5 beste Radiatoren Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Radiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In de winterperiode kan het soms nogal eens koud worden. In dat geval is een krachtige radiator niet alleen handig maar ook echt aan te raden. Daar er tegenwoordig een uitgebreid gamma voorhanden is, is het niet altijd even makkelijk om een gerichte keuze te maken. Daarom zetten wij graag enkele toppertjes in de kijker. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Klea Handdoekradiator Middenonderaansluiting die gekenmerkt wordt door een aanzienlijk maximaal vermogen van maar liefst 944 watt. De De’Longhi Radias TRRS 0920 radiator is vast en zeker een meer dan waardig alternatief. Dit model is iets krachtiger en daardoor vooral geschikt om ruimtes en kamers met een oppervlakte van ruim 23,81 m2 te verwarmen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radiatoren koopgids

 

Tijdens koude winterdagen kan een radiator voor verwarming zorgen in bepaalde ruimtes van je huis zodat je het niet te koud hebt. Bij het kopen van een radiator moet je eerste een keuze maken uit de verschillende radiatoren die beschikbaar zijn en daarna houd je best nog rekening met andere factoren zoals het vermogen, de functies, de grootte en de prijs.

Soorten radiatoren

Je hebt de keuze tussen verschillende soorten radiatoren die je kunt kopen als bijverwarming. Je kunt een ventilatorkachel kopen die de lucht in een ruimte op een snelle manier verwarmt, het nadeel is wel dat dit type nogal veel geluid maakt. Meestal beschikt deze soort ook over een ventilatiestand zodat je het in de zomer kunt gebruiken voor een fris windje.

De convectorkachel kan een ruimte voor een lange tijd verwarmen en het voordeel is dat het geen geluid maakt. Je kunt dit type ook makkelijk verplaatsen. De straalkachel wordt vooral gebruikt voor badkamers of terrassen en wordt meestal opgehangen. Het zorgt voor directe warmte rondom de straalkachel.

Een halogeenkachel gebruik je om een bepaalde ruimte voor een korte tijd te verwarmen. Dit type gebruikt echter veel stroom en gebruik je meestal enkel in plaats van de centrale verwarming. De oliegevulde radiator is geschikt voor langdurige verwarming van een ruimte en maakt ook geen geluid. Het duurt wel even voordat de ruimte warm is dus het is beter om deze van op voorhand aan te zetten.

Tenslotte kun je ook een keramische radiator kopen die ideaal is om werkplaatsen te verwarmen. Dit type is energiezuinig en heeft een compact formaat zodat het weinig ruimte inneemt.

 

Vermogen van radiator

De meeste radiatoren werken op elektriciteit en hoef je gewoon in het stopcontact te steken om het te gebruiken. Let op het vermogen die aangegeven wordt op de doos van het product. Dit wordt meestal weergegeven in Watt en de meeste modellen beschikken over verschillende standen die je kunt kiezen zodat je het apparaat niet altijd op de maximale stand moet laten werken.

De buitentemperatuur heeft ook een invloed op het vermogen en het is logisch dat je een apparaat met een hoog vermogen moet kopen als je een grote ruimte wilt opwarmen. De nieuwere modellen zullen ook automatisch uitschakelen als de gewenste kamertemperatuur bereikt is en terug inschakelen wanneer het te koud wordt. Zo blijft je ruimte op de ideale temperatuur en bespaart het apparaat ook energie.

 

Functies van een radiator

Tegenwoordig zijn vele radiatoren uitgerust met een anti-vorst functie. Dit wil zeggen dat de radiator automatisch inschakelt wanneer de temperatuur van een ruimte dicht bij 0 ligt. De radiator warmt de ruimte dan op totdat de temperatuur enkele graden hoger ligt zodat er geen vorst gevormd kan worden in de ruimte. Dit is belangrijk zodat leidingen bijvoorbeeld niet kunnen bevriezen.

Andere nuttige accessoires zijn bijvoorbeeld een afstandsbediening waarmee je de radiator kunt bedienen vanuit je luie zetel. Natuurlijk beschikken de meeste radiatoren over een handvat en/of wieltjes zodat je het toestel makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

De veiligheid is ook belangrijk, vooral als je huisdieren of kinderen hebt want ze kunnen zich verbranden aan een radiator. Zorg daarom dat je een model koopt met een omvalbeveiliging die ervoor zorgt dat de radiator automatisch uitschakelt als het omvalt. Een beveiliging tegen oververhitting is ook geen overbodige luxe.

Tenslotte zijn er nog radiatoren die beschikken over een timer. Op die manier kun je de radiator instellen om nog een uurtje of twee te blijven verwarmen terwijl jij in je bed kruipt en in slaap valt. Daarna schakelt de radiator automatisch uit om energie te besparen.

Grootte en prijs

Radiatoren zullen verschillen van grootte afhankelijk van de soort die je verkiest. Er zijn hele compacte radiatoren verkrijgbaar zoals de keramische radiator maar andere soorten zullen meer plaats innemen zoals de oliegevulde radiator. Het hangt vooral af van de ruimte die je wilt verwarmen en hoeveel plaats je hebt om de radiator op te bergen wanneer je het niet gaat gebruiken.

Nu moet je nog bepalen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een radiator. Als je de radiator niet veel nodig hebt dan hoef je niet te zoeken naar het beste product op de markt en honderden euro’s uitgeven.

Als je echter van plan bent om de verwarming dagelijks te gebruiken dan kies je beter voor een apparaat van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt online verschillende modellen met elkaar vergelijken om zo interessante aanbiedingen te vinden. Op internet kun je meestal goedkopere producten vinden dan in de winkel.

Als je toch liever een aanbeveling hebt van een professioneel dan kun je ook naar een gespecialiseerde zaak gaan. Meestal zul je dan wel wat meer geld moeten uitgeven.

 

5 beste Radiatoren (Reviews) van 2024

 

Een goede radiator kan een koude dag of avond weer aangenaam maken, want met dit product kan je de temperatuur van elke woon- of werkruimte zelf bepalen. Er zijn verschillende soorten van dit apparaat te verkrijgen, die allemaal hun eigen mogelijkheden bieden. Bekijk daarom de opties hieronder en kies voor de beste radiator.

 

1. Klea Handdoekradiator Middenonderaansluiting 1800x600mm 944 Watt Geborsteld Mat Zwart

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een radiator die bestand is tegen vochtigheid en bijgevolg perfect in de badkamer kan worden gebruikt? Dan loont het de moeite om deze elektrische radiator van het bekende – en misschien ook wel meteen populairste – merk Klea, eens even onder de loep te nemen. 

Zo zul je zien dat je met de Klea badkamer radiator gelijk voor een kwalitatieve en 100% gebruiksvriendelijke handdoekradiator kiest die – afgewerkt in een mat zwart design – perfect tot uiting komt in een industrieel of modern karakter. Toch eerder op zoek naar een neutrale look? Kies dan voor de design radiator in een klassieke witte kleur. 

De handdoekradiator van Klea wordt gekenmerkt door een totale hoogte van 180 cm in combinatie met een breedte van 60 cm en is voorzien van meerdere stangen waaraan je de handdoeken kunt bevestigen. Eenmaal correct aangesloten, weliswaar rekening houdend met een aanvoerspanning van 230V, kan een ruim vermogen van 944 watt worden gegenereerd. Heel wat klanten lijken duidelijk overtuigd van dit apparaat en belonen hem met een mooie topscore van 5 sterren en diverse positieve reviews.

 

Voordelen

Vermogen: eenmaal correct aangesloten weet deze unieke radiator een ruim vermogen tot maximaal 944 watt te genereren. Kortom, voor velen een goede aanzet om deze radiator te kopen.

Voeding: dankzij de middenonder aansluiting kan het apparaat eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V.

Formaat: de handdoekradiator van Klea wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 180 bij 60 cm.

 

Nadelen

Prijzig: hoewel zijn prijskaartje duidelijk gerechtvaardigd is, en de radiator heel wat positief advies weet te ontvangen, betreft het niet meteen een aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. De’Longhi Radias TRRS 0920 Oliegevulde Radiator

 

De De’Longhi Radias TRRS 0920 is een oliegevulde radiator die geschikt is voor een ruimte tot 23,81 m2. Dit apparaat is voorzien van wielen om het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, indien het niet gebruikt wordt.

Als het alleen in een bepaalde ruimte gebruikt zal worden, bestaat ook de mogelijkheid om het aan de vloer vast te maken. Het beschikt verder over een vermogen van 2000W met een snoer opbergruimte en een anti vries modus. Dit product kent 3 warmtestanden en is voor de veiligheid wel voorzien van een controlelampje.

Voor dit product zijn er merendeels positieve reacties geplaatst. De meeste kopers zijn tevreden met deze radiator, want het is eenvoudig in gebruik en het is van een goede kwaliteit. Dit product heeft ook een goede prijs. Voor een koper heeft het een hoge prijs en het is bij hogere standen lawaaierig.

Sommige mensen willen liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke radiator. In dat geval loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van het merk De’Longhi eens te bekijken. In vergelijking met alle andere radiatoren die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt het duidelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult werkelijk helemaal versteld staan van het voordelige tarief van deze radiator. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of mensen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

Comfort: het apparaatje is voorzien van 4 handige wendbare wielen. Daardoor wordt het veel eenvoudiger om de radiator te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte.

Vermogen: de radiator is uitgerust met een bijzonder sterk vermogen van wel 2000 watt en behoort daardoor zonder twijfel tot de krachtige radiatoren.

Handig in gebruik: het apparaat beschikt over een handig opbergvakje waarin je het snoer kun opbergen. Verder zijn er 3 warmtestanden voorzien en is er zelfs een antivries modus.

 

Nadelen

Lawaai: een enkele koper oppert dat het toestel in de hoogste stand toch wel behoorlijk veel lawaai zou maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adax Neo NP 10 KDT paneel verwarming

 

De Adax Neo NP 10 KDT is een elektrische convector radiator die geschikt is voor een ruimte tot 9,9 m2. Dit apparaat heeft een vermogen van 1000W met een regelbare thermostaat en 20 warmtestanden.

Deze radiator is speciaal voor de wand bestemd en het komt daarom bij de aanschaf met een muurbeugel en een handleiding. Verder is dit apparaat vrij licht met een gewicht van slechts 8 kg. Dit product heeft een omvalbeveiliging en een timer die het einde van de ingestelde tijd aangeeft.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope radiatoren. Ondanks de hoge prijs van dit product, wordt het positief beoordeeld door de enige persoon die een review heeft gegeven. Deze gebruiker is tevreden met de prijs- en kwaliteitsverhouding van dit product. Het is ook eenvoudig in gebruik en is voor deze koper daarom een top product.

Met de Adax radiator haal je niet meteen één van de goedkoopste radiatoren in huis. Toch merken we dat de koper er echt helemaal tevreden mee is. Het zou dus misschien wel eens kunnen uitgroeien tot één van de populairste radiatoren. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van dit apparaat grondig.

 

Voordelen

Vermogen: het apparaat is voorzien van een sterk vermogen van 1000 watt. Verder kun je kiezen uit maar liefst 20 warmtestanden en is de thermostaat regelbaar.

Hulpstukken: bij de aankoop krijg je er niet alleen een handleiding bij maar ook een handige muurbeugel. Dit komt omdat het apparaat bestemd is om aan de wand opgehangen te worden.

Veiligheid: het apparaat beschikt over een handige omvalbeveiliging. Verder is er ook een timer functie aan het toestel voorzien.

 

Nadelen

Kostenplaatje: het is niet meteen één van de goedkope radiatoren en dit zou wel eens als een minpuntje ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Belrad Designradiator Ovaal Dubbel 1800x590mm 20 Tubes 2050 Watt Wit

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget niet meteen één van je grootste zorgen, dan loont het de moeite om deze unieke designradiator van Belrad eens even van naderbij te bekijken. De dubbele radiator kent een ovale uitvoering die maar liefst 20 tubes telt en is gezegend met een hoogte van 180 cm in combinatie met een breedte van 59 cm. Afgewerkt in een neutrale witte kleur, past deze radiator bekleding werkelijk in eender welke inrichting.

De Belrad designradiator is vervaardigd uit duurzaam staal en afgewerkt met een prachtige hoogglans coating zodoende een stijlvol en luxueus ogend ontwerp te creëren. Het apparaat is gezegend met een onderaansluiting en levert – bij correct gebruik – een aanzienlijk vermogen van maar liefst 2050 watt. Doordat het geheel ook nog eens vochtbestendig is, kun je hem – overigens net zoals het eerste product – als handdoekradiator in de badkamer installeren, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Hoewel zijn prijskaartje duidelijk een pak hoger ligt dan het gemiddelde, lijkt de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd van deze radiator wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart.

 

Voordelen

Formaat: de radiator kent een totale hoogte van 180 cm en wordt aangevuld met een breedte van maximaal 59 cm.

Materiaal: de Belrad designradiator blijkt vervaardigd uit duurzaam staal en werd nadien afgewerkt met een prachtige hoogglans coating.

Vermogen: eenmaal correct aangesloten en bij correct gebruik, weet deze radiator een ruim vermogen van maximaal 2050 watt te genereren.

 

Nadelen

Geen ventilator: ben je op zoek naar een radiator ventilator of radiator ombouw dan zit je hier aan het verkeerde adres.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Plieger Compact Type 22 Paneelradiator – 40 x 160 cm 2038W – Wit

 

De Plieger paneelradiator wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 40 bij 160 cm en werd afgewerkt in een neutrale witte kleur waardoor hij perfect in eender welk design past. Heb je de radiator toch liever wat compacter dan is ook dat geen probleem aangezien dit design in maar liefst 18 andere formaten te bekomen is. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden!

De Plieger Compact Type 22 paneelradiator is vervaardigd uit duurzaam metaal en kent een totaal gewicht van 25 kg. Door hem eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, rekening houdend met een invoerspanning van 230V, kan een ruim vermogen tot maximaal 2038 watt worden gegenereerd verdeeld over verschillende temperatuurstanden.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het design. Slechts één koper is minder tevreden aangezien de levering beschadigd is toegekomen.

 

Voordelen

Vermogen: bij correct gebruik weet deze Plieger Compact een ruim vermogen van maar liefst 2038 watt te leveren verdeeld over meerdere warmtestanden.

Formaat: hoewel de paneelradiator gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 40 bij 160 cm, blijkt hij nog in tal van andere formaten voorhanden.

Warmtestanden: je beschikt over meerdere warmtestanden waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

 

Nadelen

Kwetsbaar: één koper meldt dat het apparaat beschadigd werd geleverd en is bijgevolg net iets minder tevreden over de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES