5 Beste schuifdeur systemen Test Van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Schuifdeur systemen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

5 Beste schuifdeur systemen (Reviews) van 2024

 

Steeds meer gebruikers kiezen voor een handig en duurzaam schuifdeur systeem. Niet alleen handig in gebruik maar het oogt ook nog eens fraai. De installatie kan soms wel wat voeten in de aarde hebben, maar je kunt altijd beroep doen op één van de professionele installateurs. Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit zoveel mogelijkheden? Wij selecteerden alvast 5 topproducten, gebaseerd op de online reviews en het advies van klanten. Zo kies jij makkelijk het voor jou beste schuifdeur systeem uit.

 

1. Intersteel schuifdeurbeslag mat zwart met hangrollen I 2000

 

Met dit unieke schuifdeur systeem van het bekende merk Intersteel, kies je meteen voor duurzaamheid en kwaliteit. Ben je van plan om de deur in de keuken of woonkamer om te toveren in een handige schuifdeur? Dan is dit product precies waar jij naar op zoek moet.

Het schuifdeur systeem is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig staal en kan dan ook best wel tegen een stootje. Je geniet hierbij een totale draagkracht die maar liefst 100 kilogram bedraagt. Er zijn dus heel veel deuren die deze maximale draagkracht niet overschrijden. Bijgevolg is er dus ook heel wat keuze. Het schuifdeur systeem is verder afgewerkt met een zwarte poedercoating die heel elegant en modern oogt.

Wat de installatie betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken. Alles, inclusief een duidelijke handleiding worden bij de aankoop van het product meegeleverd. Klanten reageren dan ook hoofdzakelijk positief en geven niet alleen een positief advies over de duurzaamheid maar ook over de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stark Totaal schuifdeur systeem Complete set Industrieel

 

Wil je toch liever niet zoveel budget vrijmaken voor een degelijk schuifdeur systeem? Dan loont het de moeite om dit product van Stark Totaal alvast even wat grondiger te bekijken. Vanwege de lage prijs zul je meteen het gevoel krijgen met een schuifdeur systeem aanbieding te maken te hebben.

Net zoals het vorige product is ook dit schuifdeur systeem gemaakt uit bijzonder stevig en makkelijk te onderhouden staal. Dit biedt je heel wat mogelijkheden ook op het gebied van maximale draagkracht die maar liefst 150 kilogram bedraagt. Het systeem heeft een maximale lengte van 200 cm, is ongeveer 2 cm hoog en 8 cm breed. Het product oogt vrij klassiek en is ideaal om binnenshuis te gebruiken.

Wanneer we de klantenreacties bekijken dan kunnen we meteen vaststellen dat de meerderheid van de klanten positief heeft gereageerd. Slechts één enkele koper is van mening dat bepaalde onderdelen aan het product vrij kwetsbaar zijn en dus sneller stuk gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Schuifdeurexpert Recht 2 meter rail 200cm

 

Steeds meer gebruikers geven de voorkeur aan een uniek schuifdeur systeem. Het werkt niet alleen ruimtebesparend maar oogt bovendien ook heel modern en trendy. Een eenvoudige manier om bijvoorbeeld 2 ruimtes van elkaar te scheiden.

Dit unieke schuifdeur systeem, dat overigens helemaal uit staal vervaardigd is, wordt jou aangeboden door Schuifdeurexpert. Je geniet hierbij een draagkracht van ruim 120 kilogram. De verpakking telt niet alleen de stalen rails maar overigens ook het bevestigingsmateriaal, 2 praktische deurstoppers uit staal, 2 gelagerde hangers uit staal en afstandhouders om op de deur te plaatsen. Het schuifdeur systeem is afgewerkt met een prachtige zwarte poedercoating en is eenvoudig om te installeren.

We merken dat de klanten bijzonder positief reageren op dit product en dat de overgrote meerderheid dit unieke schuifdeur systeem meteen aanraadt. Het loont dan ook de moeite om dit product alvast even grondig te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Xaptovi Smeedijzereffect met hangrollen 300 cm schuifdeur systeem XXL

 

Is het budget geen enkel probleem, dan zou je ook altijd nog even dit unieke schuifdeur systeem van XAPTOVi kunnen bekijken. Dit unieke product heeft een maximale breedte van 300 cm en beschikt over een totale draagkracht van maar liefst 100 kilogram.

Het zal je meteen opvallen dat het schuifdeur systeem voorzien is van voorgeboorde gaten. Dit maakt de installatie van het product meteen een pak eenvoudiger. De meegeleverde instructies en handleiding zorgen dat de installatie helemaal probleemloos verloopt. De levering omvat verder ook nog 2 deurstoppers uit staal, een praktische vloergeleider en uiteraard alle nodige bevestigingsmateriaal.

Klanten blijken voornamelijk positief advies te geven over de gebruiksvriendelijkheid en de unieke kwaliteit van het product. Ook het fraaie design is voor velen een belangrijk pluspunt. Bekijk dit unieke schuifdeur systeem even en wie weet is het wel precies waar jij naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Barnwood Schuifdeursysteem Spaakwiel 200CM Complete set met hangrollen en rail

 

In vergelijking met het vorige schuifdeur systeem, zul je dit product van Barnwood vast en zeker tussen de goedkope schuifdeur systemen kunnen spotten. Ideaal voor mensen met een beperkter budget of die liever niet zoveel geld spenderen.

Het product wordt geleverd inclusief hangrollen en stevige tweedelige rails. Het schuifdeur systeem heeft een maximale lengte van 200 cm en een totale draagkracht van maar liefst 125 kilogram. Het product is vervaardigd uit duurzame en stevige materialen die best wel tegen een stootje kunnen. Dankzij de meegeleverde handleiding is de installatie in een mum van tijd gebeurd.

Ben je op zoek naar een topproduct? Dan lijkt dit schuifdeur systeem misschien wel iets voor jou. Tot op heden hebben alle kopers het product unaniem beloond met de maximumscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om het even te bekijken en misschien beantwoordt het wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Schuifdeursystemen Koopgids

 

Wanneer je een schuifdeur wilt plaatsen heb je een degelijk schuifdeursysteem nodig. Je zult merken dat er diverse mogelijkheden op de markt zijn elk met hun eigen voordelen. Waarvoor wordt zo een systeem gebruikt en uit welke onderdelen is het samengesteld? Neem je tijd om de verschillende opties even te vergelijken en vraag eventueel de aanbeveling van een ervaren timmerman. Neem zeker ook even een kijkje bij de koopjeshoek voor enkele interessante aanbiedingen.

Wat is een schuifdeursysteem en waarvoor dient het

Een schuifdeursysteem is eigenlijk het volledige mechanisme dat wordt gebruikt om schuifdeuren gemakkelijk en soepel open en dicht te laten schuiven. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen die ervoor zorgen dat je een deur op een praktische manier kunt installeren zodat je extra ruimte in een kamer gaat creëren. Een schuifdeursysteem zal er bovendien voor zorgen dat je verschillende ruimtes met elkaar kunt verbinden of van elkaar kunt afsluiten.

Vaak wordt voor een dergelijk systeem gekozen wanneer men over minder ruimte beschikt of wanneer je een woonruimte of een slaapkamer een andere uitstraling wilt geven. Je kunt schuifdeursystemen vinden in volledige doe-het-zelf pakketten met de deur inbegrepen en daarnaast kun  je ook een railsysteem apart gaan aankopen en eventueel de deur laten maken. Een schuifdeursysteem kan trouwens op deuren en ook op kasten worden gebruikt.

 

Uit welke onderdelen bestaat het systeem

Een schuifdeursysteem is samengesteld uit diverse onderdelen die stuk voor stuk heel belangrijk zijn voor het soepel laten lopen van de schuifdeur. Je hebt de schuifdeurhangers die ervoor zorgen dat het systeem gemakkelijk loopt. Deze hangers glijden over de schuifdeurrail waarover het volledige systeem gaat glijden. Deze rail kun je op maat aankopen en er zijn andere die kunnen worden ingekort. De deurstoppers die op het einde van de rail zijn bevestigd dienen om de deur tijdig te stoppen zodat hij niet doorschiet.

Daarnaast zijn er ook nog de afstandhouders die zorgen voor de afstand tussen de wand en de rail en die wordt bepaald door de dikte van de schuifdeur. De meeste afstandhouders zijn geschikt voor deuren die maximum 4 cm dik zijn. Er zijn echter ook systemen op de markt voor deuren die dikker zijn. Het antijump systeem zorgt ervoor dat je deur niet omhoog zwaait wanneer je hem iets te enthousiast opent. Door de vloergeleider gaat de schuifdeur soepel lopen zonder dat hij gaat zwalpen. Optioneel kun je ook nog kiezen voor een koppelstuk om 2 rails aan elkaar te bevestigen en eventueel voor een softclose-systeem dat de schuifdeur zacht laat dichtgaan.

 

De verschillende mogelijkheden

Je hebt het goed zichtbare loftdeursysteem, dat ook wel  boeren schuifdeursysteem wordt genoemd, waarbij je voldoende ruimte nodig hebt tussen de rail en het plafond. Dit systeem wordt vaak gebruikt in een loft of bij een industrieel interieur. Het loftdeursysteem is eigenlijk bedoeld voor een buitendeur maar komt steeds vaker binnenshuis voor. Je kunt trouwens het loftdeursysteem ook met beugels aan het plafond bevestigen. Bij deze installatie kun je wel snel last krijgen van een zwalpende deur omdat deze beugels vaak niet genoeg stevigheid bieden.

Het systeem om aan het plafond te bevestigen wordt meestal gebruikt bij een hoge schuifdeur waardoor je het schuifsysteem bijna niet kunt zien. Vervolgens heb je het schuifdeursysteem dat wordt gebruikt bij garderobekasten en inloopkasten. Dit is meestal gemaakt uit aluminium en kan gemakkelijk op maat worden gezaagd. Daarnaast heb je het systeem voor een binnendeur dat in tegenstelling tot het loftdeursysteem veel fijner van afwerking is omdat het minder te verduren krijgt. Er zijn nog verschillende systemen op de markt waarover de verkoper in de speciaalzaak je zeker graag zal informeren.

Opties bij het schuifdeurbeslag

Bij sommige systemen kun je kiezen om diverse leuke en handige extra’s te laten installeren. Zo kun je bijvoorbeeld een remsysteem laten plaatsen dat ervoor zorgt dat je de schuifdeur nooit te hard kunt dichtschuiven. Deze optie kan alleen maar het beslag en de schuifdeur ten goede komen waardoor het systeem een langere levensduur zal hebben. Hou je meer van technische snufjes, dan kun je ook kiezen voor een automatisch schuifdeursysteem met een sensor en een lichte motor dat de deur automatisch open en dicht schuift.

 

De montage van schuifdeursysteem

Natuurlijk is het gemakkelijker om de vaklui het systeem volledig te laten installeren. Wanneer je echter een doe-het-zelf pakket aankoopt zul je veelal zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Zorg er steeds voor dat het schuifdeurbeslag waterpas hangt ten opzichte van de vloer. Je kunt dit gemakkelijk controleren met een waterpas of met een app op je mobieltje. Het is goed om genoeg ruimte over te laten bij het monteren van de hangers zodat je eventueel nog correcties kunt uitvoeren.

Neem steeds rustig je tijd om geconcentreerd te werken want sommige foutjes kunnen het systeem of de deur beschadigen. Indien je niet echt over veel kluservaring beschikt is het misschien beter om de hulp in te roepen van een meer ervaren vriend of familielid.  Laat je ook goed informeren over welke type deur je met een bepaald schuifdeursysteem kunt gebruiken. Er zijn diverse soorten beslag voor elk type van deur.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES