Beste robotstofzuiger

Laatste update: 21.05.24

 

Robotstofzuigers test van 2024

 

Steeds meer mensen zien de voordelen van een degelijke robotstofzuiger in. Toch is het niet altijd eenvoudig om te weten welk toestel net iets beter is in vergelijking met het andere. Je kunt daarom altijd onze koopgids raadplegen waarin we jou graag enkele tips aanbieden. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 beste robotstofzuigers van het moment. Zo zijn we uitgekomen bij de LG VSR8604PG robotstofzuiger. Dit model wordt aangeraden om harde vloeren, plinten, hoeken en zelfs laagpolige vloerkleden te stofzuigen. Met de iRobot Roomba 680 robotstofzuiger mag je zeker zijn van een degelijk apparaat. Dit toestel werkt op basis van een bijzonder krachtige lithium-ion accu die gedurende een lange periode meegaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Robotstofzuiger reviews – top 5

 

 

Elke vloer is er beter van af met een goede schoonmaak, ongeacht door wie of wat dat wordt verricht. Dit kan gelukkig wel met de robotstofzuiger. Dankzij dit automatische schoonmaakapparaat heb jij meer vrije tijd, doordat het de vloer zelf en efficiënt verschoont. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste robotstofzuiger.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. LG VSR8604PG

 

De LG VSR8604PG robotstofzuiger heeft een vierkant ontwerp met aan de voorkant lange zijborstels van 1,5 cm. Dit product is ideaal voor harde vloeren en laagpolig tapijt en het kan zelfs goed schoonmaken bij plinten en in hoeken. Ook is het ideaal voor mensen met dieren, want de haren verdwijnen gemakkelijk in het reservoir.

Deze robotstofzuiger heeft sensoren en een smart mapping functie, die ervoor zorgt dat dit apparaat de omgeving onthoudt en zelfstandig de vuile ruimten opzoekt. Verder kan het objecten zoals stoelen, tafels, bedden en ook dieren omzeilen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope robotstofzuigers. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product is duurzaam en het is stil. Voor enkele kopers is deze robotstofzuiger prijzig en vergt het frequent onderhoud.

Dankzij deze handige robotstofzuiger van het merk LG zal jouw woning er vanaf nu elke dag mooi en verzorgd bij liggen. Voor heel wat mensen is LG niet alleen het populairste maar ook veruit het beste merk. Toch hoef je er rekening mee te houden dat het niet meteen de laagste prijs heeft. Bekijk daarom eerst eens de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Ondergrond: dit toestel is werkelijk ideaal om harde vloeren en laagpolige vloerkleden te reinigen. Verder kan deze robotstofzuiger ook gemakkelijk in hoeken en kantjes schoonmaken en ook plinten zijn geen probleem.

Smart mapping: dankzij de smart mapping functie zal deze stofzuiger de omgeving gaan memoriseren. Het toestel zal zelfs de meeste vuile ruimtes onthouden en dan gaan opzoeken.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: de hogere prijs van dit product is voor sommige klanten wel een klein minpuntje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. iRobot Roomba 680

 

De iRobot Roomba 680 robotstofzuiger maakt gebruikt van een gepatenteerd 3-staps reinigingssysteem en heeft een lithium-ion accu die ervoor zorgt dat het erg lang meegaat. Dit product is goed voor het reinigen van vloerkleden, tegels, laminaat- en hardhouten vloeren dankzij een combinatie van borstelen, opkloppen en goede zuigkracht.

De Roomba 680 heeft akoestische sensoren, die extra verontreinigde plaatsen detecteert en intensief verschoont. Het heeft een obstakel detector die botsingen voorkomt, zelfs ook bij het schoonmaken van de lastigste hoeken.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve beoordelingen te lezen. De meeste kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is eenvoudig in gebruik en heeft een goede prijs. Het past perfect en er dient slechts één keer per week gestofzuigd te worden. Voor enkele kopers voldoet dit product niet aan de verwachtingen en de beschrijving. Het is ook lawaaierig en het is prijzig.

Deze robotstofzuiger is afkomstig van het merk iRobot en is iets goedkoper in vergelijking met het voorgaande toestel. Deze stofzuiger zorgt ervoor dat je woning elke dag proper ligt en kan zelfs over drempels gaan van wel 2 cm hoog. Bekijk daarom zeker de sterke en eventueel minder sterke eigenschappen van het apparaat eens.

 

Voordelen: 

Gebruiksduur: zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je het zonder problemen tot wel 90 minuten gaan gebruiken.

Oplaadtijd: het toestel heeft slechts 180 minuten nodig om helemaal te kunnen opladen.

Gebruiksgemak: de robotstofzuiger is voorzien van een handige lithium-ion batterij met een lange levensduur. Verder kan het apparaat borstelen, opkloppen en is het voorzien van een sterke zuigkracht.

Handig in gebruik: dankzij de obstakel detector zal het apparaat niet tegen objecten aan botsen. De akoestische sectoren detecteren meteen de meeste vuile plekken.

 

Nadelen: 

Lawaai: een kleine minderheid van de gebruikers laat weten dat deze robotstofzuiger toch wel behoorlijk veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dirt Devil M607 Spider

 

De Dirt Devil M607 Spider robotstofzuiger heeft drie verschillende programma’s en is een intelligente stofzuiger. Dit product heeft 2 ronde borstels voor het reinigen van plinten en hoeken. Het heeft ingebouwde valsensoren om afgronden zoals trappen te herkennen en te vermijden.

De M607 Spider duurt 4 uur om op te laden waarna het voor 1 uur zelfstandig zijn werk doet. Ook heeft het een eenvoudig reservoir dat met lauw water gereinigd kan worden. Dit product heeft een aan/uit knop en een indicatielampje dat aangeeft wanneer het reservoir vol is.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een robotstofzuiger aanbieding en dat kun je merken aan de reviews die de gebruikers geplaatst hebben. De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Ook heeft de M607 Spider voor de gebruikers een goede prijs.

Indien je op zoek bent naar een degelijke robotstofzuiger maar er toch niet heel veel geld wenst aan te spenderen dan kun je altijd dit model van Dirt Devil eens bekijken. In vergelijking met de andere apparaten die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt dit toestel wel degelijk over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: de voordelige prijs is ideaal voor mensen met een beperkt budget of die liever niet zoveel geld wensen uit te geven.

Gebruiksduur: het toestel heeft 240 minuten nodig om helemaal te kunnen opladen. Vervolgens kun je het tot wel 60 minuten probleemloos gebruiken.

Valsensoren: het apparaat is voorzien van handige valsensoren. Op die manier kunnen afgronden of trappen herkend worden en dus ook vermeden worden.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van 3 verschillende programma’s. De ronde borstels maken het mogelijk om plinten en hoeken en kantjes snel te reinigen. Het indicatielampje geeft perfect aan wanneer je het reservoir hoeft te legen.

 

Nadelen: 

Zuigkracht: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het apparaat niet over voldoende zuigkracht beschikt.

Kwetsbaar: enkele gebruikers vinden dat het toestel bijzonder kwetsbaar is en vrij vlug kapot gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips SmartPro FC8776/01

 

De Philips SmartPro Compact FC8776/01 robotstofzuiger heeft een slim detectiesysteem, dat het beste schoonmaaksysteem voor jouw huis kiest. Het heeft 4 schoonmaakstanden waaruit gekozen kan worden voor elke ruimte.

Deze SmartPro herkent met zijn slim detectiesysteem de omgeving, komt niet vast te zitten en gaat indien nodig terug naar het punt van vertrek. Dit apparaat heeft 6 infraroodsensoren om drempels te overbruggen en deze robotstofzuiger kan ook 24 uur van te voren geprogrammeerd worden om bij jouw afwezigheid het huis toch te stofferen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Daarnaast heeft het een goede prijs en het maakt goed schoon. Deze kopers geven dus goed advies voor dit product. Voor enkele gebruikers heeft deze robotstofzuiger af en toe moeite om het laadstation te vinden en het past ook niet optimaal.

Zodra mensen de merknaam Philips horen vallen dan denken de meesten aan degelijkheid en duurzaamheid. Deze robotstofzuiger van Philips zou dan ook zomaar eens tot de populairste apparaten kunnen behoren. Alvorens je overgaat tot een aankoop, laten we even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Detectiesysteem: dankzij het detectiesysteem waarover dit apparaat beschikt, zal het toestel zelf het beste schoonmaaksysteem gaan aanduiden.

SmartPro: dankzij de SmartPro functie mag je er zeker van zijn dat het toestel niet zal komen vast te zitten. Het toestel scant en onthoudt de ruimte.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van maar liefst 6 infraroodsensoren die drempels en afgronden zullen detecteren. Verder is het mogelijk om de stofzuiger 24 uur op voorhand te programmeren.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de robotstofzuiger soms toch wel moeite heeft om het laadstation terug te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vileda Relax

 

De Vileda Relax robotstofzuiger heeft een intelligent en automatisch besturingssysteem. Het heeft een ingebouwde sensor die hindernissen vermijdt en gaat de tegenovergestelde richting op indien het geblokkeerd wordt. Ook is het geschikt voor alle soorten vloeren: parket, tegels, linoleum, kortharig tapijt etc.

Dit apparaat vermijdt vallen door het ingebouwde smart systeem. Het heeft een reservoir voor vuil en stofdeeltjes, die je gemakkelijk kunt leegmaken. Verder heeft het 3 schoonmaakprogramma’s van 5, 30 of 60 minuten, waaruit je kunt kiezen.

Voor de meeste kopers is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs. Het kan overal ingezet worden en het is handig als extra hulp voor iemand die het zelf niet kan. Daarnaast is het vrij stil. Voor enkele kopers is dit product lastig in gebruik en het gaat niet in hoeken. Het is lawaaierig en het ziet vele obstakels op de weg.

Iedereen komt graag thuis in een mooi en verzorgde omgeving. Met deze robotstofzuiger van het merk Vileda mag dit vanaf nu dan ook geen enkel probleem meer zijn. Het is een krachtig toestel dat niet meteen tot duurste toestellen behoort. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om de voor- en nadelen eens grondig tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen: 

Drempel: dankzij de ingebouwde sensoren kan het apparaat eventuele drempels detecteren en vermijden. Zodra het toestel toch geblokkeerd wordt, gaat het meteen verder in de andere richting.

Vloertype: dit apparaat is geschikt om op verschillende soorten vloeren te gebruiken. Denk maar aan parket, linoleum, tegels en zelfs kortharige tapijten.

Gebruiksgemak: het smart systeem ontwijkt en detecteert mogelijke afgronden. Verder is het apparaat voorzien van 3 schoonmaakprogramma’s.

 

Nadelen: 

Lawaai: enkele kopers laten weten dat het apparaat behoorlijk veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Robotstofzuigers koopgids

 

Stofzuigen is niet meteen de leukste job om je thuis op je vrije dag mee bezig te houden. In sommige huishoudens moet er geregeld gestofzuigd worden, vooral als je huisdieren hebt. Om je leven makkelijker te maken kun je een robotstofzuiger kopen die automatisch je huis schoonmaakt. Om een goede robotstofzuiger te kopen is het belangrijk dat je rekening houdt met de vloer die je wilt stofzuigen, de bedieningsmogelijkheden van het apparaat, de mogelijkheid om dierenharen op te zuigen en de prijs.

Welke vloer wil je schoonmaken

Alle robotstofzuigers zijn geschikt voor harde en gladde vloeren maar als je andere vloeren wilt schoonmaken dan moet je kijken of de stofzuiger daarvoor geschikt is. Zo kunnen niet alle robotstofzuigers het stof uit een tapijt krijgen.

Een ander probleem is dat vele robotstofzuigers niet optimaal zijn om hoeken of plinten schoon te maken. Vooral bij de ronde stofzuigers is dit een groot probleem. In dit geval kun je best kiezen voor een model met een vierkante vorm.

Denk er ook aan dat een stofzuiger niet te hoog mag zijn om onder meubels te kunnen stofzuigen, kies dus voor een model die laag genoeg is zodat het onder stoelen door kan stofzuigen.

Sommige modellen beschikken ook over speciale borstels om dierenhaar te verwijderen, als je dus over huisdieren beschikt zijn deze stofzuigers interessant voor jou. Tenslotte kun je ook kiezen voor een model dat je vloer schoonmaakt met een microvezeldoek, deze kun je in bijna alle ruimtes gebruiken maar enkel op harde en gladde vloeren.

 

Wat zijn de mogelijkheden van de robotstofzuiger

Sommige stofzuigers kun je vanop afstand bedienen met je smartphone of tablet. Zo kun je het apparaat activeren wanneer je niet thuis bent en sommige modellen kun je zelfs naar een specifieke plek sturen om te stofzuigen. Let bij de aankoop op de slimme functies van een apparaat zodat je weet wat de mogelijkheden zijn om het toestel vanop afstand te bedienen.

Elke robotstofzuiger werkt op een batterij en beschikt over een laadstation. Als de batterij bijna leeg is dan gaat de robotstofzuiger automatisch terug naar het laadstation om de accu op te laden. Sommige modellen gaan daarna automatisch verder met stofzuigen maar er zijn ook goedkopere apparaten die dit niet doen.

De meeste robotstofzuigers kun je programmeren om ze te laten stofzuigen op bepaalde momenten. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld instellen om te stofzuigen wanneer jij op je werk bent. Je kunt ook bij duurdere modellen de ruimtes kiezen om schoon te maken.

Waar je zeker op moet letten is het regelmatig legen van het stofreservoir. Een robotstofzuiger beschikt slechts over een klein reservoir dus het is beter als je het na elke schoonmaakbeurt leegt.

Een robotstofzuiger beschikt over verschillende sensoren die ervoor zorgen dat het apparaat niet tegen muren of meubels botst en waardoor het ook niet van de trap zal afrijden.

 

Geschikt voor dierenhaar?

Dit punt is vooral belangrijk voor mensen met huisdieren. Katten en honden verliezen veel haar en niet alle robotstofzuigers zijn geschikt om dierenharen op te zuigen. Het is daarom beter om een model te kopen dat beschikt over een draaiende borstel zodat de dierenharen niet kunnen vastklitten in het toestel.

In het begin zullen je huisdieren verschrikt zijn door het apparaat en ze zullen natuurlijk nieuwsgierig zijn. Daarom kunnen ze wel eens dicht tot bij het toestel komen maar dankzij de sensoren is het niet mogelijk dat je stofzuiger tegen je huisdier zal botsen.

Zorg er ook voor dat je stofzuiger over een goede filter beschikt die zoveel mogelijk stof en bacteriën tegenhoudt tijdens het stofzuigen. Zo zul je veel minder last hebben van allergieën.

Verder kun je nog verschillende accessoires kopen voor je robotstofzuiger. Zo kun je virtuele muren kopen zodat de stofzuiger niet verder gaat totdat een bepaalde oppervlakte gereinigd is. Ook kun je extra borstels kopen wanneer je oorspronkelijke borstel teveel slijtage vertoont.

Over welk budget beschik je?

Hoe duurder de robotstofzuiger, hoe meer functies het apparaat zal hebben. Zo zul je over meer programmatie mogelijkheden beschikken en zul je het apparaat vanop afstand kunnen bedienen. Je kunt een budget opstellen naargelang je eigen eisen en voorkeuren en daarna op zoek gaan naar de beste aanbiedingen die zich afstemmen op je budget.

Je kunt natuurlijk ook een vriend of vriendin om een aanbeveling vragen. Misschien heeft iemand in je familie al een robotstofzuiger? Vraag deze persoon om tips en informatie zodat je kunt zien of een robotstofzuiger wel ideaal is voor jouw situatie.

Je kunt makkelijk verschillende stofzuiger vergelijken op internet of door even naar de plaatselijke elektronicawinkel te gaan. De verkopers daar kunnen je ook informeren over de werking van elk product of je kunt zelf informatie opzoeken online.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES