Beste ramenwasser

Laatste update: 21.06.24

 

Ramenwassers test van 2024

 

Indien je er altijd tegenop kijkt om de ramen te wassen, dan kun je misschien even een degelijke ramenwasser overwegen. Toch bestaan er tegenwoordig heel wat verschillende apparaten en daarom is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. In onze koopgids proberen we jou dan ook enkele adviezen en tips mee te geven over wat een degelijke ramenwasser zoal inhoudt. Wij zijn ook al even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde ramenwassers producten. Zo blijkt de Kärcher WV 2 Premium Plus ramenwasser alvast een topproduct te zijn dat werkt op een oplaadbare Li-ion batterij. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Kärcher Vac WV 2 Plus ramenwasser. Dankzij deze ramenwasser zijn vervelende druppels en strepen vanaf nu ook helemaal verleden tijd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ramenwasser Reviews – Top 5

 

 

Je ramen kun je best niet met een gewone doek afwassen. Er zullen immers strepen achterblijven op de plaatsen waar je met de doek geveegd hebt. Om een optimaal resultaat te behalen koop je beter een ramenwasser of een ruitenreiniger. Deze producten zijn speciaal gemaakt om je ramen efficiënt schoon te maken. Neem een kijkje naar de volgende producten en kies er de beste ramenwasser uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Kärcher WV 2 Premium Plus

 

Deze ruitenreiniger werkt op een LI-Ion batterij en beschikt over een smalle zuigmond. Bij gebruik van dit toestel heb je geen last meer van druppels en blijven er ook geen strepen achter op je ramen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 100 ml en de batterij kan tot 25 minuten lang werken. Je moet de batterij daarna terug 140 minuten laten opladen.

Je kunt tot ongeveer 25 ramen schoonmaken met een volle batterij en het toestel heeft een geluidsniveau van 50 dB. Bij de levering ontvang je nog extra accessoires zoals een sproeifles met een inhoud van 250 ml en een microvezeldoek. Je kunt dit apparaat ook nog gebruiken om andere gladde oppervlakken mee te reinigen.

De reviews zijn lovend over dit product. Het artikel heeft honderden positieve beoordelingen ontvangen waarin we vooral merken dat de gebruikers tevreden zijn over de topkwaliteit en de duurzaamheid van het product. Voor enkele kopers is de prijs te hoog en bij sommigen werkte het niet naar behoren en liet het strepen na.

In je zoektocht naar de perfecte ramenwasser zul je heel wat producten tegenkomen van het bekende merk Kärcher. Daarom durven we alvast vermoeden dat het voor heel wat mensen bovendien ook vrijwel als het beste merk beschouwd zal worden. Hieronder alvast een selectie van de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Voeding: de ramenwasser is voorzien van een bijzonder krachtige Li-ion batterij die je makkelijk opnieuw kunt opladen.

Gebruiksduur: op het moment dat de batterij helemaal is opgeladen dan kun je deze ramenwasser zonder problemen tot wel 25 minuten lang gebruiken. Vervolgens hoef je de ramenwasser opnieuw te gaan opladen.

Waterreservoir: het toestel is voorzien van een bijzonder groot waterreservoir met een totale inhoud van maar liefst 100 ml.

Handig in gebruik: het toestel is handig te gebruiken en voorkomt bovendien vervelende strepen of druppels op de ramen. Verder krijg je er bij de aankoop niet alleen een sproeifles maar ook meteen een vezeldoekje bij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is echter niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit van deze ramenwasser.

Prijskaartje: sommige klanten vinden dat je het toestel wel heel duur moet betalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kärcher Vac WV 2 Plus

 

Deze ruitenreiniger is een iets oudere versie dan de Premium Plus maar werkt volgens hetzelfde principe. Je hebt geen last meer van druppels en strepen op je ramen en het apparaat werkt op een accu dus je beschikt over genoeg bewegingsvrijheid. Ook dit model kun je gebruiken om andere gladde oppervlakken mee schoon te maken.

Het apparaat wordt geleverd met een oplader voor de batterij die je 120 minuten lang moet opladen om het 25 minuten te kunnen gebruiken. Je krijgt nog andere accessoires bij de levering zoals een sproeifles met een inhoud van 250 ml, een microvezel doek en detergent.

Hoewel het merendeel van de kopers tevreden is over de goede prijs/kwaliteitverhouding van dit product vinden enkele andere kopers de prijs toch te hoog. Het toestel is eenvoudig in gebruik en werkt volgens de meeste gebruikers perfect. Toch zijn er enkele anderen die klagen over strepen en ook zou de batterijduur te kort zijn.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze ramenwasser wordt geleverd door het merk Kärcher. We kunnen het dus niet meer onder stoelen of banken schuiven dat Kärcher alvast tot de populairste merken behoort. Laten we even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Voeding: de ramenwasser is voorzien van een krachtige oplaadbare accu. Met behulp van de meegeleverde oplader kun je deze accu steeds weer opladen.

Accessoires: op het moment van de levering dan krijg je er nog tal van handige accessoires en toebehoren bij. Denk maar aan een sproeifles, detergent en een handig microvezeldoekje.

Gebruiksduur: op het moment dat de batterij helemaal is opgeladen dan is het mogelijk om deze ramenwasser tot maximaal 25 minuten lang te gaan gebruiken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we merken dat een kleine minderheid van de klanten zich toch wat vragen stelt bij de prijs van deze ramenwasser.

Korte batterijduur: een andere koper is dan weer niet overtuigd van het product en is van mening dat de batterij toch wel niet iets langer had mogen meegaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aigostar Penguin 30DFV

 

Dit product van Aigostar is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope ramenwassers. Ook dit product zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van druppels en strepen op je ramen. Je kunt het op alle soorten gladde oppervlakken gebruiken en het is geschikt voor ongeveer 25 ramen met een volle batterij.

De batterij heeft een gebruiksduur van 30 minuten en een oplaadtijd van 180 minuten. Het toestel is compact en heeft een comfortabele handgreep. Het waterreservoir heeft een inhoud van 120 ml. Bij de levering ontvang je enkel accessoires zoals een sproeifles, microvezeldoek en een smalle zuigmond.

Deze ramenwasser aanbieding heeft een voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit en is handig in gebruik. Het apparaat maakt de ramen goed schoon en er blijven geen druppels achter. Het werkt snel en eenvoudig.

Door te kiezen voor de ramenwasser van Aigostar kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar bovendien ook voor een betaalbaar prijskaartje. Het hoeft niet het product met de laagste prijs te zijn, aangezien je het sowieso al zult terugvinden in de categorie van de goedkope ramenwassers.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en voordelige prijskaartje van deze ramenwasser.

Handig in gebruik: het product voorkomt niet alleen strepen maar ook druppels. Verder kun je deze compacte ramenwasser op eender welk glad oppervlak gaan gebruiken. Het is een degelijk product met een waterreservoir van maximaal 120 ml.

Gebruiksduur: het toestel is voorzien van een bijzonder krachtige batterij die je steeds opnieuw weer kunt opladen. Met een volle batterij kun je makkelijk en zonder problemen tot wel 30 minuten lang de ramenwasser gebruiken.

Accessoires: de levering bevat niet alleen de ramenwasser maar ook een smalle zuigmond, een microvezeldoekje en zelfs een handige sproeifles.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een enkele koper is echter van mening dat deze ramenwasser vrij kwetsbaar is en dus ook snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kärcher Vac WV 2 Premium

 

Deze ruitenreiniger heeft een waterreservoir met een inhoud van 100 ml en de accu kan tot 25 minuten lang werken na een oplaadtijd van 120 minuten. Dit apparaat zuigt druppels op zodat deze niet op je ramen achterblijven en laat ook geen strepen na tijdens het wassen.

Met de extra smalle zuigmond kun je moeilijk bereikbare plaatsen reinigen en omdat je geen direct contact hebt met het vuile water is dit apparaat hygiënisch om te gebruiken. Je krijgt een sproeifles bij dit product zodat je meteen kunt beginnen met reinigen.

De meeste gebruikers geven goed advies over de kwaliteit van dit product maar vinden de prijs net iets te hoog. Je kunt er je ramen snel mee wassen maar je moet toch even oefenen om het volledig streepvrij te kunnen doen. Het apparaat zuigt de druppels goed op, enkel in kleine hoekjes werkt het minder goed.

Opnieuw hebben we te maken met een degelijke en duurzame ramenwasser van het alom bekende merk Kärcher. Toch lijkt het ons een goed idee om de voor- en nadelen even duidelijk op een rijtje te plaatsen. Zo krijg je meteen een duidelijk beeld van de kenmerken van deze ramenwasser.

 

Voordelen:

Waterreservoir: met deze ramenwasser mag je zeker zijn van een vrij groot waterreservoir van maar liefst 100 ml.

Voeding: de ramenwasser werkt volledig draadloos met behulp van een oplaadbare accu. Nadat je de batterij helemaal hebt opgeladen dan kun je de ramenwasser tot wel 25 minuten zonder problemen gebruiken.

Smalle zuigmond: de smalle zuigmond biedt je de mogelijkheid om ook op iets moeilijk te bereiken plekjes grondig te gaan schoonmaken.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: opnieuw moeten we vaststellen dat het prijskaartje voor sommige klanten best wel een struikelblok blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aeg WX7  60CE1

 

De batterij van deze ramenwasser is al opgeladen in 135 minuten en je kunt het toestel daarna tot wel 60 minuten lang gebruiken. Het apparaat zorgt voor schone ramen zonder druppels en strepen en is compact van formaat.

Deze ramenwasser maakt weinig geluid en wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een grote zuigmond, een sproeifles en detergent. Je kunt dit toestel ook gebruiken om andere gladde oppervlakken mee schoon te maken.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik maar je moet toch even oefenen om geen strepen op de ramen achter te laten. De batterij heeft een lange gebruiksduur en het lichte gewicht van het toestel is top. Je kunt het jammer genoeg niet bevestigen aan een stok om hogere ramen mee schoon te maken.

Tenslotte is er nog de AEG ramenwasser die je vast en zeker tot één van de meeste krachtige ramenwassers kunt rekenen. Het apparaat is voorzien van een krachtige oplaadbare batterij met een behoorlijk lange gebruiksduur.

 

Voordelen:

Gebruiksduur: nadat de accu van deze ramenwasser volledig is opgeladen dan kun je het product tot maar liefst 60 minuten probleemloos gaan gebruiken.

Formaat: het is een vrij compacte ramenwasser die makkelijk te gebruiken is en bovendien ook handig is om te verplaatsen.

Handig in gebruik: het is een degelijke ramenwasser die heel wat mogelijkheden biedt en eventuele strepen en druppels op de ramen voorkomt. Ideaal voor gladde oppervlakken en bij de levering krijg je er ook tal van handige accessoires bij.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper vindt het best wel vervelend dat je deze ramenwasser niet aan een telescopische stok kunt bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ramenwassers koopgids

 

Niet iedereen vindt het poetsen van ramen een leuk klusje. Heel veel mensen kijken er hard tegenop. In de winter is het bijvoorbeeld te koud om de ramen te wassen. Of er blijven teveel strepen staan. Met een ramenwasser kun je dit allemaal veel aangenamer maken en strepen vermijden. Opdat jij een keuze zou kunnen maken uit de beste ramenwassers is het een aanbeveling om rekening te houden met het gebruiksgemak. Kijk verder ook zeker naar het type en de opties ervan.

 

Gebruiksgemak

 

Niet iedereen staat te springen om de ramen te schoon te maken. Heel veel mensen ergeren zich hieraan en vinden dit één van de meest lastige klussen. Dit komt omwille van heel wat redenen. Zo ergeren de mensen zich bijvoorbeeld aan het feit dat er altijd heel wat strepen blijven opstaan. Je poetst de ramen met een vochtige doek en er blijven overal vegen achter. Uiteraard kun je dit vermijden door gebruik te maken van een ramenwasser.

Een ramenwasser is een elektrisch toestel dat meestal werkt op basis van een accu met een batterij. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het type toestel dat je aankoopt. Deze ramenwasser gaat je dan helpen en het werk voor jou doen. Bovendien worden er bij de meeste toestellen geen druppels of strepen op het raam achtergelaten. Uiteraard kun je het ook op andere gladde oppervlakken gebruiken.

Dit kan dus ook een goede aanbeveling zijn voor mensen die hun ramen niet graag poetsen omwille van de koude. Op warme zomerdagen is het helemaal niet zo erg om eventjes de ramen te zemen. Als je dan nat wordt, droog je gelijk op door de zon. Als het echter koud is en er een gure wind raast dan is het al heel wat minder leuk. Met zo een ramenwasser kun je dit klusje dus heel wat sneller laten verlopen en dus ook weer sneller naar binnen gaan.

 

 

Soort ramenwasser

 

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale ramenwasser dan zul je heel wat verschillende toestellen tegenkomen. Zo zijn er verschillen op basis van het waterreservoir of toestellen die minder tijd nodig hebben om werkelijk volledig op te laden. Uiteraard zul je die modellen niet meer tussen de goedkope ramenwassers vinden maar het belangrijkste is dat het aan jouw verwachtingen voldoet.

Het grootste onderscheid tussen de verschillende ramenwassers is uiteraard op basis van het waterreservoir. Er zijn toestellen die een grotere inhoud hebben en toestellen met een kleinere capaciteit. Het is hierbij vooral belangrijk wat je er zelf van verwacht en waarvoor het moet dienen. Heb je het toestel nodig om een aantal kleine ramen te poetsen dan heb je voldoende met een kleiner reservoir. Wanneer je echt heel veel ramen moet poetsen zoals bijvoorbeeld een ramenwassers bedrijf dan ben je beter met een toestel met een grotere inhoud.

Heel wat ramenwassers kun je zowel op glas als op tegels gebruiken. Maar er bestaan natuurlijk ook de uitzonderingen die je bijvoorbeeld enkel maar op glas kunt gebruiken. Het is een goed idee om de aanbiedingen te bekijken die je op beide materialen kunt gebruiken. Verder is het ook mogelijk om een telescoopstok aan te kopen die je op de ramenwasser kunt bevestigen. Bij sommige toestellen wordt dit ook al standaard meegeleverd. Dit kan altijd handig zijn als je veel hoge ramen hebt.

 

 

Extra mogelijkheden

 

Zoals reeds in het vorige puntje duidelijk werd, zijn er heel wat verschillende toestellen. Deze kunnen we onderscheiden op basis van het waterreservoir, het oplaadvermogen en uiteraard ook het feit of er een telescoopstok wordt bijgeleverd of niet. Toch zijn er nog heel wat andere opties mogelijk als jij een ramenwasser wilt aanschaffen. Je zult zelf wel weten dat de ramenwassers met meer opties niet meer tot de goedkope ramenwassers zullen behoren. Maar misschien tik jij wel een ramenwasser aanbieding op de kop.

Als je tegenwoordig een ramenwasser aankoopt dan krijg je er meteen heel wat toebehoren bij. Zo krijg je er vaak een sproeifles bij met wat detergent. Soms is het ook mogelijk om één of meerdere vezeldoekjes in de prijs bij te krijgen. Er zijn ook toestellen die een smalle zuigmond zullen aanbieden. Dit is eigenlijk altijd handig want je kunt er al je ramen werkelijk mee doen schitteren en glanzen.

Een goede aanrader zou zijn om te gaan voor een ramenwasser met een flexibele kop. Doordat de kop dan zeer gemakkelijk meedraait is het voor jou eenvoudiger om bepaalde kleine hoeken en kantjes schoon te maken. Uiteraard kun je ook altijd de reviews van kopers lezen om zo bepaalde producten met elkaar te vergelijken. En beslist zul jij dan het product vinden dat het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES