Beste opblaasbare bed

Laatste update: 21.05.24

 

Opblaasbare bedden test van 2024

 

Wanneer je vrienden of familie vaak op bezoek komen dan is het altijd handig als je de mogelijkheid hebt om ze te laten logeren. Een opblaasbaar bed is daarvoor werkelijk ideaal en je kunt het zelfs meenemen wanneer je gaat kamperen. Uit onderzoek is gebleken dat de Intex 68566NP zeker en vast tot de beste 3 opblaasbare bedden kan gerekend worden. Je kunt dit model bovendien ook gewoon omvormen tot een comfortabele sofa. Ook met het The Shrunks opblaasbaar bed mag je rekenen op kwaliteit en degelijkheid. Op het moment dat je beslist dit bed aan te kopen dan krijg je er meteen ook heel wat handige toebehoren bij zoals bijvoorbeeld een voetpomp.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Opblaasbaar bed reviews – top 3

 

 

Het is altijd handig als je een opblaasbaar bed in huis hebt. Hierdoor ben je altijd voorbereid als je onverwachts logeerbezoek krijgt of plotseling mee moet naar een camping trip. Zo een bed kun je gemakkelijk opblazen en na gebruik weer leeg laten lopen. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste opblaasbare bed.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Intex 68566NP

 

De Intex bank / bed opblaasbaar 68566NP is een geweldig product. Het is een comfortabele zitplaats die geschikt is voor twee personen. Je zou dit product overal kunnen gebruiken. Denk maar aan de slaapkamer, studeerkamer of woonkamer. Het is ook ideaal om te gebruiken voor gasten die onverwachts bij je moeten logeren of die voor een korte tijd bij je zullen logeren. Je kunt het dan gemakkelijk in de logeerkamer opzetten. Dit product is ook ideaal om te gebruiken bij een camping trip.

Handig van dit product is dat het bankstel gemakkelijk en eenvoudig omgebouwd kan worden tot een tweepersoonsbed. Het heeft een ventiel met een brede opening, waardoor het opblazen snel en gemakkelijk gaat. Ook het leegmaken van het bed gaat op een snelle manier. Hierna kan het gewoon tot een compact pakketje opgevouwen worden en is het gemakkelijk om het op te bergen.

Dit product is gemaakt van een zacht en comfortabel materiaal, zodat het extra comfortabel aanvoelt.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope opblaasbare bedden. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product. Er is tot nu toe nog geen enkele beoordeling geplaatst voor dit product en dat zou met de hoge prijs te maken kunnen hebben.

Als jij ook vaak vrienden of familie over de vloer krijg dan is het altijd handig om een opblaasbaar bed in huis te hebben. Zo kun jij hen gemakkelijk laten overnachten wanneer het te laat wordt na een leuk feestje. Uiteraard kun je dit opblaasbaar bed van het merk Intex ook eenvoudig meenemen onderweg. Zo kan het heel erg handig zijn tijdens een leuke kampeertrip met vrienden bijvoorbeeld. Dit model van Intex weegt amper 5 kg en is geschikt om 2 volwassen personen te laten slapen.

 

Voordelen:

Materiaal: dit model is volledig vervaardigd uit extra zacht materiaal. Daardoor voelt het niet alleen heel fijn aan maar is het ook echt extra comfortabel.

Handig in gebruik: dit product is eigenlijk een comfortabele zitbank die je in een mum van tijd kunt omtoveren naar een opblaasbaar bed. Daardoor is dit model uitermate geschikt om in een studentenkamer te plaatsen of eventueel op een klein appartement.

2-in-1 ventiel: het opblaasbaar bed is voorzien van een 2-in-1 ventiel dat een brede opening heeft. Op die manier kun je de bank gemakkelijk en vooral heel erg snel opblazen en achteraf ook terug laten leeglopen. Bovendien is het mogelijk om de bank op te vouwen. Dit kan heel wat ruimte besparen als je de bank veilig wilt opbergen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: dit opblaasbaar bed beschikt helemaal niet over de laagste prijs. Dit zou door sommige kopers misschien wel als een struikelblok ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. The Shrunks

 

Als je op zoek bent naar een compleet opblaasbaar bed dan is het product van het merk The Shrunks het ideale product voor jou. Het is een top product dat compleet wordt geleverd met een tasje, voetpomp en een reparatieset. Het tasje kun je gebruiken om het bed erin te zetten wanneer het niet opgeblazen is. Op zo een manier kun je het overal meenemen waar je wilt. Denk maar aan een leuke camping trip met het gezin of een overnachting bij de grootouders van je kinderen.

Dit product is veilig en is vooral geschikt voor kinderen, omdat het bed aan beide kanten twee hoge randen heeft. Hierdoor kunnen de kinderen niet eraf rollen of glijden. Het is in het bijzonder geschikt voor kinderen met de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het heeft een binnen matras die gedeeltelijk los is en die je goed en stevig kunt opmaken met een laken.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst. Het zou kunnen dat dit product wel verkocht is, maar dat de kopers nog geen ervaring hebben gedeeld. Omdat er nog geen ervaring is gedeeld van gebruikers van dit product, dan kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

Met dit opblaasbaar bed van the Shrunks haal jij zeker en vast een blikvanger in huis. De combinatie van de bruine en witte kleur creëert een tijdloos en tegelijk heel modern en elegant design. Daardoor zal het beslist heel goed passen in een landelijk of gewoon strak interieur. Wij durven vermoeden dat het daardoor bij heel wat mensen ook tot de populairste opblaasbare bedden zou kunnen behoren.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: dit opblaasbaar bed is volledig geschikt voor kindjes tussen de leeftijd van 2 en 6 jaar.

Veiligheid: deze kindermatras draagt veiligheid hoog in het vaandel en dit zie je ook aan het ontwerp ervan. De iets hogere en opstaande randen moeten ervoor zorgen dat jouw kindje mooi in het midden van het bedje blijft liggen. Zo hoef jij helemaal geen schrik te hebben dat jouw kindje eraf rolt.

Comfort: de binnenmatras ligt gedeeltelijk los. Dit is bedoeld om het jou iets gemakkelijker te maken als je het bed wilt opmaken met een onderlaken en eventueel een deken. Zo kun jij het comfort van jouw kind nog verbeteren.

Toebehoren: bij de aankoop van dit opblaasbaar bed krijg je er ook heel wat toebehoren bij. Denk maar aan een voetpomp en een handig tasje. Je krijgt er zelfs een reparatieset bij zodat je bij eventuele kleine beschadigingen de matras zelf kunt herstellen.

 

Nadelen:

Review: op dit moment zijn er helemaal nog geen beoordelingen geplaatst. Uiteraard hoeft dit helemaal niets slecht te betekenen. Toch is het mogelijk dat sommige gebruikers zich hierdoor laten leiden en het opblaasbaar bed daardoor liever niet willen aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jilong Home Serie 

 

Met de Jilong Home Serie Thuisluchtbed opblaasbaar matras dubbel XXL slaap je heerlijk en comfortabel. De bovenlaag van het bed is gevlokt en voorkomt dat je laken en dekens eraf glijden. Het heeft een ingebouwd hoofdkussen en bestaat uit een sterk vinyl coil-beam constructie.

Dit product heeft een ingebouwde pomp die ervoor zorgt dat deze matras binnen een korte tijd opgeblazen is en een groot ventiel waardoor er sprake is van snelle deflatie. Nadat je dit product hebt laten leeg lopen kun je het eenvoudig opvouwen en opbergen. Op zo een manier is het ook gemakkelijk om het te dragen.

Doordat het handig in gebruik is, is het een ideaal product om mee te nemen naar camping trips. Je kunt het ook thuis in de logeerkamer gebruiken voor extra gasten of voor een overnachting van jouw kinderen bij de grootouders.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een opblaasbaar bed aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er nog geen reviews te lezen over dit product. Hierdoor is het moeilijk om een advies te geven over dit product, vooral omdat er geen ervaringen zijn van mensen die dit product al hebben gebruikt.

Dit opblaasbaar bed is afkomstig van het merk Jilong en heeft werkelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere 2 producten die we in onze lijst hebben opgenomen. Daardoor kan het zeker tot de populairste producten behoren. Voor een aantal personen kan Jilong daardoor ook als het beste merk beschouwd worden. Om dit te weten te komen kunnen we de voor- en nadelen van het product misschien even kort op een rijtje zetten.

 

Voordelen:

Design: de matras heeft een zwarte kleur waardoor het heel elegant en tijdloos overkomt. Bovendien past het hierdoor vrijwel in elk interieur. Doordat de bovenlaag van het opblaasbaar bed gevlokt is, hoef je geen schrik te hebben dat je laken of deken eraf glijdt. Er is verder ook een ingebouwd hoofdkussen voorzien om extra comfort te garanderen.

Pomp: je zult merken dat er bij dit opblaasbaar bed een pomp werd ingebouwd. Op die manier is het mogelijk om de matras in een mum van tijd op te blazen. Verder is er een groter ventiel voorzien waardoor de matras na gebruik ook sneller leegloopt.

Opbergmogelijkheden: als je het opblaasbaar bed hebt laten leeglopen, hoef je helemaal niet zoveel ruimte te voorzien om ze op te bergen.

Handig in gebruik: de matras is groot genoeg om 2 volwassen personen op te laten slapen. Bovendien kun je  dit model ook gemakkelijk verplaatsen doordat het weinig weegt en erg compact is.

 

Nadelen:

Beoordeling: ook hier werden er nog geen beoordelingen geplaatst. Dit kan andere kopers toch tegenhouden om het product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Opblaasbare bedden koopgids

 

Een opblaasbaar bed is de ideale oplossing voor mensen die soms gasten op bezoek hebben die blijven slapen, maar niet over een gastenkamer beschikken. Je kunt een opblaasbaar bed makkelijk opbergen na gebruik door de lucht eruit te duwen en indien nodig kun je het vlug opblazen en in de woonkamer leggen zodat je gasten erop kunnen slapen. Als je een opblaasbaar bed wilt kopen houd dan rekening met het soort bed en waarvoor je het zult gebruiken, wil je een een- of tweepersoonsbed, het gebruikte materiaal en de prijs.

Soorten opblaasbare bedden

Naast een luchtbed kun je nu ook kiezen voor een luchtzetel. Een opblaasbare zetel kun je zowel gebruiken om op te zitten als om op te slapen. Natuurlijk is er ook een beperking aan verbonden. Een luchtbed is in grotere afmetingen beschikbaar zodat er meer dan één persoon kan op slapen. Met een luchtzetel is dit niet echt mogelijk en kan er meestal maar één persoon op slapen.

Houd ook rekening dat het slapen op een luchtbed nogal koud kan zijn. Dit komt omdat een opblaasbaar bed over weinig isolatie beschikt. Daardoor trekt de kou van de grond naar de bovenkant van je opblaasbaar bed en omdat je lichaam warmte afgeeft blijft de lucht circuleren. Dit kan vooral nadelig zijn in de winter.

Het is dus aanbevolen om op koude nachten zeker een deken op het opblaasbaar bed te leggen zodat je lichaamswarmte niet afgevoerd wordt. Als het zomer is zul je natuurlijk minder last hebben van dit effect en kan een beetje verkoeling zelfs een zegen zijn. Als je liever geen last hebt van de kou dan kun je eventueel ook een slaapmat kopen.

 

Waarom wil je een opblaasbaar bed kopen?

Een opblaasbaar bed kan in vele gevallen nuttig zijn. Meestal worden deze bedden gekocht om te gaan kamperen. Het is zeker comfortabeler dan op de harde grond in je tent slapen. Als je op zoek bent naar een luchtbed om te kamperen houd dan rekening met de afmetingen van het opblaasbaar bed maar ook van je tent.

Je wilt natuurlijk dat de matras in je tent past. Het is ook beter om te kijken voor een opblaasbare matras die van stevig materiaal gemaakt is want je kan altijd met het bed aan een tak of struik blijven haperen.

Als je echter een luchtbed wilt kopen om bij jou thuis te gebruiken dan mag het materiaal iets minder stevig zijn. Dit type bed is vooral handig wanneer je in een klein appartement woont maar toch regelmatig bezoek krijgt van vrienden die blijven overnachten. Je kunt ook kiezen voor de opblaasbare zetel die je kunt gebruiken in de woonkamer. Hij zal zeker goedkoper zijn dan een stoffen zetel.

 

Eenpersoons of tweepersoons

Als je als koppel veel gaat kamperen dan ga je al vlug beslissen om een tweepersoonsbed te kopen. Wees niet te vlug met deze beslissing want het kan beter zijn om twee eenpersoons bedden te kopen. Als je bijvoorbeeld liever op een hogere hardheid slaapt dan je partner dan kun je dit per opblaasbaar bed instellen. Bij een tweepersoons model is dit onmogelijk en moet je allebei op dezelfde hardheid slapen.

Als er een groot verschil is in gewicht zul je dit ook merken. De zwaardere persoon zal meer wegzakken in de matras dan de lichtere persoon en dit beïnvloedt dan de hardheid van de tweede persoon. En je voelt natuurlijk alle bewegingen van de andere persoon en dit kan zeer storend zijn en zorgen voor slaapgebrek.

Een opblaasbaar bed is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Kijk vooral ook naar de hoogte van een luchtbed. Als je slechts een klein tentje hebt dan koop je beter geen te hoge matras. Vooral de wanden van je tent spelen een grote rol. Hele schuine wanden kunnen er voor zorgen dat hogere luchtbedden niet in je tent passen, denk daar aan wanneer je de afmetingen berekent.

Gewicht en prijs

Het gewicht van een opblaasbaar bed zal enkel grote verschillen tonen tussen een model met een ingebouwde luchtpomp of een model zonder. Als je van plan bent om je opblaasbaar bed mee te nemen op vakantie dan kan dit een rol spelen want je bent daar meer toegestane gewicht kwijt in je bagage.

Dit telt natuurlijk niet als je op vakantie gaat met de auto. Dan is het beter om te kiezen voor een matras met ingebouwde luchtpomp want je kunt er veel sneller het bed mee opblazen. Hoe groter het opblaasbaar bed, hoe groter het gewicht.

Als je een leuke aanbieding wilt vinden dan kun je online verschillende producten vergelijken. Als je meer informatie wilt over de ideale afmetingen van een opblaasbaar bed dan kun je altijd om advies vragen in je plaatselijke outdoor winkel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES