteinden van de oordopjes zijn voorzien van de zogenaamde Flare earfoams die bijdragen aan een comfortabele en zachte pasvorm. Bovendien zijn de oordopjes zelfs geschikt voor de echte zijslapers.

Bij levering krijg je overigens niet alleen de oordopjes toegestopt maar eveneens verschillende setjes earfoams in 3 verschillende formaten en een stevig opbergetui. Kortom, de ideale oordopjes om ongestoord van je nachtrust te genieten.

 

Voordelen: 

Etui: de meegeleverde opbergetui maakt het mogelijk om de oordopjes makkelijk mee te nemen op reis en ze na gebruik steeds veilig op te bergen.

Titanium kern: de dopjes zijn afgewerkt met een 5 grade titanium kern die het inkomende geluid gewoon afblokt in plaats van het te absorberen.

Earfoams: de verschillende meegeleverde earfoams, beschikbaar in 3 formaten, dragen bij aan een optimale én comfortabele pasvorm die ook geschikt is voor zijslapers.

 

Nadelen: 

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oordopjes om te slapen Koopgids

 

Voor wie besluit op zoek te gaan naar slaapoordopjes, is het een goede aanbeveling om even stil te staan bij enkele factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan het type, de gebruikte materialen, de veiligheid, de hoeveelheid geluid die moet gedempt worden en hoe vaak je de slaapoordopjes wilt kunnen gebruiken. Uiteraard zal hier dan ook een bepaald prijskaartje aan vasthangen dat, afhankelijk van deze factoren, misschien wel eens een grotere hap uit het budget zou kunnen zijn dan verwacht. Houd daarom rekening met eventuele aanbiedingen wanneer je de verschillende mogelijkheden gaat vergelijken.


Wat zijn slaapoordoppen en het nut ervan

Heel veel mensen zijn gevoelig aan omgevingsgeluid wanneer ze willen gaan slapen. Zo storen sommigen zich aan het geblaf van honden of het gekakel van de haan om 5u in de ochtend. Maar het hoeven echter niet altijd dierengeluiden te zijn. Zo tonen verschillende studies aan dat een groot percentage zich eveneens lijkt te storen aan het gesnurk van hun partner of de aanwezigheid en het lawaai van hotelgasten. Kortom, slaapoordopjes kunnen niet alleen van pas komen thuis maar ook in het hotel wanneer je op reis gaat.

Daarnaast blijkt het gebruik van slaapoordopjes ook heel aanwezig te zijn op de intensive care van heel wat ziekenhuizen. Standaard moet je op de intensive care al rekening houden met een geluidsniveau dat schommelt tussen 60 en 70 decibels. Wil je toch enigszins van een goede nachtrust kunnen genieten, dan is het gebruik van oordopjes een echte aanbeveling. Een optimale nachtrust bevordert namelijk de genezing en zorgt er in het dagelijkse leven voor dat je beter gewapend bent tegen eventuele stress.

 

Type oordoppen in verhouding tot de prijs en het materiaal

Daar ze in verschillende omstandigheden en situaties goed van pas lijken te komen, bestaat er ondertussen een ruim assortiment aan verschillende slaapoordopjes. Dit maakt de keuze er jammer genoeg niet makkelijker op. Echter kunnen we, rekening houdend met een betaalbaar prijskaartje, een onderscheid maken tussen 3 veel voorkomende slaapoordopjes. Zo kun je opteren voor wegwerp slaapoordopjes, herbruikbare oordopjes en op maat gemaakte oordopjes.

Als je niet gewoon bent om slaapoordopjes te dragen wordt aangeraden om te starten met wegwerp oordopjes. Het foam waaruit deze wegwerp oordopjes meestal vervaardigd zijn, voelt heel comfortabel aan maar is dan weer moeilijk te reinigen waardoor ze na elk gebruik moeten worden weggegooid. Echter is het de meest budgetvriendelijke oplossing waarbij het prijskaartje kan variëren van enkele eurocenten tot ongeveer 3 euro. Bovendien bestaan er wegwerp oordopjes die je in de gehoorgang moet plaatsen of een setje dat over de gehoorgang ligt.

In tegenstelling tot de wegwerp oordopjes zijn de herbruikbare slaapoordopjes gemaakt op basis van een ander type kunststof dat makkelijk te reinigen is en ook duurzamer blijkt. Dit maakt dat je dergelijk type oordopjes makkelijk tot 3 maanden lang kunt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat hun dempingsniveau vaak een pak lager ligt tot zo’n 22 dB. Ze worden bovendien in de betere hoor- en brillenzaken aangeboden tegen een gemiddeld prijskaartje van 10 à 15 euro.

Bij dagelijks gebruik of bij een afwijkende vorm van de oorschelp, is het gebruik van slaapoordopjes op maat dan weer de ideale oplossing. Dergelijke oordopjes kunnen perfect  door de audicien worden gemaakt of eventueel worden opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium. In de meeste gevallen gaat het hier om zachte makkelijk te reinigen siliconen oordopjes die comfortabel aanvoelen en een demping van maar liefst 27 dB kunnen aanbieden. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier iets hoger ligt tussen 30 en 130 euro.

 

Met of zonder geluid

Bovendien zou er zelfs een onderscheid gemaakt kunnen worden tussen de oordopjes op basis van het geproduceerde geluid. Zo zijn de meeste slaapoordopjes uiteraard zonder geluid. Daarmee bedoelen we dat ze het omgevingsgeluid zoveel mogelijk zullen dempen maar zelf geen geluid gaan produceren.

De slaapoordopjes met geluid daarentegen zullen het omgevingsgeluid aanpakken door zelf een bepaald geluid of melodietje te gaan voortbrengen. Dergelijk geluid kun je zelf selecteren en kan werkelijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ritselen van bladeren, de golven van de zee of misschien wel het geluid van een open haard. Dergelijk type slaapoordopjes zijn een goede aanbeveling indien je moeite hebt om in slaap te komen.


Demping en veiligheid

Slaapoordopjes moeten niet alleen comfortabel aanvoelen en een optimale pasvorm garanderen maar uiteraard ook veilig zijn en voldoende demping aanbieden. Het dempingsniveau is afhankelijk van het type oordopjes en de gebruikte materialen. Zo zullen oordopjes uit harde siliconen meer demping geven dan zachte siliconen dopjes maar minder comfortabel aanvoelen om lange tijd te dragen. Het dempingsniveau wordt overigens altijd uitgedrukt in decibels, dB en kan oplopen tot meer dan 35 dB.

Wat betreft de veiligheid hoef je weinig tot geen schrik te hebben. Zo zijn de meeste oordopjes volkomen veilig in gebruik. Echter zijn er wel enkele factoren waarmee je rekening moet houden, zeker bij frequent gebruik van de oordopjes. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kiest voor makkelijk te reinigen materialen of, in het geval van wegwerp oordopjes, ze niet langer gebruikt dan maximaal 2 à 3 dagen. Bij het reinigen van de oordopjes gebruik tot slot een speciale reinigingsspray indien mogelijk.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES