Beste slagmoersleutel

Laatste update: 25.04.24

 

Slagmoersleutels test van 2024

 

Met een degelijke slagmoersleutel zul je merken dat het een pak eenvoudiger is om bouten en schroeven los te maken en weer vast te zetten. In onze koopgids proberen we je enkele tips mee te geven zodat je weet waarop je zoal zou kunnen letten bij de zoektocht naar een slagmoersleutel. Je kunt natuurlijk ook altijd onze top 3 raadplegen waarin we jou de 3 beste slagmoersleutels van het moment presenteren. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Powerplus POWX0074LI een zeer krachtig en duurzaam toestel in huis haalt. Dit model functioneert op basis van een Li-ION accu van maar liefst 18 Volt. Met de Einhell CC-IW 950 slagmoersleutel mag je zeker rekenen op een waardig alternatief. Doordat het zo krachtig is, is het zelfs geschikt om autobanden los te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slagmoersleutel reviews – top 5

 

 

Een slagmoersleutel komt vooral van pas in een garage, maar als gewonde auto eigenaar kun je dit natuurlijk ook goed gebruiken voor als je je banden moet wisselen. Een slagmoersleutel is een krachtige elektrische schroevendraaier om bouten vast en los te draaien. Je kunt het ook gebruiken bij jou thuis voor schroef werkzaamheden. Wij hebben vijf verschillende apparaten opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Neem een kijkje in ons lijstje en maak voor jezelf uit welke de beste slagmoersleutel is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Powerplus POWX0074LI

 

De krachtige Powerplus POWX0074LI slagmoersleutel werkt op een Li-ION accu van 18V. Het is een snoerloos apparaat die je perfect kan gebruiken voor schroef werkzaamheden bij je thuis. Het toestel beschikt over een handig LED-lampje waardoor je ook kunt werken in slecht verlichte omgevingen.

Dankzij de 1/2” dopsleutelhouder kun je de dopsleutels snel en eenvoudig wisselen. Het toestel beschikt over een maximale koppel van 310Nm en heeft een aluminium behuizing met een anti-slip softgrip. Hij wordt geleverd met een batterij en een snellader die de accu in 1 uur oplaadt. Je krijgt er ook een koffer bij om hem op te bergen.

De kopers van deze slagmoersleutel aanbieding zijn er tevreden over en geven een positief advies. Het apparaat is handig in gebruik en de accu gaat lang mee. De prijs-kwaliteit verhouding is optimaal en het toestel werkt prima. Volgens enkele kopers is hij niet duurzaam want hij ging al vlug stuk.

Met deze slagmoersleutel hoef je nooit nog problemen te hebben als jij toch een keertje je banden hoeft te verwisselen. Het apparaatje is afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Powerplus. Laten we dus even kijken naar de eigenschappen van dit handige toestelletje.

 

Voordelen: 

Hulpstukken: bij de aankoop van deze slagmoersleutel krijg je er meteen ook 1 accu bij en een 1 uur snellader. Verder krijg je er ook een handige opbergkoffer bij.

Kracht: het is een bijzonder krachtige slagmoersleutel die werkt op een Li-Ion batterij met een vermogen van maar liefst 1500 mAh.

Comfort: deze slagmoersleutel is helemaal snoerloos en biedt dus voldoende bewegingsvrijheid.

 

Nadelen: 

Niet duurzaam: slechts één enkele koper laat weten dat hij het product bijzonder kwetsbaar vindt en dat het dus vrij snel kapot gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Einhell CC-IW 950

 

De Einhell CC-IW 950 is een elektrische slagmoersleutel die je kunt gebruiken voor vele toepassingen zoals bijvoorbeeld het losmaken van autobanden.

Het is een krachtig apparaat met een aandrijfmoment van 450 Nm en een vermogen van 950 Watt. Het toestel bereikt een stationair toerental van 2300 toeren per minuut.

Met de ingebouwde rockerschakelaar kun je aangeven of je wilt dat je machine links of rechts moet draaien om werkzaamheden snel te hervatten. Dankzij de robuuste behuizing is dit apparaat stevig genoeg om te gebruiken bij zwaardere werkzaamheden. Tenslotte, met de softgrip handgreep ligt dit toestel comfortabel in de hand.

De kopers van dit product vinden het top want er staat geen enkele negatieve review. Het toestel behoort door de lage prijs tot de goedkope slagmoersleutels en je krijgt er kwaliteit voor terug. Het apparaat is verder nog handig in gebruik en ook duurzaam.

Indien je op zoek bent naar een slagmoersleutel met een voordelige prijs dan kun je altijd eens dit apparaatje bekijken van het bekende merk Einhell. Het is een vrij krachtige slagmoersleutel die is uitgerust met 4 dopsleutel bits. Het is dus zeker en vast de moeite waard om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Kracht: deze slagmoersleutel beschikt over een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 950 watt.

Hulpstukken: zodra je besluit om het product aan te kopen, krijg je heel wat toebehoren meegeleverd. Zo krijg je een handige opbergkoffer net zoals ook meerdere high impactdoppen.

Handig in gebruik: het toestel heeft een aansluiting van 230-240 V en beschikt over een speciale maar handige Rocker schakelaar. Daardoor is het mogelijk om op een snelle manier van draairichting te gaan veranderen.

 

Nadelen: 

Gewicht: het is een behoorlijk zwaar apparaat dat niet altijd even gemakkelijk te hanteren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carpoint Compressor

 

De Carpoint Compressor slagmoersleutel wordt geleverd met 10 dopsleutels tussen 9 en 27 mm en een adapter voor de dopsleutels. Het toestel beschikt verder nog over een afneembaar oliereservoir en behoort dankzij de lage prijs tot de categorie van goedkope slagmoersleutels.

Over deze slagmoersleutel aanbieding staan er momenteel nog maar twee reviews geschreven maar deze geven een overwegend positief advies.

Ze zijn vooral tevreden over de kwaliteit van het product en dit voor een goedkope prijs. Het toestel is prettig om mee te werken en bespaart veel tijd en krachtinspanning.

Het enige minpunt is dat je niet mag vergeten om af en toe olie bij te voegen zodat hij optimaal blijft werken.

Aan de overwegend positieve reacties te zien, zou deze slagmoersleutel misschien wel eens één van de populairste uit onze lijst kunnen zijn. Bovendien beschikt het ook over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze selectie hebben opgenomen. Kortom het is dus echt de moeite waard om de eigenschappen eens aandachtig te bekijken.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: je zult werkelijk versteld staan van het meer dan voordelige tarief van deze slagmoersleutel. Ideaal als je niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je budget iets beperkter is.

Dopsleutel: bij de aankoop krijg je er meteen ook 10 dopsleutels bij. Deze hebben een verschillende grootte die varieert van 9 tot 27 mm. Verder krijg je ook een adapter voor deze dopsleutels meegeleverd.

Handig in gebruik: het is een toestel dat vrij eenvoudig is qua bediening en waar je helemaal niet zoveel kracht voor nodig hebt.

 

Nadelen: 

Onderhoud: beide kopers zijn helemaal enthousiast over dit toestel. Toch raden ze aan om af en toe een druppeltje olie toe te voegen aan de slagmoersleutel. Op die manier blijft het apparaat duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. DeWalt DW292

 

De DeWalt DW292 slagmoersleutel heeft een spanning van 230 Volt en een maximale koppel van 440 Nm. Hij kan zowel rechts als links draaien en zorgt voor een verhoogde productiviteit dankzij het hogere toerental.

Het apparaat is uitgerust met een softgrip handvat voor meer comfort en minder vibratie tijdens het werken en heeft een robuust en stevig ontwerp voor betere duurzaamheid. Hij wordt geleverd inclusief een 1/2” dopopname met borgring.

Over dit product zijn momenteel nog geen online reviews geschreven door kopers. Dit kan misschien te maken hebben met de hogere prijs want dit toestel behoort niet tot de categorie van goedkope slagmoersleutels.

Wegens gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij geen advies geven over deze slagmoersleutel aanbieding.

Met de DeWALT slagmoersleutel is het vanaf nu mogelijk om zelf op eigen houtje je banden van je wagen te vervangen. Ideaal als je bijvoorbeeld onderweg een platte band krijgt. We merken dat de ene gebruiker laaiend enthousiast is over deze slagmoersleutel waardoor het misschien wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Voordelen: 

Comfort: het toestel is uitgerust met een soft grip handvat waardoor je veel minder vibratie zult voelen. Dit zal het comfort uiteraard verhogen.

Sterkte: het apparaat beschikt over een 230 Volt spanning en een koppelsnelheid van maar liefst 440 Nm. Bovendien kan deze slagmoersleutel zowel links alsook rechts probleemloos draaien.

 

Nadelen: 

We merken dat de koper echt helemaal overtuigd is van de voordelen en de mogelijkheden van dit toestel. Dit maakt het voor ons uiteraard niet eenvoudig om eventuele struikelblokken te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita Accu DTS141RTJ

 

De MakitaAccu DTS141RTJ is een slagmoersleutel die werkt op een accu van 18V.

Het apparaat werkt volgens het elektro-hydraulische pulse principe in plaats van mechanische percussie waardoor je kunt werken met minder geluidsoverlast. Dankzij de hydraulische olie koeling kun je langer werken en de borstelloze motor garandeert een langere levensduur en meer compacte constructie.

Je kunt het slagwerk mechanisme instellen in drie stappen en de snelheid wordt elektronisch geregeld. Het toestel beschikt ook nog over een ingebouwde LED verlichting zodat je kunt werken op slecht verlichte plaatsen.

Ook over dit product zijn er op dit moment nog geen online reviews te lezen. Omdat kopers nog geen mening geplaatst hebben kunnen wij je geen advies geven over deze slagmoersleutel aanbieding.

Indien je op zoek bent naar een degelijke slagmoersleutel dan kun je uiteraard altijd dit product van Makita eens bekijken. Makita is een vaste waarde op het gebied van gereedschap. Toch zul je er rekening mee hoeven te houden dat je best net iets meer budget voorziet. Het is namelijk niet meteen één van de goedkoopste slagmoersleutels.

 

Voordelen: 

Stil: doordat het apparaat gebaseerd is op het elektro-hydraulische puls principe, zul je merken dat het bijzonder stil werkt en dat er amper geluidsoverlast is.

Batterij: de slagmoersleutel is voorzien van een handige accu van maar liefst 18 V.

Handig in gebruik: het is een vrij compact toestel dat over een borstelloze motor beschikt. Je kunt het slagwerk mechanisme helemaal zelf gaan instellen en regelen. Verder is de slagmoersleutel voorzien van een ingebouwde LED lamp.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is een vrij duur toestel en dit zou potentiële kopers eventueel wel eens kunnen tegenhouden.

Gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online reacties geplaatst zijn, is het niet zo eenvoudig om verder advies te geven over deze slagmoersleutel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Slagmoersleutels koopgids

 

Een slagmoersleutel komt vooral voor in een garage maar je kunt het natuurlijk ook thuis gebruiken om bijvoorbeeld de banden van je auto aan te draaien. Je kunt kiezen tussen twee soorten slagmoersleutels en letten op de grootte en de stevigheid van het product, de nuttige functies en de prijs.

Soorten slagmoersleutels

Je kunt twee soorten slagmoersleutels kopen, deze die werken op batterij en de pneumatische slagmoersleutels die werken op lucht. Het voordeel van een slagmoersleutel die werkt op een accu is de bewegingsvrijheid. Je kunt het apparaat overal mee naartoe nemen om te klussen. Houd er wel rekening mee dat je een zware accu nodig hebt om zware klussen uit te voeren.

Het nadeel is natuurlijk dat je op een bepaald moment zonder stroom kunt vallen, en als je midden in een klus bezig bent is dit natuurlijk niet prettig. Om dit te vermijden kun je eventueel een tweede batterij kopen zodat je kunt verder werken terwijl de eerste batterij oplaadt. Je kunt ook een snellader kopen die de batterij in maximaal één uur terug opgeladen heeft.

De pneumatische slagmoersleutel is meestal krachtiger dan het type dat op batterij werkt. Je kunt zwaardere klussen met dit toestel uitvoeren.

 

Grootte en stevigheid

De grootte van het product is van belang omdat het een directe invloed heeft op het gewicht van het toestel. Als je kiest voor een grote slagmoersleutel dan kunnen je handen en armen na een tijdje last ondervinden door het hoge gewicht.

Het gebeurt niet veel dat je een slagmoersleutel voor een lange tijd ononderbroken zult nodig hebben dus meestal vormt dit geen probleem. Let er op dat je genoeg plaats hebt om het apparaat op te bergen. Een krachtiger apparaat is meestal ook groter.

Omdat je dit apparaat gebruikt voor klussen die soms veel kracht vergen, is het belangrijk dat het toestel stevig gebouwd is. Koop dus best een product dat beschikt over een stevige, robuuste behuizing zoals van aluminium. Bij hele goedkope apparaten kan het zijn dat de behuizing deels van plastic gemaakt is. Het is geen aanbeveling om zo’n apparaat te kopen want het zal veel vlugger kapot gaan.

 

Functies en accessoires

Bij de aankoop van een slagmoersleutel kun je verschillende dopsleutels krijgen. Dit is interessant want je hoeft deze dan niet apart te kopen en je kunt het apparaat meteen gebruiken. Let er ook op of je de dopsleutels makkelijk kunt verwisselen op het apparaat en dat ze vast genoeg zitten in de dopsleutelhouder.

Het is ook handig als de handgreep van je apparaat over softgrip beschikt. Zo zal het comfortabeler zijn om met dit gereedschap te werken want je zult een betere greep op het toestel hebben. Deze softgrip is meestal ook nog eens anti-slip waardoor het zeker niet uit je handen kan glippen.

De meeste modellen beschikken tegenwoordig over een LED lampje die het mogelijk maakt om werkzaamheden uit te voeren in slecht verlichte plaatsen. Je hoeft het lampje gewoon in te schakelen en de zone aan de voorkant van je gereedschap wordt verlicht zodat je ziet waar je mee bezig bent.

Vele producten worden aangeboden met een handige opbergkoffer. Zo kun je de slagmoersleutel en de accessoires eenvoudig opbergen of meenemen naar een andere locatie.

Ons laatste punt klinkt misschien logisch maar let er ook op als jouw apparaat naar beide kanten kan draaien. Als je zowel vast als lost wilt draaien dan is dit heel belangrijk. Mensen die voor de goedkoopste aanbiedingen kiezen kunnen soms bedrogen uitkomen.

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een slagmoersleutel?

Je kunt eerst verschillende producten vergelijken voordat je een budget opstelt, zo kun je meer informatie vergaren over de gemiddelde prijs van een slagmoersleutel. Door de reviews van andere kopers te lezen kun je ook nog meer informatie inwinnen over de voor- en nadelen van elk model. Je kunt deze dan toepassen op je eigen situatie om zo de beste slagmoersleutel voor jezelf te kopen.

Denk eraan dat je op internet meestal goedkopere producten zult vinden omdat webwinkels minder kosten hebben dan een fysieke winkel. Je moet dan echter wel nog rekening houden met eventuele verzendkosten die voor grotere apparaten zeker hoog kunnen oplopen.

Een slagmoersleutel is niet meteen een grote kost maar als je het niet nodig hebt dan koop je beter ook geen zo’n apparaat. Als je van plan bent om het veel te gebruiken dan is het zeker een goede aankoop.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES