6 beste Sfeerhaarden Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste sfeerhaarden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Classic Fire Vancouver AJ145 sfeerhaard kies je voor een degelijk en duurzaam product dat je zonder problemen aan de muur of de wand kunt installeren. Bovendien is hij voorzien van een handige ledfunctie die voor net dat tikkeltje meer sfeer en gezelligheid zorgt. Daarnaast blijkt ook de Moa Elektrische Haard een goede optie te zijn voor ruimtes waarvan de oppervlakte niet groter blijkt dan 25 m2. Kortom, je hoort het al; er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden op het gebied van sfeerhaarden. Het ruime assortiment maakt de keuze dan ook niet altijd makkelijk. Bekijk de tabel van de 3 topproducten hieronder alvast even en misschien zit er wel iets tussen dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste sfeerhaarden (Reviews) van 2024

 

Een sfeerhaard is niet alleen bedoeld om de ruimte gezelliger te maken maar eventueel ook warmer. Of je hierbij kiest voor een elektrische sfeerhaard dan wel een bio ethanol sfeerhaard, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Net zoals je besluit om te kiezen voor een inbouw of vrijstaand exemplaar of een sfeerhaard met schouw. Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Kies er vervolgens de voor jou beste sfeerhaard uit, en misschien is het wel een aanbieding.

 

1. Classic Fire Vancouver AJ145 LED sfeerhaard met afstandsbediening

 

Classic Fire is alvast een bekend merk op het gebied van sfeerhaarden, zoniet het veruit beste merk voor heel wat gebruikers. Dat verklaart meteen ook de uitstekende beoordeling en het positieve advies dat klanten eraan geven. En bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee.

Deze prachtige sfeerhaard is bedoeld als wandmontage en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 12 x 94 x 48 cm. Hij wordt geleverd inclusief een degelijke afstandsbediening waardoor het mogelijk wordt om de haard vanaf de bank even in- of uit te schakelen. Met z’n krachtige vermogen van maar liefst 2000 Watt kan hij makkelijk een ruimte van wel 20 m2 verwarmen. Bovendien kun je probleemloos tussen de 3 beschikbare warmtestanden schakelen.

Deze unieke sfeerhaard is uitgerust met tal van handige functies en mogelijkheden die het comfort alleen maar verhogen. Zo geniet je een aan- en uitschakelaar, een temperatuur veiligheid, een thermostaat en een duidelijke Nederlandstalige handleiding. Kortom, door velen als een topproduct beoordeeld.

 

Voordelen:

Installatie: het is een duurzame sfeerhaard die je zonder problemen aan de wand of de muur kunt installeren.

Vermogen: je geniet hierbij een ruim vermogen dat zonder problemen een piek van 2000 Watt kan behalen en bijgevolg een ruimte met een oppervlakte van wel 20 m2 kan verwarmen. Je kunt schakelen tussen de verschillende beschikbare warmtestanden.

Handig in gebruik: het is een degelijke sfeerhaard die tal van handige functie blijkt aan te bieden. Denk bijvoorbeeld maar aan een thermostaat, een aan- en uitschakelaar en een temperatuur veiligheid.

Toebehoren: bij de aankoop van de sfeerhaard worden meteen ook een praktische afstandsbediening en een Nederlandstalige handleiding meegeleverd.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er geen negatieve reacties bij het product geplaatst alhoewel het altijd mogelijk is dat sommigen het design maar niets vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Moa Elektrische Haard Sfeerhaard Hangend Ambilight EF201FB

 

Met deze unieke Moa elektrische haard kies je alvast voor één van de goedkope sfeerhaarden uit dit lijstje. Bovendien is hij beschikbaar in 4 verschillende neutrale kleuren en designs die elk op hun beurt klasse en elegantie uitstralen. Net zoals het vorige product, wordt ook deze hangende sfeerhaard geleverd inclusief een degelijke afstandsbediening.

Deze rechthoekige haard die bedoeld is voor wandmontage, meet 97 x 25 x 62 cm en biedt een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt aan. Inclusief de 3 beschikbare warmtestanden, maakt dit hem geschikt om een ruimte van maximaal 25 m2 aan te pakken. De sfeerhaard wordt gekenmerkt door een aan- en uitschakelaar, een temperatuur veiligheid, een thermostaat, een timerfunctie en een Nederlandstalige handleiding.

Naast de haard en de afstandsbediening, worden tevens ook stenen en bevestigingsmateriaal meegeleverd. Dit product met de laagste prijs wordt door heel wat klanten positief beoordeeld en kan rekenen op een eindscore van 4,8 sterren. Slechts één koper vindt bepaalde onderdelen behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het is een degelijke en makkelijk te installeren sfeerhaard waarbij je ook over een timerfunctie, een aan- en uitschakelaar, een temperatuur veiligheid en een thermostaat beschikt.

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar een budgetvriendelijk en degelijke elektrische sfeerhaard? Dan heeft Moa vast en zeker dé oplossing voor jou!

Afstandsbediening: dankzij de meegeleverde afstandsbediening is het mogelijk om de sfeerhaard vanop de bank of sofa te bedienen.

Vermogen: ook hier geniet je een ruim vermogen van wel 2000 Watt en de mogelijkheid om gebruik te maken van 3 verschillende warmtestanden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt één gebruiker de sfeerhaard als bijzonder kwetsbaar te beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Classic Fire AJ56 Lugano Elektrische sfeerhaard met schouw

 

Net zoals één van de vorige producten, zul je merken dat ook deze sfeerhaard door Classic Fire wordt geleverd. We durven dan ook besluiten dat het vast en zeker één van de populairste merken op het gebied van haarden moet zijn.

De AJ56 Lugano sfeerhaard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 22 x 70 x 71 cm en kan dan ook als vrij compact worden beschouwd. Hij is uitgerust met een schouw en biedt een vermogen van maximaal 1800 Watt aan. Dit maakt hem geschikt om een ruimte van maximaal 24 m2 te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat er slechts 1 warmtestand aanwezig is.

De haard is voorzien van een handige aan- en uitschakelaar, een temperatuur veiligheid en een thermostaat. Jammer genoeg wordt er geen afstandsbediening meegeleverd. Toch blijken de meeste klanten behoorlijk tevreden met hun aankoop en sommigen raden het product zelfs aan.

 

Voordelen:

Formaat: de haard biedt een totale afmeting van maar liefst 22 x 70 x 71 cm en is dan ook behoorlijk compact van formaat.

Vermogen: met een vermogen dat makkelijk een piek van 1800 Watt kan behalen, is hij geschikt om een ruimte met een maximale oppervlakte van 24 m2 te verwarmen.

Gebruiksvriendelijk: je geniet niet alleen de aanwezigheid van een thermostaat maar verder is er ook een temperatuur veiligheid en zelfs een aan- en uitschakelaar.

Met schouw: in tegenstelling tot de andere 4 producten uit dit lijstje, zul je merken dat deze sfeerhaard is uitgerust met een schouw.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: ben je van plan om deze sfeerhaard aan te kopen dan zul je er wel rekening mee moeten houden dat er geen afstandsbediening bij aankoop wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Euromac Eurom WoodLand 2000 elektrische sfeerhaard 1000-2000 Watt

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet echt een bepaald budget voor ogen, dan lijkt dit product van Euromac misschien wel iets voor jou. Deze prachtige elektrische sfeerhaard wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 29 x 60 x 124 cm en is bedoeld om vrijstaand te gebruiken.

Het krachtige vermogen van maximaal zo’n 2000 Watt, maakt het mogelijk om ruimtes tot maximaal 59 m2 te verwarmen. Je geniet hierbij de mogelijkheid om te schakelen tussen de 2 beschikbare warmtestanden. Daarnaast blijkt de sfeerhaard nog over tal van andere functies en kenmerken te beschikken. Denk bijvoorbeeld maar aan een aan- en uitschakelaar, een controlelampje en een meegeleverde afstandsbediening.

Daarnaast blijkt het ook een veilig apparaat te zijn daar je niet alleen zeker bent van een beveiliging tegen oververhitting maar ook een temperatuur veiligheid en kindervergrendeling geniet. Ondanks het hoge prijskaartje, blijken de meeste klanten dan ook aangenaam verrast te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: het betreft hier een vrijstaande elektrische sfeerhaard met een totale afmeting van maar liefst 29 x 60 x 124 cm.

Vermogen: ook deze sfeerhaard biedt een ruim vermogen aan van maar liefst 2000 Watt en de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 verschillende warmtestanden.

Functiemogelijkheden: je geniet een handige controlelampje alsook een betrouwbare en veilige aan- en uitschakelaar.

Afstandsbediening: zodra je besluit deze sfeerhaard aan te kopen, zul je zien dat er gelijk een afstandsbediening wordt meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel wat hoger dan het gemiddelde te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kratki Delta (L) Bio-ethanol haard sfeerhaard wandsfeerhaard TüV

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de sfeerhaard van Kratki die gekenmerkt wordt door een gebruiksvriendelijk karakter en makkelijke installatie. Hij biedt een totale afmeting aan van 90 x 14,2 x 40 cm en blijkt vooral bedoeld als wandmontage.

Met een totaal vermogen van wel 3000 Watt kun je makkelijk een ruimte tot 80 m2 verwarmen. Houd er wel rekening mee dat je slechts over 1 warmtestand beschikt. Verder geniet je een handige temperatuur veiligheidsfunctie en wordt dit alles jou geleverd tegen een mooi prijskaartje. Echter blijkt de handleiding alleen maar in het Engels beschikbaar te zijn en wordt er geen afstandsbediening meegeleverd.

Ondanks deze, misschien, kleine minpuntjes merken we dat de klanten duidelijk tevreden zijn over het product. Zo resulteert het positieve advies van de kopers zelfs in een maximumscore van maar liefst 5 sterren!

 

Voordelen:

Vermogen: je zult versteld staan van het ruime vermogen dat deze sfeerhaard kan bereiken. Zo is een piek van 3000 Watt alvast geen probleem wat hem geschikt maakt voor ruimtes tot maximaal 80 m2.

Installatie: in tegenstelling tot sommige andere sfeerhaarden uit dit lijstje, is dit apparaat bedoeld om aan de wand of de muur te installeren.

Formaat: het is een degelijke en duurzame sfeerhaard die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 90 x 14,2 x 40 cm.

 

Nadelen:

Geen afstandsbediening: je zult het jammer genoeg wel zonder afstandsbediening moeten doen.

Handleiding: indien je van plan bent om deze sfeerhaard aan te kopen dan is het wel handig om te beseffen dat de handleiding niet in het Nederlands beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Classic Fire Chicago

 

Ben je al enkele weken op zoek naar een degelijke sfeerhaard? Maar wil je er liever ook niet zoveel geld aan spenderen? Dan is dit toestel van het bekende merk Classic Fire misschien wel iets voor jou. Zodra je het prijskaartje ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier om een sfeerhaard aanbieding gaat.

Deze inbouw sfeerhaard kun je ook als keramische kachel gebruiken. Het draagt dus niet alleen bij aan de gezelligheid van de woning met realistische vlammen maar het zal een ruimte ook gaan verwarmen. Dit toestel heeft een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt waarbij je kunt kiezen uit 2 warmtestanden. Daardoor kun je probleemloos een ruimte met een oppervlakte van ruim 60 m2 gaan verwarmen.

De lampen die gebruikt worden in deze inbouw sfeerhaard zijn LED lampen die heel energiezuinig zijn en dus lange tijd meegaan. Verder is er ook gedacht aan een temperatuur veiligheid. We merken dan ook duidelijk op dat de meeste kopers niet alleen tevreden zijn over het design maar ook over de kwaliteit van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sfeerhaarden Koopgids

 

Wat is een sfeerhaard en waarvoor kun je dergelijk apparaat zoal gebruiken? Welke mogelijkheden bestaan er zoals op gebied van soorten haarden, plaatsing en optiemogelijkheden? En met welk prijskaartje hoef je dan uiteindelijk rekening te houden? Wij kunnen jou alvast aanraden om niet bij de pakken te blijven neerzitten en deze koopgids grondig te bekijken alvorens je de sfeerhaarden gaat vergelijken. Het is tevens een goede aanbeveling om eventuele promoties en/of aanbiedingen niet uit de weg te gaan!

Wat is een sfeerhaard en het gebruiksgemak

Een sfeerhaard is, zoals de naam doet vermoeden, een haard die zorgt voor gezelligheid en sfeer. Toch is een sfeerhaard vaak heel wat meer dan dat. Zo zijn er tegenwoordig ook heel wat sfeerhaarden die niet alleen gezelligheid aanbieden maar de ruimte ook effectief zullen verwarmen. Toch willen wij er even op wijzen dat het niet de bedoeling is om zomaar de eerste de beste sfeerhaard aan te kopen. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat de mogelijkheden zijn.

Zo zul je versteld staan van het ruime aanbod aan soorten, stijlen en formaten. Indien je bijvoorbeeld geen schoorsteend in de woning hebt, dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een bio-ethanol haard. Daarnaast blijkt ook een elektrische sfeerhaard een goede optie of aanbeveling te zijn. Wees tevens aandachtig voor de mogelijkheden die de sfeerhaard aanbiedt op vlak van beveiliging en veiligheid. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

De verschillende soorten sfeerhaarden

De zoektocht naar de perfecte sfeerhaard toont aan dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn. Zo zou je kunnen opteren voor een traditionele standaard elektrische sfeerhaard. Dergelijke apparaten zijn vaak voorzien van een snoer en kun je makkelijk in het stopcontact in pluggen. Het nadeel is dan weer wel dat de plaatsingsmogelijkheden beperkter zijn aangezien je hem steeds in de buurt van een stopcontact moet plaatsen. Echter hoef je helemaal niet over een afvoerkanaal of schoorsteen te beschikken, om dergelijke sfeerhaard in huis te halen.

Tegenwoordig bestaat er ook zoiets als de zogenaamde gel sfeerhaarden die eveneens zonder rookkanaal werken. Wees wel aandachtig voor goede en veilige ventilatiemogelijkheden daar het principe van een gel sfeerhaard steunt op het aansteken van blikjes brandbare gel. Tot slot is er ook nog de optie om te kiezen voor een gas sfeerhaard waarbij je de keuze hebt tussen een open verbrandingssysteem enerzijds en een gesloten verbrandingssysteem anderzijds.

Kies je voor een gesloten systeem dan steunt het principe of een dubbelwandig afvoersysteem. Bij een open systeem wordt gebruik gemaakt van de beschikbare lucht die vervolgens wordt afgevoerd.

 

De plaatsing en de installatie

De plaatsing en de installatie van een sfeerhaard is minstens even belangrijk om even bij stil te staan. Waar wil je de sfeerhaard plaatsen en welke ruimte heb je hiervoor ter beschikking gesteld? Maar ook het type sfeerhaard moet je hierbij in rekening nemen.

Zo kun je kiezen voor een vrijstaande sfeerhaard die je eventueel aan de wand kunt monteren of op tafel kunt plaatsen. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook heel wat inbouwhaarden waarbij je de mogelijkheid hebt om deze volledig of gedeeltelijk in de wand of in het meubel in te werken. Een vrijstaand exemplaar is makkelijk te verplaatsen terwijl een inbouw sfeerhaard minder ruimte in beslag zal nemen maar vaak veel duurder zal zijn.

Het vermogen en de warmtestanden in functie van de ruimte

Wanneer we het hebben over het vermogen dan hebben we het over de kracht die wordt uitgedrukt in watt. Hoe groter het wattage, hoe meer vermogen en hoe krachtiger de sfeerhaard zal zijn. Om het vermogen van de sfeerhaard te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met de totale oppervlakte. Waar wil je de sfeerhaard plaatsen? Is dit een compacte ruimte van amper 25 m2 of betreft het hier een ruimte van 75 m2 of meer?

Op basis van deze informatie kun je kiezen voor een apparaat met een compact vermogen van amper 50 Watt of een ruimer vermogen van 1500 tot 2000 Watt. Algemeen kunnen we stellen dat het vermogen, naargelang het apparaat dat je aankoopt, kan verschillen van 0 tot meer dan 2500 Watt. Zorg er voor dat er ook altijd meerdere warmtestanden beschikbaar zijn waartussen je kunt schakelen.

 

Veiligheid, functiemogelijkheden en prijs

Tot slot lijkt het ons handig om nog even stil te staan bij enkele belangrijke kenmerken zoals de veiligheid. Zorg ervoor dat je kiest voor een veilig en betrouwbaar apparaat. Kies daarom bij voorkeur voor een sfeerhaard die voorzien is van een omvalbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. Indien mogelijk is het aangewezen om te werken met een timerfunctie en een regelbare thermostaat.

Het spreekt voor zich dat al deze extra kenmerken en mogelijkheden een lichte prijsstijging tot gevolg kunnen hebben. Afhankelijk van het type sfeerhaard je besluit aan te kopen, de mogelijkheden waarover hij beschikt en het design; moet je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van 600 euro. Bedenk wel dat er altijd toestellen te vinden zullen zijn die goedkoper of juist duurder zullen zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES