Beste ruitenwasser

Laatste update: 25.04.24

 

Ruitenwassers test van 2024

 

Vraag je mensen waaraan ze een grondige hekel hebben? Dan zullen er beslist wel velen antwoorden dat ze het ramen van lappen best als een heel karwei beschouwen. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Het kan ook makkelijk en snel! Kies daarom voor één van de betere ruitenwissers. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse ruitenwissers. Zo blijkt de Kärcher WV2 Premium Versatility ruitenwisser alvast en topproduct te zijn. Compact, licht van gewicht en bijgevolg bijzonder handzaam. Echter kan ook de AEG WX7 60CE1 ruitenwisser niet uit het rijtje topproducten ontbreken. Het apparaatje wordt gekenmerkt door een maximaal geluidsniveau van amper 60 dB en werkt dan ook zo goed als geluidloos.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ruitenwasser Reviews – Top 5

 

Ramen wassen is een tijdrovende klus. We moeten dat ook best regelmatig doen. En zeg nou zelf, als de ramen schoon zijn, lijkt het hele huis schoon. Met de ruitenwassers die tegenwoordig op de markt zijn, wordt ramen lappen kinderspel. Ja, voor sommige gebruikers wordt het zelfs een feestje! We hebben een vijftal ruitenwassers op een rijtje gezet. Wij hebben daarbij ook gekeken naar goedkope ruitenwassers.

 

 

1. Kärcher WV2 Premium Versatility

 

Kärcher is eigenlijk de uitvinder van de ruitenwasser. Je kunt hiermee niet alleen je ramen reinigen, maar ook andere gladde oppervlakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tegels in de badkamer of de glazen douchecabine. Met deze Kärcher ruitenwasser heb je de ramen drie keer sneller schoon dan met de conventionele spons en zeem.

Hij is licht in gewicht dus ook lief voor je schouders. Deze ruitenwasser wordt geleverd met een extra kleine zuigmond voor de kleinere oppervlakken. Ook worden twee extra vezeldoeken meegeleverd. Is de batterij leeg, dan is hij in 120 minuten weer opgeladen. De bedrijfsduur van het apparaat is 25 minuten.

In de review van kopers wordt dit artikel positief beoordeeld. Ramen zemen heb je in een handomdraai gedaan. Hij reinigt ook prima glazen tafels en tegels. Hier is zeker sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding. Als mogelijk minpuntje wordt vermeld dat de ramen niet te vuil mogen zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AEG WX7 60CE1

 

Misschien is deze wel de beste ruitenwasser voor jou. Deze is van alle ruitenwassers de stilste met een geluidsniveau van slechts 60 dB. Zo kun je tijdens het ramen wassen ook nog bijvoorbeeld je telefoon horen rinkelen. Het is een compacte ruitenwasser met een ergonomisch design.

Met de lange gebruiksduur van 60 minuten kun je een raamoppervlak van 180 m2 reinigen. Hij is in slechts 2 uur en een kwartier ook weer volledig opgeladen. Hij heeft een royaal waterreservoir met 110 ml. Hij is licht in gewicht en beschikt over een antidrupsysteem. Levering is inclusief grote zuigmond, reinigingsvloeistof en sproeifles.

Klanten die je reeds voorgingen, geven een positief advies voor aankoop van dit artikel. Deze ruitenwasser is inderdaad super stil. Hij heeft een lange gebruiksduur en het antidrupsysteem werkt prima. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kärcher WV 75 Plus

 

Het kan ook zijn dat deze de ruitenwasser aanbieding voor jou is. Hij wordt geleverd met een smalle zuigmond van 17 cm. Hiermee kun je ook heel makkelijk kleinere raampjes schoonmaken zoals bijvoorbeeld van het toilet. Ook alle andere gladde oppervlakken zoals glazen tafels en tegels worden streeploos schoon.

Hij heeft een gebruiksduur van 20 minuten. Als hij leeg is dan is hij ook in 180 minuten weer opgeladen. Hij heeft een royaal waterreservoir van 100 ml. De breedte van de afzuigsproeier is 280 mm. Hij is snoerloos en daarom neem je hem makkelijk overal mee naar toe in je huis.

Kopers van deze Kärcher ruitemwasser zijn zeer lovend in hun beoordeling. Ramen wassen wordt met dit apparaat een feestje. Hij maakt streeploos schoon en laat geen waas of waterdruppels achter.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Window Cleaning NH9279

 

Met deze robot ruitenwasser haal je helemaal luxe in huis. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Je kunt rustig je kopje koffie drinken terwijl deze robot de ramen voor je wast. Je drukt op de afstandsbediening en de robot doet zijn werk. Hij is geschikt voor ruiten met een breedte van minimaal 50 cm. 

Hij beschikt over een zuignap met veiligheidsanker. Hierdoor kan hij niet van de ramen vallen. Hij heeft een vermogen van 75 Watt. Bovendien heeft hij een gering geluidsniveau van 70 dB. Deze ruitenwasser wordt geleverd inclusief verlengkabel en een reservemop.

In de review wordt deze robot ruitenwasser gewaardeerd met maar liefst 5 sterren. Hij hecht prima aan de ramen en hij reinigt perfect en compleet streeploos. Ramen wassen was volgens gebruikers nog nooit zo eenvoudig en zij zijn unaniem van mening dat hier sprake is van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. InnovaGoods 

 

Heb je een klein appartement en niet zo veel ramen? Dan is deze magnetische ruitenwasser mogelijk de beste voor jou. Een klein, licht en makkelijk hanteerbaar apparaatje dat de ruiten in één keer aan beide zijden reinigt. Het glas mag niet dikker zijn dan 0,5 cm en het is ook niet geschikt voor het schoonmaken van dubbel glas.

Deze ruitenwasser heeft de afmetingen 11,5 x 5,5 x 11 cm en heeft een krachtige magneet en een veiligheidsrubber. Het sponsdeel brengt de zeep aan en de rubberen rand verwijdert het water.

Slechts één koper heeft een beoordeling achtergelaten en die was helaas niet zo positief. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van de eisen die je stelt aan een ruitenwasser. Deze behoorlijk goedkope ruitenwasser is niet echt geschikt voor zwaar gebruik. Wel weer handig voor bijvoorbeeld een caravan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ruitenwassers koopgids

 

Heel veel mensen hebben een hekel aan het wassen van ramen. Tegenwoordig kun je dan ook kiezen voor één van de beste ruitenwassers. Echter is het een goede aanbeveling om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem rustig je tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door rekening te houden met bepaalde factoren zoals het type, de werking, het gebruiksgemak, het comfort en de toebehoren. Ook het prijskaartje kan een doorslaggevende factor zijn. We raden jou alvast aan om open te staan voor aanbiedingen en promoties.


Wat is een ruitenwasser en het gebruiksgemak

Een ruitenwasser is een bijzonder handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om makkelijk en snel te ramen te lappen. Dergelijke apparaten zijn vaak voorzien van een handige oplaadbare accu met een bepaalde gebruiksduur. Indien je zelf een hekel hebt en het lappen van ramen als een tijdrovend klusje beschouwd, dan raden wij jou aan om even op zoek te gaan naar een krachtige ruitenwasser. Handig ook om bijvoorbeeld de douchewand te reinigen.

 

Andere mogelijke toepassingen

Vandaag de dag zul je merken dat een degelijke ruitenwasser ook voor heel wat andere doeleinden kan worden gebruikt. Je hoeft het apparaat dus niet alleen aan te wenden om er je ruiten mee schoon te maken. Een functionele ruitenwasser kun je eventueel ook gebruiken om de tegels in de douche en/ of de rest van de badkamer een grondige poetsbeurt te geven. Ook de raampjes van bijvoorbeeld het toilet, glazen tafels en bijzettafels kunnen probleemloos worden schoongemaakt met de ruitenwasser.

 

Het type en werking

Zoals je wel al kunt vermoeden, bestaan er dus heel wat verschillende mogelijkheden op het gebied van ruitenwassers. Zo zijn werken de meeste toestellen volledig draadloos waardoor je dan ook heel wat bewegingsvrijheid geniet. Dergelijke apparaten zijn voorzien van een krachtige batterij die je steeds opnieuw kunt herladen en werken dan ook met een bepaalde gebruiksduur.

Eigenlijk kunnen we het grootste onderscheid waarnemen op het gebied van handmatige of automatische ruitenwassers. Kies je voor een handmatig apparaat dan zul je dus zelf het apparaat moeten bedienen. Het gaat natuurlijk nog altijd sneller dan wanneer je de ramen wast met een spons en vod, maar je bent nog altijd actief bezig. Kies je echter voor een robot ruitenwasser dan kun je dergelijk apparaat door middel van een meegeleverde afstandsbediening bedienen.

 

Comfort en toebehoren

Het is belangrijk om ook even rekening te houden met het comfort en de eventuele toebehoren. Een ruitenwisser die vrij compact is en niet veel weegt, is namelijk minder belastend voor de armen en de schouders. Wat dan weer bijdraagt aan het comfort. Daarnaast is het een meerwaarde indien de ruitenwasser geleverd wordt inclusief enkele praktische accessoires en toebehoren. Denk maar aan duurzame vezeldoeken, een extra batterij, een kleine en grote zuigmond, een sproeifles en eventueel reinigingsvloeistof.


Gebruiksduur, extra functies en mogelijke kenmerken

Daar bijna alle ruitenwassers zijn uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij is het ook belangrijk om rekening te houden met de oplaadtijd en de gebruiksduur. Sommige apparaten zijn namelijk iets krachtiger en laden veel sneller op. Bekijk ook de maximale gebruiksduur. Sommige apparaten kun je met een volle batterij slechts 25 minuten gebruiken maar er bestaan ook ruitenwassers die je tot maximaal 60 minuten kunt gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten vaak iets meer zullen kosten.

Verder raden wij jou ook aan om rekening te houden met eventuele extra kenmerken en/ of functiemogelijkheden. Zo is het altijd handig indien de ruitenwasser zo goed als geluidloos te werk gaat. Zo kun je tijdens het ruitenwassen naar je favoriete muziek luisteren of je inkomende gesprekken horen. Bekijk ook de capaciteit van het waterreservoir en of er al dan niet sprake is van een antidrupsysteem.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Een degelijke ruitenwasser hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er tegenwoordig heel wat goedkope ruitenwassers die gekenmerkt worden door een betaalbaar en aantrekkelijk prijskaartje. Echter, indien je op zoek bent naar een professioneel toestel met heel wat meer functies en mogelijkheden, dan zul je daar natuurlijk wel iets voor moeten betalen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf even uitmaakt waar je naar op zoek bent. Ben je van plan om het toestel vaak te gebruiken of niet?

Hecht je belang aan bepaalde extra functies of is de basis ruim voldoende voor jou? En uiteraard het budget; welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan een degelijke ruitenwasser. Door promoties en leuke kortingen in de gaten te houden, kun je mogelijks altijd nog een aantrekkelijke ruitenwasser aanbieding spotten. En bij twijfel tussen 2 of meerdere producten raadpleeg je gewoon nog even de diverse online beoordelingen en de gebruikerservaringen van klanten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES