5 beste Regendouches Test van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste regendouches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Guido Gusto Rondo regendouche kies je voor een inbouw exemplaar dat geleverd wordt inclusief een wandarm van 20 cm. Ben je toch eerder op zoek naar een opbouw regendouche dan raden wij jou aan om de Grohe Rainshower SmartControl alvast even van naderbij te bekijken. Bovendien is deze regendouche uitgerust met diverse massagemogelijkheden wat altijd welgekomen is na een intensieve work-out en/ of stressvolle werkdag. In de tabel hieronder hebben we nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van enkele belangrijke voor- en nadelen. Bekijk rustig de opties en misschien zit er wel iets tussen dat aan de verwachtingen kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste regendouches (Reviews) van 2022

 

De weg naar de beste regendouche gaat vaak gepaard met heel wat keuzestress. Want kies je nu voor een inbouw regendouche dan wel een vrijstaand exemplaar? Of toch liever een hotbath regendouche, een douchekop met regendouche, een waterbesparende regendouche of een complete regendouche set? En welk merk draagt je voorkeur uit? Opteer je voor een Grohe regendouche dan wel een Hansgrohe regendouche of toch liever een model van Wiesbaden of Diamond Line? Wij zetten alvast 5 toppertjes, inclusief het klantenadvies vermeld in de online reviews, voor jou op een rijtje.

 

1. Guido Gusto Rondo Inbouw Regendouche met wandarm 20cm

 

Wil je liever niet teveel budget spenderen aan een kwalitatieve regendouche, dan is dit exemplaar van Guido Gust vast en zeker een aanbeveling. Zo zorgt het goedkope prijskaartje er alvast voor dat deze prachtige zwarte regendouche bijzonder aantrekkelijk wordt voor het grote publiek. En de online reviews lijken dit alleen maar verder te bevestigen.

Deze unieke regendouche wordt geleverd als volwaardige set en omvat dan ook heel wat handige onderdelen. Denk maar aan het inbouwdeel met mengkraan, een messing staafhanddouche van 18 cm, een 150 cm lange doucheslang, een wandarm van 41 cm, een messing hoofddouche van maar liefst 20 cm en een wandaansluitbocht inclusief houder.

Bovendien is deze inbouw douchekraan afgewerkt in een mat zwart design wat perfect aansluit bij een moderne of strakke badkamerinrichting. Houd er wel rekening mee dat het geen thermostatische kraan betreft en dat er geen sprake is van een cooltouch handgreep.

 

Voordelen:

Materiaal: zowel de staafhanddouche alsook de hoofddouche blijken vervaardigd uit duurzaam messing materiaal.

Formaat: de doucheslang kent een maximale lengte van 150 cm aangevuld met een staafhanddouche van 18 cm en een hoofddouche met een douchekop van 20 cm diameter.

Type kraan: door te kiezen voor deze unieke regendouche kies je voor een degelijke mengkraan.

 

Nadelen:

Geen cooltouch: ben je van plan om deze regendouche aan te kopen, besef dan wel dat er geen sprake is van een cooltouch handgreep.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Grohe Rainshower SmartControl Duo Douchesysteem met massage 26250LSO

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn en ben je bewust op zoek naar een kwalitatieve regendouche die bestaat uit een een grote hoofddouche met drukknoppen? Dan lijkt dit model van Grohe, afkomstig uit de Grohe Rainshower SmartControl serie, alvast een schot in de roos. En ondanks het feit dat het geen aanbieding betreft, lijken alle klanten tot op heden 100% overtuigd van hun aankoop.

Het betreft hier dan ook een prachtige opbouw regendouche bestaande uit een hoofddouche van 36 cm diameter én een handdouche met een doorsnede van 11,50 cm. Houd er wel rekening mee dat de douchekraan op een hartafstand van minimaal 15 cm moet worden geïnstalleerd en hij daardoor niet in eender welke badkamer te plaatsen is.

In tegenstelling tot het vorige product, betreft het hier een thermostatische kraan met SafeStop functie zodanig dat het water niet warmer wordt dan 38℃. Extra handig voor gezinnen met jonge kindjes. Verder blijken beide kranen voorzien van maar liefst 2 straalsoorten en zijn ze vervaardigd uit een combinatie van duurzaam en onderhoudsvriendelijk messing en metaal.

 

Voordelen:

SmartControl: dankzij de SmartControl functie is het mogelijk om in een handomdraai de gewenste straalsoort én het correcte watervolume in te stellen.

DreamSpray: deze unieke regendouche is eveneens uitgerust met de bekende DreamSpray functie waardoor een volle douchestraal kan geleverd worden alsook een gelijkmatige waterverdeling.

Handig in gebruik: de regendouche bestaat uit een hoofddouche en een handdouche afgewerkt met een 175 cm lange doucheslang.

 

Nadelen:

Hartafstand: het is belangrijk om te weten dat je deze douchekraan niet op een hartafstand van 12 cm kunt aansluiten.

Koop bij bol.com (€999)

 

 

 

 

3. Hansgrohe Croma showerpipe 160 1jet met thermostaat chroom

 

Ben je op zoek naar de regendouche met de laagste prijs, dan kunnen wij jou alvast dit exemplaar warm aanbevelen. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste, merk Hansgrohe en blijkt afkomstig uit de Hansgrohe Croma serie. Zijn lage prijskaartje wordt duidelijk gewaardeerd door heel wat kopers en resulteert eveneens in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

Zo bestaat dit unieke systeem uit een Croma 160 hoofddouche met een diameter van 16 cm aangevuld met een Croma 100 Vario handdouche. Terwijl de hoofddouche 1 straalsoort inclusief thermostaat aanbiedt, biedt de handdouche maar liefst 2 verschillende straalsoorten aan wat het geheel bijzonder comfortabel en aangenaam in gebruik maakt.

Net zoals bij het vorige apparaat, betreft het ook hier een opbouw regendouche die op een hartafstand van minimum 15 cm dient te worden gemonteerd. Houd daarbij dus ook zeker rekening met de hoogte van de regendouche aangezien hij niet in elke badkamer tot zijn recht zal komen.

 

Voordelen:

Veiligheid: de douchekraan is voorzien van een SafetyStop functie met een temperatuurbegrenzing op maximaal 40 graden Celsius. Dit wordt aangevuld met een SafetyFunctie waarbij je de maximale warmtetemperatuur op voorhand kunt instellen.

Bediening: deze regendouche kent een eenvoudige bediening waarbij je enkel aan de knoppen dient te draaien.

Comfort: niet alleen de handdouchehouder kan in hoogte worden versteld maar verder kun je ook de lengte van de stijgbuis naar wens inkorten.

Budgetvriendelijk: dankzij zijn lage prijskaartje behoort hij alvast tot de populairste regendouches uit deze selectie.

 

Nadelen:

Geen 12 cm hartafstand: houd ook hier rekening met een ruime hartafstand van maar liefst 15 cm.

Koop bij bol.com (€290.84)

 

 

 

 

4. Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem met thermostaatkraan 26075GN0

 

Net zoals één van de vorige apparaten blijkt ook deze regendouche geleverd en aangeboden door Grohe, echter ditmaal afkomstig uit de Grohe Euphoria serie. Deze prachtige regendouche valt meteen op omwille van zijn gouden design, maar blijkt ook nog in tal van andere (neutrale) designs te verkrijgen. Dit resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Deze unieke regendouche dient evenals in opbouw te worden gemonteerd rekening houdend met een hartafstand van 15 cm. Hij bestaat daarbij uit een hoofddouche met een diameter van 31 cm, aangevuld met een praktische handdouche van 11 cm doorsnede. Verder ben je verzekerd van een thermostaat inclusief temperatuurbegrenzing wat hem meteen bijzonder veilig en comfortabel maakt.

Besef wel dat dit exemplaar niet voorzien is van een cooltouch handgreep waardoor er altijd nog een mogelijkheid bestaat om je te verbranden. Terwijl de hoofddouche 1 straalsoort aanbiedt, biedt de handdouche er maar liefst 3 aan inclusief een doucheslang van 175 cm.

 

Voordelen:

Materiaal: net zoals de meeste andere regendouches, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit onderhoudsvriendelijk messing te zijn vervaardigd.

Formaat: de hoofddouche kent een maximale doorsnede van 31 cm terwijl de handdouche een diameter van 11 cm betreft.

Handig in gebruik: je bent verzekerd van een 175 cm lange doucheslang in combinatie met diverse straalsoorten, een thermostaat en temperatuurbegrenzing.

 

Nadelen:

Geen cooltouch handgreep: jammer genoeg blijkt deze douchekraan niet voorzien van een veilige cooltouch handgreep.

Koop bij bol.com (€1009)

 

 

 

 

5. Hotbath Buddy inbouw regendoucheset IBS1ACR chroom

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke Hotbath inbouw regendoucheset, afgewerkt in een prachtig chromen design. De set bestaat hierbij uit een prachtige hoofddouche met een diameter van 20 cm in combinatie met een handdouche van 2,4 cm doorsnede. Bovendien werkt de douchekraan thermostatisch en is er ook sprake van temperatuurbegrenzing én een cooltouch handgreep, wat het geheel 100% veilig maakt.

Zowel de hoofd- als handdouche kennen slechts 1 enkele straalsoort, aangevuld met een 150 cm lange doucheslang. Deze prachtige complete doucheset kan makkelijk zelfstandig worden geïnstalleerd of met behulp van een erkend installateur.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent deze unieke set daar er nog geen online reacties werden geplaatst. Wij vermoeden dat het hoge prijskaartje hier mogelijks een verklaring voor zou kunnen bieden.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke regendouche blijkt voornamelijk uit stevig metaal te zijn vervaardigd.

Thermostatisch: het betreft een thermostatische kraan zodanig dat je de maximale warmtetemperatuur op voorhand probleemloos kunt instellen.

Cooltouch: dankzij de cooltouch handgreep kun je de douchestang veilig vastgrijpen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prjiskaartje zou mogelijks sommige klanten kunnen afschrikken.

Koop bij bol.com (€844)

 

 

 

 

Regendouches Koopgids

 

Wat is een regendouche en hoe ziet de montage en uitvoering er precies uit? Welke mogelijkheden bestaan er op het gebied van douchekranen en met welke hartafstand moet je rekening houden? Kortom, de aanschaf van een degelijke regendouche gaat gepaard met heel wat vragen. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende regendouches en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een regendouche en het gebruiksgemak

Een regendouche, vaak ook wel omschreven als stortdouche, kan eigenlijk beschouwd worden als een luxueuze toevoeging aan het interieur van je badkamer. De kenmerkende ruime doorsnede van de douchekop creëert het gevoel van een typische zachte regenbui/ stortbui die vervolgens een ontspannen en weldadig gevoel biedt. Ideaal als je na een lange vermoeiende werkdag of een intensieve sportsessie thuis komt.

Ben je overtuigd? Dan willen wij er toch even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste regendouche in het winkelmandje te plaatsen. Zo dien je niet alleen rekening te houden met de verschillende types en uitvoeringen maar uiteraard ook met het formaat en de set. Kies je voor een alles-in-één regendouche waarbij eveneens de douchekraan geleverd wordt of niet? En ga je voor een opbouw exemplaar of heb je toch liever dat enkel de meest essentiële elementen zichtbaar zijn? Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Montage en uitvoering van de douche

De aanschaf van een kwalitatieve regendouche durft wel eens gepaard gaan met heel wat keuzestress. Probeer daarom via een soort stappenplan te werken waarbij je eerst en vooral op zoek gaat naar een bepaald type regendouche. Daarbij maken we een onderscheid tussen de montage enerzijds en de uitvoering anderzijds.

Qua montage dien je jezelf de vraag te stellen of je kiest voor een opbouw dan wel inbouw regendouche. Zoals de naam doet vermoeden, zullen bij een inbouw regendouche enkel en alleen de meest essentiële elementen zichtbaar zijn terwijl de rest achter de muur of wand wordt weggewerkt. Ze ogen uiteraard iets netter en luxueuzer in vergelijking met de opbouw exemplaren waarbij de regendouche rechtstreeks op de muur of wand wordt gebouwd. Ben je op zoek naar de economisch meest vriendelijke oplossing dan is een opbouw exemplaar dé aanbeveling.

Eenmaal je keuze inzake de montage gemaakt is, kun je een stapje verder gaan met de uitvoering. Maak voor jezelf op voorhand uit hoe compleet je de regendouche wilt aankopen. Kies je voor een kant-en-klare, en bijgevolg complete regendouche set, of heb je slechts bepaalde onderdelen nodig die je vervolgens in de oude badkamer gaat inwerken?

 

Het type kraan en de hartafstand

Eender welke regendouche die je besluit aan te kopen zal gekenmerkt worden door die typische grote douchekop met een diameter variërend van 15 tot 40 cm of meer. Wat echter wel degelijk kan verschillen is het  type douchekraan dat wordt gebruikt. Zo zullen bepaalde regendouches werken volgens het mengkraan principe terwijl anderen voorzien zijn van een thermostaat.

Bij een gewone standaard mengkraan zul je zelf voor de perfecte watertemperatuur moeten zorgen door de afzonderlijke hendels voor warm/ koud water eigenhandig op elkaar te gaan afstemmen. Bij een thermostaatkraan wordt het koude en warme water volledig automatisch gemengd tot de gewenste temperatuur. Die temperatuur dient op voorhand ingesteld te worden en betreft in de meeste gevallen zo’n 38 of 40℃. Best wel handig en veilig indien het huishouden ook enkele jonge kindjes telt.

Let wel, eender welk type kraan je besluit aan te kopen, je moet wel rekening houden met de hartafstand. Dat is de afstand tussen het midden van de koudwateraansluiting enerzijds en het centrum van de warmwateraansluiting van je douchekraan anderzijds. In de meeste gevallen bedraagt de hartafstand zo’n 12 of 15 cm. 

 

Gebruikte materialen en het formaat

Verder lijkt het ons ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke materiaalsoorten waaruit de regendouche bestaat en het uiteindelijke formaat. Zoals reeds eerder vermeld, wordt het formaat van de regendouche bepaalt op basis van de diameter van de douchekop. Afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en verwachtingen kan de diameter van de hoofddouche variërend van ongeveer 15 cm tot wel 50 cm of misschien iets meer. Regendouches waarvan de douchekop een doorsnede van 20-29 of 30-39 cm kent, komen het meest frequent voor en zijn vaak betaalbaar van prijs.

Qua materialen zal in de meeste gevallen dan weer gekozen worden om te werken met onderhoudsvriendelijke materiaalsoorten zoals messing, verchroomd messing, chroom en metaal. Uiteraard kunnen ook plastic, zilver, RVS en kunststof aan het rijtje worden toegevoegd alleen in beperkte mate.

Aantal straalsoorten van de hoofddouche en andere leuke opties

Wanneer je vervolgens de verschillende regendouches met elkaar gaat vergelijken dan zul je vaststellen dat sommige exemplaren iets meer mogelijkheden aanbieden dan andere. Zo zullen de meeste regendouches maximaal 1 tot 2 straalsoorten aanbieden maar bestaan er ook modellen die tot wel 100 stralen aanbieden.

Verder kan een keramisch binnenwerk dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en duurzame regendouche eveneens een meerwaarde vormen. Bedenk of je het belangrijk vindt dat de regendouche voorzien is van een cooltouch handgreep, een geïntegreerd planchet, een temperatuurbeveiliging en/ of in hoogte verstelbare bevestigingssteunen.

 

Mogelijke prijskaartje

Afhankelijk van je persoonlijke eisen en verwachtingen, wordt een regendouche gecreëerd met een bepaald prijskaartje. Deze prijs zal onder andere afhankelijk zijn van de montage, de uitvoering, het formaat, de gebruikte materialen en de eventuele extra opties en kenmerken. Zo zal een complete kant-en-klare regendouche uiteraard hoger geprijsd staan dan een exemplaar waarvan slechts enkele onderdelen worden aangekocht.

Algemeen zul je dus wel degelijk rekening moeten houden met een prijskaartje van enkele euro’s tot wel 1000 euro of meer. Daarnaast dien je eveneens rekening te houden met de eventuele installatiekosten. Als je enigszins een handige harry bent en creatief uit de hoek kunt komen, dan loont het de moeite om de regendouche zelf te plaatsen waardoor je mogelijke installatiekosten uitspaart. Indien dat niet het geval is dan zul je deze installatiekosten bovenop de aankoopprijs moeten rekenen en dan kan het soms wel eens behoorlijk duur uitvallen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een regendouche en hoe werkt deze?

Een regendouche is een douchesysteem dat gekenmerkt wordt door een vrij grote douchekop die het gevoel van een zachte regenbui creëert. In de volksmond wordt daarom ook regelmatig gesproken van een stortdouche, 2 verschillende termen dus die naar één hetzelfde product verwijzen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het type regendouche, kan de diameter van de douchekop variëren van 15 cm tot maar liefst 40 à 50 cm. Hoe groter de douchekop, hoe groter de regenbui en hoe ontspannender het gevoel zal zijn.

Wat betreft de werking van de regendouche dienen we dan weer een onderscheid te maken tussen de thermostaatkraan en de mengkraan. Kies je voor een regendouche met mengkraan dan kun je eigenhandig de perfecte temperatuur gaan instellen. Dit doe je door de beide hendels van het warme en koude water te bedienen. Bij een regendouche met thermostaatkraan daarentegen, gebeurt dit 100% automatisch. Een dergelijke regendouche zal dus eigenhandig de perfecte temperatuur creëren die jij op voorhand had ingesteld.

Q2: Hoe hoog moet een regendouche hangen?

De hoogte waarop een regendouche hangt, is vooral afhankelijk van de inrichting van je badkamerinterieur en je eigen persoonlijke voorkeur. Zo heb je inbouw exemplaren die, zoals de naam doet vermoeden, in de wand of muur worden ingebouwd. Dergelijke exemplaren worden vaak behoorlijk hoog geplaatst. In andere gevallen betreft het een opbouw exemplaar dat aan de buitenkant van de wand wordt gehangen. 

Houd bij de hoogte vooral ook rekening met je eigen lichaamslengte en die van eventuele andere gezinsleden. Wat echter wel belangrijk is om in acht te nemen, is de hartafstand die in de meeste gevallen 12 of 15 cm bedraagt.

 

Q3: Wat kost een regendouche?

Zoals de regel vaak zegt; “kwaliteit heeft altijd een prijskaartje”. En dat is met regendouches jammer genoeg niet anders. Uiteraard zal het prijskaartje in meer of mindere mate bepaald worden door het formaat, de uitvoering, het design en de bijkomstige opties en/ of kenmerken. Echter zul je altijd rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 2000 à 4000 euro dat in sommige gevallen makkelijk kan oplopen tot 8000 à 10.000 euro.

Bedenk daarnaast dat niet enkel de aankoop een hele hap uit het budget zal nemen maar ook de bijkomende installatiekosten. Indien je best wel een handige Harry bent, raden we jou aan om de douche eigenhandig te installeren. Op die manier kun je de installatiekosten gewoon uitsparen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES