5 Beste slaapmaskers Test Van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Slaapmaskers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je het vaak moeilijk om in slaap te raken, thuis of wanneer je op reis gaat? Dan kan een degelijk slaapmasker misschien wel voor een oplossing zorgen. Zo biedt een slaapmasker voldoende verduistering waardoor je niet gestoord wordt door het licht van je computer en smartphone. Het compacte en lichtgewicht design maakt hen vaak handzaam en makkelijk mee te nemen op verplaatsing. Zo weegt het Tempur drukverlagend slaapmasker amper 63 g, wat bijdraagt aan het draag- en slaapcomfort. Echter blijkt ook het Simia Luxe Pouch slaapmasker een schot in de roos en bovendien volledig verstelbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste slaapmaskers (Reviews) van 2024

 

Of je nu op reis gaat of gewoon thuis van een goede nachtrust verzekerd wilt zijn, een slaapmasker kan dan alvast een goede aanbeveling zijn. Zo biedt Tempur heel wat degelijke slaapmaskers aan, net zoals ook tal van andere merken een goed alternatief op de markt gebracht hebben. De 5 topproducten hieronder, maken het voor jou iets makkelijker om een keuze te maken uit het ruime aanbod. Neem rustig de tijd om de opties te bekijken en kies er dan vervolgens het voor jou beste slaapmasker uit.

 

1. Tempur drukverlagend materiaal 63 g katoen en polyester

 

Het is misschien niet meteen één van de meest goedkope slaapmaskers uit onze lijst maar toch krijgt dit product van TEMPUR alvast heel wat positieve online reviews. Het slaapmasker is vervaardigd uit bijzonder stevige en drukverlagende materiaalsoorten. Zo heeft men gewerkt met 75% katoen in combinatie met 25% polyester.

Deze materialen zorgen niet alleen voor een totale verduistering maar bieden ook een comfortabele pasvorm aan. Ideaal als je onder de middag even van een dutje wilt genieten. Om ervoor te zorgen dat het slaapmasker zo proper en hygiënisch mogelijk blijft, wordt aangeraden om het masker regelmatig even af te wrijven met een vochtig doekje.

Het is niet mogelijk om de beschermhoes van het slaapmasker te halen, noch het product in de wasmachine te stoppen. Echter zijn de meeste klanten wel overtuigd van het product en geven dan ook een positief advies over de duurzaamheid en de uitstekende pasvorm.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Simia Luxe Pouch Verstelbaar Zijdezacht Opbergtasje Unisex Zwart

 

Ben je op zoek naar een degelijk slaapmasker dat zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt? Dan is dit unisex exemplaar van het bekende merk SIMIA alvast een goede aanbeveling. Het slaapmasker is teven te verkrijgen in tal van verschillende kleuren.

Het slaapmasker is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijke zijde en voelt bijzonder zacht aan op de huid. Dankzij het lichte gewicht en de ideale pasvorm, mag je zeker zijn dat het slaapmasker comfortabel aanvoelt. Of je nu op de bank een dutje wilt doen of op het vliegtuig zit, het is allemaal mogelijk. Het masker wordt gekenmerkt door een elastische band die je bovendien ook probleemloos kunt verstellen.

Het unieke slaapmasker wordt bij jou thuis geleverd in combinatie met een stevig en praktisch zijden opbergtasje. Kopers zijn dan ook tevreden over de kwaliteit, de prachtige afwerking en tevens ook over de snelle en vlotte levering.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Emoji-Store Unicorn goud 20 x 9 cm 50 gram

 

Indien je binnenkort met het gezin een lange vliegreis maakt, en je nog steeds op zoek bent naar een slaapmasker voor je kind, dan kan dit product alvast een goede aanbeveling zijn. Het slaapmasker wordt geleverd door het merk Emoji-Store en is afgewerkt binnen het thema van de „unicorns”.

Het slaapmasker heeft een totale afmeting van ongeveer 20 cm bij 9 cm en weegt amper 50 gram. Het lichte gewicht en de perfecte pasvorm zorgen voor een aangenaam en comfortabel gevoel zodra je het maskertje opzet. Bovendien voelt het masker bijzonder zacht aan doordat het vervaardigd is uit pluche. Na gebruik kun je het slaapmasker zonder problemen op een standaard wasprogramma van 30 graden Celsius wassen.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog geen enkele negatieve reactie is geplaatst. De kopers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over het fraaie design ervan. Kortom, vast en zeker een aanbeveling!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Yumeko masker biologisch jersey katoen grijs fairtrade 4-seizoenen

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het slaapmasker van het, al dan niet bekende merk Yumeko. Dit slaapmasker is volledig vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief biologisch jersey katoen. Je hebt de mogelijkheid om tussen een grijs of blauw slaapmasker te kiezen, beide worden geleverd in een degelijk en praktisch opbergtasje.

Het slaapmasker weegt bijzonder weinig en zorgt voor een aangename pasvorm en een comfortabel gevoel. Het biedt een totale verduistering zodat je makkelijker in slaap kunt raken. Of je nu thuis zit of op het vliegtuig. Verder zul je merken dat het biologisch katoen niet alleen milieuvriendelijk is maar bovenal ook makkelijk qua onderhoud.

Ondanks het feit dat sommige kopers van mening zijn dat het slaapmasker toch wel wat te klein is, zijn de meeste klanten overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Roze masker met toekans 24 x 1 x 10 cm polyester

 

Ben je op zoek naar een degelijk slaapmasker dat wordt geleverd aan een mooi en betaalbaar prijskaartje? Dan kunnen wij jou alvast geruststellen met dit product. Vanwege de lage prijs zouden we durven zeggen dat het hier misschien wel eens om een slaapmasker aanbieding gaat.

Het masker, dat ook als oogmasker kan omschreven worden, heeft een totale afmeting van 24 x 1 x 10 cm en weegt behoorlijk weinig. Dat maakt de pasvorm ideaal en het comfort nog zo groot. Het slaapmasker is vervaardigd uit duurzaam polyester dat makkelijk te onderhouden is. De roze kleur in combinatie met de afbeeldingen van prachtige toekans en planten zorgt voor een waar vakantiegevoel.

Een enkele koper is echter van mening dat het slaapmasker een tikkeltje te groot en daardoor niet gebruiksvriendelijk is. Echter zijn de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de geleverde kwaliteit in verhouding met de correcte en lage prijs. Kortom, een echt topproduct!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slaapmaskers koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste slaapmaskers? Dan kunnen wij jou alvast aanbevelen zoveel mogelijk maskers te vergelijken alvorens over te gaan tot een aankoop. Bekijk de mogelijkheden en de voordelen net zoals de vorm, de gebruikte materialen en de eventuele extra kenmerken. Wees aandachtig voor promoties en aanbiedingen daar het altijd leuk is om met een slaapmasker aanbieding huiswaarts te kunnen keren. Veel succes!


Het gebruiksgemak en de voordelen

Een slaapmasker is een handig stukje textiel dat je voor je ogen kunt plaatsen als je eventjes een dutje wilt doen. Ook tijdens de nachtrust kan het een goede aanbeveling zijn om een degelijk slaapmasker te gebruiken. Verschillende bronnen raden al jaren aan om te rusten en/ of slapen in totale duisternis. Daar het niet altijd mogelijk is om een slaapkamer of ruimte volledig te verduisteren, komt een slaapmasker goed van pas.

Zo zal een slaapmasker er in de eerste plaats voor zorgen dat je veel sneller dan gewoonlijk in slaap kunt vallen. Daarnaast gaat ook de effectieve slaapkwaliteit er hartstikke goed op voorruit. Zodra het donker wordt, zal je lichaam namelijk een bepaalde stof aanmaken, melatonine, waardoor je een slaperig gevoel krijgt. Indien het dus niet donker genoeg is of wordt, dan zul je bijgevolg minder snel in slaap vallen.

Daarnaast zorgt een slaapmasker er ook voor dat het felle blauwe licht, afkomstig van je smartphone, tablet of laptop, zoveel mogelijk wordt geweerd. Het is al langer geen geheim dat het felle blauwe licht voor slapeloosheid kan zorgen. Daarnaast is het dragen van een slaapmasker ook geschikt indien je eventjes een powernap wilt doen, als is het maar 10 minuten. Of wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig op reis vertrekt.

 

Vorm van het slaapmasker

Je hebt de knoop doorgehakt en bent effectief van plan om een slaapmasker aan te kopen, dan is het aan te raden om ook even stil te staan bij de vorm ervan. Bedenk of het mogelijk is dat je het slaapmasker in meer of mindere mate kunt aanpassen. Kies daarom bij voorkeur voor een elastisch of verstelbaar slaapmasker.

Als rugslaper is dat misschien minder belangrijk, maar als je in je slaap vrij veel beweegt dan is de kans groter dat het masker mee beweegt of eventueel van je hoofd valt. Het is dus belangrijk dat je het masker aan de vorm en grootte van je hoofd kunt aanpassen. Daarnaast kun je kiezen voor een slaapmasker dat voorzien is van holtes zodanig dat het mogelijk wordt om bijvoorbeeld je ogen te openen zelfs wanneer je het masker aan doet.

 

Gebruikte materiaalsoorten

Net doordat er heel wat slaapmaskers bestaan, is het logisch dat er verschillende materiaalsoorten opduiken. Zo kan bij de productie van een degelijk slaapmasker gebruik gemaakt worden van zijde of katoen. Maar ook satijn behoort tot de vele optiemogelijkheden. 

Het komt er eigenlijk vooral op aan dat je voor jezelf uitzoekt welke materiaalsoort jij het prettigste vindt aanvoelen. Jij bent degene die het slaapmasker uiteindelijke enkele uurtjes doorlopend zult gebruiken, dus het is belangrijk dat je er comfortabel mee bent.


Design en andere kenmerken en/ of accessoires

Slaapmaskers bestaan niet in allerlei vormen, uitvoeringen en materialen maar kunnen ook in tal van kleurtjes en designs voorkomen. Zo kun je kiezen tussen tal van neutrale kleuren maar evengoed felle en opvallende kleurtjes. Kies je toch liever een slaapmasker met print? Ook dat is een mogelijkheid. Naast het design zul je merken dat sommige slaapmaskers nog net iets meer kenmerken bevatten.

Zo is het alvast een meerwaarde indien het slaapmasker elastisch en/ of verstelbaar blijkt te zijn. Daardoor wordt het mogelijk om het masker aan je hoofd aan te passen. Kies voor een stof die zacht en comfortabel aanvoelt aan je huid. Een lichtgewicht slaapmasker is verder ook comfortabeler om dragen net zoals een masker vervaardigd uit drukverlagende materialen. Zorg tenslotte voor een totale verduistering.

 

Met welk prijskaartje moet je rekening houden

Tenslotte willen we de aandacht nog eventjes vestigen op het mogelijke prijskaartje. Vandaag de dag zijn niet alle slaapmasker duur in aankoop en bestaan er dus ook heel wat goedkope slaapmaskers. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 25 tot zo’n 40 euro. Dit kan afhankelijk zijn van de gebruikte materialen, de extra kenmerken en het eventuele design van het slaapmasker.

Ben je van plan het masker regelmatig te gebruiken of is het maar eventjes om te proberen? Hecht je belang aan het uitzicht van het masker of is de kwaliteit en totale verduistering belangrijker? En wat is het maximale budget dat je wilt maar vooral ook kunt vrijmaken aan zo’n slaapmasker? Het bekijken van de online reviews in combinatie met het advies van klanten kan helpen bij het nemen van een beslissing.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES