5 beste Opblaasbare Jacuzzi’s Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste opblaasbare jacuzzi’s –  Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een jacuzzi,  ook wel gekend als bubbelbad, is een verwarmde bad met een temperatuur tussen 37 en 42 graden. Ben jij op zoek naar een opblaasbare jacuzzi? Wij zetten de 3 best beoordeelde opblaasbare jacuzzi’s op een rijtje zodat het net iets makkelijker wordt om een keuze te maken. Zo zou je kunnen opteren voor één van de  populairste merken op de markt, Intex, die een kleine maar potente opblaasbare jacuzzi aanbiedt. Mag het toch wel net iets ruimer, dan lijkt deze vierkante Opblaasbaar Bubbelbad – Jacuzzi met afgeronde hoeken misschien wel wat voor jou. In de onderstaande tabel hebben we het derde toppertje eveneens van de nodige voor- én nadelen voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste opblaasbare jacuzzi’s (Reviews) van 2024

 

Ben je geïnteresseerd in een jacuzzi om op het terras lekker te genieten, of zoek je een model dat zowel binnen als buiten makkelijk geïnstalleerd kan worden? Bekijk dan even deze lijst met de 5 beste opblaasbare jacuzzi’s op de markt. We geven je advies bij elk model en lees zeker ook de reviews van de kopers zodat je daarna makkelijk een beslissing kan nemen. 

 

 

1. Intex Pure Spa Plus Opblaasbare Jacuzzi 4 personen 

 

Met de 140 bubbeljets is de Intex PureSpa een topproduct. Dit bekende merk is misschien wel het beste merk op de markt, en het is vast en zeker het populairste. Dit model is zeer stabiel door de unieke Fiber-Tech constructie, en het komt met een ingebouwd hardwatersysteem dat kalk in het water neutraliseert. 

Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel biedt alle gebruiksopties makkelijk aan: activatie van het bubbelsysteem en filtersysteem, temperatuurregeling en verwarming. Je krijgt inbegrepen in de prijs het isolatie afdekzeil, wat warmteverlies voorkomt, en ook een grondzeil dat de jacuzzi beschermt tegen scherpe voorwerpen op de grond en zelfs tegen de koude van de ondergrond.

De reviews tonen dat de kopers 100% tevreden zijn over dit product. Het is makkelijk installeerbaar, van goede kwaliteit en de jacuzzi van Intex heeft ook een mooie vormgeving, kortom, het is een topproduct aan een de laagste prijs.

Zoals reeds vermeld, de prijs-kwaliteitsverhouding zit bij Intex altijd goed, vermits dit merk bekend is voor opblaasproducten. We vatten hier even enkele voor- en nadelen van de belangrijkste kenmerken samen. 

 

Voordelen:

Aantal bubbeljets: deze jacuzzi biedt maar liefst 140 bubbeljets voor een aangename massage. 

Toebehoren: dit model wordt aangeboden met afdekzeil en grondzeil, en ook een chloordrijver die het makkelijk maakt om chloorblokjes toe te voegen om het water zuiver te houden.

Inhoud en vorm: in totaal 800 liter warm water om in te relaxen, en 2 rugkussens tegen de rand maken van deze jacuzzi een luxe product. 

Handig in gebruik: zowel de installatie als de bediening is eenvoudig dankzij het bedieningspaneel dat alle opties eenvoudig aanbiedt. 

 

Nadelen:

Capaciteit: dit model is voor 4 volwassenen, maar er zijn enkel 2 rugkussens inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Opblaasbaar Bubbelbad – Jacuzzi – 145x65cm // XQ Max – Opblaasbare Jacuzzi

 

Hoewel een jacuzzi huren nog behoorlijk vaak gedaan wordt, lijken de meeste mensen toch steeds vaker over te gaan naar de aankoop ervan. Wil jij ook graag een jacuzzi kopen en gaat je voorkeur daarbij uit naar een opblaasbaar exemplaar, dan lijkt dit model van XQ Max alvast de moeite waard om even onder de loep te nemen. Net zoals de eerder besproken Intex jacuzzi, behoort ook dit bubbelbad tot de populairste toppertjes binnen de selectie, wat alvast lijkt bevestigd te worden door de vele positieve reviews en de mooie eindscore van 5 sterren.

Maar wat maakt deze opblaasbare jacuzzi van XQ Max dan eigenlijk zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit! Zo kent het opblaasbaar bubbelbad alvast een totale afmeting van 145 x 145 x 65 cm wat resulteert in een watercapaciteit van ongeveer 600 liter en hem geschikt maakt voor 2 tot maximaal 4 volwassenen personen.

Dankzij het geïntegreerde verwarmingselement van 1200 watt, kun je het water van de jacuzzi makkelijk tot zo’n aangename 40 graden gaan opwarmen waardoor het bubbelbad eveneens bruikbaar is tijdens de herfst en/ of winterperiode. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met maar liefst 100 ingebouwde airjets die instaan voor een optimale massage-ervaring, een makkelijke bediening en de levering van een bijbehorend grondzeil, top-cover én repair-kit. Kortom, een heus toppertje dat zomaar als opblaasbare jacuzzi aanbieding zou kunnen worden aangeduid.

 

Voordelen

Formaat: de jacuzzi wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 145 x 145 x 65 cm wat resulteert in een watercapaciteit van ongeveer 600 liter.

Verwarmingselement: het krachtige 1200 watt verwarmingselement maakt het mogelijk om het water tot een aangename temperatuur van 40 graden op te warmen.

Toebehoren: bij aankoop worden eveneens een grondzeil, top-cover en praktische repair-kit meegeleverd.

Airjets: de jacuzzi is uitgerust met maar liefst 100 geïntegreerde airjets die op hun beurt instaan voor een aangename en goed verdeelde massage-ervaring.

 

Nadelen: 

Te klein: ben je op zoek naar een opblaasbare jacuzzi voor 6 personen of meer dan is dit exemplaar net iets te compact gebleken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bestway Lay-Z-spa St. Lucia Jacuzzi Opblaasbaar – Bubbelbad voor 3 personen – Incl Pomp en Afdekzeil

 

Een huisje met jacuzzi boeken als je op vakantie gaat of toch gewoon zelf investeren in een jacuzzi en elke dag opstaan met een oprecht vakantiegevoel? Aan jou de keuze! Bovendien hoeft de aankoop van een degelijke jacuzzi helemaal niet zo duur te zijn. Neem nu bijvoorbeeld dit exemplaar van het populaire – en misschien wel beste – merk Bestway dat geleverd wordt inclusief een pomp én afdekzeil en nu tijdelijk in prijs verlaagd staat. De moeite waard dus om toch maar even deze jacuzzi onder de loep te nemen.

Dat de jacuzzi opblaasbaar is en daardoor makkelijk eender waar kan worden geïnstalleerd, hoeft ondertussen niet langer verwonderen. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo kent het ronde bubbelbad van Bestway een totale diameter van maar liefst 170 cm in combinatie met een hoogte van 66 cm wat een geschatte watercapaciteit oplevert van zo’n 605 liter en hem geschikt maakt voor 3 tot 4 personen.

Met behulp van de meegeleverde pomp kun je het bubbelbad niet alleen in een recordtempo opblazen maar tevens ook verwarmen én filteren wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak ervan. Verder blijkt de pomp ook het geïntegreerde massagesysteem te regelen en is er ruimte voorzien om bekers en snacks veilig en dicht bij jou te houden. Naast het multifunctionele pompsysteem en de 110 ingebouwde airjets, ben je verzekerd van een aangename maximale temperatuur tot wel 40 graden.

 

Voordelen:

Airjets: dankzij de 110 ingebouwde airjets kun je van tijd tot tijd genieten van een heerlijke en welverdiende massage.

Pomp: het pompsysteem kent een multifunctioneel karakter en is niet alleen in staat om het bubbelbad op te blazen maar tevens ook geschikt om het water te verwarmen én te filteren.

Comfort: het comfort wordt aangevuld met ingebouwde snack- en bekerhouders wat de ervaringen helemaal compleet maakt.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt deze opblaasbare jacuzzi meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen: 

Te compact: hoewel klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, is ook dit model misschien net iets te compact voor middelgrote tot grote gezinnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Opblaasbaar jacuzzi – Avenli Venice Spa – Bubbelbad voor 4 personen – Inclusief grond/afdekzeil

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan raden wij jou aan om deze opblaasbare jacuzzi van het bekende merk Avenli eens even van naderbij te bekijken. Zo wordt de Avenli Venice Spa gekenmerkt door een ronde uitvoering met een diameter van 175 cm en een hoogte van 70 cm wat resulteert in een geschatte watercapaciteit van zo’n 800 liter. Ideaal voor ongeveer 2 tot 4 volwassenen personen.

De jacuzzi kent daarbij een eenvoudige standaard 220-240V aansluiting waarna een ruim vermogen tot 1540 watt kan worden gegenereerd. Dankzij het ruime vermogen van het geïntegreerde verwarmingselement kan een aangename watertemperatuur tot 42ºC worden bekomen waardoor het bubbelbad ook tijdens de koudere herfst- én wintermaanden perfect bruikbaar blijkt.

Het geheel wordt verder aangevuld met een doorspoelsnelheid van 2006 liter per uur, 105 ingebouwde airjets, een 650 watt luchtblazer en een meegeleverde grond- én afdekzeil dat, net zoals het bubbelbad, uit duurzaam gelamineerd PVC materiaal werd gemaakt. Hoewel de prijs iets hoger ligt, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van hun aankoop!

 

Advantages :

Formaat: het ronde bubbelbad kent een totale afmeting van 175 bij 70 cm en kan gevuld worden met ongeveer 800 liter water.

Materiaal: zowel het bubbelbad alsook het grond- én afdekzeil werden vervaardigd uit hoogwaardig gelamineerd PVC materiaal en kunnen dan ook best wel tegen een stootje.

Handig in gebruik: de jacuzzi is eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V. Eenmaal aangesloten, kan het 1540 watt verwarmingselement een aangename watertemperatuur van 42ºC beogen.

 

Cons: 

Te luid: volgens één koper zou de jacuzzi toch wel behoorlijk veel lawaai produceren wat het geheel onaangenaam maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lay-Z-Spa Ibiza AirJet opblaasbare jacuzzi // Bestway opblaasbare jacuzzi

 

We sluiten het rijtje af met deze opblaas jacuzzi van het Bestway dat gekenmerkt wordt door een vierkante vorm met afgeronde hoeken, wat het geheel toch net iets specialer maakt. Wil je toch liever de standaard ronde jacuzzi in huis halen, dan kun je binnen deze serie ook daarvoor opteren alsook kiezen uit verschillende designs. Hoewel een kleine minderheid niet geheel overtuigd blijkt, is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden over de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, laten we toch maar even een kijkje nemen naar wat deze Lay-Z-Spa Ibiza jacuzzi ons te bieden heeft.

Zo wordt deze Bestway jacuzzi gekenmerkt door een ruime uitvoering die mogelijkheid biedt aan maar liefst 4 tot 6 personen om even helemaal te ontspannen. Daarbij kun je gebruik maken van de 140 geïntegreerde airjets die instaan voor een onvergetelijke en bijzonder comfortabele bubbelmassage en op die manier bijdragen aan het gebruiksgemak.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer dat we niet zomaar over het hoofd kunnen zien. Zo kun je met het ingebouwde verwarmingssysteem een aangename watertemperatuur tot 40ºC beogen waarbij zelfs de mogelijkheid bestaat om het apparaat met behulp van een timer te sturen. Het geheel wordt aangevuld door een stevige pomp met bijbehorend filtratiesysteem en een freeze shield automatische verwarming.

 

Advantages :

Energiebesparend: doordat je het verwarmingssysteem met behulp van een timerfunctie kunt sturen, werkt het geheel energiebesparend.

Watertemperatuur: je kunt een aangename watertemperatuur bereiken van maximaal 40ºC wat het eveneens geschikt maakt voor gebruik tijdens de koudere herfstperiode.

Toegankelijk: de jacuzzi kent een toegankelijk uitvoering die geschikt is voor 4 tot 6 personen en is daarbij voorzien van een krachtig pomp- én verwarmingssysteem en maar liefst 140 geïntegreerde airjets.

 

Cons:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens 1 koper zou het water van de jacuzzi behoorlijk veel tijd nodig hebben om op te warmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Opblaasbare jacuzzi’s Koopgids

 

Meer en meer mensen willen de luxe van een jacuzzi zonder de complicaties van een vaste constructie. Er zijn echter veel aanbiedingen en wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste opties in opblaasbare jacuzzi’s. We vertellen je hier meer over de specifieke kenmerken van een opblaasbare jacuzzi, hoe het werkt, waar je rekening mee moet houden etc. om zo het model te vinden dat het best bij jou past. Lees ook steeds de reviews van de kopers, die kunnen je namelijk aardig op weg helpen om je een idee te geven over elk product.

Wat is nu juist een jacuzzi of bubbelbad

Als we het hebben over een jacuzzi weet iedereen dat het gaat over een soort bubbelbad, maar de meeste mensen weten niet dat de naam Jacuzzi de handelsnaam is van een fabrikant van deze bubbelbaden, genaamd naar de uitvinder van de luchtpomp die de bubbels creëert.

Het gaat om bubbelbaden die verwarmd worden, meestal rond de 37ºC of 38ºC, maar er zijn ook modellen die het water tot 42ºC kunnen opwarmen. Door aan de onderkant van het bad lucht te pompen, ontstaan er stromen omhoogkomende luchtbellen die zorgen voor een ontspannend effect die deze baden zo typisch maken. 

We kunnen deze bubbelbaden meestal vinden in wellness centra en spa’s voor een ontspannende ervaring. Om deze spa ervaring dichter bij iedereen te brengen zijn er opblaasbare modellen zodat je thuis rustig kan genieten in alle intimiteit van een warme watermassage in je eigen privé jacuzzi. 

 

Onderhoud 

Je moet zeker voldoende aandacht schenken aan het onderhoud. Sommige modellen hebben een ingebouwde chloordrijver of antikalk installatie die het dagelijkse onderhoud veel eenvoudiger maken. Chloortabletten die in de chloordrijver geplaatst worden, houden de jacuzzi vrij van bacteriën. Ook de zuurgraad moet je regelmatig nakijken, hiervoor zijn er testbuisjes op de markt zodat je de verschillende waarden van het water kan controleren.

Er zijn ook andere systemen zoals zand- en actiefkoolfilters, die het water zuiveren van zand, haren en bladeren. Om je jacuzzi perfect in orde te houden moet je het water om de 2 tot 3 maanden verversen, maak er op dat moment ook gebruik van om de binnenranden en bodem goed proper te maken. Water bevat veel levende organismen die zich op de binnenkant en aan de waterrand vastzetten en alleen met een goede schrobbeurt kunnen verwijderd worden. 

 

Voordelen van het gebruik van een jacuzzi 

Het is algemeen bekend dat warmte in combinatie met water een perfecte ontspanner is voor pijnlijke spieren of algemene spanning in het lichaam. Warmte doet het hart sneller slaan, met als gevolg dat de bloedcirculatie sneller gaat en spieren zo meer zuurstof krijgen. Op deze manier herstellen de spieren sneller en worden er ook nieuwe cellen aangemaakt  waardoor je huid sneller regenereert en je er gezonder gaat uitzien. Kortom, niets dan voordelen. 

Niet alleen je spieren en huid worden er beter van, ook je mentale toestand verbetert aanzienlijk. Als je je lichaam kan ontspannen dan gaat je hoofd beter werken, de meeste mensen voelen zich na een sessie in een jacuzzi dan ook veel frisser en alerter. 

Bovendien zorgt de warmte van de jacuzzi ervoor dat je metabolisme sneller gaat werken waardoor je sneller schadelijke stoffen verwijderd. Je gaat er niet meteen slanker van worden, maar je gaat je zeker en vast veel beter voelen na een bezoekje aan je opblaasbare jacuzzi in de rustige omgeving van je eigen terras of tuin.

Inhoud en capaciteit 

De meeste opblaasbare jacuzzi’s zijn gemaakt voor 4 tot maximum 6 personen, heel zelden ga je een model vinden dat voor meer personen kan dienen. De meeste vaste jacuzzi’s zijn ook meestal voor 4 tot 6 personen, dat heeft te maken met de capaciteit voor het creëren van de bubbels in een grote hoeveelheid water. 

Wil je een serieuze massage ervaring, dan moet de jacuzzi een goede luchtpomp hebben die de bubbeljets aanvoert. Hoe meer bubbeljets de pomp moet bedienen, hoe meer de kracht van de pomp verspreid wordt. Het is dus zeker de moeite om hier de juiste keuze te maken en verschillende modellen te vergelijken. Een luchtpomp van 800 watt voor een jacuzzi voor 4 personen is een minimum, hoe groter het model, hoe krachtiger de pomp moet zijn.

Een opblaasbare jacuzzi bevat meestal tussen de 600 en de 950 liter water, dit hangt uiteraard af van de maximum capaciteit en de totale grootte van het bad. Je moet toch rekenen dat de diameter minimum 140cm moet zijn voor 2 personen, 160cm voor 4 personen en 180 cm voor 6 personen. Dit is een aanbeveling, het hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je beschikbaar hebt om de jacuzzi te plaatsen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES