Beste schoenenrek

Laatste update: 25.04.24

 

Schoenenrekken test van 2024

 

Met een degelijk schoenenrek in huis is het meteen een pak handiger om al je schoenen mooi en overzichtelijk te plaatsen. In onze koopgids geven wij jou dan ook graag een aantal richtlijnen mee zodat het gemakkelijker wordt om het ideale schoenenrek te vinden. Toch kun je ook gewoon doorklikken naar de top 3. Zo mag je met het Overige Deluxe schoenenrek zeker zijn van een handig product. Het is vrij groot van formaat en biedt dus ook heel wat ruimte om verschillende schoenen te plaatsen. Ook met het Spinder Design Rex schoenenrek haal je een meer dan degelijk en evenwaardig product in huis. Bovendien is het bijzonder stevig en compact van formaat waardoor je het makkelijk kunt plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schoenenrek reviews – top 5

 

 

Elk huis heeft wel een goed schoenenrek nodig, waarop je al jouw schoenen kunt plaatsen. Op zo een manier zijn al jouw schoenen op een nette en ordelijke manier op 1 plek te vinden. Je kunt tegenwoordig verschillende soorten van dit product vinden die elk van een ander materiaal gemaakt zijn. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste schoenenrek.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Overige Deluxe

 

Met het Schoenenrek Deluxe heb je geen problemen meer om al jouw schoenen op 1 plek op te slaan.

Met dit product kun je ongeveer 36 paar schoenen met gemak opbergen. Het is voorzien van 9 legplanken waarbij je zelf bepaalt hoe groot de afstand tussen de planken moet zijn. Dit rek heeft een handige hoes die je met een ritssluiting kunt dichtmaken. Hierdoor ziet dit product er elegant uit en zijn de schoenen niet meer te zien.

De kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit en de prijs van dit product. Het is handig in gebruik en dit product is duurzaam. Het is functioneel en biedt voldoende opbergruimte. Daarnaast neemt dit product weinig plaats in. Doordat de rekken dicht zijn aan de onderkant valt er geen zand in de schoenen van het onderste rek. Voor enkele kopers heeft dit product een onaantrekkelijk design.

Een schoenenrek kan wel erg handig zijn omdat je er al je schoenen kunt op plaatsen. Op die manier oogt de ruimte ook iets ordelijker. Dit schoenenrek is afkomstig van Relaxdays en wordt door heel wat gebruikers als het veruit beste merk omschreven. Bovendien hoort het niet meteen tot de duurste schoenenrekken.

 

Voordelen: 

Constructie: het rek is uitgerust met maar liefst 9 legplanken. Bovendien is het mogelijk om zelf de afstand tussen de verschillende legplanken te bepalen.

Formaat: het is een vrij groot schoenenrek dat de ruimte biedt om maar liefst 36 paar schoenen in op te bergen.

Gebruiksvriendelijk: je kunt dit schoenenrek op een eenvoudige en snelle manier afsluiten door middel van een hoes die je kunt dicht doen met een ritssluiting.

 

Nadelen: 

Design: niet alle kopers zijn overtuigd van het design van dit schoenenrek. Sommige kopers vinden het design eerder gedateerd en ouderwets.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Spinder Design Rex

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende schoenenrekken. Dit heeft vooral te maken met het ruime assortiment dat er op dit moment aanwezig is. Dit schoenenrek is afkomstig van het al dan niet bekende merk Spinder Design en kan toch op diverse positieve reviews rekenen

Het is een stevig schoenenrek dat vooral gemaakt is uit bijzonder duurzaam en stevig metaal. Verder heeft het een totale afmeting van 27 x 69 x 29 cm en is het beschikbaar in 3 verschillende doch neutrale kleuren. Het biedt dus zonder problemen de ruimte om tot wel 6 paar schoenen in op te bergen.

Zodra we de verschillende online beoordelingen bekijken dan kunnen we op dit moment alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers bijzonder tevreden zijn over dit apparaat. Zo geven veel gebruikers niet alleen een positief advies over de kwaliteit maar ook over het prijskaartje ervan.

Met dit leuke schoenenrek van het merk Spinder Design haal je niet alleen een stevig toestel in huis maar bovendien ook een compact apparaat. Je kunt het dus makkelijk en zonder problemen ergens gaan plaatsen. Laten we alvast even overlopen wat nu precies de belangrijkste kenmerken zijn van dit schoenenrek.

 

Voordelen: 

Materiaal: je zult merken dat het om een bijzonder stevig schoenenrek gaat dat helemaal vervaardigd is uit vrij krachtig en duurzaam metaal.

Design: vervolgens is het schoenenrek afgewerkt met een poedercoating. Zo kun je kiezen uit een witte poedercoating, een zwarte of een nikkel poedercoating.

Formaat: het is een vrij compact schoenenrek maar toch wel heel gebruiksvriendelijk. Zo kun je er zonder problemen tot wel 6 paar schoenen gaan op plaatsen.

 

Nadelen: 

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online reviews waarnemen. Daaruit blijkt dus dat de kopers duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit en de correcte prijs van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Relaxdays XXL

 

Ben je toch op zoek naar een schoenenrek dat iets meer opbergruimte biedt? Dan lijkt het ons een goed idee om eventjes dit apparaat van het bekende merk Relaxdays te bekijken. Dit is duidelijk een XXL schoenenrek want het bestaat uit maar liefst 10 verdiepingen. Zo heb je de mogelijkheid om tot wel 50 paar schoenen veilig te gaan plaatsen.

Het schoenenrek heeft een totale afmeting van 29 x 100 x 175,5 cm en is te verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Het frame van het schoenenrek is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig metaal. De legplanken echter bestaan uit textiel dat meteen waterafstotend is.

Ondanks het feit dat de meeste kopers overtuigd zijn van de goede kwaliteit en de voordelige prijs, blijken een kleine minderheid van de gebruikers minder tevreden. Zo vinden sommige kopers dat het schoenenrek helemaal niet zo stabiel is.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijk schoenenrek te vinden. Als je een gezin hebt dan kan een schoenenrek, zoals dit model van Relaxdays wel een goede oplossing zijn. Alvorens je besluit om dit product aan te kopen dan willen wij jou even de verschillende voordelen en nadelen tonen.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een vrij groot schoenenrek dat bestaat uit 10 legplanken en dus ruimte biedt aan maar liefst 50 paar schoenen. Ideaal voor mensen met een gezin.

Materiaal: de basis of het frame van het schoenenrek is gemaakt uit bijzonder stevig materiaal namelijk metaal. De legplanken echter zijn dan weer vervaardigd uit stevig en stabiel textiel dat ook waterbestendig is.

Design: je zult merken dat dit schoenenrek in meerdere kleuren beschikbaar is.

 

Nadelen: 

Stabiel: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het schoenenrek helemaal niet zo stabiel is. Dit is uiteraard best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Invelux Robin

 

Het Invelux Robin schoenenrek is het ideale product voor kleine gezinnen die niet veel ruimte hebben. Met dit product heb je in een kleine ruimte toch genoeg opslagruimte voor ongeveer 21 paar schoenen, want het is voorzien van maar liefst 7 etages. Het is gemaakt van roestvrij staal en is licht van gewicht. Je kunt het dus ook gemakkelijk verplaatsen of schoonmaken.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Sommige kopers zijn wel tevreden met de goede kwaliteit van dit product en het heeft ook een mooie vormgeving. Het is praktisch en is niet duur.

Daarnaast is het handig in gebruik en de hoogte is aanpasbaar. Deze kopers geven wel positief advies voor dit product. Voor andere kopers is dit product onhandig in gebruik en heeft het een slechte prijs- en kwaliteitsverhouding. Het heeft ook nog een onaantrekkelijk design.

Met het Invelux schoenenrek mag je er zeker van zijn dat je een degelijk product in huis haalt. Vanaf nu hoef jij je schoenen dus niet meer te laten rondslingeren. Zodra je thuis komt, kun je jouw schoenen gewoon netjes op het rek plaatsen. Het loont dus zeker en vast de moeite om dit schoenenrek even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Compact: het is een vrij compact schoenenrek dat daardoor geschikt is voor kleine gezinnen. Toch biedt het ruimte om maar liefst 21 paar schoenen op te bergen.

Onderhoud: het schoenenrek is vervaardigd uit roestvrij staal. Daardoor kun je het gemakkelijk en vooral snel schoonmaken.

Comfort: doordat het schoenenrek helemaal niet zoveel weegt dan is het ook gemakkelijker om het te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere.

 

Nadelen: 

Design: een kleine minderheid van de kopers blijkt niet zo overtuigd te zijn van het design.

Prijs-kwaliteitverhouding: een enkele gebruiker laat weten dat hij of zij niet zo tevreden is over de kwaliteit van het schoenenrek. Daardoor is de prijs ook nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Metaltex 6 paar

 

Dit Metaltex schoenenrek van het merk Tomado is een eenvoudig en praktisch product. Dit product is gemaakt van staal en is wit van kleur. Het is licht van gewicht en je kunt het gemakkelijk verplaatsen.

Dit product is handig in gebruik, want je kunt het aan de wand of een kast ophangen om op zo een manier meer ruimte te winnen. Het is vooral ideaal om al jouw slippers of pantoffels in op te bergen. Met dit schoenenrek kun je 6 paar schoenen opbergen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een schoenenrek aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, is er tot nu toe nog geen review geschreven voor dit product.

Het is mogelijk dat dit product aangeschaft is door mensen, maar dat zij nog geen review hebben kunnen geven voor dit product.

Indien je op zoek bent naar een degelijk schoenenrek dat je ook nog aan een voordelig tarief kunt bekomen, dan hoef je zeker dit model van Tomado eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 schoenenrekken beschikt dit product wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het zomaar eens één van de populairste schoenenrekken kunnen worden.

 

Voordelen: 

Kostenplaatje: het voordelige tarief is ideaal voor mensen die niet zoveel geld wensen uit te geven of personen met een beperkter budget.

Gebruiksvriendelijk: ondanks het feit dat het schoenenrek uit staal gemaakt is, is het toch behoorlijk licht. Daardoor kun je het eenvoudig verplaatsen. Verder kun je het rek staand of hangend bevestigen.

 

Nadelen: 

Formaat: ondanks de vele sterke punten, zou het voor sommige kopers net iets te klein kunnen zijn. Het schoenenrek biedt slechts ruimte om 6 paar schoenen aan te bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schoenenrekken koopgids

 

Een schoenenrek kan goed van pas komen om al je schoenen op een geordende wijze bij te houden. Zeker als je over vele verschillende schoenen beschikt is dit product heel handig. Bij het kopen van een schoenenrek moet je rekening houden met het formaat, waar je het rek wilt plaatsen, het materiaal, het design en de prijs.

Formaat van het schoenenrek

Het is belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om het schoenenrek te plaatsen, daarom moet je rekening houden met het formaat en de afmetingen van het schoenenrek. Het hangt ook af van de kamer of ruimte waar je het rek wilt zetten maar daar komen we straks op terug.

Schoenenrekken zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, je kunt kiezen voor een hoog en smal schoenenrek maar ook een laag en breed schoenenrek. Het hangt af van waar je het rek wilt plaatsen en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.

Let ook op het aantal schoenen die je hebt, als je over 50 paar schoenen beschikt dan is het niet genoeg om een rek voor 20 paar schoenen te kopen. Je koopt dan beter een rek waar je vele paren kunt in plaatsen zodat je alle schoenen op één plaats kunt samenbrengen.

 

Plaats van het schoenenrek

Een schoenenrek kun je in de slaapkamer plaatsen om al je schoenen in te bewaren. Zo kun je alle paren schoenen op één plaats concentreren en ze altijd makkelijk terugvinden. Veel personen zullen kiezen voor deze optie zodat ze zowel kleding als schoenen dicht bij elkaar hebben om zich ‘s morgens vlug aan te kleden.

Een andere nuttige plaats is bij het binnenkomen in je woning, dit kan in de inkomhal zijn of gewoon naast de deur. Zo kun je meteen je schoenen uitdoen om je woning proper te houden. Je kunt de schoenen dan eenvoudig dicht bij de deur bewaren en je kunt eventueel pantoffels kopen om thuis te dragen.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om beide plaatsen te gebruiken. Je kunt dan een klein rekje plaatsen aan den ingang van je woning om de schoenen te bewaren die je dagelijks gebruikt. In sommige gevallen kun je zelfs een rekje buiten plaatsen voor laarzen of werkschoenen die gemakkelijk vuil worden.

 

Materiaal van het schoenenrek

Het materiaal die gebruikt is om het schoenenrek te maken heeft een invloed op de stevigheid van het product. Een schoenenrek dat gemaakt is van metaal zal een hoger belastbaar gewicht hebben dan een schoenenrek die gemaakt is van plastic.

Je kunt kiezen voor een open of een gesloten schoenenrek. Een open schoenenrek is de meest voorkomende vorm, dit is een rek waar je de schoenen op plaatst en die zijn zichtbaar voor alle personen die het rek kunnen zien.

Sommige schoenenrekken beschikken echter over een stoffen behuizing die je kunt sluiten met een rits. Zo kun je de schoenen uit het oog bewaren en zijn ze ook beter beschermd tegen stof. Je kunt natuurlijk ook opteren voor een schoenenkast met lades die je kunt openen om de schoenen in te plaatsen.

Een schoenenrek dat gemaakt is van hout past in de meeste interieurs en is ook stevig. Je kunt dan nog altijd kiezen om er zelf eventueel een stoffen behuizing aan te bevestigen. Als je het schoenenrek in de slaapkamer plaatst is dit niet echt nodig want je gasten zullen het rek nooit zien staan.

 

Design van het rek

Het design is voor vele mensen belangrijk. Meestal is je huis op een bepaalde manier ingericht en wil je natuurlijk dat het design van je schoenenrek bij het interieur past. Een houten schoenenrek past bij bijna alle interieurs en is ook nog eens stevig.

Maar er zijn ook specifieke mogelijkheden want een schoenenrek is in verschillende kleuren beschikbaar en ook in verschillende vormen. Op de meeste schoenenrekken moet je de schoenen plaatsen maar er zijn ook hangende modellen beschikbaar waar je de schoenen moet aanhangen. Je kunt verschillende designs met elkaar vergelijken voordat je het ideale product voor jouw woning kiest.

 

Prijs van een schoenenrek

Je kunt op zoek gaan naar goedkope aanbiedingen door online te zoeken naar een schoenenrek. De meeste webwinkels bieden hun producten goedkoper aan dan in de winkel omdat ze minder kosten hebben aan personeel en huur. Je moet wel nog rekening houden met de verzendkosten die bovenop de kostprijs kan komen.

Niet iedereen koopt graag online want sommige mensen willen het product ook echt zien voordat ze het aankopen. Zo kun je ook meteen de afmetingen van het product nemen en weten of het past in je woning.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES