Beste opblaasbare matras

Laatste update: 21.06.24

 

Opblaasbare matrassen test van 2024

 

Als je vaak met vrienden gaat kamperen of binnenkort een aantal dagen op festival vertrekt, dan kan een opblaasbare matras echt soelaas bieden. Uiteraard is het ook de ideale oplossing als je bijvoorbeeld vaak visite over de vloer krijgt die dan ook nog eens blijven slapen. Om de ideale opblaasbare matras uit te zoeken, kun je onze tips en advies volgen die worden meegegeven in de koopgids. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke opblaasbare matras dan kun je ook gewoon onze top 3 bekijken. Zo weet je dat je met de vidaXL dubbel XXL matras helemaal geen enkel probleem zult hebben. Deze opblaasbare matras meet 2 meter en 10 cm en is dus geschikt als een grote tweepersoons matras. De Intex Suntanner hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Deze opblaasbare matras kun je eigenlijk beschouwen als een soort van luchtbed waarmee je dus ook gemakkelijk op het water kunt dobberen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Opblaasbare matras Reviews – Top 5

 

 

Heb je er ooit aan gedacht om een opblaasbare matras aan te schaffen? Het kopen hiervan kan vele voordelen met zich mee brengen. Afhankelijk van het type matras of waarvan het gemaakt is, kun je het voor verschillende dingen gebruiken zoals kamperen, voor het strand of voor visite dat je krijgt. Bekijk de opties hieronder en koop de beste opblaasbare matras voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. vidaXL dubbel XXL

 

Dit luchtbed is geschikt voor twee personen en heeft een lengte van 2 meter en 10 cm, waardoor het ook geschikt is voor lange mensen. Dit product heeft een vinyl coil-beam constructie en een gevlokte bovenlaag, zodat de dekens niet gemakkelijk schuiven van dit bed. De bovenlaag is ook nog waterdicht, wat dit product ideaal maakt voor kamperen, concerten of voor onverwacht bezoek.

Door de gevlokte bovenlaag krijg je het gevoel dat je op iets fluweelzacht slaapt en krijg je extra slaapcomfort. Dit product heeft een ventiel, zodat het gemakkelijk is om het op te blazen, maar het zorgt ook voor een snelle deflatie. Hierdoor is het eenvoudig in gebruik en door zijn lichte gewicht is het gemakkelijk om het overal mee te nemen.

Uit de ene review dat geplaatst is, kun je merken dat de koper tevreden is met dit product en er positief advies voor geeft.

Als je op zoek bent naar een goedkope opblaasbare matras die er daarnaast ook nog eens leuk uit ziet dan zit je met dit product goed. Deze opblaasbare matras is perfect voor 2 volwassen personen. Verder is de bovenlaag ervan zelfs waterbestendig.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dankzij de vinyl coil-beam constructie en de aanwezigheid van een gevlokte bovenlaag, zul je merken dat de handdoeken of dekens er niet zo snel afschuiven. Daarnaast is de bovenlaag van de matras ook nog eens waterdicht.

Handig in gebruik: het product weegt niet zoveel waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Je kunt het snel opblazen en weer laten leeglopen dankzij het ventiel. Verder ligt het extra zacht en comfortabel.

 

Nadelen: 

Uit de beoordelingen die bij dit product geplaatst zijn, maken we op dat iedereen echt heel tevreden is over deze matras. Er zijn voor hen echt helemaal geen nadelen aan deze matras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Intex Suntanner

 

Het Intex Suntanner opblaasbare luchtbed is ideaal voor mensen die houden van het zomerse leven en van het zonnen. Dit product is geschikt voor 1 persoon en heeft een transparant oppervlak. De ondergrond is zilver en reflecteert het zonlicht op de onderkant van het lichaam. Hierdoor versterkt het effect van bruinen en bereik je een optimaal resultaat voor het zonnen.

Dit product heeft twee luchtkamers en het heeft ook een hoofdkussen, zodat je er comfortabel op kunt liggen. Je kunt dit product eenvoudig opblazen en na het gebruik, de lucht ervan eruit laten en opvouwen. Hierdoor kun je dit product gemakkelijk meenemen op een vakantiereis.

Voor dit product zijn er alleen positieve reviews te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is gezien de prijs een opblaasbare matras aanbieding. Daarnaast is het handig in gebruik en heeft het een goede kwaliteit.

Deze opblaasbare matras van Intex heeft nog geen reviews gekregen. Je hoeft je hierdoor zeker niet te laten afschrikken want misschien is dit toch wel het beste merk voor jou. De matras heeft een zilvergrijze kleur waardoor het iets heel klassevol en elegant uitstraalt.

 

Voordelen:

Doeltreffendheid: deze opblaasbare matras bestaat uit twee kleuren. Het oppervlak ervan is transparant en de ondergrond is zilverkleurig. Het zonlicht wordt gereflecteerd door de zilveren onderkant van de matras. Op die manier kun je het zonnen effectiever maken.

Comfort: de matras is voorzien van een soort hoofdkussen om extra comfort te garanderen. Bovendien is het geschikt voor 1 volwassen persoon.

 

Nadelen: 

Ontwerp: het design en de kleur zouden misschien voor enkele kopers een eventueel minpunt kunnen zijn. De meeste mensen kiezen namelijk voor iets kleurrijks wanneer ze op zoek gaan naar een matras voor aan het zwembad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bestway Camping

 

De Bestway opblaasbare matras is bestemd voor 1 persoon en is uitermate geschikt voor buiten activiteiten. Je kunt dit product gebruiken voor het kamperen, picknicken, jagen, zonnebaden en andere buitenactiviteiten zoals hengelen. Dat kan, omdat je deze matras gemakkelijk kunt ombouwen tot een stoel door de nylon bandjes waarmee het geleverd wordt.

Dit product kun je met gemak opblazen en na het gebruiken weer leeg laten lopen. De bovenkant is waterdicht en heeft een antisliplaag, wat extra comfort biedt. Hierdoor zal je laken ook niet gemakkelijk verschuiven. Je zou dit product ook kunnen gebruiken voor als je onverwacht visite krijgt thuis. Let wel, dat niet product niet met een pomp meegeleverd wordt.

Voor dit product is er helaas nog geen review geplaatst door een koper en kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

Met deze opblaasbare matras van Bestway haal je echt wel een goed product in huis. Het is ideaal voor 1 persoon en je kunt het gemakkelijk opblazen en weer laten leeglopen. Zo kun je het handig overal meenemen en opbergen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het product is niet alleen eenvoudig mee te nemen door het lichte gewicht maar ook nog eens waterdicht. Daardoor is het ideaal om te kamperen, zonnebaden en nog zoveel meer. Het is zelfs vochtbestendig.

Comfort: de bovenkant van deze matras is voorzien van een antislip PVC. Op die manier kun je er niet eenvoudig afschuiven. Hierdoor is de matras extra comfortabel om op te liggen.

Stoel: je kunt de matras in een handomdraai omtoveren in een handige zitstoel. Dit kun je doen met de daarvoor voorziene nylon bandjes.

 

Nadelen: 

Geen pomp: bij aankoop van de matras krijg je er helaas geen pomp bij. Dit kan een struikelblok zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Star Wars Opblaasbare

 

De Star Wars opblaasbare matras is geschikt voor 1 persoon en je kunt het vooral gebruiken in water.

Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de mensen die jarenlang een fan zijn van de beroemde film Star Wars, is dit zeker een leuk product. Je kunt dus nu naar het zwembad of het strand gaan met een opblaasbare matras met je favoriete afbeelding erop.

Dit product is gemaakt van slijtvast vinyl en heeft 2 veiligheidskleppen. Daarnaast heeft het ook 1 herstelling patch voor als het een kleine schade krijgt. Let wel, dat het maximaal gewicht voor dit product is gesteld op 90 kilogram. Je kunt het gemakkelijk overal meenemen, doordat het licht van gewicht is.

Er is jammer genoeg nog geen beoordeling geplaatst voor dit product. Hierdoor kan er geen advies worden gegeven op basis van de ervaring van andere kopers.

Tegenwoordig zijn heel veel mensen, oud of jong, dol op Star Wars. Het zal dus niet verwonderen dat deze matras ook wel eens tot de populairste producten zou kunnen horen. Bovendien beschikt het zelfs over de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst.

 

Voordelen:

Ontwerp: het design van Star Wars kan echt wel een pluspunt zijn. Momenteel zijn er namelijk heel veel personen die dol zijn op Star Wars en alles willen hebben wat daarnaar verwijst.

Gebruiksgemak: de matras is voorzien van 2 veiligheidskleppen. Bij aankoop krijg je er ook een reparatiekit bij om eventuele kleine beschadigingen te verhelpen. Doordat het weinig weegt, kun je het ook gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen: 

Belastbaar gewicht: deze opblaasbare matras van Star Wars kun je maximaal tot en met 90 kg belasten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Bed

 

Met het vidaXL bed heb je een opblaasbare matras die geschikt is voor twee personen. Dit product heeft een sterk vinyl coil-beam constructie en een ingebouwd hoofdkussen voor extra comfort. De bovenlaag van dit product is waterdicht en is gevlokt, waardoor je lakens niet gemakkelijk zullen verschuiven als je erop ligt.

Dit product heeft een ingebouwde luchtpomp, waarmee je de matras gemakkelijk kunt opblazen. Na het gebruiken, kun je de lucht eruit laten lopen door middel van het ventiel dat het heeft. Het is licht van gewicht, zodat je het met gemak kunt verplaatsen of meenemen.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope opblaasbare matrassen en dat kun je merken aan het aantal beoordelingen dat er geplaatst zijn. Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst en dat zou te maken kunnen hebben met de hoge prijs van dit product.

In vergelijking met de andere producten uit onze lijst, is deze echt wel de duurste. Dit kan misschien ook verklaren waarom er nog geen beoordelingen geplaatst werden. Toch hoef je geen schrik te hebben want deze matras biedt heel wat voordelen. De zwarte kleur ziet er niet alleen heel klassevol maar ook elegant uit. En de matras is ideaal voor twee personen.

 

Voordelen:

Bevlokte bovenlaag: de matras beschikt over een bevlokte bovenlaag die ervoor zorgt dat handdoeken of dekens niet zo gemakkelijk er vanaf kunnen glijden.

Comfort: het product beschikt over een vinyl coil-beam constructie die niet alleen heel sterk is maar ook echt lekker ligt. Bovendien voelt de matras ook heel zacht aan.

Gebruiksgemak: via de ingebouwde pomp kun je de matras gemakkelijk opblazen. Zelfs het laten leeglopen gebeurt eenvoudig via het ventiel. Hierdoor kun je het gemakkelijk overal meenemen en verplaatsen.

 

Nadelen: 

De prijs: het zou wel eens kunnen zijn dat de duurdere prijs een struikelblok vormt voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Opblaasbare matrassen koopgids

 

Misschien denk je wel dat het simpel is om een opblaasbare matras te kopen, maar er zijn toch wel enkele factoren waarmee je rekening moet houden of die je in acht moet nemen voordat je de matras koopt. Dit zijn slechts enkele punten waarop je kunt letten en die je kunnen helpen om een beslissing te nemen.

Waarvoor wil je de matras gebruiken?

Voordat je de matras gaat kopen, moet je eerst een aantal dingen weten zoals waarvoor je van plan bent het te gebruiken. Ga je het gebruiken als een logeermatras voor jouw gasten of slechts om te gaan kamperen. Als je het gaat gebruiken om te kamperen dan moet je er ook rekening mee houden dat de opblaasbare matras in de kampeertent gaat passen.

Ga je het als een logeermatras gebruiken, dan moet je weten als je de matras los gaat gebruiken of als je het gaat gebruiken in combinatie met een bed. In combinatie met een bed, dan moet je een matras kopen dat in het bed past.

Als je het antwoord op deze vragen weet, dan kun je ook gerichter zoeken naar een opblaasbare matras aanbieding die op jouw behoefte past. Denk je dat je de matras niet zo vaak zal gebruiken dan zal een simpele opblaasbare matras dat niet te duur is, wel goed genoeg zijn. Maar ga je het vaker gebruiken dan kun je liever voor een betere kwaliteit gaan en een matras kopen die steviger is.

 

Formaat van de matras

Het eerste waaraan je denkt als je iets wilt kopen is misschien wel de prijs. Je gaat dan vanzelf een kijkje willen nemen bij de goedkope opblaasbare matrassen. Tegenwoordig kun je voor een redelijke prijs opblaasbare matrassen in verschillende formaten kopen. Je komt al heel gauw de beste opblaasbare matrassen tegen in winkels.

De producent probeert meer en meer op de behoeften van de klant in te spelen. Het is ook belangrijk om te weten hoe vaak je van plan bent om de matras te gebruiken. Heb je een eenpersoons matras nodig of een tweepersoons matras? En hoe zwaar is de persoon die erop gaat slapen? Je zult over al deze dingen moeten nadenken voordat je de matras gaat kopen of bestellen.

Let er wel op dat een opblaasbare matras nooit een normale matras moet vervangen en dat het als een tijdelijke oplossing gebruikt moet worden. Het is ook niet de bedoeling dat een opblaasbare matras zo ruim is als een normale matras. Maar je kunt tegenwoordig al grote formaten opblaasbare matrassen vinden die heel erg handig kunnen zijn voor lange mensen.

 

Materiaal waarvan het gemaakt is

Bij het kopen van een opblaasbare matras moet je niet alleen uitkijken naar leuke aanbiedingen, maar let vooral ook op het materiaal waarvan het is gemaakt. De prijs van een product is dus niet het enige waarop je moet letten. Let erop dat het materiaal waarvan de matras is gemaakt, voorzien is van een extra dikke laag.

Op zo een manier kun je ook voorkomen dat de matras beschadigd raakt, doordat de buitenwand steviger is gemaakt. In geval er toch een kleine schade is ontstaan aan je opblaasbare matras, dan kun je het meestal wel herstellen met de reparatiekit die je erbij krijgt.

Controleer bij de aankoop dus als die erbij zit. Bij het gebruiken van de matras moet je ook ervoor zorgen dat je de matras niet te hard opvult met lucht. Hierdoor is de matras ook gevoeliger voor schade. De meeste opblaasbare matrassen zijn tegenwoordig gelukkig gemaakt van duurzaam materiaal die wel tegen een stootje kan.

Onderhoud van de matras

Wat je ook wel moet weten van een opblaasbare matras is hoe je het best kunt onderhouden voordat je het gaat kopen. Doordat je dit product op de juiste manier gebruikt en onderhoudt zal het ervoor zorgen dat je langer gebruik kunt maken ervan. Je kunt bijvoorbeeld elke keer dat je de opblaasbare matras gaat gebruiken een laken plaatsen ervoor.

Doordat een opblaasbare matras gemaakt is van een ander materiaal, glijdt een laken meestal gemakkelijk ervan af. Het is daarom handig om een hoeslaken te gebruiken die voorzien is van elastiek in de hoeken. De matras kun je gewoon met een natte doek afnemen en goed laten drogen voordat je het weer gaat gebruiken.

Als je klaar bent met de matras kun je het na gebruik weer laten leeglopen, opvouwen en goed bewaren. Het zou heel erg handig zijn als je een tas mee krijgt, waarin je de matras zou kunnen opbergen voor wanneer je het niet gebruikt. In zo een tas is het ook gemakkelijk om het mee te nemen als je gaat kamperen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES