5 Beste Papiervernietigers Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Papiervernietigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende papiervernietigers waarbij sommige modellen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere toestellen. In onze koopgids proberen we duidelijke richtlijnen mee te geven zodat je een beter idee krijgt van waar je zoal kunt op letten. We hebben meteen ook even uitgezocht welke 3 papiervernietigers momenteel het meest worden aangeraden door andere kopers. Zo kun je op je beide oren slapen wanneer je besluit de ProfiOffice Piranha S5 Mini papiervernietiger aan te kopen. Met dit toestel kun je probleemloos tot wel 50 vellen tegelijkertijd versnipperen. Ook met de Rexel Mercury RSX1834 mag je zeker zijn van een degelijk apparaat. Het is iets groter in vergelijking met het voorgaande apparaat maar toch nog steeds vrij compact. Het zou bijvoorbeeld ideaal zijn om in een klein bedrijfje te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Papiervernietigers (Reviews) van 2024

 

Als je op kantoor of thuis werkt met vertrouwelijke documenten dan heb je af en toe een papiervernietiger nodig om deze documenten te vernietigen en zo te beschermen tegen incorrect gebruik door andere personen. Als je op zoek bent naar de beste papiervernietiger dan kan ons lijstje jou waarschijnlijk wel helpen. Wij hebben vijf verschillende apparaten voor jou op een rijtje gezet.

 

1. ProfiOffice PO-91920 Papiervernietiger Piranha S5 Mini P-3

 

Deze mini papiervernietiger is geschikt voor maximaal 50 vellen papier tegelijk. Hij versnippert ze in stukjes van 7,2 mm. Je kunt hem ook gebruiken voor het vernietigen van CD’s en DVD’s.

Je kunt hem plaatsen op een papierbak van maximaal 39 cm doorsnede. Hij beschikt verder nog over een bescherming tegen oververhitting en weegt slechts 1,4 kilo. Je kunt hem ook maar 2 minuten doorlopend gebruiken om te versnipperen. Daarna moet hij 30 minuten lang afkoelen. Door zijn lage prijs behoort hij tot de goedkope papiervernietigers.

Over dit apparaat is tot nu toe nog maar één online review geschreven maar deze geeft wel een positief advies. De koper vindt de kwaliteit van het apparaat top en het is ook eenvoudig in gebruik.

Deze papiervernietiger aanbieding is eenvoudig te installeren maar je moet hem natuurlijk wel op een papierbak plaatsen om hem effectief te kunnen gebruiken.

Op kantoor is het soms goed dat je heel belangrijke documenten kunt verwijderen zodat ze niet in verkeerde handen terechtkomen. Deze papiervernietiger van het merk ProfiOffice kan dan echt wel soelaas bieden. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen van dit toestel. Dit kan het misschien voor jou net iets gemakkelijker maken om een uiteindelijk oordeel te vellen over deze machine.

 

Voordelen: 

Prijs: deze papiervernietiger is allesbehalve prijzig. Je zult dit apparaat dus zeker tussen de goedkope papiervernietigers kunnen terugvinden.

Handig in gebruik: met dit apparaat kun je tot wel 50 vellen papier tegelijk versnipperen. Daarnaast kun je het toestel ook gebruiken om CD’s en DVD’s te vernietigen.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: dit apparaat kun je maximaal gedurende 2 minuten gebruiken. Daarna is het aan te raden om het toestel gedurende een half uurtje te laten afkoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rexel Mercury RSX1834 Papierversnipperaar P4 Snippers

 

Deze geavanceerde papiervernietiger is ideaal voor op een klein kantoor met een maximaal personeel van 10 personen.

De snippers hebben een klein formaat van 4 x 40 mm en zijn perfect voor het vernietigen van vertrouwelijke documenten. De machine beschikt over anti-vastloop technologie en kan tot 18 vellen papier in één keer vernietigen.

De opvangbak heeft een inhoud van 34 liter en je kunt er recycleerbare opvangzakken voor bestellen. De opvangbak is ook heel eenvoudig te legen. Hij vernietigt ook CD’s, creditcards, nietjes en paperclips en heeft een geluidsniveau dat lager ligt dan 65 dB.

Over dit artikel zijn er nog geen online reviews geschreven door mogelijke kopers. Dit kan misschien te maken hebben met de hoge prijs van dit apparaat. Het is zeker niet bedoeld voor mensen met een beperkt budget. Door het gebrek aan reviews kunnen wij je geen mening geven over deze papiervernietiger.

Deze papiervernietiger van het merk Rexel heeft niet meteen de laagste prijs en is dus iets duurder in vergelijking met andere producten. Het merk Rexel is misschien niet echt bekend. Toch is het mogelijk dat je het ziet als het beste merk nadat je de vele voordelen van dit toestel opmerkt.

 

Voordelen: 

Formaat: deze papiervernietiger is iets compacter van formaat waardoor het geschikt is om op een klein kantoor te gebruiken. Het compacte formaat maakt dat je het toestel ook eenvoudig kunt verplaatsen.

Veiligheid: dit toestel is uitgerust met een anti-vastloop technologie. Dit zorgt ervoor dat de papiervernietiger niet meteen blokkeert.

Gebruiksvriendelijk: met dit apparaat kun je tot wel 18 vellen in één keer versnipperen. Daarnaast kun je er ook CD’s, DVD’s, nietjes, paperclips en zelfs creditcards mee vernietigen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: dit toestel is iets duurder in vergelijking met de andere papiervernietigers uit onze lijst. Dit zou wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Review: doordat er momenteel nog geen beoordelingen geplaatst werden, kan dit eventuele kopers tegenhouden het product aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. ProfiOffice Alligator 511CC Plus papiervernietiger 

 

Met de ProfiOffice Alligator 511CC Plus kun je maximaal 11 vellen papier tegelijk versnipperen in stukjes van 4 x 10 mm. Hij vernietigt ook de nietjes die je wel eens zou kunnen vergeten. Hij heeft een reverse schakelaar om het papier terug te draaien en de papierbak heeft een inhoud van 29 liter.

De machine beschikt over een bescherming tegen oververhitting. Het is een apparaat met veiligheidsklasse 4 dus geschikt om vertrouwelijke documenten te vernietigen. Hij weegt 12,5 kilo en je kunt deze versnipperaar tot wel 60 minuten lang gebruiken zonder te stoppen. Daarna moet het apparaat wel 45 minuten afkoelen.

Ook over deze papiervernietiger aanbieding zijn er nog geen meningen beschikbaar op het internet. Misschien hebben sommigen dit product al gekocht maar er nog geen review over geschreven. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit apparaat.

Net zoals het eerste product is ook deze papiervernietiger afkomstig van het merk ProfiOffice. Dit doet ons vermoeden dat dit wel eens tot de populairste merken zou kunnen behoren. Ondanks het feit dat er nog geen reviews geplaatst werden, merken we op dat dit toestel toch heel wat kwaliteiten bezit. Laten we deze ook even bekijken.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: met deze papiervernietiger kun je tot wel 11 vellen tegelijkertijd versnipperen. Zelfs nietjes of paperclips zijn geen enkel probleem. Met de reverse schakelaar is het mogelijk om het papier terug te draaien.

Veiligheid: dit apparaat is uitgerust met een veiligheid tegen oververhitting. Zodra het toestel oververhit raakt, schakelt het automatisch uit. Bovendien kun je deze papiervernietiger één uur lang gebruiken. Vervolgens is het aan te raden om het 45 te laten afkoelen.

 

Nadelen: 

Aantal vellen:  deze papiervernietiger biedt de mogelijkheid om tot wel 11 vellen tegelijkertijd te versnipperen. Voor grote kantoren kan dit net iets te weinig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. ProfiOffice Papiervernietiger Piranha 10CC Plus

 

Met de ProfiOffice Piranha 10CC Plus kun je 10 vellen papier (van 80 gram elk) tegelijk versnipperen in stukjes van 3 x 39 mm.

Hij apparaat heeft een veiligheidsklasse lager dan de het vorige product, namelijk veiligheidsklasse 3. Hij is ook geschikt voor papier met nietjes en beschikt over een reverse schakelaar.

De papierbak heeft een inhoud van 14 liter en de machine heeft een bescherming tegen oververhitting. Hij weegt 9 kilo en je kunt hem slechts 2 minuten lang zonder stoppen gebruiken om te versnipperen. Daarna moet je hem 30 minuten laten afkoelen voordat je opnieuw kunt versnipperen.

Nog geen enkele koper heeft online een review geschreven over dit product. Misschien is dit product nog maar net op de markt of is het nog door niemand gekocht. De prijs ligt ook iets hoger dus hij behoort niet tot de goedkope papiervernietigers, dit zou ook een reden kunnen zijn voor het gebrek aan reviews.

Ook deze papiervernietiger is afkomstig van het merk ProfiOffice. Dit doet vermoeden dat het misschien ook wel het beste merk zou kunnen zijn onder de papiervernietigers. De witte kleur biedt een elegante maar ook rustgevende uitstraling. Bovendien is wit heel neutraal en past het vrijwel in elk kantoor of elk bureau.

 

Voordelen: 

Formaat: door het compacte formaat is deze papiervernietiger heel handig te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere.

Aantal vellen: de papiervernietiger versnippert tot wel 10 vellen tegelijkertijd. Zelfs nietjes en paperclips vormen geen enkel probleem voor dit apparaat.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de reverse schakelaar kun je het papier terugdraaien. Daarnaast is er ook extra beveiliging voorzien tegen oververhitting.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: dit toestel kun je slechts 2 minuten non stop gebruiken. Daarna is het aan te raden om het apparaat gedurende een half uurtje te laten afkoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ProfiOffice PO-91937 Papiervernietiger Piranha EC 7CC P-3

 

Met deze papiervernietiger aanbieding kun je maximaal 7 vellen van 80 gram versnipperen in stukjes van 4 x 39 mm.

Je kunt hem ook gebruiken om papier met nietjes of CD’s en DVD’s te versnipperen. Hij beschikt over een reverse schakelaar en heeft een papierbak met een inhoud van 15 liter.

Hij beschikt over een bescherming tegen oververhitting en heeft veiligheidsklasse 3. Hij weegt 4 kilo en je kunt hem tot maximaal 2 minuten achter elkaar gebruiken. Daarna hoeft hij 15 minuten lang af te koelen.

Over dit product zijn er nog geen reviews te vinden. Misschien hebben enkele mensen het apparaat al gekocht maar nog geen tijd gehad om hun mening erover te geven.

Op basis daarvan kunnen we jou geen advies geven over dit product.

Wil je liever toch niet te veel geld uitgeven aan een degelijke papiervernietiger? Dan kan dit model van ProfiOffice waarschijnlijk wel iets voor jou zijn. Het toestel heeft duidelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere apparaten die we in onze lijst opgenomen hebben.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: deze papiervernietiger versnippert tot 7 vellen papier per keer. Nietjes vormen hierbij geen enkel probleem. Je kunt het toestel ook gebruiken om CD’s en DVD’s te vernietigen. Verder is er een reverse schakelaar voorzien en een beveiliging om oververhitting tegen te gaan.

Prijskaartje: dit apparaat kun je aan een heel voordelig tarief aankopen. Ideaal dus als je vertrekt vanuit een beperkt budget of gewoon niet zoveel geld wenst te spenderen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: het feit dat je het toestel slechts 2 minuten kunt gebruiken en daarna moet laten afkoelen, kan een minpunt zijn voor een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Papiervernietigers koopgids

 

Een papiervernietiger kan handig zijn om te gebruiken als je veel papier thuis of aan het werk hebt die je op een adequate manier wilt wegdoen. Op de markt zijn er verschillende aanbiedingen van papiervernietigers. Met dit artikel helpen we jou om te letten op enkele punten bij het kopen van zo een apparaat.

Prijs

De prijs van een product is waarschijnlijk het belangrijkste aspect als het gaat om een keuze te maken voor dat product. Het is daarom zo dat haast iedereen uitkijkt naar een aanbieding. In dit geval zou het dus gaan om een papiervernietiger aanbieding. Als je geluk hebt kun je er eentje tegenkomen, maar dat is niet altijd het geval.

De goedkope papiervernietigers zijn dan ook een optie om te bekijken. Meestal schrikt het woord goedkoop ons af, omdat we denken dat het gaat om producten van een slechte kwaliteit. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, want er zijn kwalitatieve producten tegen een redelijke prijs te vinden. De beste papiervernietigers met de meeste functies zullen waarschijnlijk niet goedkoop zijn. Het ligt helemaal aan jou, wat je wilt aanschaffen.

 

Type papiervernietiger

Als je een papiervernietiger wilt kopen, dan moet je je afvragen hoe vaak je het apparaat zal gebruiken. Daarnaast moet je ook weten wat voor documenten het zijn dat je wilt vernietigen. Gaat het om confidentiële stukken die niemand onder ogen mag krijgen? Dat zal helpen bij het kiezen van welk type papiervernietiger het best voor jou is. Je hebt papiervernietigers die het papier in dunne reepjes snijdt.

Zo een apparaat is niet aangeraden als je confidentiële stukken wilt versnipperen, want je zou de reepjes gemakkelijk bij elkaar kunnen zetten. Voor het versnipperen van confidentiële stukken is een apparaat aangeraden dat het papier in kleine stukjes vernietigt. Zo heb je apparaten die een vel A4 papier kunnen versnipperen in 400 stukjes. Deze apparaten kunnen door iedereen gebruikt worden. Maar voor het vernietigen van zeer geheime stukken kun je apparaten vinden die een vel A4 papier zelfs in 6.000 tot 12.500 stukjes kunnen versnipperen.

 

Hoeveelheid papier

Een belangrijk punt waarop je ook kunt letten is de hoeveelheid papier die zo een papiervernietiger per keer kan verwerken. Dan moet je eerst weten hoeveel papier je per dag hebt om te vernietigen of hoe vaak je zo een papiervernietiger gaat gebruiken. Ga je het apparaat dagelijks gebruiken en misschien zelfs een paar keer per dag?

Dan zou je een papiervernietiger nodig hebben die een automatische functie heeft om een aantal vellen per keer automatisch te verwerken in plaats van dat je het handmatig moet bijvullen. Bij het aanschaffen van een papiervernietiger is het ook aangeraden om te letten op de hoeveelheid papier er in de bak kan nadat het versnipperd is. Let dan niet alleen op het aantal liters van de bak in de zin van volume, maar let ook op het aantal vellen papier dat in de bak kan.

Functies met betrekking tot veiligheid

Bij het kopen van een papiervernietiger moet je niet alleen de prijs vergelijken van de producten, maar denk bijvoorbeeld ook aan de veiligheid dat zo een apparaat biedt, want dat is een belangrijk aspect. Een auto startfunctie is erg belangrijk. Zo herkent het apparaat wanneer er papier in de sleuf geplaatst wordt en gaat het automatisch te werk, zodat jouw vingers niet in de buurt van de bladen hoeven te komen.

Het is dan ook goed als het apparaat daarna een auto stopfunctie heeft. Een speciale grendel die ervoor zorgt dat het apparaat niet werkt, zolang de bak niet goed bevestigd is. De motor van een papiervernietiger kan ook snel heet worden. Het is goed als zo een apparaat ook automatisch uitschakelt als de motor te heet is geworden.

 

Extra functies

Er zijn enkele extra functies waarnaar je kunt uitkijken bij een papiervernietiger die handig kunnen zijn om te gebruiken. Kijk uit naar een bak van een papiervernietiger die aan de voorkant is voorzien van een opening waardoor je naar binnen kunt kijken. Een extra melding wanneer de bak al vol is met versnipperd papier is zeker een aanbeveling.

Als dit apparaat voorzien is van een sleuf om paperclips of nietjes op te vangen, dan hoef je gelukkig niet alle nietjes of paperclips van alle documenten eerst te verwijderen. Je kunt sommige papiervernietigers vinden waarmee je zelfs bankpasjes of cd’s kunt vernietigen. Daarnaast zijn er nog enkele handige functies zoals het stoppen van het apparaat wanneer er papier is gaan vastlopen of dat het apparaat het papier weer naar buiten duwt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES