5 beste Radiatoren Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Radiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de winterperiode kan het soms nogal eens heel erg koud worden. In dat geval is een krachtige radiator niet alleen handig maar ook echt aan te raden. Wij helpen jou dan ook graag om de beste radiator uit te zoeken. Je kunt hiervoor onze koopgids even bij de hand nemen en deze rustig lezen. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen door te klikken naar de top 3 waarin we jou de 3 beste radiatoren van het moment voorstellen. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Mill Mb900Dn een zeer goede radiator aankoopt. Het toestel is bijzonder krachtig en kan met gemak een ruimte van wel 15 m2 aan. De De’Longhi Radias TRRS 0920 radiator is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Dit model is iets krachtiger en daardoor vooral geschikt om ruimtes en kamers met een oppervlakte van ruim 23,81 m2 te verwarmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radiatoren koopgids

 

Tijdens koude winterdagen kan een radiator voor verwarming zorgen in bepaalde ruimtes van je huis zodat je het niet te koud hebt. Bij het kopen van een radiator moet je eerste een keuze maken uit de verschillende radiatoren die beschikbaar zijn en daarna houd je best nog rekening met andere factoren zoals het vermogen, de functies, de grootte en de prijs.

Soorten radiatoren

Je hebt de keuze tussen verschillende soorten radiatoren die je kunt kopen als bijverwarming. Je kunt een ventilatorkachel kopen die de lucht in een ruimte op een snelle manier verwarmt, het nadeel is wel dat dit type nogal veel geluid maakt. Meestal beschikt deze soort ook over een ventilatiestand zodat je het in de zomer kunt gebruiken voor een fris windje.

De convectorkachel kan een ruimte voor een lange tijd verwarmen en het voordeel is dat het geen geluid maakt. Je kunt dit type ook makkelijk verplaatsen. De straalkachel wordt vooral gebruikt voor badkamers of terrassen en wordt meestal opgehangen. Het zorgt voor directe warmte rondom de straalkachel.

Een halogeenkachel gebruik je om een bepaalde ruimte voor een korte tijd te verwarmen. Dit type gebruikt echter veel stroom en gebruik je meestal enkel in plaats van de centrale verwarming. De oliegevulde radiator is geschikt voor langdurige verwarming van een ruimte en maakt ook geen geluid. Het duurt wel even voordat de ruimte warm is dus het is beter om deze van op voorhand aan te zetten.

Tenslotte kun je ook een keramische radiator kopen die ideaal is om werkplaatsen te verwarmen. Dit type is energiezuinig en heeft een compact formaat zodat het weinig ruimte inneemt.

 

Vermogen van radiator

De meeste radiatoren werken op elektriciteit en hoef je gewoon in het stopcontact te steken om het te gebruiken. Let op het vermogen die aangegeven wordt op de doos van het product. Dit wordt meestal weergegeven in Watt en de meeste modellen beschikken over verschillende standen die je kunt kiezen zodat je het apparaat niet altijd op de maximale stand moet laten werken.

De buitentemperatuur heeft ook een invloed op het vermogen en het is logisch dat je een apparaat met een hoog vermogen moet kopen als je een grote ruimte wilt opwarmen. De nieuwere modellen zullen ook automatisch uitschakelen als de gewenste kamertemperatuur bereikt is en terug inschakelen wanneer het te koud wordt. Zo blijft je ruimte op de ideale temperatuur en bespaart het apparaat ook energie.

 

Functies van een radiator

Tegenwoordig zijn vele radiatoren uitgerust met een anti-vorst functie. Dit wil zeggen dat de radiator automatisch inschakelt wanneer de temperatuur van een ruimte dicht bij 0 ligt. De radiator warmt de ruimte dan op totdat de temperatuur enkele graden hoger ligt zodat er geen vorst gevormd kan worden in de ruimte. Dit is belangrijk zodat leidingen bijvoorbeeld niet kunnen bevriezen.

Andere nuttige accessoires zijn bijvoorbeeld een afstandsbediening waarmee je de radiator kunt bedienen vanuit je luie zetel. Natuurlijk beschikken de meeste radiatoren over een handvat en/of wieltjes zodat je het toestel makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

De veiligheid is ook belangrijk, vooral als je huisdieren of kinderen hebt want ze kunnen zich verbranden aan een radiator. Zorg daarom dat je een model koopt met een omvalbeveiliging die ervoor zorgt dat de radiator automatisch uitschakelt als het omvalt. Een beveiliging tegen oververhitting is ook geen overbodige luxe.

Tenslotte zijn er nog radiatoren die beschikken over een timer. Op die manier kun je de radiator instellen om nog een uurtje of twee te blijven verwarmen terwijl jij in je bed kruipt en in slaap valt. Daarna schakelt de radiator automatisch uit om energie te besparen.

Grootte en prijs

Radiatoren zullen verschillen van grootte afhankelijk van de soort die je verkiest. Er zijn hele compacte radiatoren verkrijgbaar zoals de keramische radiator maar andere soorten zullen meer plaats innemen zoals de oliegevulde radiator. Het hangt vooral af van de ruimte die je wilt verwarmen en hoeveel plaats je hebt om de radiator op te bergen wanneer je het niet gaat gebruiken.

Nu moet je nog bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een radiator. Als je de radiator niet veel nodig hebt dan hoef je niet te zoeken naar het beste product op de markt en honderden euro’s uitgeven.

Als je echter van plan bent om de verwarming dagelijks te gebruiken dan kies je beter voor een apparaat van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt online verschillende modellen met elkaar vergelijken om zo interessante aanbiedingen te vinden. Op internet kun je meestal goedkopere producten vinden dan in de winkel.

Als je toch liever een aanbeveling hebt van een professioneel dan kun je ook naar een gespecialiseerde zaak gaan. Meestal zul je dan wel wat meer geld moeten uitgeven.

 

5 beste Radiatoren (Reviews) van 2022

 

Een goede radiator kan een koude dag of avond weer aangenaam maken, want met dit product kan je de temperatuur van elke woon- of werkruimte zelf bepalen. Er zijn verschillende soorten van dit apparaat te verkrijgen, die allemaal hun eigen mogelijkheden bieden. Bekijk daarom de opties hieronder en kies voor de beste radiator.

 

1. Mill Mb900Dn glas paneelverwarming- 900W

 

De Mill Mb900Dn heeft een glazen front en is geschikt voor ruimtes tot 15 m2. Dit apparaat is 100% stil en beschikt over een vermogen van 900W met de mogelijkheid om ook in de badkamer geïnstalleerd te worden. Deze radiator heeft ook een dag en nacht programma, voor de 5 doordeweekse werkdagen.

Met dit programma kun je op deze werkdagen een lagere temperatuur instellen met een aantal in te stellen uren van maximaal 12 uren. Bij het nachtprogramma dien je alleen de werkelijke tijd in te stellen, daarna onthoudt dit apparaat het automatisch voor elke andere avond.

Voor dit product zijn er maar twee reviews te lezen. Beide gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is een voordelige koop. Eén koper vergeet dit apparaat soms uit te doen, omdat het geen indicatielamp heeft. Verder is dit apparaat voor deze kopers een top product.

Met dit handige radiator toestel kun jij ervoor zorgen dat de ruimte helemaal verwarmd wordt. Dit kan erg praktisch zijn vooral in de koude en natte wintermaanden. Dit verwarmingspaneel is afkomstig van het merk Mill en wordt door vele personen beschouwd als het zijnde het beste merk.

 

Voordelen

Vermogen: dit apparaat is uitgerust met een krachtig vermogen van wel 900 watt. Daardoor kan het moeiteloos ruimtes met een oppervlakte van 15 m2 opwarmen.

Gebruiksvriendelijk: de radiator beschikt over een dag en nacht programma en kun je trouwens probleemloos ook in de badkamer gebruiken.

Materiaal: de radiator is voor het grootste gedeelte helemaal uit aluminium gemaakt. Het frontgedeelte van het toestel bestaat echter uit stevig glas.

 

Nadelen

Prijskaartje: ondanks het feit dat de kopers er geen probleem van maken, zou de hoge prijs eventueel wel als een struikelblok kunnen gezien worden voor potentiële klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. De’Longhi Radias TRRS 0920 Oliegevulde Radiator

 

De De’Longhi Radias TRRS 0920 is een oliegevulde radiator die geschikt is voor een ruimte tot 23,81 m2. Dit apparaat is voorzien van wielen om het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, indien het niet gebruikt wordt.

Als het alleen in een bepaalde ruimte gebruikt zal worden, bestaat ook de mogelijkheid om het aan de vloer vast te maken. Het beschikt verder over een vermogen van 2000W met een snoer opbergruimte en een anti vries modus. Dit product kent 3 warmtestanden en is voor de veiligheid wel voorzien van een controlelampje.

Voor dit product zijn er merendeels positieve reacties geplaatst. De meeste kopers zijn tevreden met deze radiator, want het is eenvoudig in gebruik en het is van een goede kwaliteit. Dit product heeft ook een goede prijs. Voor een koper heeft het een hoge prijs en het is bij hogere standen lawaaierig.

Sommige mensen willen liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke radiator. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van het merk De’Longhi eens te bekijken. In vergelijking met alle andere radiatoren die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt het duidelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult werkelijk helemaal versteld staan van het voordelige tarief van deze radiator. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

Comfort: het apparaatje is voorzien van 4 handige wendbare wielen. Daardoor wordt het veel eenvoudiger om de radiator te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.

Vermogen: de radiator is uitgerust met een bijzonder sterk vermogen van wel 2000 watt en behoort daardoor zonder twijfel tot de krachtige radiatoren.

Handig in gebruik: het apparaat beschikt over een handig opbergvakje waarin je het snoer kun opbergen. Verder zijn er 3 warmtestanden voorzien en is er zelfs een antivries modus.

 

Nadelen

Lawaai: een enkele koper oppert dat het toestel in de hoogste stand toch wel behoorlijk veel lawaai zou maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adax Neo NP 10 KDT paneel verwarming

 

De Adax Neo NP 10 KDT is een elektrische convector radiator die geschikt is voor een ruimte tot 9,9 m2. Dit apparaat heeft een vermogen van 1000W met een regelbare thermostaat en 20 warmtestanden.

Deze radiator is speciaal voor de wand bestemd en het komt daarom bij de aanschaf met een muurbeugel en een handleiding. Verder is dit apparaat vrij licht met een gewicht van slechts 8 kg. Dit product heeft een omvalbeveiliging en een timer die het einde van de ingestelde tijd aangeeft.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope radiatoren. Ondanks de hoge prijs van dit product, wordt het positief beoordeeld door de enige persoon die een review heeft gegeven. Deze gebruiker is tevreden met de prijs- en kwaliteitsverhouding van dit product. Het is ook eenvoudig in gebruik en is voor deze koper daarom een top product.

Met de Adax radiator haal je niet meteen één van de goedkoopste radiatoren in huis. Toch merken we dat de koper er echt helemaal tevreden mee is. Het zou dus misschien wel eens kunnen uitgroeien tot één van de populairste radiatoren. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van dit apparaat grondig.

 

Voordelen

Vermogen: het apparaat is voorzien van een sterk vermogen van 1000 watt. Verder kun je kiezen uit maar liefst 20 warmtestanden en is de thermostaat regelbaar.

Hulpstukken: bij de aankoop krijg je er niet alleen een handleiding bij maar ook een handige muurbeugel. Dit komt omdat het apparaat bestemd is om aan de wand opgehangen te worden.

Veiligheid: het apparaat beschikt over een handige omvalbeveiliging. Verder is er ook een timer functie aan het toestel voorzien.

 

Nadelen

Kostenplaatje: het is niet meteen één van de goedkope radiatoren en dit zou wel eens als een minpuntje ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Honeywell FSW 505E Radiator Kachel

 

De Honeywell FSW 505E radiator kachel is compact en het best geschikt voor het opwarmen van kleine ruimtes tot 12 m2. Dit apparaat heeft een regelbare thermostaat en draait automatisch.

Verder is het voorzien van een controlelampje en het kent één warmtestand met een vermogen van 500W. Dit elektronische verwarmingsapparaat is 1,3 kg licht en is voor de wand bestemd. Het is niet te monteren op brandbare of onstabiele oppervlakken zoals hout of kunststof en het heeft verder geen omvalbeveiliging.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een radiator aanbieding en dat is het ook voor de twee gebruikers die een beoordeling hebben gegeven voor dit product. Deze kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product is een voordelige koop, want het heeft een goede prijs.

Het merk Honeywell is zeker een vaste waarde op het gebied van radiatoren. Dit model is dan ook afkomstig van dit bekende merk. Het is een eerder compact toestel dat werkelijk geschikt is om in kleine appartementen te plaatsen of eventueel studentenwoningen. Alvorens je het besluit aan te kopen, kun je altijd de sterke en minder sterke eigenschappen van de radiator eens raadplegen.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij compact toestel dat uitermate geschikt is om ruimtes tot wel 12 m2 helemaal op te warmen. Verder weegt het ook vrij licht en dit komt omdat het aan de wand dient bevestigd te worden.

Handig in gebruik: het toestel is uitgerust met een handig controlelampje en beschikt over 1 warmtestand.

Vermogen: deze radiator beschikt over een vermogen van 500 watt.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: sommige kopers zouden deze radiator misschien iets te klein kunnen vinden van formaat en niet zo krachtig genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mill Ab-H700Mini design olieradiator

 

De Mill Ab-H700Mini is een oliegevulde radiator die het best geschikt is voor ruimtes tot 15 m2 en het heeft een vermogen van 700W. Dit product heeft een dag/nacht programma dat de mogelijkheid biedt om de temperatuur te verlagen als je thuis bent.

Op deze manier bespaar je 25% van je energieverbruik. Deze mini radiator is dankzij de oververhittings- en valbeveiliging vooral veilig voor kinderen. Ook is dit product voorzien van een aan en uitschakelaar en het schakelt automatisch uit bij het omvallen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. De prijs van dit product is ook goed en het past precies, daarom geven deze kopers er goed advies over. Voor een koper heeft dit apparaat een te hoge prijs en het werkt slecht. Een andere koper is ontevreden over de informatie in de productbeschrijving.

Net zoals het eerste toestel is ook deze radiator afkomstig van het bekende en misschien ondertussen wel het populairste merk Mill. Het is een vrij krachtig toestel dat je kunt verkrijgen in een witte kleur. De witte kleur laat het er heel elegant en tegelijk ook heel modern en strak uitzien. Kijk even met ons mee naar de voor- en nadelen hiervan.

 

Voordelen

Vermogen: het apparaat beschikt over een vermogen van 700 watt en is daardoor geschikt om ruimtes van 15 m2 probleemloos op te warmen.

Gebruiksvriendelijk: de radiator is uitgerust met een handig dag/nacht programma. Daardoor krijg je de mogelijkheid om de temperatuur lager te zetten zodra je thuis komt. Dit werkt dan ook energiebesparend.

Veiligheid: het toestel is voorzien van een handige omvalbeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting.

 

Nadelen

Prijskaartje: één enkele koper vindt de prijs van de radiator een tikkeltje te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES