Beste orthopedische matras

Laatste update: 15.07.24

 

Orthopedische matrassen test van 2024

 

Of je nu vaak last hebt van je nek en rug of niet, een orthopedische matras is altijd wel een goede aanbeveling. Bovendien bevordert het gebruik van een dergelijke matras, de nachtrust aanzienlijk. In onze koopgids proberen we een aantal belangrijke punten verder uit te diepen. Daarnaast kan het ook handig zijn om even verder te scrollen naar onze top 3. Daarin bespreken we heel kort de 3 best beoordeelde orthopedische matrassen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Ravensberger 90×200 HR40. Zoals de naam doet vermoeden, heeft de matras een maximaal formaat van 90 bij 200 cm en is dus geschikt voor 1 persoon. Kies je voor de Matras 80×200 HR45 dan kies je, net zoals het vorige product, voor een matras die hoofdzakelijk bestaat uit duurzaam koudschuim.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Orthopedische matras Reviews – Top 5

 

 

Het is belangrijk dat je een goede lichaamshouding aanneemt ook wanneer je slaapt. Op die manier zul je minder vaak met een pijnlijke nek of rug opstaan. Een orthopedische matras kan dan zeker een hulpmiddel zijn. Wij hebben daarom een top 5 gemaakt gebaseerd op de reviews van kopers. Nu hoef jij er enkel nog de beste orthopedische matras uit te halen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Ravensberger 90×200 HR40

 

Als je liever niet zoveel geld spendeert maar toch een goede degelijke orthopedische matras wenst, dan hoef je dit model eens te bekijken. Omwille van de lage prijs zou het zeker een orthopedische matras aanbieding kunnen zijn.

Deze orthopedische matras is vervaardigd uit HR koudschuim en is daardoor zeer elastisch. Je zult ook vrij snel merken dat ze beschikken over een goede temperatuur. Het voelt niet te warm aan maar ook zeker niet te koud. Het koudschuim past zich ook meteen aan je lichaamsvorm aan. Op die manier zul je minder vaak of zelfs helemaal geen last meer hebben van pijnlijke gewrichten in de ochtend.

Momenteel werden er nog geen reviews bij dit artikel geplaatst. Daarom vermoeden wij dat het om een vrij nieuw product gaat. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken en haast je naar de winkel. Want misschien is dit wel het product waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste orthopedische matrassen. Ravensberger is alvast een bekend merk op het gebied van matrassen en misschien voor sommige gebruikers wel veruit het beste merk. Het loont dan ook de moeite om de populairste kenmerken eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen enthousiast zijn bij het zien van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje.

Materiaal: het grootste gedeelte van de orthopedische matras bestaat uit duurzaam HR koudschuim. Dat voelt niet alleen elastisch en comfortabel aan maar biedt ook de juiste ondersteuning.

Comfort: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de orthopedische matras over een goede ventilatie en temperatuur beschikt. Kortom, het ideale plaatje dus.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: we merken dat slechts één enkele koper jammer genoeg niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van deze matras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Matras 80×200 HR45 

 

Ravensberger Matrassen is nu eenmaal één van de bekende merken als het aankomt op matrassen. En dit merk je hier want ook dit model is afkomstig van Ravensberger.

Deze orthopedische matras behoort tot de categorie H3. Dit wil zeggen dat ze geschikt is voor personen met een gewicht van 70 kg tot en met 120 kg. Net zoals het vorige product is ook dit model volledig uit koudschuim gemaakt. De matras zal zich dus aanpassen aan de vorm van jouw lichaam terwijl je slaapt.

Doordat er nog geen beoordelingen werden geplaatst door klanten, is het voor ons niet zo eenvoudig om correct advies te geven over dit product. Laat je hierdoor zeker niet afleiden. Het is mogelijk dat het nog om een vrij recent model gaat en dan is het logisch dat er nog niet veel reacties geplaatst zijn.

Je zou natuurlijk ook meteen kunnen kiezen voor deze unieke matras die, net zoals het vorige product, opnieuw wordt aangeboden en geleverd door Ravensberger. Of dit product al dan niet over de laagste prijs beschikt, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen:

Formaat: de orthopedische matras heeft een totale afmeting van maar liefst 80 bij 200 cm en is daarmee de ideale eenpersoons matras.

H3 categorie: de matras heeft het kenmerkende label H3 meegekregen waardoor de maximale draagkracht maar liefst 120 kg bedraagt.

Materiaal: het is een duurzame matras die voor het grootste gedeelte vooral bestaat uit stevig koudschuim dat niet alleen comfortabel aanvoelt maar tegelijk ook voldoende ondersteuning zal bieden.

 

Nadelen: 

Budget: het is mogelijk dat het prijskaartje misschien voor sommige klanten net iets te hoog zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ravensberger 160×200 HR40

 

Als je op zoek bent naar een orthopedische matras voor kinderen of jongvolwassen dan hoef je dit model zeker eens te bekijken. Alle orthopedische matrassen worden onderverdeeld qua hardheid. Uiteraard is het belangrijk dat je ook rekening houdt met je lichaamsbouw en slaaphouding als je de hardheid bepaalt.

Dit model behoort tot de categorie H2 wat overeenkomt met een lichaamsgewicht van 40 kg tot en met 80 kg. Door het koudschuim zul je vrijwel meteen merken dat je lichaam als het ware opgenomen wordt door de matras. Als je vrij veel draait in je slaap, hoef je helemaal geen schrik te hebben. De matras past zich automatisch aan je lichaamshouding aan.

Het is voor ons momenteel niet zo eenvoudig om je verder correcte informatie over dit product te verschaffen. Dit komt omdat er nog geen reviews geplaatst zijn. Het is mogelijk dat dit te maken heeft met de iets hogere prijs van dit product.

Het zal niet verwonderen dat Ravensberger alvast één van de meest populaire merken is op het gebied van degelijke en duurzame matrassen. Tot hiertoe bestaat het lijstje namelijk alleen uit matrassen die geleverd en aangeboden worden door dit bekende merk. Even een toelichting van de kenmerkende factoren.

 

Voordelen:

Formaat: de orthopedische matras wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 160 cm bij zo’n 200 cm.

Hardheid: de matras wordt onderverdeeld in de categorie H2 op het gebied van hardheid. Dat wil dus zeggen dat de matras maximaal mag belast worden met zo’n 80 kg.

Materiaal: net zoals de 2 vorige matrassen die we besproken hebben, zul je merken dat ook deze orthopedische matras vervaardigd is uit duurzaam koudschuim.

Gebruiksvriendelijkheid: het grote voordeel van koudschuim is dat het de vorm aanneemt van je lichaam en daardoor voor voldoende ondersteuning kan zorgen.

 

Nadelen: 

Budget: indien je interesse hebt in deze unieke orthopedische matras dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ravensberger 180×200 HR45

 

Als je vaak last hebt van rugklachten of nekklachten wanneer je opstaat dan is het mogelijk dat het aan je matras ligt. Een correcte lichaamshouding is niet alleen overdag belangrijk maar ook wanneer je slaapt. Een goede en degelijke matras kan dit probleem gedeeltelijk verminderen of zelfs volledig voorkomen.

Dit model heeft een afmeting van 180×200 cm en behoort dus tot de grotere orthopedische matrassen. Omwille van de hogere prijs zul je ze niet tussen de goedkope orthopedische matrassen vinden. De matras is vervaardigd uit duurzaam en elastisch koudschuim dat de temperatuur goed weet te regelen.

De hoge prijs zou zeker een verklaring kunnen zijn waarom er nog geen reacties bij dit product geplaatst werden. Het is ook mogelijk dat verschillende personen de matras reeds in huis gehaald hebben. Misschien hebben ze gewoon nog geen tijd gehad om een goed advies neer te schrijven.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame tweepersoons orthopedische matras? Dan zou je natuurlijk ook kunnen kiezen voor dit unieke exemplaar. Hoe kan het ook anders; opnieuw geleverd door Ravensberger. De matras heeft een totale afmeting van zo’n 180 cm bij maar liefst 200 cm.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de vorige orthopedische matrassen zul je ook hier voornamelijk kennismaken met koudschuim.

Comfort: koudschuim heeft de fantastische eigenschap dat het zich razendsnel aanpast aan de vorm van je lichaam. Daardoor kan het de optimale ondersteuning bieden en bijdragen aan een goede nachtrust. De temperatuur wordt correct geregeld en er is voldoende ventilatie.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg moeten we echter wel meedelen dat het niet meteen de matras met de laagste prijs is. Het is dan ook mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ravensberger 140×220 HR50

 

Net zoals de vorige 4 producten uit onze lijst is ook deze orthopedische matras afkomstig van het merk Ravensberger Matrassen. Het behoort wel tot één van de grotere modellen met een afmeting van 140×220 cm.

Dit model behoort daardoor tot de groep H4 wat overeenkomt met een gewicht van 100 tot 140 kg en daardoor dus vrij hard aanvoelt. Het koudschuim zal zich meteen aan jouw lichaamsvorm aanpassen. Zo kunnen eventuele klachten in de ochtend verminderd of zelfs vermeden worden.

Momenteel werden er nog geen beoordelingen geplaatst. Haast je dus naar de winkel en laat ons in een review zeker weten wat je van het product vindt.

We kunnen het rijtje afsluiten met een uitstekende orthopedische matras geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Ravensberger. Het is een vrij grote orthopedische matras met een totaal formaat van maar liefst 140 bij 220 cm. Laten we de voor- en nadelen maar even kort op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

H4: wat de hardheid van de matras betreft, wordt dit aangeduid door het label H4. Daarmee wordt duidelijk dat matras een maximale belastbaarheid heeft van zo’n 140 kg.

Materiaal: net zoals de vorige matrassen die we hier in dit lijstje besproken hebben, zul je merken dat de orthopedische matras vervaardigd is uit koudschuim.

Comfort: het grote pluspunt van koudschuim is dat het zich hartstikke snel aanpast aan de vorm van je lichaam en daardoor vrijwel meteen de optimale ondersteuning aanbiedt.

 

Nadelen: 

Budget: een blik op het prijskaartje leert je al meteen dat het niet meteen het product met de laagste prijs zal zijn. Probeer hier rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Orthopedische matrassen koopgids

 

Een goede nachtrust is wel degelijk van groot belang als je ’s morgens met een fris gevoel wilt opstaan. Zo kan één van de beste orthopedische matrassen echt wel een goede oplossing bieden als je vaak last hebt van kwaaltjes of gewoon een slechte slaper bent. We raden niet aan om de eerste de beste matras aan te kopen maar verschillende modellen en aanbiedingen te vergelijken. Zo kun je rekening houden met het gebruiksgemak, de materialen, de eigenschappen, het kostenplaatje, het type, het formaat en de draagkracht. En wie weet zit er ergens ook wel een mooie orthopedische matras aanbieding tussen die helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet.

Het gebruiksgemak en de voordelen

De meesten onder ons zullen het wel al eens hebben meegemaakt dat je ’s morgens opstaat en overal spierpijn hebt. Vele personen hebben last van de rug, of hebben te kampen met een pijnlijke nek met als gevolg dat je door de dag helemaal niet zo productief bent. In heel veel gevallen kunnen we deze kwaaltjes toeschrijven aan een slechte slaaphouding. En deze slaaphouding kun je op een eenvoudige manier gaan verbeteren. Dit kun je doen door rekening te houden met het type kussen maar ook door even op zoek te gaan naar een degelijke orthopedische matras.

Het is dan ook een aanbeveling om voor jezelf eerst even uit te maken welk type slaper je bent. Afhankelijk van je slaappatroon zal een bepaalde matras misschien net iets beter bij jou passen. Toch mag je met de orthopedische matras echt wel zeker zijn van je stuk. Doordat de matras zich min of meer vormt naar de vorm van je lichaam, zul je merken dat je ook ’s nachts een veel betere houding kunt aannemen. En dit resulteert zich dan ook weer in een goede nachtrust waardoor je ’s morgens bij het opstaan fris en monter bent.

 

Materiaal en de eigenschappen

De overgrote meerderheid van de orthopedische matrassen die bestaan eigenlijk uit zeer kwalitatief en duurzaam HR koudschuim. Daardoor is de matras in de eerste plaats bijzonder elastisch waardoor het model zich helemaal aan je lichaamsvorm zal aanpassen. Daarnaast kunnen deze orthopedische matrassen ook de temperatuur zeer goed regelenen. Zo zul je het nooit te warm of juist te koud hebben. Zo kun jij van een goede en aangename nachtrust genieten en ’s morgens vol goede moed aan een nieuwe dag beginnen.

Naast het materiaal worden de orthopedische matrassen ook nog eens onderverdeeld op basis van de hardheid. Deze hardheid wordt aangeduid door middel van de hoofdletter “H” die gevolgd wordt door een cijfer. Zo zal een orthopedische matras met hardheid H4 veel harder aanvoelen dan een matras met hardheid H2 bijvoorbeeld. Dit is dus ook wel belangrijk om hier rekening mee te houden. De hardheid is in de eerste plaats iets heel persoonlijk. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zacht model terwijl anderen liever een harde matras verkiezen.

 

Het type, formaat en draagkracht

Er is dus wel degelijk onderscheid tussen de verschillende orthopedische matrassen. Ondanks het feit dat de meesten allemaal uit koudschuim bestaan, kan de hardheid wel grondig gaan variëren. Zo zullen bepaalde matrassen een hogere hardheid hebben en dus iets harder aanvoelen dan andere modellen. De hardheid is eigenlijk heel persoonsgebonden. Toch kan de hardheid ook samenhangen met de draagkracht. Een persoon die bijvoorbeeld meer dan 100 kg weegt, is in de meeste gevallen beter gebaat met een matras met een hogere hardheid.

Bovendien kan de draagkracht van de matras ook verschillen naargelang de grootte van de orthopedische matras. Hoe groter de matras is, hoe groter ook de draagkracht zal worden. Het formaat van de orthopedische matras is uiteraard iets dat je zult moeten beslissen op basis van het type bed. Zo kun je kiezen voor een tweepersoons matras of een eenpersoons matras. Maar je hebt ook speciale orthopedische matrassen om in een ledikantje te plaatsen bijvoorbeeld.

Te voorziene budget

Het zal vrijwel meteen opvallen dat er ook heel wat prijsverschillen kunnen optreden. Zo is het mogelijk om heel wat goedkope orthopedische matrassen te spotten. Maar je zult ook zeker de duurdere modellen van meer dan 1000 euro tegenkomen. Bekijk daarom eerst even voor jezelf welke verwachtingen je hebt en waar je naar op zoek bent. Vervolgens kun je misschien ook proberen om op voorhand een budget vast te leggen dat je wilt en kunt uitgeven.

Het is een aanbeveling om ook even kort de online reviews van de kopers erop na te lezen. Daarin kun je vaak nog heel wat nuttige tips en advies vinden omtrent een bepaalde orthopedische matras. Deze gebruikerservaring kunnen jou dan misschien helpen om een beslissing te nemen tussen meerdere producten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES