Beste schoenenkast

Laatste update: 15.07.24

 

Schoenenkasten test van 2024

 

Als je een heleboel schoenen hebt dan kan een degelijke schoenenkast echt wel een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om er meteen de beste schoenenkast uit te kiezen. We willen jou daarbij dan ook graag even een handje helpen. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse schoenenkasten. Zo is gebleken dat je met de Invelux Mobiel Paris een compacte schoenenkast in huis haalt die ideaal is voor mensen met een klein gezin. Of wanneer je bijvoorbeeld alleen woont. Ook wanneer je kiest voor de Overige Deluxe schoenenkast kun je zeker zijn van een uitstekende product. De schoenenkast heeft een mooi moderne zwarte kleur die heel tijdloos is en daardoor vrijwel in elk interieur past.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schoenenkast reviews – top 5

 

 

Wat kan het onoverzichtelijk zijn als je veel schoenen hebt en naar de juiste zoekt. Gelukkig is er ook daaraan gedacht. Schoenenkasten worden gemaakt van verscheidene materialen en zij zijn beschikbaar in verschillende formaten en stijlen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste schoenenkast om al jouw schoenen een vaste plaats te geven.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Invelux Mobiel Paris

 

Het Invelux Mobiel Paris schoenenrek is door zijn compacte formaat een blikvanger. Dit product heeft een smal design en is in de hoogte gemaakt, hierdoor zal het niet veel ruimte in beslag nemen.

Het heeft 2 rijen van 6 planken en het is geschikt voor 36 paar schoenen. Voorzien van een rits om de inhoud te beschermen tegen stof en vuil, kun je het in de hal of naast het trappenhuis plaatsen.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope schoenenkasten en toch zijn de twee gebruikers van dit product er erg blij mee. Voor deze twee personen is dit een top product, want het is handig in gebruik en het heeft een mooie vormgeving. Deze schoenenkast is ook van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Voor een gebruiker zou een click slot heel handig zijn.

Met de Invelux Mobiel Paris mag je er zeker van zijn at je een degelijke en handige schoenenkast in huis haalt. Ook de kopers bevestigen dit meteen. Het apparaat is grotendeels gemaakt uit RVS en biedt ruimte aan wel 36 paar schoenen. Bekijk hieronder de voor- en nadelen even grondig.

 

Voordelen: 

Formaat: in vergelijking met sommige andere schoenenkasten zul je merken dat dit model vrij compact is. Het is dus werkelijk ideaal om eventueel in de traphal of de inkomhal te plaatsen.

Handig in gebruik: doordat het product vooral in de hoogte werd gemaakt en dus in de breedte vrij smal is, kun je het gemakkelijker plaatsen. Verder kun je de schoenen gaan beschermen door middel van de ritssluiting.

 

Nadelen: 

Click slot: een enkele koper laat weten dat een click slot om deze schoenenkast af te sluiten wel handig had geweest.

Design: een andere gebruiker is dan weer van mening dat het design vrij ouderwets is en dus helemaal niet zo aantrekkelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Overige Deluxe

 

De Deluxe is een zwarte schoenenkast en het is gemaakt van kunststof en polypropyleen poeder gecoat metaal. Dit product heeft een hoogte van 151 cm; een breedte van 51 en een diepte van 30 cm.

Het is 2,3 kg licht, dus je kunt het gemakkelijk verplaatsen. Het is voorzien van een ritssluiting als je de schoenen niet in zicht wilt hebben. Deze schoenenkast heeft 9 niveaus, die op verschillende manieren geïnstalleerd kunnen worden voor grotere en kleinere schoenen. Je kunt dankzij het plug-in systeem tot 36 paar schoenen kwijt met dit product.

Voor deze schoenenkast staan er, op één punt na, alleen positieve reviews geschreven door de gebruikers van dit product. Zij raden de Delux aan, want het is van goede kwaliteit en het heeft voor hen een goede prijs. Deze schoenenkast is handig in gebruik en het is duurzaam. Echter heeft het een onaantrekkelijk design.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke schoenenkast dan kan het misschien een idee zijn om dit model van Relaxdays eens te bekijken. De schoenenkast is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar is in vergelijking met andere modellen een pak goedkoper.

 

Voordelen: 

Comfort: deze stoffen schoenenkast kun je ook bijzonder snel en gemakkelijk opvouwen. Op die manier kun je de schoenenkast ook gemakkelijk verplaatsen of opbergen wanneer je deze niet gebruikt.

Formaat: in vergelijking met het voorgaande model is deze schoenenkast iets groter. Het heeft een hoogte van 151 cm en het biedt ruimte aan maar liefst 39 paar schoenen.

Materiaal: dit model is vervaardigd uit een combinatie van kunststof met polypropyleen poeder gecoat metaal. Daardoor zul je merken dat het meteen iets steviger is dan het voorgaande toestel.

 

Nadelen: 

Tussenruimte: ondanks het feit dat de meeste kopers helemaal tevreden zijn over deze schoenenkast, vindt één enkele koper de tussenruimte iets te krap.

Design: een andere gebruiker is dan weer niet helemaal overtuigd van het onaantrekkelijke design van deze schoenenkast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Invelux Robin

 

De Invelux Robin heeft een uniek en compact ontwerp, dat zorgt voor veel ruimte met maar liefst 7 etages.

Het heeft een lengte van 15 cm; een breedte van 51 cm en een hoogte van 53 cm. Met dit product worden de schoenen dankzij het grote aantal etages in de hoogte opgeborgen. Dit is speciaal ontworpen om ruimte te besparen, maar ook om veel schoenen op te kunnen bergen en het is gemakkelijk te verplaatsen met een gewicht van 1,5 kg.

Gelet op de prijs van dit product, dan lijkt het wel een schoenenkast aanbieding. Voor de Invelux Robin staan er nog geen reviews geschreven door mogelijke gebruikers. Het zou kunnen dat er personen zijn die dit product hebben aangeschaft, maar omdat er geen beoordeling is geplaatst voor deze schoenenkast, is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Net zoals het eerste product is ook deze schoenenkast afkomstig van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het populairste merk Invelux. Alvorens je besluit om het schoenenrek aan te kopen dan kun je misschien eerst even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen: 

Formaat: het schoenenrek meet 15 x 51 x 53 cm en is dus vrij compact in vergelijking met de voorgaande modellen. Je kunt er tot wel 21 paar schoenen in plaatsen.

Materiaal: indien je op zoek bent naar een stevig schoenenrek dan is dit model zeker iets voor jou. Het is gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam roestvrij staal.

 

Nadelen: 

Design: we moeten vaststellen dat ook hier één enkele gebruiker niet helemaal tevreden is over het design van deze schoenenkast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Relaxdays Bamboe

 

Het relaxdays schoenenrek is gemaakt van bamboe hout waarbij je de keuze hebt, op basis van jouw schoenencollectie, welke afmeting jou het best aanspreekt. Met dit product kun je op elke etage minstens 3 tot 4 paar schoenen plaatsen.

Dit rek is robuust en bestendig en beschikt over praktische handvatten aan de zijkant om het gemakkelijk te verplaatsen. Het gewicht van het rek kan variëren tussen 1,3 kg tot ongeveer 3,1 kg, afhankelijk van het aantal rekken. De relaxdays is erg handig en aantrekkelijk voor hen die voorkeur geven aan klassieke of eenvoudige producten die toch erg stevig zijn.

Voor dit schoenenrek staan er helaas geen beoordelingen geschreven door de mogelijke gebruikers van dit product. Hoogstwaarschijnlijk is dit product wel aangeschaft door personen, maar om enige redenen hebben zij nog geen review geplaatst. Hierdoor is het moeilijk om dan een advies uit te brengen voor deze schoenenkast.

We durven vermoeden dat heel wat kopers Relaxdays veruit als het beste merk zien op het gebied van schoenenkasten. Net zoals één van de voorgaande apparaten hebben we hier namelijk opnieuw een schoenenrek ter beschikking van Relaxdays. Dit model bestaat uit verschillende etages en is behoorlijk stevig.

 

Voordelen: 

Ontwerp: het schoenenrek van Relaxdays is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam hout. Bovendien is het beschikbaar in 2 verschillende kleuren.

Formaat: dit handige schoenenkastje meet 26 x 69 x 40,5 cm en is daardoor vrij compact. Het biedt ruimte aan 12 paar schoenen en is daardoor ideaal om in de inkomhal of de traphal te plaatsen.

Comfort: er bevinden zich aan de zijkanten van het schoenenrek een aantal handige handvatten. Zo kun je het kastje gemakkelijker verplaatsen.

 

Nadelen: 

Te klein: we merken dat de kopers werkelijk allemaal tevreden zijn over de voordelen van dit schoenenrek. Toch durven wij vermoeden dat het misschien net iets te klein zal zijn voor mensen met een groot gezin.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays XXL

 

De relaxdays XXL biedt dankzij het formaat en aantal etages veel opbergruimte voor schoenen en laarzen. Het heeft stabiele planken die zijn gemaakt van waterafstotend textiel en waarop elk 5 paar schoenen geplaatst kan worden. Dit product neemt weinig ruimte in beslag en het is daarom ideaal om in de gang te plaatsen.

Het is voorzien van handgrepen en het is eenvoudig te verplaatsen. Deze kast heeft een kliksysteem om het eenvoudig en snel op te bouwen met een afmeting van 175,5 cm hoog; 100 cm breed en 29 cm diep. De planken hebben een breedte van 87,5 cm waarbij de afstand tussen de planken ongeveer 16 cm telt. Het heeft een gewicht van circa 3 kg met een stalen en textiel frame dat opslagruimte creëert voor 100 schoenen.

Vanwege het gebrek aan reviews voor de relaxdays XXL is het moeilijk om dit product aan te bevelen.

Opnieuw krijgen we te maken met een degelijke schoenenkast van het bekende merk Relaxdays. Dit is een XXL schoenenrek waar maar liefst 50 paar schoenen op kunnen worden geplaatst. Bovendien zul je meteen versteld staan van de voordelige prijs waaraan je dit product kunt bekomen.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze schoenenkast is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam metaal. Daardoor zul je merken dat het ook mooi stabiel blijft staan en een grote draagkracht heeft.

Formaat: het schoenenrek meet 29 x 100 x 175,5 cm en behoort daardoor tot de grotere schoenenkasten. Ideaal voor grote gezinnen als je weet dat je er tot wel 50 paar schoenen op kunt plaatsen.

Handig in gebruik: dankzij het kliksysteem is het mogelijk om deze schoenenkast bijzonder snel en eenvoudig te monteren. De handvatten bieden de mogelijkheid om het rek te verplaatsen.

 

Nadelen: 

Laarzen: indien je besluit dit schoenenrek aan te kopen dan raadt één enkele koper wel aan om je laarzen of hoge schoenen helemaal bovenaan op het rek te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schoenenkasten koopgids

 

Een schoenenkast is een meubel die je makkelijk in de inkomhal van je huis of appartement kunt plaatsen. Zo zul je altijd je schoenen uitdoen bij het binnenkomen en kun je ze eenvoudig terugvinden wanneer je terug naar buiten gaat. Bij het kopen van een schoenenkast moet je rekening houden met het formaat en gewicht, het materiaal waarvan de kast gemaakt is, de extra kenmerken en de prijs.

Formaat en gewicht

Voordat je op zoek gaat naar een schoenenkast is het een goede aanbeveling om eerst te beslissen waar je de kast wilt zetten. Je kunt dan de afmetingen nemen van deze plaats zodat je zeker geen te grote kast koopt.

Het is logisch dat je meer schoenen in een grotere kast kunt plaatsen, maar je moet natuurlijk plaats voor een grote kast hebben. Gelukkig zijn er verschillende modellen verkrijgbaar die ofwel in de breedte of meer in de hoogte ontwikkeld zijn. Als je dus een smalle ruimte hebt om de kast te zetten kun je zoeken naar een smalle schoenenkast die hoger is dan andere.

Controleer ook eerst even hoeveel schoenen je hebt, als je alleen woont dan heb je maar een kleine kast nodig, als je kinderen hebt dan zul je meteen een groter model nodig hebben waar je meerdere paren in kunt plaatsen.

Het gewicht van een schoenenkast is minder belangrijk maar kan toch een aanduiding zijn voor de stevigheid van de kast. Als de schoenenkast lichter is dan is het ook makkelijker om de kast te verplaatsen. Het gewicht van de kast hangt in grote mate af van het materiaal waarvan de kast gemaakt is maar zal natuurlijk verhogen als de kast vol zit met schoenen.

 

Materiaal van de kast

Je kunt meestal kiezen tussen een schoenenkast die van hout gemaakt is of een schoenenkast die vervaardigd is uit een bepaalde stof. De houten schoenenkast is zwaarder van gewicht maar is ook steviger. De kast zal minder snel omvallen en is ook makkelijk om schoon te maken, je kunt het gewoon stofzuigen. Je kunt uit verschillende soorten hout kiezen waar de ene soort steviger is dan de andere. De kleur kan ook verschillen dus afhankelijk van je eigen keuze kun je kiezen uit een donkerder of lichter hout. Een houten kast werkt meestal met lades of deuren die je open om de schoenen te bewaren.

Een schoenenkast die gemaakt is van stof is veel lichter van gewicht en is makkelijker om te verplaatsen. Meestal kun je deze kast ook opvouwen wanneer je het niet gebruikt, zo neemt het weinig plaats in en kun je het eenvoudig opbergen. Deze kan wel makkelijker beschadigd raken of scheuren en is iets moeilijker om schoon te maken. Je kunt de vakken stofzuigen maar je kunt het niet afvegen met een natte doek. Het grote voordeel van een stoffen kast is dat ze goedkoper zijn dan een houten model.

Tenslotte zijn er ook nog schoenenkasten die gemaakt zijn van metaal of tenminste metaal gebruikt hebben om de kast te verstevigen.

 

Extra kenmerken

Je kunt een open schoenenkast hebben maar ook een gesloten schoenenkast. De meeste mensen zullen zelfs kiezen voor een gesloten schoenenkast. Als je een houten schoenenkast koopt sluit je de vakken waar je de schoenen plaatst meestal via een lade of een deur. Een stoffen kast kun je meestal sluiten via een ritssluiting. Let op het verschil tussen de schoenenkasten want bij sommige modellen sluit je de ganse kast met één ritssluiting terwijl je bij een ander model meerdere sluitingen hebt per vak of zone.

Sommige schoenenkasten beschikken verder over extra opberglades om ander materiaal in te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld ook je muts en handschoenen in de hal bewaren. Je kunt verschillende schoenenkasten vergelijken om zo het beste product voor jouw situatie te vinden.

Bij houten kasten moet je die meestal zelf nog in elkaar zetten, een stoffen schoenenkast wordt opgevouwen geleverd en hoef je gewoon op te zetten en eventueel de planken of vakken in plaatsen. Sommige schoenenkasten kun je opzetten via een eenvoudig kliksysteem. Op die manier kun je de kast ook makkelijk terug uit elkaar halen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

 

Prijs van een schoenenkast

Een schoenenkast kost meestal niet al teveel geld en je kunt tegenwoordig ook makkelijk op zoek gaan naar voordelige aanbiedingen in de vele webwinkels. De prijs zal vooral afhangen van de stevigheid, het formaat en het materiaal waarvan de kast gemaakt is.

Niet iedereen heeft natuurlijk een schoenenkast nodig maar het kan wel een nuttige aanvulling zijn in de inkomhal van je huis of appartement.

Controleer de ruimte waarover je beschikt en stel een budget op zodat je naar de beste schoenenkast op zoek kunt gaan en die in je inkomhal plaatsen. Het zal zorgen voor minder poetswerk bij jou thuis omdat er minder vuil van je schoenen op de grond terecht komt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES