9 beste Regendouches Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste regendouches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Viidako Kimii Doucheset Opbouw Compleet, kies je voor een inbouw exemplaar dat voorzien is van een vierkante hoofddouche en bijhorende handdouche. Ben je toch eerder op zoek naar een opbouw regendouche dan raden wij jou aan om de Grohe Rainshower SmartControl alvast even van naderbij te bekijken. Bovendien is deze regendouche uitgerust met diverse massagemogelijkheden wat altijd welgekomen is na een intensieve work-out en/ of stressvolle werkdag. In de tabel hieronder hebben we nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van enkele belangrijke voor- en nadelen. Bekijk rustig de opties en misschien zit er wel iets tussen dat aan de verwachtingen kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste regendouches (Reviews) van 2024

 

De weg naar de beste regendouche gaat vaak gepaard met heel wat keuzestress. Want kies je nu voor een inbouw regendouche dan wel een vrijstaand exemplaar? Of toch liever een hotbath regendouche, een douchekop met regendouche, een waterbesparende regendouche of een complete regendouche set? En welk merk draagt je voorkeur uit? Opteer je voor een Grohe regendouche dan wel een Hansgrohe regendouche of toch liever een model van Wiesbaden of Diamond Line? Wij zetten alvast 5 toppertjes, inclusief het klantenadvies vermeld in de online reviews, voor jou op een rijtje.

 

1. Viidako Kimii Doucheset Opbouw Compleet – Mat Zwart – Vierkant 30 cm x 30 cm – Sedal binnenwerk

 

Net zoals de bekende Hansgrohe regendouches en de regendouches van Grohe, behoort ook dit exemplaar van Viidako alvast tot de toppertjes binnen dit segment. Bovendien is het ook één van de goedkope regendouches uit het lijstje, wat het geheel alvast een pak toegankelijker maakt bij een brede laag van de bevolking. Het positieve advies in de online reviews en de mooie eindscore van 5/5 sterren lijken dit alvast te bevestigen waardoor deze Viidako Kimi doucheset – net zoals de vele Grohe regendouches – eveneens een meer dan goede aanbeveling blijkt.

De Viidako Kimii doucheset – die in opbouw gemonteerd wordt rekening houdend met een hartafstand van 15 cm – kenmerkt zich door de aanwezigheid van een regendouche douchekop, een handdouche én thermostaatkraan wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De matzwarte regendouche set is daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals RVS; messing en kunststof wat de set meteen roestbestendig en onderhoudsvriendelijk maakt.

De hoofddouche kent een diameter van 30 cm en biedt slechts 1 straalsoort aan terwijl de handdouche een compacte doorsnede kent van 11,8 cm in combinatie met maar liefst 3 verschillende straalsoorten waartussen probleemloos kan geschakeld worden. Houd er wel rekening mee dat er geen waterbesparende regendouche functie aanwezig is.

 

Voordelen:

Hoofddouche: de hoofddouche van deze opbouw doucheset kent een diameter van 30 cm en is gezegend met 1 straalsoort.

Handdouche: de flexibele handdouche biedt een doorsnede van 11,8 cm in combinatie met de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 beschikbare straalsoorten.

Materiaal: de gehele opbouw doucheset blijkt vervaardigd uit degelijke en duurzame materialen zoals kunststof, messing en RVS in combinatie met een Sedal binnenwerk.

Uitvoering: de doucheset dient in opbouw te worden geïnstalleerd en is voorzien van keramische schijven en een gebruiksvriendelijke thermostaatkraan.

 

Nadelen:

Design: het matzwarte design kan door sommige klanten alsnog als een afknapper worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Grohe Rainshower SmartControl Duo Douchesysteem met massage 26250LSO

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn en ben je bewust op zoek naar een kwalitatieve regendouche die bestaat uit een een grote hoofddouche met drukknoppen? Dan lijkt dit model van Grohe, afkomstig uit de Grohe Rainshower SmartControl serie, alvast een schot in de roos. En ondanks het feit dat het geen aanbieding betreft, lijken alle klanten tot op heden 100% overtuigd van hun aankoop.

Het betreft hier dan ook een prachtige opbouw regendouche bestaande uit een hoofddouche van 36 cm diameter én een handdouche met een doorsnede van 11,50 cm. Houd er wel rekening mee dat de douchekraan op een hartafstand van minimaal 15 cm moet worden geïnstalleerd en hij daardoor niet in eender welke badkamer te plaatsen is.

In tegenstelling tot het vorige product, betreft het hier een thermostatische kraan met SafeStop functie zodanig dat het water niet warmer wordt dan 38℃. Extra handig voor gezinnen met jonge kindjes. Verder blijken beide kranen voorzien van maar liefst 2 straalsoorten en zijn ze vervaardigd uit een combinatie van duurzaam en onderhoudsvriendelijk messing en metaal.

 

Voordelen:

SmartControl: dankzij de SmartControl functie is het mogelijk om in een handomdraai de gewenste straalsoort én het correcte watervolume in te stellen.

DreamSpray: deze unieke regendouche is eveneens uitgerust met de bekende DreamSpray functie waardoor een volle douchestraal kan geleverd worden alsook een gelijkmatige waterverdeling.

Handig in gebruik: de regendouche bestaat uit een hoofddouche en een handdouche afgewerkt met een 175 cm lange doucheslang.

 

Nadelen:

Hartafstand: het is belangrijk om te weten dat je deze douchekraan niet op een hartafstand van 12 cm kunt aansluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hansgrohe Croma showerpipe 160 1jet met thermostaat chroom

 

Ben je op zoek naar de regendouche met de laagste prijs, dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar warm aanbevelen. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste, merk Hansgrohe en blijkt afkomstig uit de Hansgrohe Croma serie. Zijn lage prijskaartje wordt duidelijk gewaardeerd door heel wat kopers en resulteert eveneens in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

Zo bestaat dit unieke systeem uit een Croma 160 hoofddouche met een diameter van 16 cm aangevuld met een Croma 100 Vario handdouche. Terwijl de hoofddouche 1 straalsoort inclusief thermostaat aanbiedt, biedt de handdouche maar liefst 2 verschillende straalsoorten aan wat het geheel bijzonder comfortabel en aangenaam in gebruik maakt.

Net zoals bij het vorige apparaat, betreft het ook hier een opbouw regendouche die op een hartafstand van minimum 15 cm dient te worden gemonteerd. Houd daarbij dus ook zeker rekening met de hoogte van de regendouche aangezien hij niet in elke badkamer tot zijn recht zal komen.

 

Voordelen:

Veiligheid: de douchekraan is voorzien van een SafetyStop functie met een temperatuurbegrenzing op maximaal 40 graden Celsius. Dit wordt aangevuld met een SafetyFunctie waarbij je de maximale warmtetemperatuur op voorhand kunt instellen.

Bediening: deze regendouche kent een eenvoudige bediening waarbij je enkel aan de knoppen dient te draaien.

Comfort: niet alleen de handdouchehouder kan in hoogte worden versteld maar verder kun je ook de lengte van de stijgbuis naar wens inkorten.

Budgetvriendelijk: dankzij zijn lage prijskaartje behoort hij alvast tot de populairste regendouches uit deze selectie.

 

Nadelen:

Geen 12 cm hartafstand: houd ook hier rekening met een ruime hartafstand van maar liefst 15 cm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem met thermostaatkraan 26075GN0

 

Net zoals één van de vorige apparaten blijkt ook deze regendouche geleverd en aangeboden door Grohe, echter ditmaal afkomstig uit de Grohe Euphoria serie. Deze prachtige regendouche valt meteen op omwille van zijn gouden design, maar blijkt ook nog in tal van andere (neutrale) designs te verkrijgen. Dit resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Deze unieke regendouche dient evenals in opbouw te worden gemonteerd rekening houdend met een hartafstand van 15 cm. Hij bestaat daarbij uit een hoofddouche met een diameter van 31 cm, aangevuld met een praktische handdouche van 11 cm doorsnede. Verder ben je verzekerd van een thermostaat inclusief temperatuurbegrenzing wat hem meteen bijzonder veilig en comfortabel maakt.

Besef wel dat dit exemplaar niet voorzien is van een cooltouch handgreep waardoor er altijd nog een mogelijkheid bestaat om je te verbranden. Terwijl de hoofddouche 1 straalsoort aanbiedt, biedt de handdouche er maar liefst 3 aan inclusief een doucheslang van 175 cm.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de meeste andere regendouches, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit onderhoudsvriendelijk messing te zijn vervaardigd.

Formaat: de hoofddouche kent een maximale doorsnede van 31 cm terwijl de handdouche een diameter van 11 cm betreft.

Handig in gebruik: je bent verzekerd van een 175 cm lange doucheslang in combinatie met diverse straalsoorten, een thermostaat en temperatuurbegrenzing.

 

Nadelen:

Geen cooltouch handgreep: jammer genoeg blijkt deze douchekraan niet voorzien van een veilige cooltouch handgreep.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tiger Luvia Doucheset – Regendouche Ø 20 cm – Handdouche Ø 12 cm – 2 standen – Chroom

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Tiger Luvia doucheset – jou aangeboden door het gelijknamige merk Tiger. Net zoals de meeste andere regendouchesets, bestaat ook dit model uit de combinatie van een regendouche met bijbehorende afneembare handdouche die het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De ronde regendouche kent daarbij een diameter van 20 cm in combinatie met 1 straalsoort, terwijl de handdouche een compacte doorsnede van 12 cm garandeert alsook de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 straalsoorten.

De handdouche wordt daarbij aangevuld met een 150 cm lange doucheslang die bijdraagt aan een optimale bewegingsvrijheid en de douche-ervaring op die manier een pak aangenamer maakt. Het geheel is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen zoals onder meer messing en metaal en is verzekerd met een cooltouch handgreep en een temperatuurbegrenzing.

Een blik op de online reviews lijkt dit alles alleen maar te bevestigen. Zo reageren heel wat klanten positief op de geleverde kwaliteit, het fraaie design en de aangeboden gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Installatie: de set is eenvoudig in opbouw te monteren inclusief een bijbehorende hartafstand van 15 cm.

Uitvoering: de doucheset is gemaakt uit onder meer messing en metaal en kent een prachtige chromen afwerking. Hij is daarbij voorzien van een handdouche en regendouche.

Veiligheid: de cooltouch handgreep wordt aangevuld met een unieke temperatuurbegrenzing functie.

 

Nadelen:

Geen thermostaatkraan: jammer genoeg is er geen sprake van een geïntegreerde thermostaatkraan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Wesseling & Bosch Doucheset – Regendouche – Doucheset Met Thermostaatkraan

 

Tussen de relatief goedkope en populairste zwarte regendouches zul je alvast deze complete set van Wesseling & Bosch kunnen spotten. Klanten reageren alvast bijzonder positief en belonen dit product dan ook met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Zo geniet je een prachtige een hoofddouche uit hoogwaardig RVS materiaal die een diameter kent van 20 cm én zowel in hoogte als in hoek verstelbaar blijkt. Dit wordt aangevuld met een handdouche, eveneens in hoogte en hoek verstelbaar, vervaardigd uit ABS materiaal en met een maximale lengte van 21 cm.

Deze zwarte doucheset met thermostaatkraan dient in opbouw te worden gemonteerd waarbij je rekening moet houden met een maximale hartafstand van zo’n 15 cm.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het betreft een regendoucheset met thermostaatkraan en temperatuurbegrenzing die in opbouw moet worden gemonteerd op een hartafstand van 15 cm.

Materiaal: terwijl de hoofddouche uit duurzaam RVS materiaal vervaardigd blijkt, heeft men voor de handdouche een beroep gedaan op ABS en messing.

Formaat: de hoofddouche kent een maximale diameter van 20 cm terwijl de handdouche een diameter kent van 10 cm en aangevuld wordt met een doucheslang van 150 cm.

Budgetvriendelijk: deze regendoucheset is misschien niet meteen een aanbieding of voorzien van de laagste prijs maar toch behoort hij tot de goedkope alternatieven.

 

Nadelen:

Geen cooltouch: houd er rekening mee dat dit exemplaar niet voorzien is van een cooltouch handgreep.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Hansgrohe Crometta E showerpipe 240 1jet – Met Thermostaat – Chroom

 

Net zoals de Grohe en Velyon regendouches, behoren ook de regendouches van Hansgrohe tot de absolute top. Zo blijkt de Hansgrohe Crometta E regendouche bedoeld om in opbouw te installeren rekening houdend met een maximale hartafstand van 15 cm. Hij maakt hierbij overigens gebruik van een handige thermostaatkraan die, in tegenstelling tot de mengkranen, een pak veiliger én bijgevolg kindvriendelijker zijn.

Zo blijkt de Hansgrohe Crometta E 240 1jet Showerpipe voorzien van een unieke rechthoekige hoofddouche met een diameter van 24 cm aangevuld met een compacte standaard handdouche en bijbehorende doucheslang. Zowel de hand- als hoofddouche blijken vervaardigd uit duurzaam RVS en messing materiaal en vervolgens afgewerkt in een typische chroom uitstraling.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over het strakke ontwerp, de eenvoudige installatie en de aangeboden kwaliteit wat gelijk resulteert in 4,8 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Hoofddouche: de regendoucheset van Hansgrohe is voorzien van een vrij grote hoofddouche met een doorsnede van zo’n 24 cm.

Design: in tegenstelling tot de vorige producten binnen deze selectie, valt op dat de douchekop van deze regendouche gekenmerkt wordt door een uniek vierkant design.

Onderhoud: dankzij de gebruikte materialen is deze doucheset makkelijk en snel schoon te maken.

 

Nadelen:

Doucheslang: slechts één koper lijkt het toch wel wat jammer te vinden dat de doucheslang van de handdouche vervaardigd blijkt uit kunststof en bijgevolg niet dezelfde kwaliteit aanbiedt als de rest van de doucheset.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Cornat Roestvrij Staal Doucheset – Hoofd- en Handdouche – Douchesysteem 

 

Tussen de goedkope en betaalbare regendouches zul je vast en zeker deze unieke doucheset van Cornat kunnen spotten. Net zoals de voorgaande exemplaren, dient ook deze set in opbouw te worden geïnstalleerd rekening houdend met een maximale hartafstand van zo’n 15 cm.

De set, die overigens uit een combinatie van hoogwaardig en makkelijk te onderhouden RVS en ABS-kunststof vervaardigd blijkt, bestaat uit een grote stortdouche enerzijds aangevuld met een compacte losse handdouche en bijbehorende doucheslang. Dankzij de aanwezige Reno-functie wordt het mogelijk om snel en moeiteloos tussen de hoofd- én handdouche te schakelen.

Terwijl de hoofddouche een diameter kent van 22,5 cm aangevuld met 1 straalsoort, levert de handdouche een doorsnede van 12,5 cm met 3 straalsoorten en een doucheslang van 150 cm. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, is het toch wel handig om te beseffen dat de functiemogelijkheden beperkt zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de complete set wordt aangevuld met een Deuvel muurbevestiging, een bevestigingsschroef, een 150 cm lange doucheslang inclusief 50 cm lange aansluitslang, een handdouche douchekop en een schuifregelaar omleider.

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage en voordelige prijskaartje.

Handig in gebruik: de hoofddouche met een diameter van 22,5 cm levert makkelijk 1 straalsoort terwijl de compacte handdouche van 12,5 cm inclusief 150 cm lange doucheslang, maar liefst 3 straalsoorten garandeert.

 

Nadelen:

Geen cooltouch: ben je van plan om deze regendouche aan te kopen, besef dan wel dat er geen sprake is van cooltouch noch temperatuurbegrenzing.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Grohe Euphoria 260 Regendouche – ø 26cm – met thermostaatkraan 

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke regendouche van het bekende merk Grohe en afkomstig uit de gelijknamige serie “Grohe Euphoria”. In vergelijking met de andere eerder vernoemde Grohe regendoucheset, lijkt dit exemplaar alvast een pak voordeliger geprijsd en bijgevolg toegankelijker voor het grote publiek. Hoewel niet iedereen overtuigd blijkt van de kwaliteit, lijkt de meerderheid best tevreden wat resulteert in een mooie score van 4,7 sterren.

Zo bestaat deze unieke regendoucheset uit een stevige hoofddouche met een diameter van 26 cm aangevuld met een compacte handdouche van 11 cm doorsnede en bijbehorende doucheslang van 175 cm lang. Zowel de hoofd- als handdouche bieden maar liefst 3 verschillende straalsoorten aan waardoor het gebruik ervan als een ware vorm van ontspanning en wellness wordt beschouwd.

Hoewel er geen sprake is van cooltouch geniet je wel de optie tot temperatuurbegrenzing en ben je verzekerd van de vele mogelijkheden die een thermostatische kraan met zich meebrengt. Net zoals zijn voorgangers dient ook deze set in opbouw te worden geïnstalleerd op een hartafstand van 15 cm.

 

Voordelen:

Hoofddouche: de hoofddouche, die overigens een diameter van 26 cm kent, levert niet alleen een fijne rain straal maar verder ook een krachtige jetstraal die ideaal is als hoofd- én/ of nekmassage.

Handdouche: dit alles wordt aangevuld met een compacte handdouche van 11 cm doorsnede en aangevuld met een doucheslang van 175 cm lang. Net zoals de hoofddouche levert ook de handdouche 3 straalsoorten.

Installatie:de set moet in opbouw worden geïnstalleerd op een ruime hartafstand van 15 cm..

 

Nadelen:

Geen cooltouch: indien je interesse mocht hebben in deze regendoucheset, besef dan wel dat er geen sprake is van een cooltouch handgreep.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Regendouches Koopgids

 

Wat is een regendouche en hoe ziet de montage en uitvoering er precies uit? Welke mogelijkheden bestaan er op het gebied van douchekranen en met welke hartafstand moet je rekening houden? Kortom, de aanschaf van een degelijke regendouche gaat gepaard met heel wat vragen. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende regendouches en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een regendouche en het gebruiksgemak

Een regendouche, vaak ook wel omschreven als stortdouche, kan eigenlijk beschouwd worden als een luxueuze toevoeging aan het interieur van je badkamer. De kenmerkende ruime doorsnede van de douchekop creëert het gevoel van een typische zachte regenbui/ stortbui die vervolgens een ontspannen en weldadig gevoel biedt. Ideaal als je na een lange vermoeiende werkdag of een intensieve sportsessie thuis komt.

Ben je overtuigd? Dan willen wij er toch even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste regendouche in het winkelmandje te plaatsen. Zo dien je niet alleen rekening te houden met de verschillende types en uitvoeringen maar uiteraard ook met het formaat en de set. Kies je voor een alles-in-één regendouche waarbij eveneens de douchekraan geleverd wordt of niet? En ga je voor een opbouw exemplaar of heb je toch liever dat enkel de meest essentiële elementen zichtbaar zijn? Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Montage en uitvoering van de douche

De aanschaf van een kwalitatieve regendouche durft wel eens gepaard gaan met heel wat keuzestress. Probeer daarom via een soort stappenplan te werken waarbij je eerst en vooral op zoek gaat naar een bepaald type regendouche. Daarbij maken we een onderscheid tussen de montage enerzijds en de uitvoering anderzijds.

Qua montage dien je jezelf de vraag te stellen of je kiest voor een opbouw dan wel inbouw regendouche. Zoals de naam doet vermoeden, zullen bij een inbouw regendouche enkel en alleen de meest essentiële elementen zichtbaar zijn terwijl de rest achter de muur of wand wordt weggewerkt. Ze ogen uiteraard iets netter en luxueuzer in vergelijking met de opbouw exemplaren waarbij de regendouche rechtstreeks op de muur of wand wordt gebouwd. Ben je op zoek naar de economisch meest vriendelijke oplossing dan is een opbouw exemplaar dé aanbeveling.

Eenmaal je keuze inzake de montage gemaakt is, kun je een stapje verder gaan met de uitvoering. Maak voor jezelf op voorhand uit hoe compleet je de regendouche wilt aankopen. Kies je voor een kant-en-klare, en bijgevolg complete regendouche set, of heb je slechts bepaalde onderdelen nodig die je vervolgens in de oude badkamer gaat inwerken?

 

Het type kraan en de hartafstand

Eender welke regendouche die je besluit aan te kopen zal gekenmerkt worden door die typische grote douchekop met een diameter variërend van 15 tot 40 cm of meer. Wat echter wel degelijk kan verschillen is het  type douchekraan dat wordt gebruikt. Zo zullen bepaalde regendouches werken volgens het mengkraan principe terwijl anderen voorzien zijn van een thermostaat.

Bij een gewone standaard mengkraan zul je zelf voor de perfecte watertemperatuur moeten zorgen door de afzonderlijke hendels voor warm/ koud water eigenhandig op elkaar te gaan afstemmen. Bij een thermostaatkraan wordt het koude en warme water volledig automatisch gemengd tot de gewenste temperatuur. Die temperatuur dient op voorhand ingesteld te worden en betreft in de meeste gevallen zo’n 38 of 40℃. Best wel handig en veilig indien het huishouden ook enkele jonge kindjes telt.

Let wel, eender welk type kraan je besluit aan te kopen, je moet wel rekening houden met de hartafstand. Dat is de afstand tussen het midden van de koudwateraansluiting enerzijds en het centrum van de warmwateraansluiting van je douchekraan anderzijds. In de meeste gevallen bedraagt de hartafstand zo’n 12 of 15 cm. 

 

Gebruikte materialen en het formaat

Verder lijkt het ons ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke materiaalsoorten waaruit de regendouche bestaat en het uiteindelijke formaat. Zoals reeds eerder vermeld, wordt het formaat van de regendouche bepaalt op basis van de diameter van de douchekop. Afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en verwachtingen kan de diameter van de hoofddouche variërend van ongeveer 15 cm tot wel 50 cm of misschien iets meer. Regendouches waarvan de douchekop een doorsnede van 20-29 of 30-39 cm kent, komen het meest frequent voor en zijn vaak betaalbaar van prijs.

Qua materialen zal in de meeste gevallen dan weer gekozen worden om te werken met onderhoudsvriendelijke materiaalsoorten zoals messing, verchroomd messing, chroom en metaal. Uiteraard kunnen ook plastic, zilver, RVS en kunststof aan het rijtje worden toegevoegd alleen in beperkte mate.

Aantal straalsoorten van de hoofddouche en andere leuke opties

Wanneer je vervolgens de verschillende regendouches met elkaar gaat vergelijken dan zul je vaststellen dat sommige exemplaren iets meer mogelijkheden aanbieden dan andere. Zo zullen de meeste regendouches maximaal 1 tot 2 straalsoorten aanbieden maar bestaan er ook modellen die tot wel 100 stralen aanbieden.

Verder kan een keramisch binnenwerk dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzame regendouche eveneens een meerwaarde vormen. Bedenk of je het belangrijk vindt dat de regendouche voorzien is van een cooltouch handgreep, een geïntegreerd planchet, een temperatuurbeveiliging en/ of in hoogte verstelbare bevestigingssteunen.

 

Mogelijke prijskaartje

Afhankelijk van je persoonlijke eisen en verwachtingen, wordt een regendouche gecreëerd met een bepaald prijskaartje. Deze prijs zal onder andere afhankelijk zijn van de montage, de uitvoering, het formaat, de gebruikte materialen en de eventuele extra opties en kenmerken. Zo zal een complete kant-en-klare regendouche uiteraard hoger geprijsd staan dan een exemplaar waarvan slechts enkele onderdelen worden aangekocht.

Algemeen zul je dus wel degelijk rekening moeten houden met een prijskaartje van enkele euro’s tot wel 1000 euro of meer. Daarnaast dien je eveneens rekening te houden met de eventuele installatiekosten. Als je enigszins een handige harry bent en creatief uit de hoek kunt komen, dan loont het de moeite om de regendouche zelf te plaatsen waardoor je mogelijke installatiekosten uitspaart. Indien dat niet het geval is dan zul je deze installatiekosten bovenop de aankoopprijs moeten rekenen en dan kan het soms wel eens behoorlijk duur uitvallen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een regendouche en hoe werkt deze?

Een regendouche is een douchesysteem dat gekenmerkt wordt door een vrij grote douchekop die het gevoel van een zachte regenbui creëert. In de volksmond wordt daarom ook regelmatig gesproken van een stortdouche, 2 verschillende termen dus die naar één hetzelfde product verwijzen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het type regendouche, kan de diameter van de douchekop variëren van 15 cm tot maar liefst 40 à 50 cm. Hoe groter de douchekop, hoe groter de regenbui en hoe ontspannender het gevoel zal zijn.

Wat betreft de werking van de regendouche dienen we dan weer een onderscheid te maken tussen de thermostaatkraan en de mengkraan. Kies je voor een regendouche met mengkraan dan kun je eigenhandig de perfecte temperatuur gaan instellen. Dit doe je door de beide hendels van het warme en koude water te bedienen. Bij een regendouche met thermostaatkraan daarentegen, gebeurt dit 100% automatisch. Een dergelijke regendouche zal dus eigenhandig de perfecte temperatuur creëren die jij op voorhand had ingesteld.

Q2: Hoe hoog moet een regendouche hangen?

De hoogte waarop een regendouche hangt, is vooral afhankelijk van de inrichting van je badkamerinterieur en je eigen persoonlijke voorkeur. Zo heb je inbouw exemplaren die, zoals de naam doet vermoeden, in de wand of muur worden ingebouwd. Dergelijke exemplaren worden vaak behoorlijk hoog geplaatst. In andere gevallen betreft het een opbouw exemplaar dat aan de buitenkant van de wand wordt gehangen. 

Houd bij de hoogte vooral ook rekening met je eigen lichaamslengte en die van eventuele andere gezinsleden. Wat echter wel belangrijk is om in acht te nemen, is de hartafstand die in de meeste gevallen 12 of 15 cm bedraagt.

 

Q3: Wat kost een regendouche?

Zoals de regel vaak zegt; “kwaliteit heeft altijd een prijskaartje”. En dat is met regendouches jammer genoeg niet anders. Uiteraard zal het prijskaartje in meer of mindere mate bepaald worden door het formaat, de uitvoering, het design en de bijkomstige opties en/ of kenmerken. Echter zul je altijd rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 2000 à 4000 euro dat in sommige gevallen makkelijk kan oplopen tot 8000 à 10.000 euro.

Bedenk daarnaast dat niet enkel de aankoop een hele hap uit het budget zal nemen maar ook de bijkomende installatiekosten. Indien je best wel een handige Harry bent, raden we jou aan om de douche eigenhandig te installeren. Op die manier kun je de installatiekosten gewoon uitsparen.

 

Q4: Welke cv ketel is geschikt voor gebruik van een regendouche?

Wanneer je een regendouche besluit te plaatsen, is het niet alleen handig om rekening te houden te houden met de ruimte en de mogelijkheden maar ook met de capaciteit van je cv-ketel. 

In de veronderstelling dat een gemiddelde regendouche een verbruik van zo’n 20 liter water per minuut kent, wordt aangeraden om te kiezen voor een bijpassende Cw5 cv-ketel. Een bijkomend voordeel van een dergelijk type cv-ketel is bovendien dat je op hetzelfde moment op verschillende plaatsen warm water kunt gebruiken. Best wel handig indien jij wilt genieten van een warme douche terwijl je partner aan de afwas begonnen is.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES