Beste sloophamer

Laatste update: 21.06.24

 

Sloophamers test van 2024

 

Ben je met hele zware verbouwing aan de gang? Dan zal een degelijke sloophamer wel van pas komen. In onze koopgids proberen we een aantal handige richtlijnen, tips en adviezen mee te geven. Deze kunnen je zoektocht naar de perfecte sloophamer alvast een pak makkelijker maken. Toch is het ook mogelijk om meteen door te klikken naar de top 3. Zo is de Scheppach AB1600 sloophamer alvast een topproduct gebleken. Het is een duurzaam apparaat dat vast en zeker tegen een stootje kan, en dat is wat je net nodig hebt tijdens zware verbouwingen. Je hebt natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Borg MK-DH65A sloophamer. Dit apparaat is uitgerust met een maximale slagsterkte van maar liefst 45 joule.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sloophamer reviews – top 5

 

 

Tijdens verbouwingswerken gebeurt het wel eens dat je een volledige muur van je huis of appartement wilt afbreken. Dit kun je natuurlijk niet doen zonder slag of stoot en om dit werkje makkelijker te maken kun je een sloophamer kopen. Om je te helpen bij je keuze hebben we vier topproducten opgezocht en vergeleken op basis van het advies van andere kopers. Neem een kijkje naar deze producten en kies er zelf de beste sloophamer uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Scheppach AB1600 

 

Deze sloophamer is geschikt voor het zware werk. Het apparaat heeft een vermogen van 1600 Watt en een impact kracht van maar liefst 50 joules. Het toestel is top qua duurzaamheid en prestaties en je kunt het gebruiken voor zowel metselwerk als beton. Bij de levering ontvang je meteen ook twee beitels om te kunnen beginnen werken.

Verder wordt het toestel nog geleverd met een solide stalen koffer, zo kun je het veilig opbergen en ook meenemen op verplaatsing. Je kunt op een eenvoudige en vlugge wijze de beitels wisselen en dankzij het compacte design kun je het apparaat ook gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken. Dankzij het Soft-grip D-handvat is deze sloophamer makkelijk om te gebruiken.

Beide kopers die een review geplaatst hebben geven goed advies over de topkwaliteit en de aanvaardbare prijs die ze ervoor betalen. Het apparaat werkt perfect, is duurzaam en is handig in gebruik. De service van de aanbieder was ook in orde.

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke sloophamer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het een goed idee zijn om dit product even te bekijken. De sloophamer wordt geleverd door het bekende merk Scheppach dat door heel wat kopers meteen ook als het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Impactkracht: je kunt met deze sloophamer rekenen op een maximale impactkracht van ruim 50 joules en dat is dus behoorlijk krachtig.

Vermogen: het is een bijzonder krachtige sloophamer met een maximaal vermogen van maar liefst 1600 Watt. Daardoor zal het vast en zeker tot de populairste sloophamers kunnen behoren.

Accessoires en toebehoren: de levering bevat niet alleen een degelijke sloophamer maar ook 2 afzonderlijke beitels en een degelijke stalen opbergkoffer.

Soft-grip D-handvat: het Soft-grip D-handvat zorgt voor iets meer comfort wanneer je met deze sloophamer moet werken.

 

Nadelen:

Budget: we merken tot op heden geen negatieve reacties op alhoewel we durven vermoeden dat het toestel niet meteen van de laagste prijs voorzien is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Borg MK-DH65A

 

Deze sloophamer van het merk Borg heeft een slagsterkte van 45 joule en je kunt dit toestel gebruiken om grote oppervlakken beton of harde materialen mee te slopen. Het apparaat heeft een vermogen van 1800 Watt en werkt met een snelheid van 14000 RPM. De kabel heeft een lengte van vijf meter dus je kunt best nog een verlengkabel aanschaffen voor meer bewegingsvrijheid.

Het toestel heeft een gewicht van 20,6 kg dus je kunt na een tijdje wel last hebben van je armen bij langdurig gebruik. Het zware gewicht is te wijten aan de body die volledig van metaal gemaakt is, maar het product heeft daardoor wel een hogere duurzaamheid. Bij de levering ontvang je twee beitels die je op de zeskantige SDS aansluiting kunt plaatsen en een stevige metalen koffer om het toestel op te bergen en mee te nemen op verplaatsing.

Het product beschikt over een handgreep en heeft een geluidsniveau van 100 dB dus het is aangeraden om gehoorbescherming te gebruiken tijdens het klussen. Ook een helm en gezichtsbescherming zijn geen overbodige luxe. Dit product is nog niet beoordeeld geweest door andere gebruikers en we kunnen je dus geen advies geven.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze unieke sloophamer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Borg. Dit toestel levert een maximale slagsterkte van maar liefst 45 joule en kan daarmee ook vast en zeker tot de krachtige sloophamers worden gerekend.

 

Voordelen:

Vermogen: met deze sloophamer haal je een bijzonder krachtig en duurzaam toestel in huis met een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt. Ideaal dus wanneer je beton of andere harde materialen wilt slopen.

Snelheid: je mag zeker zijn van een maximale snelheid van wel 14000 RPM.

 

Nadelen:

Korte kabel: het toestel is voorzien van een 5 meter lange kabel. Toch is het best wel handig om ook nog een extra verlengkabel te voorzien.

Gewicht: met een maximaal gewicht van 20,6 kg is het niet meteen één van de lichte sloophamers uit het assortiment. En dat kan voor sommige klanten wel als nadelig worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Neo Tools Din 6475

 

Als je liever goedkope sloophamers koopt dan kun je dit product van Neo Tools overwegen. Het gaat hier wel om handgereedschap dus je zult veel meer tijd nodig hebben om een muur te slopen met deze hamer. Dit gereedschap is geschikt voor doe-het-zelvers met een beperkt budget maar die toch nog op zoek zijn naar topkwaliteit.

Deze sloophamer heeft een gewicht van slechts 1500 gram dus je zult voor een lange tijd kunnen werken zonder dat je last zult krijgen van je armen. Je geniet meteen van een garantie van 25 jaar van de fabrikant maar deze is wel niet geldig voor slijtage.

Deze sloophamer aanbieding is nog niet beoordeeld geweest door andere kopers. Je kunt als eerste een review schrijven zodat je andere kopers kunt helpen met hun beslissing.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame sloophamer? Dan kun je eventueel dit product van Neo Tools even wat grondiger bestuderen. Het is ideaal ook wanneer je over een beperkt budget beschikt. Laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de belangrijkste kenmerkende eigenschappen van het apparaat zijn.

 

Voordelen:

Gewicht: het is een compacte sloophamer met een gewicht van amper 1500 gram. Daardoor is het een pak comfortabeler indien je toch enkele uurtjes wilt werken.

Budget: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral bijzonder betaalbare prijskaartje van deze unieke sloophamer.

Garantie: indien je besluit om deze sloophamer aan te kopen dan kun je rekenen op een garantieperiode van maar liefst 25 jaar.

 

Nadelen:

Geen review: het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

Handgereedschap: in tegenstelling tot de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat het hier wel degelijk om handgereedschap gaat. Dat zorgt er dus voor dat de mogelijkheden beperkter zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Güde MH1600

 

Deze zware sloophamer heeft een gewicht van 20,6 kg en is geschikt om grote oppervlakken mee te slopen. Je kunt het gebruiken voor beton en andere harde materialen dankzij de slagsterkte van 50 joule en het vermogen van 1600 Watt. Het apparaat werkt met een snelheid van 2000 RPM en heeft een kabel van 5 meter. Als je je over een groot terrein wilt bewegen dan koop je best nog een verlengkabel.

Het toestel wordt geleverd met twee beitels, 1 met punt en 1 vlakke beitel. Deze beitels sluit je aan op het apparaat via de zeskantige SDS aansluiting. De body van het apparaat is volledig van metaal gemaakt, dit zorgt voor een langere duurzaamheid en maakt het apparaat steviger, maar ook veel zwaarder. Tenslotte krijg je nog een handige kunststof koffer met metalen sluitingen om de sloophamer makkelijk op te bergen en het mee te nemen naar andere locaties.

Je kunt als eerste een review schrijven voor dit artikel want tot op heden zijn er nog een beoordelingen geplaatst bij deze sloophamer aanbieding.

Indien het voor jou toch net dat tikkeltje meer mag zijn en je dan ook op zoek bent naar een degelijke sloophamer om heel wat werk te verrichten, dan is dit product iets voor jou. Alvorens je besluit om de Güde MH1600 sloophamer aan te kopen dan kan het alvast handig zijn om even een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen.

 

Voordelen:

Slagsterkte: met dit apparaat kun je zeker zijn van een maximale slagsterkte van maar liefst 50 joule.

Vermogen: met een maximaal vermogen van maar liefst 1600 Watt behoort deze sloophamer alvast tot de krachtige apparaten.

Snelheid: het is een bijzonder krachtig en duurzaam toestel dat is uitgerust met een bijzonder hoge snelheid van wel 2000 RPM. Kortom, ideaal dus om zware en harde materiaalsoorten zonder problemen te slopen.

 

Nadelen:

Gewicht: deze sloophamer weegt met z’n 20,6 kg behoorlijk veel en is daardoor niet altijd even comfortabel om gedurende een lange tijd te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sloophamers koopgids

 

Een sloophamer gebruik je tijdens zware werkzaamheden en verbouwingen. Deze krachtige machines zijn geschikt om muren te verbrijzelen. De beste sloophamers zijn makkelijk in gebruik en beschikken over een hoog vermogen. Er zijn nog andere punten waarop je kunt letten zoals de meegeleverde accessoires, het gewicht, het geluidsniveau en de prijs. We bespreken deze punten even in onze koopgids zodat het voor jou makkelijker wordt om een goede sloophamer aanbieding te vinden.

 

 

Soorten sloophamers

 

Er zijn twee soorten sloophamers namelijk de elektrische modellen en de handmatige hamers. De meeste sloophamers zijn echter elektrisch zodat ze veel kracht kunnen leveren om grote stukken muur op een vlugge manier te kunnen verbrijzelen.

De handmatige sloophamer is een stuk kleiner en je hoeft zelf natuurlijk kracht te gebruiken. Deze hamer is eerder geschikt voor kleine klussen wanneer je bijvoorbeeld een gat in de muur moet maken.

Houd er rekening mee dat sloophamers veel geluid kunnen maken. Vooral de elektrische apparaten kunnen zorgen voor veel lawaai. Een manuele sloophamer maakt minder geluid maar je kunt er ook veel minder cement of beton mee slopen. Als het apparaat veel geluid maakt is het aangeraden om gehoorbescherming te gebruiken tijdens het slopen. Ook gezichtsbescherming kan handig zijn om te vermijden dat er stof of kleine steentje in je ogen terecht komen.

 

 

Vermogen en gebruiksgemak

 

Er zijn twee kenmerken belangrijk bij een sloophamer om de kracht aan te tonen. Het eerste kenmerk is het vermogen dat wordt uitgedrukt in watt en het tweede kenmerk is de kracht van de impact die wordt uitgedrukt in joule. Hoe hoger het vermogen hoe krachtiger het apparaat. Dit geldt ook voor de kracht van de impact, hoe hoger het aantal joule hoe beter. Een sloophamer met een hoog aantal joule kan stevige muren makkelijker verbrijzelen.

Kies voor een apparaat dat beschikt over een softgrip handvat zodat je meer comfort kunt ervaren tijdens het slopen van muren. De deze toestellen wegen meestal veel dus een goed handvat kan een duidelijk verschil maken zodat je voor een langere tijd kunt verder werken.

De eenvoud waarmee je de beitels kunt verwisselen kan ook een belangrijk punt zijn. Als je de beitels snel kunt verwisselen dan zul je minder tijd verliezen tijdens het werken. Zorg er bovendien ook voor dat je de beitels op een veilige manier kunt verwisselen om ongelukken te voorkomen.

 

 

Accessoires

 

Sommige sloophamers worden enkel met één beitel geleverd. Het is een aanbeveling om aanbiedingen te kopen waarbij je meteen twee of meerdere beitels krijgt. Zo kun je kiezen welke beitel het best is voor het type muur die je wilt slopen. In dit geval beschik je ook over een reservebeitel wanneer er een andere beitel is die breekt.

Een andere handige accessoires is een opbergkoffer. Deze koffers zijn stevig en zorgen ervoor dat de sloophamer niet beschadigd raakt. Het gebruik van deze koffer verhoogt dus de levensduur van het apparaat. Bovendien kun je makkelijk de sloophamer en de andere accessoires in de koffer bewaren om al het materiaal mee te nemen naar een andere locatie.

De enige accessoire die je in sommige gevallen nog zelf moet kopen is de verlengkabel. Het kan zijn dat het apparaat over een korte kabel beschikt waardoor het nodig is om een verlengkabel te kopen zodat je meer bewegingsvrijheid hebt.

 

 

Gewicht van de sloophamer

 

Een sloophamer kan nogal zwaar zijn waardoor je na een tijdje last zult hebben van je armen als je het apparaat gebruikt. We zouden je kunnen aanbevelen om voor een apparaat te kiezen dat licht van gewicht is maar dit is bijna onmogelijk. Een sloophamer is namelijk gemaakt van stevige en zware materialen zodat het krachtig genoeg is om beton of andere harde gesteentes te verbrijzelen.

Als je goedkope sloophamers vindt die licht van gewicht zijn dan is de kwaliteit van deze toestellen meestal niet goed genoeg. Vanwege de lichte materialen kan het apparaat makkelijk breken wanneer je het op harde materialen gebruikt.

 

 

Prijs van een sloophamer

 

De prijs van een manuele hamer en een elektrisch model is natuurlijk heel verschillend. Een elektrische sloophamer is een stuk duurder maar je kunt er ook veel efficiënter mee werken. Als je offertes wilt vinden dan kun je online een groot aantal producten vergelijken. De meeste webwinkels bieden een sloophamer aan tegen een betere prijs dan in een gewone winkel. Dit komt omdat ze minder huurkosten en dergelijke moeten betalen waardoor ze de prijs van de producten naar beneden kunnen trekken.

Je kunt al een goede elektrische sloophamer kopen voor ongeveer €200. Het is beter om een budget op te stellen zodat je doelgericht op zoek kunt gaan naar een product met een goede kwaliteit die toch nog binnen je financiële mogelijkheden ligt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES