Beste radiator ventilator

Laatste update: 25.04.24

 

Radiator ventilators test van 2024

 

Met een degelijke radiator ventilator heb je altijd een behaaglijke warmte in huis. En dat terwijl je bespaart op stookkosten. Maar dan moet je wel op het een en ander letten wanneer je er een aanschaft, zoals de installatie en het geluid. Om het makkelijk voor je te houden, hebben we een top 5 samengesteld van de beste radiator ventilatoren. Je kunt onder meer kiezen voor de Eco Heatwave Radiator Ventilator Trio Set—super effectief dankzij de warmtehoudende folie. Daartegenover staat de SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set die een goede aanbeveling is om kleine ruimtes te verwarmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radiator ventilator Reviews – Top 5

 

Indien je op zoek bent naar de beste radiator ventilator dan kunnen wij jou alvast het advies geven om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en te vergelijken. We zijn alvast op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde radiator ventilators en zo hebben we een top 5 kunnen samenstellen. Neem rustig je tijd om de ventilators even te bekijken en kies er dan voor jezelf de beste radiator ventilator uit. En wie weet zit er ergens wel een leuke radiator ventilator aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

1. Eco heatwave Radiator Ventilator Trio set – inc. Radiatorfolie met stickers – compleet pakket met bevestigingsmateriaal – Energie besparend – cv ventilator geschikt voor radiator en convector verwarming

 

De radiator ventilator set van Heatwave kwam uit onze radiator ventilator test als winnaar uit de bus. En voor goede reden. Ten eerste is de ventilatorset gemakkelijk te monteren en komt met een laagje radiatorfolie die warmte terugstraalt in je woning.

Daarnaast is de set voorzien van 3 radiator ventilatoren, waardoor je zowel een enkele plek als een gehele ruimte kunt verwarmen. De slimme thermometer zorgt ervoor dat jouw ventilator afslaat wanneer het niet in gebruik is, dus geen onnodige kosten en gevaar.

Bovendien kunnen de magneten in de ventilatoren tot wel 10 cm uitschuiven. Ze zijn dan ook geschikt voor de meeste radiatoren. Je legt de ventilator onder de radiator of convector en hij klikt op zijn plaats—gewoon plug and play dus.

 

Voordelen:

Kostenbesparing: met deze ventilatoren heb je al gauw een verwarmde ruimte en hoeft de thermostaat niet al te lang aan. Zo bespaar je heel wat.

Installatie: door het magnetische kliksysteem is het apparaat binnen de kortste keren geïnstalleerd—geen ingewikkelde procedures, geen onnodige moeite.

Snel warm: klanten laten weten dat de ruimte sneller opwarmt en ook zo behaaglijk blijft, te danken aan de folie.

Extra folie: uit de ervaringen kunnen we concluderen dat er genoeg folie wordt meegeleverd voor een dubbele laag.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel deze set een waardige investering is, moeten we toegeven dat hij niet een van de goedkope radiator ventilators is. 

 

 

 

 

2. SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set – Universeel – Geschikt voor standaard, smalle en enkelplaats radiatoren

 

De SpeedComfort radiator ventilator valt meteen op vanwege zijn universele karakter waardoor hij niet alleen geschikt is voor plaatsing op standaard radiatoren en/ of convectoren maar tevens ook gebruikt kan worden in combinatie met smalle en enkelplaats radiatoren/ convectoren. Wat zijn gebruiksgemak uiteindelijk alleen maar ten goede komt.

De universele mono set van SpeedComfort kent een totale afmeting van 34 x 7 x 2,2 cm en kan – door middel van magneten – eenvoudig op de radiator worden bevestigd. Vervolgens zal de warmte – afgegeven door de radiator of convector – versneld én 100% gelijkmatig in de ruimte worden verspreid dankzij de SpeedComfort mono set ventilator, wat op termijn energiezuinig lijkt te werken. 

Het apparaatje is geschikt om op radiatoren/ convectoren te worden geplaatst van 50 tot maximaal 70 cm en kan eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten. Doordat de netvoeding verliesvrij is, zul je overigens niets van stroom verbruiken op momenten dat de SpeedComfort niet werkzaam is. Bij aankoop wordt een volwaardige set geleverd bestaande uit onder meer een thermostaatschakelaar en adapter. Klanten lijken alvast overtuigd en belonen dit product met 4,8 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de universele Speedcomfort mono set wordt geleverd inclusief een 12V adapter, een 1,8 meter lang snoer, externe thermostaatschakelaar met magneetbevestiging en een instructieve handleiding.

Formaat: de radiator ventilator kent een relatief compact formaat van 34 x 7 x 2,2 cm en kan eenvoudig op eender welke radiator/ convector van 50 tot 70 cm worden geïnstalleerd.

Verliesvrij: doordat de netvoeding verliesvrij is, zal deze radiator ventilator geen stroom verbruiken zodra hij uitgeschakeld wordt.

 

Nadelen:

Geen woonkamer: voor beperkte ruimtes zoals een slaapkamer is deze mono set uiteraard geschikt. Voor ruimtes groter dan 30m2 kies je beter voor een duo of trio set.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HeatFan 5 – Duo Set – Radiator Ventilator – Smart – Black Edition

 

De Heatfan radiator ventilator komt in een universeel formaat en past op elke radiator of convector. De ventilatoren zijn voorzien van vijf modulatiestanden en gaan afhankelijk van de temperatuur wat harder of zachter blazen.

De stand is ook zelf in te stellen met de smart controller—voor de dagen waar je toch wat extra nodig hebt. Met de zesde modulatiestand, de cool/boost stand, heb je het beste van twee werelden: behaaglijke warmte bij kou en een briesje in de zomer.

Standaard komt deze set met twee ventilatoren—elk met vijf fans per stuk. Je kunt ze doorlinken om zo een extra boost te geven aan de radiator. Daarnaast gaan ze door de automatische schakelaar bij lage temperaturen zowel aan als uit en geniet je ten alle tijden van een comfortabele ruimte.

 

Voordelen:

Modulatie: afhankelijk van de gedetecteerde temperatuur moduleert de ventilator automatisch om je steeds van het ultieme comfort te voorzien.

Installatie: de ventilatoren zijn eenvoudig te installeren en kunnen daarnaast makkelijk doorgelinkt worden.

Smart control: naast de modulatiefunctie is de ventilator voorzien van een automatische schakelaar om op de voorgeprogrammeerde temperaturen aan en uit te schakelen.

 

Nadelen:

Korte snoer: jammer genoeg is de snoer wat kort en moet je hoogstwaarschijnlijk een verlengkabel erbij halen.

 

 

 

 

4. Practics – Radiator Ventilator Duo Zwart – Radiator Booster 5 Ventilatoren

 

Binnen het ruime radiator ventilator gamma zul je vast en zeker ook dit toppertje van het bekende merk Practics mogen verwachten. Daarbij springt het product meteen in het oog vanwege zijn stijlvolle zwarte design en behoorlijk universele karakter, waardoor hij misschien tot wel één van de beste radiator ventilatoren uit het rijtje zou kunnen behoren.

De Practics radiator ventilator is – mede dankzij het universele ontwerp en de bijbehorende klikbare hoekstukken – eenvoudig op eender welke radiator te installeren. Houd daarbij wel rekening met een minimale lengte van 45 cm en een minimale ruimte tussen de verschillende platen van ongeveer 3,8 cm. Eenmaal correct geïnstalleerd en aangesloten, kun je met deze ventilator radiator makkelijk tot wel 30% besparen doordat je de radiator niet langer op volle toeren moet laten werken.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de aanwezigheid van 5 geïntegreerde ventilatoren die een vrij geluidsstil proces waarborgen waarbij het geluidsniveau op amper 20 dB wordt geschat. Hoewel het apparaat heel wat positieve kenmerken aanbiedt, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Naar ons advies is hij echter de moeite waard om toch maar even te bekijken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 2 afzonderlijke heatfans, een 140 cm lange voeding en 2 doorlink kabels van elk 50 cm lang.

Energiezuinig: zijn unieke design en optimale kracht maken het mogelijk om de verwarming enkele graden lager te zetten en op die manier tot wel 30% te besparen.

Formaat: net zoals de bekende radiator ventilator van Hornbach behoort ook dit model  met maar liefst 5 geïntegreerde ventilatoren, tot de absolute top.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Speedcomfort – Radiatorventilator Trio – SpeedComfort // Universeel model

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke radiator ventilator die – net zoals het vorige product – eveneens wordt aangeboden en geleverd door het bekende merk SpeedComfort. In tegenstelling tot het voorgaande exemplaar, omvat de verpakking hier maar liefst 3 aparte ventilatoren die elk op hun beurt voorzien zijn van 3 krachtige ingebouwde propellers. Het geheel wordt verder aangevuld met een 12V adapter, een snoerlengte van 1,80 m, een externe thermostaatschakelaar inclusief magneetbevestiging, 2 koppelkabels van 30 cm en een kabellengte van 0,60 cm.

Dit type radiator ventilator van SpeedComfort kent een universeel gebruik en blijkt bijgevolg geschikt voor verschillende radiatoren en/ of convectoren met een minimale lengte van 120 cm.

Hoewel het prijskaartje hier op het eerste gezicht duidelijk een pak hoger ligt, is het enigszins te rechtvaardigen vanwege de unieke voordeelverpakking. Klanten reageren alvast enthousiast wat gelijk resulteert in een mooie maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Universeel: de radiator ventilator van SpeedComfort wordt gekenmerkt door een universele uitvoering waardoor hij geschikt is voor gebruik op diverse radiatoren en/ of convectoren vanaf 120 cm.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 3 aparte radiator ventilatoren, een 1,80 meter lang snoer, een externe thermostaatschakelaar, een 12V adapter, een kabellengte van 0,60 cm, 2 koppelkabels van 30 cm en een instructieve handleiding.

Formaat: elke afzonderlijke radiator ventilator kent een totale afmeting van 7 x 2,2 x 34 cm in combinatie met een gewicht van 1,2 kg.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs bij nader inzien echt wel te rechtvaardigen valt, kan het op het eerste gezicht best wel wat schrikken zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Radiator ventilators koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste radiator ventilators? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast even op weg helpen. Zo kan het een goede aanbeveling zijn om tijdens het vergelijken van de producten even rekening te houden met bepaalde factoren. Want wat is nu precies een radiator ventilator, welke soorten zijn er op de markt gebracht en hoe verloopt de installatie. Is het correct dat een radiator ventilator ook energiezuiniger te werk gaat of juist niet. Ga eventuele aanbiedingen en leuke promoties zeker niet uit de weg.

Wat is een radiator ventilator en het gebruiksgemak

Met een radiator ventilator wordt eigenlijk een vrij compacte ventilator bedoeld die je makkelijk ergens kunt verstoppen in de radiator. Die ventilator zal er dan voor zorgen dat de warmte veel sneller en gelijkmatiger in de beschikbare ruimte wordt verspreid. Het is zelfs zo dat je met een radiator ventilator in het beste geval tot wel 30 procent zuiniger te werk kunt gaan. En dat is ook aangenaam om te horen als je de energierekening op het einde van de maand krijgt.

Eigenlijk is de radiator ventilator een op-en-top Nederlandse uitvinding. Het is makkelijk en zonder al teveel problemen te installeren en biedt vervolgens tal van voordelen. Je kunt kiezen of je de radiator ventilator onder de radiator plaatst of er juist bovenop. Het is dus niet nodig dat je meteen een volledig nieuw verwarmingssysteem in huis haalt. Je zorgt er eigenlijk voor dat de bestaande radiators gewoon een “upgrade” krijgen.

 

Wat is het mogelijke prijskaartje

In je zoektocht naar de voor jou beste radiator ventilator zul je merken dat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Zo zul je vaststellen dat er heel wat degelijke goedkope radiator ventilators op de markt gebracht zijn net zoals er ook iets duurdere producten ontstaan zijn. Je kiest uiteindelijk helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een unieke radiator ventilator. Echter is het een duurzame aankoop, die op termijn alleen maar voor heel wat voordelen zorgt.

Indien je toch nog twijfels mocht hebben of misschien niet kunt kiezen tussen meerdere radiator ventilators, dan kunnen de online beoordelingen misschien wel soelaas bieden. Klanten geven in de online reviews hun ongezouten mening over een bepaalde radiator ventilator. Zo weet je meteen of een bepaald product al dan niet iets voor jou is. Ga eventuele promoties niet uit de weg want het is altijd leuk als je met een radiator ventilator aanbieding naar huis kunt gaan.

 

Energiezuiniger en dus ook milieuvriendelijker?

We hebben het eigenlijk al min of meer wat vernoemd, maar een radiator ventilator biedt heel wat voordelen. Het apparaat zorgt er in de eerste plaats voor dat de ruimte veel sneller verwarmd wordt maar daarnaast is er ook nog het energiezuinige aspect. Zo zal het gebruik van een radiator ventilator de gemaakte stookkosten aanzienlijk doen dalen. In de beste gevallen tot zelfs 30 procent. Ideaal dus ook voor mensen die zo milieuvriendelijk proberen te leven.

Het soort radiator ventilator

Er zijn natuurlijk ook heel wat verschillende soorten radiator ventilators op de markt gebracht. Eigenlijk kunnen we het grootste onderscheid maken op basis van de merken die de radiator ventilator op de markt brengen. Zo kun je kiezen voor een exemplaar van Speedcomfort. Deze radiator ventilator zijn behoorlijk goedkoop, werken zo goed als geluidloos en bieden een vrij laag energieverbruik aan.

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor één van de radiator ventilators van Climatebooster. Het grote pluspunt van dit type radiator ventilators is at de producten tot maar liefst 50 procent sneller gebruiksklaar zijn en dus opgewarmd zijn. Dat kan dus echt wel van pas komen op koude winterdagen. Daarnaast heb je ook iets meer keuze wat betreft het design. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden.

 

Installatie en gebruik

Het installeren van een radiator ventilator gebeurt verloopt meestal vlekkeloos. Het is dus vrij eenvoudig als je eenmaal doorhebt hoe het allemaal precies in z’n werk gaat. Bij de meeste radiator ventilators krijg je er meteen ook een informatieve handleiding bij waarin alles stapje per stapje duidelijk wordt uitgelegd.

Probeer die verschillende stapjes dus zeker te volgen en dan heb je de radiator ventilator in een mum van tijd geïnstalleerd. Indien er toch problemen mochten zijn, of je hebt wat twijfels dan kun je altijd nog een professioneel werker contacteren. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden dus laat je hierdoor allemaal niet afschrikken. Neem rustig de tijd om de handleiding door te nemen!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES