Beste plafonnière

Laatste update: 25.04.24

 

Plafonnières test van 2024

 

Een degelijke plafonnière kan niet alleen functioneel zijn maar bovendien ook een belangrijke esthetische functie hebben. Het kan de ruimte verlichten maar tegelijk ook voor heel wat sfeer zorgen. De moeite waard dus om rustig de tijd te nemen en tenslotte voor één van de beste plafonnières te kiezen. Indien je graag onze hulp wilt, dan verwijzen wij jou graag door naar onze koopgids of de top 3 hieronder. Daarin bespreken we de 3 best beoordeelde hedendaagse plafonnières. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Eglo Mogano 94548 plafonnière die gekenmerkt wordt door een uitstekende kwaliteit in combinatie met een opvallend en modern design. Door te kiezen voor de Philips Hue Still White Ambiance plafonnière kies je voor een stevige plafonnière vervaardigd uit kwalitatief metaal. Dit product kan dan ook best wel tegen een stootje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Plafonnière Reviews – Top 5

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste plafonnière? Dan willen wij jou graag eventjes helpen in jouw zoektocht. Wij zijn op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde producten. We hebben hierbij niet alleen de verschillende online reviews bekeken maar we hebben ook gelet op het advies van de klanten. We raden jou aan om deze top 5 eventjes rustig door te nemen en er dan voor jezelf even gewoon de plafonnière uit te kiezen die het beste aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt. Dat kan een LED plafonnière zijn of misschien toch liever een plafonnière met sensor.

 

 

1. Eglo Mogano 94548

 

Ben je op zoek naar een leuke en originele plafonnière maar wil je liever niet zoveel geld uitgeven. Dan is dit model van het bekende merk Eglo vast en zeker iets voor jou. Bovendien behoort het vanwege de lage prijs ook vast en zeker tot de goedkope plafonnières. Het toestel heeft een mooie wit/ zilveren kleur maar kun je ook in het zwart verkrijgen.

De lamp heeft een E27 fitting met een maximaal vermogen van 60 Watt. Ondanks de kracht behoort het wel degelijk tot de energiezuinige apparaten. Vandaar ook het energielabel A++. En je hebt garantie gedurende 2 jaar.

We merken dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk wel tevreden is met dit toestel. Zo geven de meeste gebruikers niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de lichtsterkte. Slechts een kleine minderheid is van mening dat het apparaat vrij kwetsbaar is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Hue Still White Ambiance

 

Indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijke plafonnière maar tegelijk ook naar een origineel exemplaar dan kun je alvast dit apparaat even bekijken. Het toestel is afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Philips Hue en zal niet meteen in de categorie van goedkope apparaten te vinden zijn.

Deze plafonnière is gemaakt uit bijzonder duurzaam metaal en heeft een totale afmeting van 39,1 x 39,1 x 7,1 cm. Bovendien is het product in meerdere moderne doch neutrale kleurtjes te verkrijgen. Daardoor lijkt het een vrij industrieel plafonnière product te zien. Het product zorgt voor voldoende licht en er wordt bovendien ook een handige dimmer meegeleverd.

Daarnaast zul je kunnen vaststellen dat de plafonnière nog over tal van andere handige opties en kenmerken beschikt. Zo kun je kiezen uit meerdere lichteffecten bijvoorbeeld en is het handig om het toestel te bedienen vanop een afstand. We merken dat de meeste kopers dit duidelijk kunnen waarderen en ook bijzonder tevreden zijn over het trendy design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Qazqa Drum 93876

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de originele plafonnière van het bekende merk QAZQA. De lamp is gemaakt uit een stevige combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals metaal en stof. Het toestel heeft bovendien een totale afmeting van ongeveer 40 x 40 12,5 cm en is beschikbaar in maar liefst 6 verschillende kleurtjes.

Het apparaat werkt op basis van een fitting en kan een lichtbron verdragen van maximaal 20 Watt. Jammer genoeg moet je deze zelf nog aankopen aangezien de lichtbron niet met het toestel wordt meegeleverd. Verder is het toestel ook bijzonder veilig en helemaal stofdicht.

Alvorens je besluit om dit apparaat aan te kopen dan is het natuurlijk wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het licht niet kunt dimmen. Dat kan voor sommigen misschien best wel vervelend zijn. Toch zijn de meeste kopers echter wel overtuigd van het fraaie design en de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Urban Interiors Wire vintage black

 

Met deze plafonnière van het bekende merk Urban Interiors haal je niet alleen een degelijk apparaat in huis maar bovendien ook een echte blikvanger. Verder beschikt het toestel over een mooi betaalbaar prijskaartje en zul je het dus vast en zeker tussen de goedkope plafonnières kunnen terugvinden.

Deze plafondlamp is helemaal gemaakt uit bijzonder duurzaam metaal en heeft een totale afmeting van ongeveer 22 x 22 x 19 cm. Verder is het een trendy exemplaar dat gekenmerkt wordt door de typische vintage stijl. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en originele plafonnière. Het toestel is verder uitgerust met een E27 fitting en is ook makkelijk te koppelen aan eender welke dimmer.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat er bij de aankoop van het product helemaal geen dimmer wordt meegeleverd. Deze zul je dus zelf nog apart hoeven aan te kopen. Toch zijn de meeste kopers niet alleen overtuigd van de kwaliteit maar ook van het trendy design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Maclean energy Pir Infrarood

 

Ben je op zoek naar een echte plafonnière aanbieding? Dan kunnen wij jou alvast dit product aanraden. Deze plafondlamp behoort toe aan het al dan niet bekende merk Maclean energy en is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de vorige apparaten uit deze top 5.

Het product is vooral gemaakt uit bijzonder duurzaam en hoogkwalitatief glas en heeft een totale afmeting van ongeveer 33 x 33 x 14 cm. Het product is voorzien van een handige bewegingsdetector. Op het moment dat je dus bijvoorbeeld door de gang loopt waar deze plafondlamp zich bevindt, zul je merken dat de lamp inschakelt.

Een enkele koper is niet helemaal overtuigd van het design dat er nogal gedateerd en ouderwets uitziet. Toch zijn beide gebruikers echter wel helemaal tevreden over de kwaliteit en de prijs van deze plafonnière.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Plafonnières koopgids

 

Afhankelijk van de ruimte kiezen heel veel personen voor een bepaald type plafonnières. Zo zullen de plafonnières die in de badkamer gebruikt worden er helemaal anders uitzien dan deze in de woonkamer of keuken. Het komt er dus op aan om niet meteen de eerste de beste plafonnières aan te kopen. Neem echter rustig de tijd om de verschillende producten en aanbiedingen te vergelijken met elkaar. Houd hierbij niet alleen rekening met het gebruiksgemak maar ook met de voordelen, het formaat, het materiaal en het vermogen.

Wat is een plafonnière én het gebruiksgemak

Met een plafonnière wordt eigenlijk ook wel gewoon een plafondlamp bedoeld. Wanneer je dus op zoek moet naar een nieuwe plafondlamp dan zul je merken dat er heel wat keuze is. Zo zul je plafondlampen tegenkomen die vervaardigd zijn uit diverse materiaalsoorten, ontworpen zijn in diverse vormen en designs en die over meer of minder opties beschikken. Het is daarom een goed idee om niet meteen met de eerste de beste plafondlamp naar huis te gaan maar de verschillende mogelijkheden even grondig te bekijken.

 

De voordelen van een plafonnière

Steeds meer mensen kiezen voor een plafondlamp, niet alleen in de toilet- of badkamerruimte maar ook in de woonkamer of keuken. Een degelijke plafonnière is dan ook bijzonder handig en voordelig aangezien het compact is en dus niet zoveel plek zal innemen. Dat kan bijvoorbeeld best wel handig zijn wanneer je op een appartementje woont, of wanneer je de lange inkomhal wilt verlichten. Daarnaast is het makkelijk te installeren en vraagt het weinig onderhoud.

 

Het formaat, het materiaal en het vermogen

Plafondlampen kun je in allerlei vormen en formaten aankopen. Zo kun je kiezen voor een ovalen plafonnière net zoals er ook vierkante, rechthoekige of heel wat ronde modellen op de markt gebracht zijn. Hetzelfde geldt voor het gebruikte materiaal. Zo heb je heel wat houten plafondlampen net zoals er ook exemplaren uit metaal of aluminium kunnen worden aangekocht. Je koopt dus eigenlijk gewoon wat je zelf het liefste ziet.

Daarnaast raden wij jou ook aan om rekening te houden met de kracht van de lamp. Met de kracht wordt eigenlijk het vermogen bedoeld en dat wordt dan weer uitgedrukt in Watt. Hoe meer Watt, hoe krachtiger de lichtbron dus zal zijn! Dit kan best wel handig zijn, indien je tussen meerdere lichtsterktes kunt schakelen.

 

Energiezuinig of niet

In je zoektocht naar de voor jou perfecte plafonnière zul je merken dat bepaalde exemplaren toch net iets meer energie verbruiken in vergelijking met andere apparaten. Het energieverbruik, positief of negatief, wordt steeds aangeduid door middel van het bijbehorende energielabel. Zo zal een plafonnière met een energielabel A++ bijzonder energiezuinig te werk gaan, terwijl een product met een energielabel B dat juist niet is. Het is wel handig om met het energielabel rekening te houden.

Extra kenmerken, functies en eventuele toebehoren

Je zult merken dat sommige plafonnières nog over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk indien de plafonnière beschikbaar is in meerdere vormen en kleuren. Zo kun je echt wel gaan kiezen voor het design dat je zelf het aantrekkelijkste vindt.

Verder is het ook handig indien je er bij de aankoop meteen een dimmer bij krijgt of wanneer je de optie hebt om tussen diverse lichteffecten te schakelen. Houd hier zeker rekening mee maar weet ook dat het prijskaartje zal toenemen naargelang ook het aantal functies en opties toeneemt.

 

Mogelijke prijskaartje

Net doordat er zoveel verschillende plafonnières op de markt gebracht zijn, zal het ook niet verwonderen dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo zullen sommige plafonnières iets duurder in de aankoop zijn terwijl je andere exemplaren dan weer in de categorie van de goedkope plafonnières kunt gaan zoeken. Meestal zijn de iets duurdere modellen vaak ook iets duurzamer en kwalitatiever. Echter beslis je helemaal zelf hoeveel budget je wilt en kunt spenderen aan een prachtige plafonnière.

Toch is het alvast een goede aanbeveling om de kwaliteit hoog in het vaandel te dragen. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat je elke maand op zoek moet naar een nieuwe plafonnière. Het kan misschien helpen om ook eens een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over een bepaalde plafonnière. Houd ook zeker rekening met de ruimte waarin je de plafonnière wilt plaatsen en de look die ermee wilt uitstralen. Door te letten op promoties kun je bovendien altijd een aantrekkelijke plafonnière aanbieding tegenkomen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES