6 beste snijmachines Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste snijmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve professionele snijmachine met een bijbehorend gekarteld mes? Dan lijkt de Magimix T190 Multifunctionele Snijmachine alvast een schot in de roos. Daartegenover staat de populaire Graef Classic C20 – Snijmachine Brood die, ondanks zijn naam, naast brood ook groenten, kaas, fruit of vlees smakelijk weet te versnijden. In de onderstaande tabel hebben we naar alle volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht naar de beste snijmachine op die manier net iets makkelijker te laten verlopen!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste snijmachines (Reviews) van 2024

 

De beste snijmachine hoeft niet meteen de duurste uit het rijtje te zijn. Zo zijn er ook heel wat goedkope (elektrische) snijmachines of aanbiedingen te vinden die de moeite waard zijn. Bedenk of je daarbij op zoek bent naar een grote dan wel kleine snijmachine en/ of een snijmachine voor brood of toch liever een snijmachine voor vlees. Wij selecteerden alvast 6 toppertjes rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bekijk de opties even en bepaal of jij kiest voor het beste merk dan wel de populairste machine uit de reeks.

 

1. Magimix T190 Multifunctionele Snijmachine – Snijblad 19 cm – Gekarteld

 

Ben je op zoek naar een veelzijdige keuken snijmachine? Dan lijkt de T190 van Magimix alvast het bekijken waard. Of je nu zin hebt in een sneetje vers brood dan wel een heerlijk stukje kaas, vlees of een gezonde portie groenten; voor deze multifunctionele snijmachine is werkelijk niets onmogelijk. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd wat resulteert in een mooie gemiddelde eindbeoordeling van 4,8 sterren. 

De Magimix T190 kent daarbij een totale afmeting van 28,5 x 39,5 x 28 cm in combinatie met een gewicht van zo’n 5,7 kg. Door hem veilig aan te sluiten op het stroomnet – rekening houdend met een netspanning van 230V – kun je probleemloos gebruik maken van een maximaal vermogen van 150 watt zodoende het vlees, het brood, de kaas of de groenten in een mum van tijd in plakjes te snijden.

De snijmachine is daarbij voorzien van een stevig gekarteld mes met een doorsnede van 19 cm inclusief een schuine slede van 10º en garandeert een instelbare snijdikte tot maximaal 28 mm in combinatie met een snijlengte van 20 cm. Het geheel wordt verder aangedikt met een kindervergrendeling, een aan/ uitschakelaar, een antislipbodem, een koord opslagruimte en de mogelijkheid om de losse onderdelen door de vaatwasmachine te laten reinigen.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de losse onderdelen van deze snijmachine kunnen zonder problemen door de vaatwasmachine worden gereinigd.

Multifunctioneel: of je nu op zoek bent naar een kaassnijmachine dan wel een snijmachine om vlees, brood of groenten te snijden; met de T190 van Magimix heb je gewoon alles in 1.

Mes: de snijmachine is uitgerust met een stevig gekarteld mes van 19 cm doorsnede en garandeert een variabele snijdikte tot maximaal 28 mm in combinatie met een snijlengte van maximaal 20 cm.

Veiligheid: de kindervergrendeling en antislipbodem worden aangevuld met een aan/ uitschakelaar en een automatische blokkering op het moment van opbergen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel heel wat klanten overtuigd zijn, is deze snijmachine niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Graef Classic C20 – Snijmachine Brood – Broodsnijmachine – Broodsnijder – Allessnijder

 

Kies je voor de Graef Classic C20 dan kies je gelijk voor een echte allessnijder. Brood, kaas, fruit, groenten of vlees; werkelijk alles is mogelijk met deze unieke Graef snijmachine. De snijmachine is daarbij hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam metaal inclusief een transparante glazen bodemplaat en kent een lengte van 36,5 cm aangevuld met een breedte van 29 cm en een hoogte van 25 cm.

Net zoals het voorgaande exemplaar, werkt ook deze snijmachine geheel elektrisch dankzij de krachtige ingebouwde condensatormotor van 170 watt. Hoewel hij standaard geleverd wordt met een gekarteld RVS mes van 17 cm, is het gladde mes los verkrijgbaar en eenvoudig met het voorgaande mes te wisselen. Dit maakt de snijmachine handig in gebruik en geschikt voor meerdere toepassingen.

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder kun je – met behulp van de aanwezige draaikop – de snijdikte instellen van 0 tot 20 mm. Het geheel wordt versterkt dankzij de kindervergrendeling, de bijgesloten kunststof restenhouder en de moment- én duurschakelaar. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van hun aankoop en belonen het apparaat met 4,8 sterren.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met een moment- én duurschakelaar en wordt geleverd inclusief een kabeldepot, een kunststof opvangschaal en een bijbehorende tube vet.

Veiligheid: de kinderbeveiliging wordt aangevuld met een bijgesloten kunststof restenhouder die eveneens bijdraagt aan het veilig snijden.

Onderhoud: de snijmachine is bijzonder eenvoudig te onderhouden dankzij de combinatie van een vrijdragende constructie en bijbehorende afneembare slede.

Voeding: de snijmachine wordt aangestuurd door een krachtige geruisloze condensatormotor die zonder problemen een ruim vermogen tot 170 watt kan behalen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we vermoeden dat de prijs wel eens een struikelblok zou kunnen zijn wetende dat het een tweedehands toestel betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Snijmachine inklapbaar Ritter Elexa 7 – Snijdikte tot 14 mm 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van ondergeschikt belang? Dan loont het alvast de moeite om de Elexa 7 van ritter even onder de loep te nemen. Deze prachtige metalen multisnijder is – net zoals de voorgaande exemplaren – niet alleen in staat om brood in plakjes te snijden maar blijkt daarnaast eveneens geschikt om kaas, vlees, groenten en/ of fruit smakelijk te versnijden.

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder blijkt deze Ritter snijmachine uitgerust met een krachtige 65 watt Eco-motor die – in vergelijking met het oudere broertje – niet alleen 20% zuiniger maar ook 50% krachtiger functioneert. Het geheel wordt verder versterkt met een variabele snijdikte van 0 tot 14 mm, een eenvoudig te verwijderen én onderhouden mes, een inschakelbaar veiligheidssysteem én de mogelijkheid om het toestel na gebruik ruimtebesparend op te vouwen.

Een blik op de online reviews laat meteen zien dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het stijlvolle design. Slechts een enkele koper beschouwt het prijskaartje als te duur.

 

Voordelen: 

Formaat: de snijmachine kent een hoogte van 20 cm, een lengte van 34 cm en een breedte van maximaal 24 cm aangevuld met een maximaal gewicht van 3,6 kg.

Snijdiepte: je geniet een variabele snijdiepte die je eigenhandig kunt instellen over een bereik van 0 tot 14 mm.

Voeding: de Elexa 7 van Ritter wordt moeiteloos aangedreven door een bijzonder krachtige en geruisloze Eco-motor die niet alleen 20% zuiniger maar ook 50% krachtiger functioneert ten opzichte van het voorgaande model binnen de Ritter reeks.

Handig in gebruik: de metalen constructie van deze snijmachine draagt niet alleen bij aan de stevigheid en stabiliteit maar garandeert ook comfort tijdens het snijden. Na gebruik kun je de machine ruimtebesparend opvouwen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: de hoge prijs lijkt ook hier voor één koper wel wat roet in het eten te gooien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Domo DO521S Snijmachine – RVS // Snijdikte tot 15 mm – Gekarteld mes

 

Met de Domo DO521S kies je opnieuw voor een veelzijdige elektrische allessnijder voorzien van een licht gekarteld RVS mes waarmee je niet alleen brood maar ook kaas, vlees, groenten en zelfs fruit smakelijk kunt versnijden. Daarbij geniet je de mogelijkheid om de snijdikte eigenhandig in te stellen over een bereik van 0 tot maximaal 15 mm.

De Domo snijmachine kent daarbij een totale afmeting van 23 x 27,8 x 26,5 cm in combinatie met een maximaal gewicht van 5,8 kg. Zijn relatief compacte uitvoering in combinatie met de stalen constructie dragen bij aan het gebruiksgemak, de stabiliteit en de stevigheid. Net zoals de voorgaande apparaten dien je ook deze snijmachine op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een netspanning van 230V waarna je een maximaal vermogen van 150 watt geniet.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een kleine minderheid van mening dat het apparaat vrij kwetsbaar is en snel stuk gaat.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de voorgaande snijmachines binnen deze selectie, valt het vriendelijke prijskaartje van de Domo snijmachine gelijk op.

Vermogen: de snijmachine is uitgerust met een krachtige ingebouwde motor die zonder problemen een maximaal vermogen van 150 watt weet te behalen.

Snijdikte: de snijdikte kan moeiteloos worden ingesteld over een bereik van 0 tot maximaal 15 mm.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: volgens enkele klanten zou de snijmachine vrij snel stuk gaan en bijgevolg geen lang leven beschoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bomann MA451CB – Elektrische Snijmachine // Snijdikte tot 15 mm

 

De Bomann MA451CB snijmachine kent een hoogte van 24 cm, een lengte van 27 cm en een breedte van 37 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 3,8 kg. Met een snoerlengte van 1,2 meter is deze elektrisch aangestuurde snijmachine overigens eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220- 240 Volt. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kan zonder problemen een maximaal vermogen van 150 watt worden bereikt.

Dankzij het aanwezige gekartelde mes is deze elektrische snijmachine overigens bijzonder geschikt om allerhande brood mee te snijden. Daarbij kun je de snijdikte naar behoren instellen over een bereik van 0 tot 15 mm. Maar dat is natuurlijk niet alles want verder blijkt de uit aluminium vervaardigde machine voorzien van een stevige antislipbodem, een aan/ uitschakelaar en een veiligheidsschakelaar. Let wel; de losse onderdelen mogen niet in de vaatwasmachine worden gestopt.

Hoewel een kleine minderheid van de klanten van mening is dat de machine behoorlijk wat lawaai maakt, lijken de meeste kopers wel degelijk overtuigd. Dat verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de behuizing van deze unieke snijmachine werd voornamelijk uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium vervaardigd terwijl het gekartelde mes uit RVS werd gemaakt.

Mes: de snijmachine is uitgerust met een stevig gekarteld mes en is bijgevolg geschikt om brood smakelijk te versnijden.

Snijdikte: de snijdikte kan – met behulp van de aanwezige bedieningsknoppen – makkelijk worden ingesteld over een bereik van 0 tot 15 mm.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt hem alvast toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen: 

Lawaai: volgens enkele klanten zou het apparaat toch behoorlijk wat lawaai maken tijdens het snijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Berkel International Elektrische Snijmachine Red Line 250 – 22 kg – 18.7×17.5 cm

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke – eveneens elektrisch aangestuurde – snijmachine van Berkel die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 42 x 51,5 x 50,5 cm en beschikbaar is in een rode of zwarte kleur. Met de Red Line 250 van Berkel kies je overigens gelijk voor een professionele snijmachine uitgerust met een stevig verchroomd stalen mes dat een diameter van 25 cm kent. Dit wordt overigens moeiteloos gecombineerd met een geïntegreerd slijpapparaat én de meest gesofisticeerde veiligheidsapparatuur.

Maar dat is uiteraard niet alles want verder geniet je een bijzonder ruim vermogen tot 190 watt, een instelbare snijdikte van 0 tot 14 mm, een bijbehorende koordopbergruimte en de mogelijkheid om de losse onderdelen door de vaatwasmachine te laten reinigen. Dankzij de stevige antislipbodem blijft het apparaat tijdens het snijden mooi en stabiel op het aanrecht staan. Kortom, wat wil je nog meer?

Hoewel het apparaat duidelijk heel wat te bieden heeft, blijven online reacties tot op heden uit. We durven stellen dat de recente uitgave alsook het hogere prijskaartje hier mogelijks voor iets tussen zit.

 

Voordelen: 

Antislip: het apparaat is uitgerust met een stevige antislipbodem die verhindert dat het apparaat gaat verschuiven op cruciale momenten.

Formaat: de snijmachine kent een maximale hoogte van 42 cm, een lengte van 51,5 cm en wordt aangevuld met een breedte van 50,5 cm.

Voeding: de snijmachine wordt aangestuurd door een krachtige ingebouwde motor die zonder problemen een ruim vermogen tot 190 watt kan oproepen.

Slijpapparaat: de machine is niet alleen voorzien van een stevig 25 cm groot mes maar wordt daarbij eveneens vergezeld van een geïntegreerd slijpapparaat.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat de hoge prijs wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Snijmachines Koopgids

 

Net zoals heel wat andere keukentoestellen, lijkt ook de snijmachine zijn weg tot menig particulier huishouden gevonden te hebben. Toch is het belangrijk om bij de aankoop van een (nieuw) exemplaar op de hoogte te zijn van de mogelijkheden inzake het type, de snijdikte, de veiligheid en de eventuele extra functies. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende snijmachines en hun eventuele aanbiedingen, met elkaar te vergelijken.

Het gebruiksgemak van een snijmachine

Een snijmachine is een bijzonder handig apparaat dat gebruikt wordt om verschillende soorten voedselwaren in plakjes te versnijden. Afhankelijk van het type snijmachine en/ of de voorziene mogelijkheden betekent dit dus het smakelijk versnijden van brood, vlees, groenten, kaas en/ of fruit. Kortom, het wordt al gauw duidelijk dat er verschillende soorten snijmachines op de markt voorhanden zijn.

 

Het type snijmachine

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte snijmachine voor gebruik in de keuken, dan is het verstandig om in eerste instantie rekening te houden met de verschillende types die zoal voorhanden zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen de handmatige dan wel elektrisch aangestuurde snijmachines. Daar de elektrische snijmachines vaak krachtiger zijn dan de handmatige varianten, zijn we ook beter geschikt om verschillende soorten voedselwaren smakelijk te versnijden. 

Naast de voedselwaren die je voornamelijk wilt gaan versnijden, is het eveneens belangrijk om aandacht te besteden aan de doelstellingen die je voor ogen hebt. Een professionele snijmachine voor gebruik in een bakkerij of slagerij zal aan andere eisen moeten voldoen dan een apparaat voor particulier gebruik, wat eveneens tot uiting komt in het uiteindelijke prijskaartje. Zo zul je maar zelden een handmatige snijmachine op professioneel werkvlak tegenkomen, wat ergens ook logisch is.

Bedenk daarnaast ook even wat je er precies mee wilt versnijden. Is het bijvoorbeeld je bedoeling om dagelijks een vers sneetje brood af te snijden? Of wil je naast brood ook de mogelijkheid genieten om vlees, kaas, groenten en/ of fruit te versnijden? Op basis van het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen kunnen we een onderscheid maken tussen de gekartelde dan wel gladde messen en de eensgezinde apparaten dan wel de zogenaamde bekende allessnijders.

 

Mes en snijdikte

Laten we even dieper ingaan op de verschillende soorten messen die in combinatie met de snijmachine kunnen worden gebruikt. Zo kunnen we een duidelijk onderscheid maken tussen de gekartelde dan wel gladde messoorten. Waar gekartelde messen bijzonder geschikt zijn om brood en/ of andere luchtige etenswaren makkelijk mee te versnijden; zijn gladde messen dan weer een aanrader om vlees, kaas en andere compacte voedselwaren aan te pakken. Hoewel sommige snijmachines slechts voor één bepaald gebruiksgemak geschikt zijn, kun je vandaag de dag eveneens opteren voor een allessnijder waarbij er makkelijk kan gewisseld worden tussen het gladde dan wel gekartelde mes.

Naast het type mes is ook de snijdikte of diepte niet geheel onbelangrijk. Zo bepaalt de snijdikte – overigens steevast uitgedrukt in mm – de dikte van de gesneden plakjes brood, kaas, vlees of groenten. In de meeste gevallen kan de snijdikte makkelijk en geheel eigenhandig worden ingesteld over een bereik van 0 tot 14 of 0 tot 25 mm, eveneens afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat in kwestie.

 

Wat met de veiligheid?

Uiteraard is niet alleen het gebruiksgemak maar ook de veiligheid een belangrijke factor om voor ogen te houden. Is de snijmachine bedoeld voor gebruik binnenshuis, zorg dan – in het geval van (jonge) kindjes – voor een extra kindervergrendeling zodoende eventuele ongelukken te kunnen vermijden. 

Kies verder – indien mogelijk – voor een snijmachine waarvan het mes volledig is afgedekt én is uitgerust met een extra inschakelbeveiliging. Op die manier kan het apparaat niet per ongeluk worden ingeschakeld, wat de kans op ongevallen eveneens verkleint. Tot slot willen we aanraden om ook aandacht te besteden aan een antislipbodem of antislipvoetjes daar het toestel op die manier niet zal verschuiven tijdens het snijden van voedselwaren.

Opvangschaal, hygiëne en andere kenmerkende eigenschappen

Tot slot willen we het nog even hebben over bepaalde – al dan niet bijkomende – kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo is het misschien wel handig indien je de snijmachine op een veilige manier uit elkaar kunt halen en de losse onderdelen door de vaatwasmachine kunt laten reinigen. Voor alle duidelijk; dit is niet het geval bij eender welke snijmachine die momenteel op de markt wordt aangeboden.

Ook een bijbehorende opvangschaal kan een meerwaarde betekenen eveneens met het oog op een uitstekende en optimale hygiëne. Op die manier kunnen de gesneden plakjes kaas, vlees of brood eenvoudig worden opgevangen zonder daarbij op het aanrecht terecht te komen. Het lijstje kan verder worden aangevuld met meerdere vermogensstanden, roestbestendige materialen en/ of de optie om het apparaat na gebruik dicht te vouwen.

Let wel; al deze extra’s kunnen het prijskaartje op een bepaalde manier gaan beïnvloeden. Niet verwonderlijk dus dat de prijs van een degelijke snijmachine makkelijk kan variëren van 150 tot maar liefst 1000 euro of meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES