5 Beste ozongenerators Test Van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Ozongenerators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Ozongenerator Luchtreiniger Ionisator opteer je voor een compacte doch bijzonder krachtige ozongenerator die eenvoudig kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Daartegenover staat de Manzibo UV luchtreiniger – Luchtreiniger die zonder problemen op het stroomnet kan worden aangesloten zodoende een ruim maximaal vermogen tot 100 watt te genereren. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én/ of nadelen. We hopen op die manier de keuze voor jou net iets makkelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste ozongenerators (Reviews) van 2024

 

Ozongenerators worden regelmatig gebruikt bij de bestrijding van virussen, bacteriën en schimmels maar kunnen ook doeltreffend zijn op het gebied van luchtreiniging. Er bestaan zelfs apparaten die ontwikkeld zijn om de vijver van meer zuurstof te voorzien. Omdat jij met de beste ozongenerator huiswaarts kunt keren, hebben wij alvast 5 topproducten voor je klaar staan. Neem rustig de tijd om ze te bekijken en houd daarbij eventueel rekening met het advies dat klanten in de diverse online reviews hebben vermeld.

 

1. Ozongenerator Luchtreiniger Ionisator Luchtzuiveraar Filter Generator – 25m2 Bereik

 

Op zoek naar een (nieuwe) ozongenerator – in de volksmond ook wel bekend als “luchtzuiveraar” of “air purifier” – dan is dit apparaat van Lucrum het bekijken alvast meer dan waard. Het, op het eerste gezicht compacte apparaatje, is vervaardigd uit duurzaam ABS materiaal en kent een draagbare afmeting van 12 x 11,5 x 4 cm. Kortom, handig om overal mee naartoe te nemen.

Net zoals heel wat andere luchtreinigers wordt ook dit apparaat geheel elektrisch aangestuurd met behulp van een krachtige, tevens makkelijk oplaadbare, 3,7V Li-ion accu met een capaciteit van 15000 mAh. Daardoor weet hij een vermogen van 3 watt te genereren alsook een ozonstroom van ongeveer 20 mg/h wat resulteert in een aanzienlijk bereik van zo’n 25 m2. Niet slecht dus voor een compact apparaatje.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het antibacteriële en milieuvriendelijke karakter alsook zijn goedkope prijskaartje. Kortom, een goede aanbeveling voor wie regelmatig last heeft van pollen, hooikoorts en/ of andere allergieën.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de ozongenerator is bijzonder handig in gebruik en voorzien van een geïntegreerde ionisator en pollenprogramma.

Voeding: de ozongenerator werkt op basis van een krachtige 1500 mAh 3,7 Li-ion accu die, met behulp van de meegeleverde USB-kabel, makkelijk en snel kan worden opgeladen.

Uitvoering: de ozongenerator kent een relatief compacte uitvoering van 12 x 11,5 x 4 cm en is daardoor makkelijk hanteerbaar en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen.

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere ozongeneratoren, lijkt het hier wel om een aanbieding te gaan. Uit de reviews wordt ook meteen duidelijk dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding.

 

Nadelen:

Geen ventilatiefunctie: wens je deze ozongenerator te kopen, houd er dan rekening mee dat het apparaat geen ventilatiefunctie kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Manzibo UV luchtreiniger – Luchtreiniger – Veilig – Woonaccessoires – Ozon Generator

 

Ook met behulp van deze unieke Manzibo UV luchtreiniger, is het mogelijk om op een eenvoudige manier zuurstof om te zetten naar ozon. Hoewel hij tot op heden nog niet beoordeeld werd door klanten, behoort hij net zoals de Philips luchtzuiveraar of de bekende air purifier van Dyson, tot de toppertjes binnen deze selectie. We vermoeden echter wel dat het hogere prijskaartje een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige kopers. 

Toch is de Manzibo luchtreiniger meer dan de moeite waard om even onder de loep te nemen. Zo wordt hij in eerste instantie gekenmerkt door een relatief compact en stijlvol design van 30,5 x 18 x 30 cm waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen en/ of opbergen. Voorzien van een 1 meter lange kabel kun je de – uit RVS vervaardigde – luchtreiniger overigens zonder problemen op het stroomnet aansluiten waarna een aanzienlijk vermogen tot maximaal 100 watt geleverd wordt.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de geïntegreerde uv-lichtbehandeling, de aanzienlijke CADR-waarde van 60 m3h, een nachtmodus functie en het afneembare reservoir. Kortom, een toppertje maar wel tegen een bepaald prijskaartje.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de ozongenerator van Manzibo is uitgerust met verschillende veiligheid- én indicatiefuncties zoals een indicatielampje, een aan/ uitschakelaar, een kinderbeveiliging, een nachtmodus en een veiligheid bij het uitschakelen.

Voeding: de luchtreiniger is voorzien van een 1 meter lange kabel waarmee je hem probleemloos op het stroomnet kunt aansluiten.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet deze ozongenerator een aanzienlijk vermogen tot maximaal 100 watt te installeren.

Handig in gebruik: zijn compacte en draagbare formaat alsook het relatief lage geluidsniveau maken hem bijzonder handzaam en aangenaam in gebruik.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met bijvoorbeeld het vorige toppertje, ligt de prijs van de Manzibo uv luchtreiniger een pak hoger dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. CecoTec Ozon Generator – Luchreiniger – Ozongenerator Totalpure 4000 Ozon – 120 W

 

De Cecotec Totalpure 4000 ozongenerator is vervaardigd uit duurzaam RVS materiaal en kent een maximale afmeting van 40 x 25 x 25. Net iets groter dan de vorige 2 apparaten, weet deze ozongenerator dan ook een ruim vermogen tot wel 120 watt te genereren wat hem dan weer geschikt maakt om middelgrote tot grotere ruimtes probleemloos onder handen te nemen.

Je dient daarvoor het apparaat op het stroomnet aan te sluiten en deze vervolgens – met behulp van de aan/ uit schakelaar – in te schakelen waarna hij in staat is om tot wel 28.000 mg/h per uur aan schadelijke deeltjes en/ of bacteriën af te voeren. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de aanwezigheid van verschillende functiemogelijkheden en extra’s zoals een ventilatiefunctie, een ionisator, een kinderbeveiliging, een oververhittingsbeveiliging, een ingebouwde filter + geurfilter en het bekende CE keurmerk.

Hoewel de CecoTec ozon generator heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het aanzienlijke prijskaartje alsook het hogere geluidsniveau van wel 70 dB mogelijke struikelblokken kunnen zijn.

 

Voordelen:

Veiligheid: naast de automatische uitschakelingsfunctie en de kindervergrendeling, is deze ozongenerator eveneens voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

Vermogen: eenmaal correct op het lichtnet aangesloten, weet hij een aanzienlijk vermogen tot wel 120 watt te genereren.

Timer: in tegenstelling tot heel wat andere ozongeneratoren, is dit apparaat voorzien van een geïntegreerde timer tot maximaal 60 minuten.

 

Nadelen:

Prijzig: we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sander Ozon Generator S-1000 Filtermateriaal Vijver

 

Net zoals één van de vorige apparaten, zul je merken dat ook deze ozongenerator geleverd en aanbevolen wordt door Sander. De S-1000 generator wordt beschouwd als het betere filtermateriaal voor eender welk type vijver. De beste oplossing dus indien je de vijver algenvrij wenst te maken.

De maximale capaciteit van deze ozongenerator wordt geschat op ongeveer 1000 mg per uur. Daardoor wordt het mogelijk om een vijver met een totale inhoud van 20.000 liter aan te pakken. Net zoals bij het vorige apparaat, bedraagt ook hier de maximale ozon uitgang ongeveer 6 mm.

Jammer genoeg moeten we opnieuw vaststellen dat er tot op heden nog geen enkele koper op het product gereageerd heeft. Het is mogelijk dat het hier om een vrij recente ozongenerator gaat. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat sommige klanten het prijskaartje toch wel iets te duur vinden. En dat is best wel jammer.

 

Voordelen:

Capaciteit: met de Sander S-1000 kies je voor een krachtige ozongenerator die zonder problemen een ruime capaciteit van wel 1000 mg per uur weet te bereiken.

Vijverinhoud: de ozongenerator van Sander is voldoende krachtig om een vijver met een inhoud van wel 20.000 liter onder handen te nemen.

Handleiding: de handleiding werd naar het Nederlands vertaald en garandeert een duidelijk stappenplan wat betreft de installatie.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Bio3Gen Professional Luchtreiniger Virussen en Bacteriën Ozon Generator Professional

 

Tot slot is er altijd nog deze fantastische ozongenerator afkomstig van, misschien wel het beste merk, BIO3GEN Professional. Met een maximaal vermogen van maar liefst 250 Watt, betreft het hier een vrij krachtige ozongenerator die zonder problemen een ruimte van 200 m2 kan behandelen.

De ozongenerator zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte wordt gezuiverd en eventuele virussen en bacteriën onschadelijk worden gemaakt. De luchtreinigingsfunctie wordt verder aangevuld met een ventilatiefunctie inclusief de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen. De levering omvat trouwens niet alleen de generator maar tevens ook een afstandsbediening en heldere handleiding.

Ondanks het enorme vermogen, blijkt deze ozongenerator zo goed als geluidloos te werken. Verder blijkt het apparaat, met een afmeting van 20 x 15 x 31 cm, vrij compact en bijgevolg handzaam. Het is dus mogelijk om de ozongenerator zonder problemen aan de wand te bevestigen. Echter zul je wel rekening moeten houden met het hoge prijskaartje van dit apparaat.

 

Voordelen:

Vermogen: de Bio3Gen professionele ozongenerator weet een ruim vermogen tot wel 250 watt te genereren.

Formaat: het apparaat kent een relatief compacte afmeting van 20 x 15 x 31 cm en is bijgevolg bijzonder handzaam en makkelijk om in de ruimte te installeren.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is bijzonder gebruiksvriendelijk en reduceert onder meer pesticides, herbicides en tal van andere micro-organismen. Naast gebruiksvriendelijk, kenmerkt hij zich eveneens door zijn milieuvriendelijke karakter.

 

Nadelen:

Slechte info: hoewel de werking van het apparaat duidelijk bewezen is, vindt één koper het toch wel jammer dat in de gebruiksaanwijzing niet meer gehamerd wordt op de nadelen van ozon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ozongenerators Koopgids

 

Om in je woning te genieten van de beste luchtkwaliteit kun je gebruik maken van een ozongenerator. Maar wat is dat nu  precies en waarvoor kun je hem zoal gebruiken? Volgens de aanbevelingen van bepaalde experten is het door de grote luchtverontreiniging waar we nu mee te maken hebben, belangrijk om regelmatig in de woning en op de werkplek de lucht te zuiveren. Op die manier kun je je ook vrijwaren van virussen en bacteriën die zich in de lucht bevinden en ziektes verspreiden.

Wat is een ozongenerator en waarvoor wordt hij gebruikt

Een ozongenerator kun je goed vergelijken met een traditionele luchtzuiveraar of “air purifier” en toch functioneert hij op een geheel andere manier. Een ozongenerator werkt met ozongas dat ervoor zorgt dat de schadelijke micro-organismen in de lucht worden geliquideerd. Deze apparaten kun je bovendien vaak terugvinden in ziekenhuizen. Ze worden daarnaast ook ingezet voor industriële doeleinden zoals bijvoorbeeld in grote wasserettes en op plaatsen waar het heeft gebrand om de storende geuren weg te nemen. 

In particuliere woningen wordt de ozongenerator vooral gebruikt om de luchtkwaliteit in huis drastisch te verbeteren. Bovendien zal hij er ook voor zorgen dat vieze geurtjes en schimmels worden verwijderd. Het is trouwens heel belangrijk om uit te kijken naar een degelijk toestel omdat ozon ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Onder gecontroleerde omstandigheden en in ruimtes waar niemand aanwezig is vormt dit echter geen probleem. Mits een verstandig gebruik creëert een ozongenerator een perfecte leefomgeving met schone en zuivere lucht.

 

Hoe werkt een ozongenerator

Ozon is een onstabiel gas dat niet kan worden opgeslagen of vervoerd. In tegenstelling tot een luchtreiniger zuigt een ozongenerator geen lucht in het apparaat om hem te reinigen. Hij gaat namelijk zuurstof halen uit de lucht en dit omzetten in ozon. Vervolgens wordt het gas terug uitgestuwd en gaat de ozon de levende organismen die zich in de lucht bevinden vernietigen. Bacteriën en virussen hebben hierdoor geen kans. Echter, het is bewezen dat het gebruik van een ozongenerator in een ruimte waar dieren of mensen zijn, ernstige schade kan toebrengen aan de luchtwegen waardoor de gezondheid in gevaar komt.

Het is dus belangrijk om bij je aankoop goed na te kijken wat de hoeveelheid ozon is dat het toestel per uur kan genereren. Wanneer de producent niet de kwantiteit ozon vermeldt is het goed mogelijk dat de dosis niet noemenswaardig is en dat je een toestel van mindere kwaliteit in je handen hebt. Dit wil dan ook zeggen dat de behandeling minder effectief zal zijn. Hierdoor heeft het apparaat meer tijd nodig om een ruimte te reinigen terwijl je die niet kan betreden. Hoe hoger de ozonproductie is, hoe minder tijd de generator nodig heeft.

 

De ozon output en de timer

De maximale ozon output is de hoeveelheid ozon die een generator kan verspreiden. De meeste fabrikanten vermelden de ozon output in mg/h (milligram per uur). Voor een kleine flat of een normale kantoorruimte waar je de muffe geurtjes wilt wegnemen en de lucht zuiveren heb je voldoende met een apparaat dat 1000 tot 5000 mg/h ozon genereert. Voor grote ruimtes kies je voor een toestel met een capaciteit van +10000 mg/h.

Omdat je beter niet wordt blootgesteld aan direct contact met ozon moet je de ruimte verlaten. Het is dan ook handig om een timer in te stellen die vaak in het apparaat zit ingebouwd. Deze kan meestal worden ingesteld op een tijdspanne tussen 1 en 3 uur. Sommige timers kun je ook langer instellen zodat je zelf kunt bepalen hoelang hij werkt. Dit kan goed van pas komen om bijvoorbeeld te gebruiken in ruimtes waar een brand heeft gewoed en de lucht zwaar verontreinigd is.

De ventilator en het filtersysteem

De meeste ozongenerators werken met een ventilator of met water om de warmte uit de lucht te verwijderen. Een apparaat dat wordt gebruikt in een woning of in een kantoorruimte is meestal voorzien van een ventilator om het toestel efficiënt te laten werken en de ozon uit te stuwen. Het is belangrijk dat de elementen van de ventilator uit corrosiebestendige materialen of in roestvrij staal zijn gemaakt omdat er steeds een kleine hoeveelheid waterdamp in de lucht aanwezig is. Een ventilator met elementen in kunststof zal niet bestand zijn tegen het ozongas waardoor deze kunnen vervormen. 

Daarnaast is een ozongenerator meestal voorzien van een filtersysteem dat het stof, vuil en ziektekiemen uit de lucht gaat opvangen en vernietigen. Een generator met een goed filtersysteem garandeert een effectieve en efficiënte werking van het apparaat. Houd er rekening mee dat een filter regelmatig moet worden vervangen waardoor het beter is om te kiezen voor vervangbare filters in plaats van wasbare exemplaren. Deze laatste zullen vaak na een wasbeurt niet meer optimaal werken. Wees bovendien waakzaam met filters uit aanbiedingen die ook niet over de benodigde kwaliteit beschikken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES