Beste relaxstoel

Laatste update: 25.04.24

 

Relaxstoelen test van 2024

 

Na een lange en vermoeiende werkdag kan het best wel aangenaam zijn om even tot rust te komen in een comfortabele relaxstoel. Tegenwoordig is er dan ook een uitgebreid assortiment aan verschillende types, modellen en designs voorhanden, wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Travellife Barletta Relax Stoel die gekenmerkt wordt door een ruim draagvermogen van 150 kg. Ook met de Tectake 401058 relaxstoel mag je zeker zijn van een duurzaam en evenwaardig product, voorzien van een gewicht van ongeveer 14,5 kg en bijgevolg makkelijk te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Relaxstoel Reviews – Top 5

 

 

Na een lange werkdag is het altijd leuk om even te kunnen ontspannen en alle stress en zorgen te vergeten. De relaxstoel zorgt ervoor dat dit mogelijk is en biedt garantie voor een zorgeloze avond. Daarom hebben wij voor jou een top 5 samengesteld zodat jij de voor jou beste relaxstoel kunt uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Travellife Barletta Relax Stoel – Blauw / Donkergrijs – Inklapbaar – 150 kg

 

De Travellife Barletta relaxstoel kent een relatief compacte uitvoering van 108 bij 72 cm in combinatie met een handige zithoogte van maximaal 54 cm. Een handige campingstoel die tevens ook perfect kan dienen als tuin relaxstoel om eventjes tot rust te komen na een lange en vermoeiende werkdag. Hoewel de stoel is afgewerkt in een blauwe/ donkergrijze kleur, kun je hem in nog tal van andere neutrale kleuren aanschaffen zoals onder meer zwart of licht grijs.

Verder is de stoel voorzien van een uit aluminium vervaardigd frame in combinatie met een duurzame mesh bekleding. Hoewel zijn gewicht amper op 9 kg uitkomt, weet hij een ruim draagvermogen tot wel 150 kg te garanderen, wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Maar er is natuurlijk nog veel meer aanwezig. Zo geniet je een stel stevige armleuningen, blijkt de stoel traploos verstelbaar, wordt er een hoofdsteun meegeleverd en geniet je een geïntegreerde bekerhouder. Kortom, zonder meer één van de populairste relaxstoelen uit het rijtje.

Een blik op de online reviews laat dan ook niets aan het toeval over. Zo zijn heel wat klanten overtuigd van deze betaalbare relaxstoel wat resulteert in een positief advies omtrent de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het design.

 

Voordelen:

Betaalbaar: hoewel de Travellife Barletta relaxstoel niet meteen over de laagste prijs beschikt, behoort hij qua prijs-kwaliteitverhouding tot de betaalbare opties binnen de reeks.

Materiaal: terwijl het frame hoofdzakelijk uit aluminium bestaat, werd voor de bekleding een beroep gedaan op duurzaam mesh materiaal.

Draagkracht: de Travellife Barletta relaxstoel levert zonder problemen een ruim draagvermogen tot wel 150 kg.

Handig in gebruik: de stoel is uitgerust met de nodige armleuningen en wordt geleverd inclusief een bekerhouder en hoofdkussen. Verder blijkt de stoel traploos verstelbaar en na gebruik zelfs helemaal inklapbaar.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs best wel meevalt, zou het voor sommige kopers alsnog een bron van ergernissen kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tectake 401058

 

De tectake relaxstoel is het ideale product voor een ontspannen tv avond of gewoon wanneer je even wilt genieten van een goed boek. De stoel weegt ongeveer 14,5 kg.

De bekleding is gemaakt uit kunstleer dat zeer gemakkelijk te onderhouden is. Het kussen van de stoel is opgevuld met schuim zodat je altijd lekker zacht zit. Het onderstel van de stoel is uit gelakt hout gemaakt. De rugleuning van de relaxstoel is verstelbaar waardoor je zowel kunt gaan zitten of liggen. De volledige stoel kun je bovendien 360 graden draaien.

De meeste kopers zijn overtuigd van de goede kwaliteit van het product en geven dus ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Het is niet alleen heel handig in gebruik, het ziet er ook nog eens mooi uit. Toch blijkt uit één review dat niet iedereen overtuigd is. Na enige tijd merk je dat de stoel niet meer even zacht zit en dus niet zo duurzaam is.

Ben je niet alleen op zoek naar een duurzame relaxstoel maar ook eentje die er bijzonder fraai uitziet? Dan is het de moeite waard om dit exemplaar even te bekijken. De stoel wordt geleverd door het bekende merk Tectake dat door heel veel gebruikers tevens ook wordt beschouwd als veruit het beste merk.

 

Voordelen:

Tweedelig: deze relaxstoel is ook voorzien van een handige voetensteun.

Materiaal: het is een unieke stoel waarvan de bekleding hoofdzakelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunstleer bestaat in combinatie met een vulling van schuim. Het onderstel van de stoel is dan weer vervaardigd uit stevig gelakt hout.

Comfort: het is mogelijk om de rugleuning van de relaxstoel lichtje te gaan verstellen en verder is de stoel ook draaibaar.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Crespo AP-232 Air-deluxe

 

Met de crespo relaxstoel kun je ook genieten van een zorgeloze kampeertrip. De stoel is gemaakt uit aluminium en weegt dus slechts 4 kg. Het product is ook opvouwbaar en dus heel gemakkelijk mee te nemen of te verplaatsen.

De relaxstoel heeft een zwarte kleur en is voorzien van een hoofdkussen voor extra comfort. Het onderstel van het product bestaat uit aluminium. Het kussen is luchtdoorlatend waardoor er dus geen vocht zal worden vastgehouden en de stoel ook sneller droog is. Bovendien is de stoel verstelbaar waardoor je de voor jou beste positie kunt aannemen.

Uit de reviews blijkt dat de kopers overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Bovendien is de stoel heel praktisch en dus handig in gebruik. In combinatie met het fraaie design is dit dus echt wel de ideale camping relaxstoel.

Ga je binnenkort een weekje naar zee of met vrienden op kampeervakantie? Dan kan deze unieke relaxstoel, jou aangeboden door Crespo, misschien wel handig van pas komen. De stoel is ideaal om eventjes languit te relaxen en te genieten van een goed boek of een lekker glaasje fris. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Prijs-kwaliteitverhouding: we merken uit de online reviews dat heel wat kopers heel tevreden zijn over de correcte verhouding tussen enerzijds de prijs en anderzijds de kwaliteit.

Onderstel: het onderstel van deze relaxstoel is volledig vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium. Stevig en bovendien ook makkelijk om te verplaatsen.

Bekleding: de bekleding van deze relaxstoel is luchtdoorlatend. Dat wil dus zeggen dat het helemaal niets van vocht zal gaan vasthouden. Ideaal want dan is de stoel ook veel sneller weer droog.

Comfort: het is mogelijk om de stoel in verschillende posities te verstellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zit- of eventueel ook ligpositie.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat het design van deze relaxstoel misschien niet bij iedereen meteen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bo-Camp Urban Outdoor collection – Relaxstoel – Bloomsbury – L – Oxford polyester – Beige

 

Net zoals de bekende Prominent relaxstoelen of de relaxstoelen van Ikea, behoort ook dit exemplaar van Bo-Camp, afkomstig uit de befaamde Urban Outdoor serie, tot de populaire toppertjes. De relaxstoel voor buiten springt meteen in het oog vanwege zijn unieke en stijlvolle design waarbij een houten frame met bijbehorende beige polyester bekleding centraal staan. De zitting kent daarbij een breedte van 78 cm in combinatie met een diepte van 80 cm en een hoogte van ruim 96 cm. 

Hoewel de stoel amper 5,8 kg weegt, 100% inklapbaar is en daardoor makkelijk te verplaatsen, weet hij toch een ruim draagvermogen tot maar liefst 120 kg te genereren. Bij aankoop worden tevens ook een kussen en duurzame draagtas aangeboden.

Een blik op de online reviews maakt meteen een mooie eindscore van 4,6 sterren zichtbaar waarbij heel wat klanten positief reageren op de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. Slechts een enkele klant is van mening dat de stoel – zelfs wanneer deze is ingeklapt – nog behoorlijk log en lomp oogt en bijgevolg niet makkelijk om te verplaatsen.

 

Voordelen:

Toebehoren: op het moment van aankoop zul je zien dat de Bo-Camp relaxstoel voor buiten geleverd wordt inclusief een kussen en draagtas.

Materiaal: het houten frame wordt moeiteloos gecombineerd met een gevoerde oxford polyester bekleding afgewerkt in een natuurlijke beige kleur.

Draagkracht: hoewel de stoel een vrij licht gewicht kent, weet hij zonder problemen een totale draagkracht te vrijwaren van maar liefst 120 kg.

Inklapbaar: na gebruik kun je de stoel makkelijk in elkaar klappen wat het opbergen alsook transporteren/ verplaatsen ten goede komt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, lijkt een kleine minderheid dat niet. Zo zou de stoel vrij kwetsbaar zijn en bijgevolg geen lang leven beschoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lafuma RSX Clip Air Comfort – Relaxstoel – Verstelbaar – Inklapbaar – Zero Gravity – Coral Blue

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Lafuma RSX Clip Air Comfort relaxstoel, gekenmerkt door een prachtige koraalblauwe kleur en daarnaast nog in tal van andere designs voorhanden. Hoewel je met dit model niet meteen voor een relaxstoel aanbieding lijkt te kiezen, zijn heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Kortom, de moeite waard om deze Lafuma relaxstoel eens even onder de loep te nemen.

Zo is de stoel voorzien van een gepolsterd stalen frame in combinatie met een bijbehorend Air Comfort kussen dat instaat voor een correcte en optimale ondersteuning en daardoor bijdraagt aan het zit- én ligcomfort. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met de vele verschillende zitstanden waaronder de zogenaamde “Zero gravity”, het ruime draagvermogen van wel 140 kg, de stevige armleuningen inclusief hoofdsteun en het inklapbare karakter ervan.

Hoewel deze Lafuma relaxstoel allesbehalve tot de goedkope alternatieven kan worden gerekend, kan hij toch op heel wat bijval rekenen van kopers.

 

Voordelen:

Zitstanden: je geniet diverse zitstanden waaronder de zogenaamde zero gravity waarbij de benen net iets hoger komen te liggen dan het hart.

Air Comfort: het befaamde Air Comfort kussen met bijbehorend hoofdkussen zorgt voor een optimale ondersteuning en draagt op die manier bij aan een correcte ondersteuning.

Stevigheid: de metalen buizen van het frame worden op een eenvoudige doch betrouwbare manier met het doek verbonden door middel van uit elastomeer vervaardigde clips.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Relaxstoelen koopgids

 

Er is niets leuker dan even voluit ontspannen na een lange stressvolle dag. Door te kiezen voor één van de beste relaxstoelen kun je ontspannen van je film genieten of gewoon van een goed boek. Het is een aanbeveling om rekening te houden met de mogelijkheden en de kostprijs ervan. Als je eventuele aanbiedingen gaat vergelijken, kun je ook letten op het materiaal en het gebruiksgemak.

 

 

Gebruiksgemak

 

Een relaxstoel kan in heel veel situaties gebruikt worden en biedt ook heel wat voordelen. Daarom willen wij jou voldoende informatie trachten te verschaffen zodat je gerichter op zoek kunt gaan. Deze stoelen heb je nu eenmaal in alle maten, kleuren en designs. Het brede gamma zal de keuze er dus bijlange niet gemakkelijker op maken. Je kunt jezelf al een beetje helpen door je af te vragen wat je vereisten en verwachtingen zijn van dit product.

Als je vaak op kampeervakantie gaat met het gezin dan kan een relaxstoel zeker en vast een meerwaarde bieden. Zo kun jij rustig van de zon en de natuur genieten terwijl je een goed boek leest. Uiteraard hoef je een relaxstoel niet alleen tijdens je kampeervakantie te gebruiken. Er bestaan heel wat modellen die geschikt zijn om binnenshuis te gebruiken.

Sommige modellen zullen iets meer mogelijkheden en misschien iets meer comfort bieden. Als je na een lange werkdag thuis komt dan kan het goed zijn als je ook je voeten even omhoog kunt leggen. Een verstelbare relaxstoel is in vele gevallen zeker een meerwaarde. Je zult enorme prijsverschillen waarnemen. Zo zullen er goedkope relaxstoelen te vinden zijn maar er zijn uiteraard ook iets duurdere modellen te spotten.

 

 

Het materiaal en het budget

 

Afhankelijk van de situatie waarin jij je relaxstoel wilt gebruiken, zul je ook meerdere mogelijke materialen tegenkomen. Uiteraard hebben ze allemaal hun eigen voor- en nadelen. De bekleding van sommige relaxstoelen kan gemaakt zijn uit polyester of kunstleer in combinatie met een schuimvulling. Op die manier zit je lekker zacht en dus vooral heel comfortabel. Ideaal om ’s avonds van een leuke film of een goed boek te genieten. Verder zijn deze modellen gemakkelijk schoon te maken.

Het onderstel bij de meeste relaxstoelen is vervaardigd uit stevig en duurzaam metaal. Er bestaan zeker ook modellen waarvan het onderstel van de stoel uit gelakt hout bestaat. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben want het gaat hier altijd om heel stevige houtsoorten. Bovendien zorgt de lak ervoor dat er geen krassen op het onderstel kunnen gemaakt worden. De relaxstoelen die je vaak ziet op kampeerplaatsen zijn eerder uit aluminium gemaakt. Aluminium heeft de eigenschap om weinig te wegen en kun je daarom gemakkelijker verplaatsen.

Net zoals er verschillende mogelijkheden zijn zul je ook heel wat prijsvariaties waarnemen. Je kunt eventueel altijd eens een kijkje nemen in de vele reviews die kopers plaatsen. Daar kun je vast heel wat extra tips en weetjes uithalen die je kunnen helpen bij jouw keuze. En houd zeker eventuele promoties in de gaten. Je weet nooit of je op die manier een relaxstoel aanbieding vindt die volledig is waar jij naar op zoek bent.

 

 

De functiemogelijkheden van de relaxstoel

 

De prijs van de relaxstoel wordt ergens ook bepaald door de mogelijkheden en de extra’s die de stoel heeft. Sommige relaxstoelen zijn echt heel standaard terwijl andere modellen voorzien zijn van alle comfort. We kunnen zeggen dat bepaalde functies een meerwaarde zouden kunnen zijn en andere opties eerder een extra zijn. Uiteraard beslis je helemaal zelf wat je aankoopt. Houd daarom zeker rekening met je verlangens en het doel waarvoor je de stoel aankoopt.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een relaxstoel die je kunt meenemen op kampeervakantie dan is een aluminium model geschikter. Deze wegen licht en zijn gemakkelijk te verplaatsen. Kijk dan ook zeker naar een model dat je kunt plooien. Op die manier bespaar je heel wat extra ruimte als je de relaxstoel wilt opbergen. Kies indien mogelijk ook een luchtdoorlatend kussen. Op die manier wordt er geen vocht vastgehouden met als gevolg dat de stoel sneller droog is.

Sommige relaxstoelen zijn werkelijk voorzien van alle comfort en beschikken over een extra hoofdkussen en voetkussen. Ook armleuningen kunnen extra comfort bieden en dus voor velen een meerwaarde zijn. Er zijn heel veel relaxstoelen die je 360 graden kunt draaien. Dit kan handig zijn omdat je je dan niet hoeft te verplaatsen en niet hoeft recht te staan. Een verstelbare stoel die je kunt aanpassen naar de voor jou gewenste positie is ook eerder een meerwaarde.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES