5 Beste Opklapbedden Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Opklapbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het ideale opklapbed maar kun je maar geen degelijk exemplaar vinden, dan willen wij jou uiteraard graag helpen. In onze koopgids leggen we uit met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Verder zijn we ook op zoek gegaan enkele hedendaagse toppertjes binnen het voornoemde segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Invento 01 Verticaal Vouwbed – Logeerbed dat uitermate geschikt is voor maximaal 2 personen. Ben je toch eerder op zoek naar een vouwbed dat horizontaal open- en dicht klapt, dan lijkt het Invento 15 Horizontaal Vouwbed – Logeerbed misschien wel een betere aanbeveling te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

5 Beste Opklapbedden (Reviews) van 2024

 

Een opklapbed is een goede oplossing voor personen die weinig plaats hebben thuis maar toch af en toe vrienden of familie op bezoek hebben die blijven slapen. Je kunt het bed eenvoudig uitklappen in de woonkamer om in te slapen en na gebruik terug opklappen om het op te bergen. We hebben een top 5 samengesteld op basis van de reviews van andere kopers, je hoeft er enkel nog zelf het beste opklapbed uit te kiezen.

 

1. Invento 01 Verticaal Vouwbed – Logeerbed – Opklapbed – Bedkast – Modern Design

 

Of je met het Invento 01 vouwbed van Maxima House ook meteen voor een opklapbed aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken de meeste klanten – ondanks het hogere prijskaartje – wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om dit 2 persoons opklapbed eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt het verticale vouwbed gekenmerkt door een totale afmeting van 161 x 220 x 228 wat garantie biedt op een matras van 200 bij 140 cm. Let wel; bij aankoop van deze bedframe wordt het matras niet meegeleverd, wat alsnog een meerkost zou kunnen betekenen. Dichtgevouwen kent het vouwbed een totaal formaat van 161 x 220 x 42 cm wat het geheel net dat tikkeltje compacter/ overzichtelijker maakt.

Het Invento 01 opklapbed van Maxima House blijkt bovendien vervaardigd uit meubelspaanplaat in combinatie met een melamine afwerking die bijdraagt aan de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de bijbehorende verende lattenbodem, het krasbestendige karakter en de stevige handgrepen uit duurzaam RVS.

 

Voordelen:

Lattenbodem: het logeerbed wordt geleverd inclusief een verende lattenbodem.

Materiaal: het geheel werd uit een duurzame combinatie van meubelspaanplaat met een melamine afwerking, vervaardigd en blijkt 100% krasbestendig.

Formaat: opengevouwen kent het opklapbed een totale afmeting van 161 x 220 x 228 cm wat resulteert in een matras van 200 bij 140 cm en 22 cm dik. Dichtgevouwen kent het bed een formaat van 161 x 220 x 42 cm.

 

Nadelen:

Geen matras: houd er rekening mee dat het opklapbed zonder matras wordt geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Invento 15 Horizontaal Vouwbed – Logeerbed – Opklapbed – Bedkast – Monaco Eik

 

Net zoals het vorige toppertje, wordt ook dit tweepersoons opklapbed aangeboden door het bekende merk “Maxima House”. Echter betreft het hier een horizontaal opklapbed dat – indien opengevouwen – een totale afmeting kent van 111 x 220 x 189 cm wat  resulteert in een degelijke 200 bij 160 matras van zo’n 22 cm dik. Let wel; ook hier dien je de matras er apart bij te kopen wat eveneens resulteert in een aanzienlijke meerkost. Vouw je de Invento 15 volledig dicht dan geniet je een compact formaat van 220 x 179 x 42 cm.

Net zoals de Invento 01 blijkt ook dit horizontale vouwbed overigens vervaardigd uit duurzaam meubelspaanplaat in combinatie met een krasbestendige en uiterst hoogwaardige melamine afwerking. Het geheel wordt afgewerkt met een verende lattenbodem en een stel degelijke roestvrijstalen handgrepen. 

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid tevreden is met hun aankoop. Echter, zou het hogere prijskaartje voor sommige klanten wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

 

Voordelen:

Belastbaarheid: het Invento 15 horizontale vouwbed kent een bijzonder ruime belastbaarheid tot maar liefst 250 kg.

Matras: met een totale afmeting van 111 x 220 x 189 cm kan een tweepersoons matras van 200 bij 160 cm worden gebruikt.

Installatie: het bed dient op een correcte manier aan de muur te worden bevestigd en wordt geleverd met alle nodige onderdelen en bijbehorende gereedschap.

 

Nadelen:

Belastbaarheid: het Invento 15 horizontale vouwbed kent een bijzonder ruime belastbaarheid tot maar liefst 250 kg.Matras:Prijskaartje:de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beter Bed Basic Vouwbed Olsen Eenpersoons

 

Woon je op een appartementje maar blijven er geregeld vrienden slapen? Of wil je graag een aparte kamer inrichten voor het geval er een logé komt overnachten? Dan kan dit unieke én ruimtebesparende opklapbed van Beter Bed Basic misschien wel wat voor jou zijn. Het vouwbed wordt gekenmerkt door een breedte van 90 cm en een lengte van maximaal 200 cm, wat het ideaal maakt om als eenpersoons bed te fungeren.

Het opklapbed wordt overigens geleverd inclusief een stevige lattenbodem die voorzien is van een metalen frame in combinatie met een polyether matras SG24 van ruim 13 cm dik. Dit wordt aangevuld met een comfortabele instaphoogte van maximaal 44 cm. Na gebruik kun je het bed makkelijk dichtklappen waarbij het zelfs niet nodig is om het hoeslaken te verwijderen. Ingeklapt zul je zien dat het bed amper 47 cm dik blijkt te zijn, wat het dan weer handig maakt om op te bergen.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle klanten uitermate tevreden zijn en het product unaniem beloond hebben met een mooie eindscore van 5 sterren. Zo werd niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over het formaat, het design en de stabiliteit.

 

Voordelen:

Formaat: het bed wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 bij 200 cm en een maximale instaphoogte van zo’n 44 cm.

Materiaal: het bed is voorzien van een bijzonder stevig metalen frame in combinatie met een matras uit duurzaam polyether.

Comfort: je zult zien dat het opklapbed amper 47 cm dik blijkt zodra je het dichtklapt, wat uiteindelijk ruimtebesparend werkt.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bed4Less Vouwbed Blauw

 

Dit product behoort tot de goedkope opklapbedden en wordt geleverd met een matras. Door de wielen aan de onderkant kun je het bed makkelijk verplaatsen en opbergen na gebruik. De matras heeft een dikte van ongeveer 7 cm en ligt op een lattenbodem die gemaakt is van berkenhout.

Het bed heeft een breedte van 80 cm en een lengte van 190 cm maar wanneer het ingeklapt is heeft het een breedte van 80 cm, een hoogte van 105 cm en een diepte van 32 cm. Het frame van het bed is gemaakt van staal met een zilverkleurige poedercoating.

De gebruikers zijn tevreden over het formaat van het bed en de kwaliteit. Het is een stevig bed dat je makkelijk in elkaar kunt zetten en die ideaal is voor logees. De matras is voor volwassenen wel iets te dun. Voor een lange periode is het niet zo comfortabel.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijk opklapbed? Maar wil je liever niet zoveel geld uitgeven of heb je een beperkter budget? Dan hoef jij echt niets te vrezen want dan is dit Trendzzz Magic opklapbed wel degelijk iets voor jou. Laten we even op zoek gaan naar de eigenschappen van het toestel.

 

Voordelen:

Kostprijs:in vergelijking met de andere opklapbedden uit onze lijst beschikt dit product over de laagste prijs.

Wieltjes: je zult vrijwel onmiddellijk kunnen vaststellen dat het opklapbed voorzien is van transportwieltjes. Dit maakt het iets makkelijker om het bed van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Ontwerp: het frame van het bed bestaat uit een stevige lattenbodem die volledig vervaardigd is uit duurzaam berkenhout. Verder krijg je er op het moment van de aankoop meteen ook een degelijk matras bij van 7 cm dik.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: indien je de matras gedurende een langere periode moet gebruiken dan vinden sommige kopers dit helemaal niet meer zo comfortabel aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bedworld Logeerbed / opklapbed – 90×200 – 12cm dik matras – Spiraal bodem

 

We sluiten het rijtje af met het vouwbed van Bedworld dat gekenmerkt wordt door een stevige spiraalbodem en een matrasgrootte kent van 90 bij 200 cm in combinatie met een bijbehorende dikte van 12 cm. Dit brengt de maximale draagkracht van het 1 persoons opklapbed op maar liefst 140 kg, wat zijn gebruiksgemak aanzienlijk ten goede komt.

In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes binnen dit segment, wordt het Bedworld logeerbed geleverd inclusief een bijbehorende matras wat zijn prijskaartje nog net iets aannemelijker maakt. Hoewel de matras voornamelijk uit duurzaam polyether bestaat, kent de tijk een unieke samenstelling van polyester, viscose en acetate. Verder is er ook sprake van een afneembare hoes die eenvoudig op een wasprogramma van 40º kan worden gereinigd.

Heel wat klanten reageren dan ook positief over de aangeboden duurzaamheid, de gebruikte materialen en degelijkheid van het vouwbed wat resulteert in een mooie eindscore van 4,7 sterren voor deze leuke opklapbed aanbieding. Slechts één koper ondervond problemen met de levering.

 

Voordelen:

Formaat: het Bedworld logeerbed is geschikt voor een eenpersoons matras van 90 bij 200 cm in combinatie met een dikte van 12 cm.

Matras: bij aankoop wordt een 12 cm dikke polyether matras meegeleverd die is uitgerust met een afneembare hoes.

Onderhoud: de afneembare hoes kan eenvoudig op een wasprogramma van 40º worden schoongemaakt.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien van het lage en betaalbare prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen tweepersoons: ben je bewust op zoek naar een tweepersoons vouwbed, dan zijn andere toppertjes binnen dit segment een betere aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Opklapbedden koopgids

 

Als je ook vaak vrienden of familie over de vloer krijgt en die ook nog eens blijven slapen dan zul je wel blij zijn met een extra slaapplaats. Er zijn momenteel verschillende soorten opklapbedden op de markt gebracht dus het is niet altijd eenvoudig om één van de beste opklapbedden uit te kiezen. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen met elkaar te vergelijken. Let daarbij ook op het materiaal en het prijskaartje . Houd zeker ook de aanbiedingen in de gaten en wie weet kun jij zo wel een opklapbed aanbieding spotten.

 

Gebruiksgemak

Sommige mensen zullen een opklapbed beter kennen onder de naam van een uitklapbed. Zoals het woord het min of meer zelf zegt, is dit een bed dat je kunt uitklappen en na gebruik terug kunt dichtklappen. Een opklapbed kan dus in heel wat situaties een welgekomen oplossing zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld heel vaak je vrienden of familie over de vloer krijgt, dan is het misschien al gebeurd dat het iets te laat was om nog veilig naar huis te rijden. Als je vrienden of familie dan bij jou blijven logeren dan kan een opklapbed echt wel soelaas bieden. Je klapt het bed uit, en de dag nadien kun je het weer meteen dichtklappen. Zo bespaar je dus heel wat plaatst.

Ook wanneer je op een klein appartementje woont of een studiootje dan kan een opklapbed de ideale oplossing zijn. Vaak zijn dit bedden die je horizontaal of verticaal kunt uitklappen en die deel uitmaken van een andere meubel. Dit kan een zetel zijn maar kan ook evengoed een kast zijn. Overdag maak je dan gewoon gebruik van de mogelijkheden die de zetel te bieden heeft. Voor je gaat slapen, hoef je dan enkel maar het bed van onder de zetel meer uit te klappen. De dag nadien hoef je het bed gewoon weer dicht te klappen en je hebt terug de functie van een heerlijke bank.

Met een opklapbed bespaar je dus ook heel wat cruciale ruimte. En het helpt je in onverwachte situaties uit de nood. Ook in een kampeerwagen zul je in de meeste gevallen een opklapbed terugvinden. Juist omdat het zoveel ruimte bespaart.

 

Het prijskaartje van een opklapbed

In je zoektocht naar een degelijk opklapbed zul je heel wat verschillende modellen zien voorbij komen. Net zoals er verschillende types zijn, zul je ook verschillende prijskaartjes zien hangen. Zo heb je de goedkope opklapbedden die je bijvoorbeeld al voor 70 euro kunt bekomen. Maar je hebt ook modellen die rond de 300 euro kosten of zelfs nog een tikkeltje meer. Alles is natuurlijk afhankelijk van het type opklapbed en het design ervan. Net zoals de materiaalsoorten die men daarvoor gebruikt heeft en de mogelijkheden die het bed biedt.

Wij kunnen jou daarom aanraden om op voorhand eens goed na te denken over wat jij precies wilt en welke verwachtingen jij hebt. Is het de bedoeling om het bed dagelijks te gebruiken of eerder sporadisch? Zal het opklapbed deel uitmaken van een kampeerwagen of in een appartementje komen te staan. Je kunt verder ook altijd eens een kijkje nemen tussen de vele reacties die klanten bij het product plaatsen. Vaak geven zij nog iets meer advies over een bepaald product. Zo kun jij te weten komen of dat bepaalde opklapbed echt wel iets voor jou is of juist niet.

 

Het type opklapbed en het materiaal

Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van opklapbedden. Zo heb je de meest gekende opklapbedden die los staan van gelijk welk ander meubel. Vaak zijn deze modellen uitgerust met een metalen onderstel dat al dan niet voorzien is van een aantal wieltjes. De wieltjes zorgen ervoor dat je het opklapbed gemakkelijker en vooral sneller kunt verplaatsen indien je dat wenst. Deze standaard opklapbedden, kun je na gebruik heel handig terug in elkaar vouwen. Op die manier hoef je dus helemaal niet zoveel plaats te voorzien om het bed achteraf op te bergen.

Naast deze meest bekende standaard variant zijn er natuurlijk ook de meer geavanceerde opklapbedden die deel uitmaken van een ander meubel. Denk hierbij maar aan een bankstel of een bed. Heel veel bankstellen beschikken over een opklapbed. Wanneer je gaat slapen, hoef je dus enkel het onderstel van de bank eruit te trekken en zo krijg je een bed. Na gebruik hoef je alles gewoon weer in het bankstel te schuiven. Hetzelfde principe geldt bij een bed. Het enigste verschil is dat een opklapbed in combinatie met een bed verticaal zal openklappen. Bij een bankstel zal het opklapbed horizontaal openklappen.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Beddenreus Optimum Vouwbed

 

Het Migliore opklapbed wordt geleverd met een matras gemaakt van polyether die een dikte heeft van 11 cm. De matras van het bed heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het bed heeft een breedte van 90 cm en een lengte van 200 cm en is geschikt voor één persoon. Het stevige onderstel is gemaakt van metaal.

De kopers geven positief commentaar over de kwaliteit van het bed, ze vinden het een stevig product. Je kunt het bed eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant en het is makkelijk om open en dicht te klappen. Je moet wel opletten dat het bed niet te vlug uitklapt en sommige kopers missen ook een beschermhoes voor de matras.

In vergelijking met het vorige product dat we hierboven besproken hebben zul je merken dat het Migliore opklapbed toch net iets goedkoper is. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om even op zoek te gaan naar de eigenschappen ervan.

[proscons id=”2790″]

 

 

Bedworld Luxor

 

Het Luxor opklapbed is geschikt voor 1 persoon en heeft een breedte van 90 cm en een lengte van 200 cm. De matras bestaat uit polyether comfortschuim en heeft een gemiddelde hardheid. De tijk van het bed is anti-allergeen en veerkrachtig.

De matras heeft een dikte van ongeveer 8 cm en is op een stevige lattenbodem geplaatst. In opgeklapte stand heeft het bed een diepte van 32,4 cm en een hoogte 110,5 cm met de wieltjes inbegrepen. Dankzij deze wieltjes kun je het bed eenvoudig verplaatsen. De matras heeft een kleinere lengte die tussen 1,85 en 1,95 meter ligt zodat je het bed makkelijk kunt dichtklappen.

Volgens de reviews neemt het bed weinig ruimte in wanneer het opgevouwen is. De kwaliteit van de matras is goed, je ligt comfortabel op een stevige bodem. Je kunt het bed eenvoudig monteren en makkelijk verrijden met de wieltjes. Het is mogelijk om een korting te krijgen als je meerdere bedden tegelijk bestelt.

Het is altijd handig om een degelijk opklapbed in huis te hebben. Het is ideaal wanneer je vrienden regelmatig eens een nachtje blijven logeren of wanneer je in een klein appartementje woont. Dit exemplaar is afkomstig van misschien wel het beste merk Luxor.

[proscons id=”2788″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES