9 beste Spoelbakken Test van 2024

Laatste update: 21.05.24

 

Beste spoelbakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een spoelbak kan het interieur van de badkamer of keuken wel degelijk naar een hoger niveau tillen. Of je daarbij kiest voor een standaard rechthoekige uitvoering met neutraal chromen design of een ronde vorm in mat zwart; blijkt vooral een persoonsgebonden keuze te zijn. Om het voor jou alvast iets makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Lendo Online Spoelbak voor keuken die zowel in opbouw dan wel in onderbouw kan worden geïnstalleerd. Daarnaast wordt ook de Spoelbak 50 cm onderbouw door velen warm aanbevolen vanwege de combinatie tussen design, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste spoelbakken (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste spoelbak dan dien je uiteraard een onderscheid te maken tussen een inbouw spoelbak, een vrijstaand exemplaar of een spoelbak in opbouw. Of je daarbij de voorkeur geeft aan een zwarte spoelbak, een rvs spoelbak, een spoelbak uit keramiek of een dubbele spoelbak; blijft eveneens een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. En wie weet ga je wel naar huis met de populairste Reginox spoelbak of het model met de laagste prijs.

 

1. Lendo Online Spoelbak voor keuken 740x440x200mm RVS – Roestvrij staal

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve, relatief goedkope spoelbak om in de keuken te installeren, dan loont het de moeite om dit exemplaar van het bekende – en misschien wel beste – merk Lendo eens even onder de loep te nemen. De spoelbak kent een totale buitenafmeting van 74 x 44 x 20 cm waarbij een binnenafmeting geldt van 69 x 39 x 20 cm én is vervaardigd uit duurzaam, makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

Bovendien wordt de keuken spoelbak – die overigens in onderbouw dan wel opbouw kan worden geïnstalleerd – geleverd inclusief een waterafvoersysteem, een waterstopper, 2 bevestigingshaken én een informatieve handleiding wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De rechthoekige spoelbak inclusief afdruipgedeelte is eveneens uitgerust met een 2,5 mm dikke rand aan de bovenkant van het design zodoende bij te dragen aan de algemene stevigheid en stabiliteit. 

Kortom, echt een toppertje en daar lijken heel wat klanten het duidelijk mee eens getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Ben je echter specifiek op zoek naar een zwarte spoelbak of een keukenblok met spoelbak, dan is dit product niet de allerbeste aanbeveling.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Lendo Online spoelbak wordt geleverd inclusief een waterafvoersysteem, een waterstopper, 2 bevestigingshaken en een informatieve handleiding.

Materiaal: de spoelbak is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal.

Installatie: de spoelbak is eenvoudig te installeren en kan daarbij zowel in onderbouw als opbouw worden geplaatst.

 

Nadelen:

Niet dubbel: houd er rekening mee dat het hier geen dubbele spoelbak betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Spoelbak 50 cm onderbouw Mizzo Ambro composiet spoelbak 

 

Net zoals de bekende Lorreine spoelbakken zijn ook de exemplaren van Mizzo Design bijzonder gegeerd. Zo zien we meteen heel wat enthousiaste reacties van tevreden klanten verschijnen waarbij de kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid hoog aangeprezen worden. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie maximale score van 5 sterren.

De spoelbak van Mizzo design kent hierbij een rechthoekige uitvoering en een maximale afmeting van 55,6 x 45,6 cm alhoewel je hem ook in een compacter formaat kunt bestellen. Hij is hierbij vervaardigd uit duurzaam composiet op basis van een mengeling tussen keramiekpulver en hars wat hem bijzonder resistent maakt tegen schokken én extreem hoge temperaturen. Het geheel werd uiteindelijk afgewerkt in een moderne stijlvolle mat zwarte kleur.

Deze prachtige vierkante met afgeronde hoeken spoelbak, blijkt eveneens voorzien van een zwarte overloop en wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende overloopset, een ruimtebesparende sifon en een korfplugset.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: je krijgt niet alleen de unieke spoelbak aangeboden maar eveneens een ruimtebesparende sifon, een duidelijke informatieve handleiding en een korfplug- én overloopset.

Ontwerp: de spoelbak valt meteen op vanwege zijn vierkante design met afgeronde hoeken afgewerkt in een mat zwarte kleur.

Materiaal: bij de productie heeft men gekozen om te werken met composiet op basis van hars enerzijds en keramiekpulvers anderzijds.

Montage: deze spoelbak is bedoeld om via onderbouw of opbouw te installeren rekening houdend met een kastbreedte van minimaal 600 mm.

 

Nadelen:

Prijzig: vanwege zijn hoge prijskaartje lijkt hij niet meteen tot de aanbiedingen te behoren.

Geen vlakbouw: ben je op zoek naar een degelijke spoelbak om in vlakbouw te installeren dan is dit exemplaar van Mizzo Design niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Culinorm spoelbak RVS rond opbouw Ø 45 cm incl. korfplug en sifon

 

In vergelijking met de vorige spoelbak lijkt dit exemplaar van Culinorm alvast tot de betaalbare producten te behoren. Hij wordt gekenmerkt door een compacte afmeting van 45 bij 45 cm alhoewel hij ook in een formaat met een diameter van 48 cm te bekomen is. Aan jou de keuze dus! Hij wordt bovendien geleverd inclusief de korfplug, de sifon en een duidelijke informatieve handleiding zodanig dat je de spoelbak eigenhandig kunt installeren.

Verder blijkt de ronde spoelbak met 16 cm hoogte volledig afgewerkt in duurzaam makkelijk te onderhouden RVS, wat meteen zijn stijlvolle doch neutrale uitstraling verklaart. Kortom, een degelijke en kwalitatieve spoelbak met overloop die je eenvoudig in opbouw kunt installeren.

Wanneer we de adviezen en reacties van klanten op het product bekijken dan zien we meteen een mooie maximumscore van 5 sterren verschijnen. Vele kopers lijken deze spoelbak niet alleen kwalitatief maar ook designvol en gebruiksvriendelijk te vinden en dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: de spoelbak kent een maximaal formaat van 45 bij 45 cm aangevuld met een hoogte van ongeveer 16 cm.

Materiaal: bij de productie heeft men ervoor gekozen om te werken met het makkelijk te onderhouden materiaal RVS.

Installatie: deze enkele spoelbak is bedoeld om in opbouw te installeren.

Verpakkingsinhoud: bij de levering wordt uiteraard niet alleen de spoelbak aangeboden maar ook een sifon, een zeefkorfplug van 3,5”, een overloop, de nodige opbouw klemmen en een duidelijke handleiding.

 

Nadelen:

Te klein: voor grote gezinnen zou deze spoelbak misschien wel net iets te klein kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mizzo Linea Spoelbak 45X40CM – Wasbak Keuken – Onderbouw / Vlakbouw / Inbouw / RVS Gootsteen

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Mizzo Linea spoelbak die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 45 bij 40 cm maar daarnaast nog in tal van andere uitvoeringen en/ of kleuren voorhanden blijkt. Net zoals de meeste andere spoelbakken uit dit rijtje, kan ook dit model overigens makkelijk in onderbouw, inbouw of vlakbouw worden gemonteerd wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De spoelbak met een diepte van maximaal 18,5 cm blijkt vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal en wordt daarbij getypeerd door een verborgen overloop. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want als jij besluit over te gaan tot aankoop van deze multifunctionele spoelbak, dan worden eveneens een handleiding alsook alle nodige bevestigingsmaterialen gratis meegeleverd. Denk hierbij aan een overloopset en een zeefkorf. Houd er wel rekening mee dat de sifon niet standaard in de set inbegrepen is.

Heel wat klanten zijn van mening dat de spoelbak makkelijk te installeren is en prijzen het design ervan, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren. Slechts een kleine minderheid vindt de kwaliteit eerder ondermaats en dat is uiteraard jammer.

 

Voordelen:

Formaat: de spoelbak kent een totale lengte van 40 cm, een breedte van 45 cm en een maximale diepte van 18,5 cm.

Materiaal: bij de productie van deze spoelbak heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van RVS materiaal.

Montage: je kunt de set eenvoudig zelf installeren waarbij je onder meer de keuze hebt tussen opbouw dan wel inbouw.

 

Nadelen:

Geen sifon: hoewel de nodige bevestigingsmaterialen standaard worden meegeleverd, behoort de sifon niet tot dat rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Caressi CA3415R10 keukenspoelbak, Dubbele RVS Spoelbak 34+15

 

We sluiten het rijtje van deze topproducten af met de unieke dubbele keukenspoelbak van het, al dan niet bekende, merk Caressi. De Caressi spoelbak kent, net zoals heel wat andere producten binnen deze selectie, een rechthoekig design met een totale afmeting van 550 bij 440 cm aangevuld met een hoogte van 18 cm en een gewicht van wel 40 kg. Dit maakt van hem de ideale dubbele spoelbak voor gebruik binnen grote gezinnen, bistro’s en/ of restaurants.

Bovendien blijkt de Caressie spoelbak 100% uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS vervaardigd, wat meteen ook zijn neutrale doch tijdloze uitstraling verklaart. Bij levering worden jou eveneens enkele werkblad klemmen, een overloop, een korfplug en een duidelijke handleiding aangeboden zodat je deze spoelbak perfect eigenhandig kunt installeren.

Ondanks zijn toch wel hoge prijskaartje zijn de reacties uitermate positief te noemen, wat opnieuw leidt tot een mooie score van 5 sterren. Indien je bewust op zoek bent naar een degelijke spoelbak om als inbouw of vlakinbouw te installeren, dan is dit misschien wel dé ideale kans!

 

Voordelen:

Formaat: het betreft een rechthoekige spoelbak met een totaal formaat van 550 bij 440 cm in combinatie met een hoogte van 18 cm en een gewicht van wel 40 kg.

Installatie: hij is bedoel om als inbouw, en dan meer specifiek vlakinbouw, te installeren.

Verpakkingsinhoud: de rechthoekige dubbele spoelbak wordt jou aangeboden inclusief de nodige werkblad klemmen, een overloop, een duidelijke handleiding en een korfplug.

 

Nadelen:

Kostprijs: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Copa Design RVS 860-400

 

In vergelijking met het voorgaande product is deze spoelbak van het merk Copa design natuurlijk veel goedkoper. De spoelbak is gemaakt uit heel stevig en duurzaam RVS en is geschikt voor inleg en onderbouw.

Dit model is verder ook nog eens uitgerust met een gebogen overloop en je kunt het zowel links alsook rechts gaan toepassen. Je zult merken dat er aan de binnenkant van de spoelbak een kleine ronding waar te nemen is. Daardoor wordt het eenvoudiger om de spoelbak na gebruik schoon te maken.

We merken dat dit voor de koper echt helemaal een topproduct is. We kunnen jou dan ook enkel aanraden om zo snel mogelijk naar de winkel te rennen en het toestel met eigen ogen te bekijken.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke spoelbak van het sterk gewaardeerde merk Copa design. Indien je liever niet zoveel geld spendeert of eerder over een beperkter budget beschikt, dan kan deze spoelbak misschien wel soelaas bieden. Hieronder alvast een overzicht.

 

Voordelen:

Materiaal: je zult merken dat de lage prijs zeker niet laat inboeten aan kwaliteit. Zo is de spoelbak uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS vervaardigd.

Installatie: het grote pluspunt is dat je dit type spoelbak niet alleen voor onderbouw kunt gebruiken maar eventueel ook voor inleg.

Handig in gebruik: het maakt niet uit of je de gebogen overloop links of rechts plaatst, want beide zijn mogelijk. De beperkte ronding ter hoogte van de binnenkant van het product, maakt het extra makkelijk om de spoelbak na gebruik te reinigen.

 

Nadelen:

Een blik op de verschillende online reacties bij dit product, doet vermoeden dat het hier wel eens om een mogelijk topproduct zou kunnen gaan. Zo werd er steevast een maximumscore van maar liefst 5 sterren gegeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Mizzo Linea Dubbele Spoelbak R 18-34X40CM – 1,5 spoelbak – Wasbak Keuken

 

Ben je toch eerder op zoek naar een grote spoelbak die in onderbouw kan worden geïnstalleerd? Dan raden wij jou aan om de dubbele spoelbak van Mizzo Linea eens even onder de loep te nemen. Deze onderbouw spoelbak – overigens beschikbaar in 2 verschillende doch bijzonder stijlvolle neutrale designs – kent daarbij een totale afmeting van 59 x 44,4 x 19,5 cm en kan daardoor in eender welke keuken worden geïnstalleerd. Bovendien behoren ook inbouw en vlakbouw tot de mogelijkheden wat alvast bijdraagt aan het gebruiksgemak.

De rechthoekige dubbele spoelbak is vervaardigd uit duurzaam 1,2 mm dik 304 RVS materiaal en wordt gecombineerd met een stel geluidsabsorberende pads aan de onderzijde. Bij aankoop van deze set wordt het geheel aangevuld met een bijpassende korfplug- én overloopset. Let wel; de sifon dient apart te worden aangekocht.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van de gebruikte materialen, het mooie design en de aangeboden kwaliteit wat gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Formaat: je geniet een multifunctionele dubbele spoelbak met rechthoekige uitvoering die een totale afmeting kent van 59 x 44,4 x 19,5 cm.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit 1,2 mm dik 304 roestvrij staal dat bijzonder duurzaam én onderhoudsvriendelijk is.

Installatie: met deze dubbele spoelbak heb je heel wat mogelijkheden daar hij zowel in onderbouw, vlakbouw als inbouw kan worden geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Geen sifon: hoewel de bijpassende overloop- én korfplugset worden meegeleverd, dien je zelf nog op zoek te gaan naar de sifon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Smev Inbouw Spoelbakken VA0928

 

Indien je op zoek bent naar een zeer speciale spoelbak dan kun je altijd dit model van het merk SMEV eens bekijken. De spoelbak is helemaal rond en is zou bovendien zomaar een spoelbak aanbieding kunnen zijn zodra je de lage prijs opmerkt.

Deze ronde spoelbak is volledig gemaakt uit heel stevig en duurzaam aluminium dat bovendien ook heel gemakkelijk te onderhouden is. Ideaal als je dus niet zo graag schoonmaakt. De spoelbak weegt amper 1 kg en is dus ook behoorlijk licht.

We kunnen meteen opmerken dat er momenteel nog geen reviews bij het artikel geplaatst werden. Dit kan te maken hebben met het feit dat het om een recent product gaat. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er reeds heel wat kopers het product in huis gehaald hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te schrijven.

Uiteraard heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke spoelbak van het bekende en sterk gewaardeerde merk SMEV. In tegenstelling tot de andere spoelbakken uit het lijstje zul je merken dat dit exemplaar gekenmerkt wordt door een prachtige ronde vorm. De moeite waard om even te bekijken.

 

Voordelen:

Prijskaartje: wil je toch liever één van de goedkope spoelbakken in huis, dan blijkt dit product vanwege de lage prijs alvast een mogelijkheid te zijn.

Materiaal: de spoelbak is vervaardigd uit bijzonder stevig en kwalitatief aluminium. Het ziet er niet alleen bijzonder fraai uit maar is daarnaast ook eenvoudig en snel schoon te maken.

 

Nadelen:

Design: ook hier kan het aparte en opvallende design een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. VidaXL Enkele Spoelbak – 39 x 39 cm – Graniet // Rechthoek – Opbouw

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke zwarte spoelbak van het bekende merk vidaXL die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering met een bijbehorend formaat van 42,5 x 50 cm. Het geheel werd daarbij vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig graniet dat niet alleen hittebestendig blijkt tot 280ºC maar daarnaast ook nog eens 100% slag- én krasbestendig is. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld door zijn vlekbestendige én vuilafstotende karakter wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

De rechthoekige zwarte spoelbak is eenvoudig in opbouw te monteren en wordt dan ook geleverd met de nodige korfplug- én overloopset. Let wel; voor een sifon en kraan dien je zelf nog te zorgen wat een bijkomende meerkost betekent. Het geheel wordt verder aangevuld met een handig korfje waarmee overtollig vuil eenvoudig en snel kan worden verwijderd.

Hoewel heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, lijkt één koper dat jammer genoeg niet. Zo vermeldt hij/zij dat de spoelbak een lelijke vormgeving kent en qua kwaliteit te wensen over laat. 

 

Voordelen:

Formaat: de enkele spoelbak kent een rechthoekige vormgeving van 42,5 bij 50 cm.

Materiaal: het geheel is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig graniet en afgewerkt in een prachtige zwarte kleur.

Gebruiksvriendelijk: de keukengootsteen is niet alleen kras- én slagbestendig maar tevens ook vlekbestendig, vuilafstotend én hittebestendig tot maar liefst 280ºC.

 

Nadelen:

Vormgeving: één koper is van mening dat de vormgeving bijzonder lelijk en oubollig oogt, wat uiteraard een persoonlijke mening is.

Prijzig: het prijskaartje – te wijten aan het gebruik van graniet en de prachtige zwarte kleur – zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Spoelbakken Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke spoelbak dan is het uiteraard een goede aanbeveling om aandachtig te zijn voor bepaalde factoren. We denken hierbij spontaan aan het formaat, de gebruikte materialen, de uitvoering en het design. Maar ook het prijskaartje kan voor sommige klanten een doorslaggevende factor zijn. In de onderstaande koopgids zetten wij enkele belangrijke punten even in de kijker zodat het nadien makkelijker voor je wordt om de verschillende spoelbakken en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Veel succes!

Het nut van een degelijke spoelbak

Een spoelbak, ook wel omschreven als gootsteen, vind je vrijwel in elke keuken, badkamer en/ of garage terug. Het is een ronde dan wel vierkante of rechthoekige uitsnijding in een bestaand keuken/ badkamermeubel dat je probleemloos met water kunt laten vollopen. Op die manier kun jij even snel de groenten en het fruit schoonspoelen of je handen en gezicht aan een grondige wasbeurt onderwerpen.

Toch is het niet zo eenvoudig om de geschikte spoelbak te spotten en dat heeft vooral te maken met het uitgebreide assortiment. Tegenwoordig dien je een keuze te maken uit verschillende formaten, materialen, uitvoeringen en designs. Kies je voor een klassieke rechthoekige spoelbak of heb je liever een origineel exemplaar afgewerkt in een mat zwart design? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Het type in relatie tot de montage 

De zoektocht naar de voor jou geschikte spoelbak, start in eerste instantie bij de keuze voor een bepaald type. Zo kunnen we de verschillende types het best onderverdelen op basis van hun montage en uitvoering waarbij we onderbouw, opbouw en vrijstaande exemplaren kunnen onderscheiden.

Kies je voor een spoelbak in onderbouw of inbouw dan kies je voor een exemplaar dat in een reeds bestaand badkamermeubel of in het aanrecht dient te worden gemonteerd. Bij dergelijke modellen zit je misschien iets beperkter qua formaat en stijlen omdat je rekening moet houden met het meubel, maar het zorgt dan weer wel voor meer plaatsbesparing en een makkelijker onderhoud.

Een opbouw spoelbak daarentegen kun je, net zoals de vrijstaande modellen, gewoon rechtstreeks op het aanrecht of op eender welk keuken/ badkamermeubel plaatsen. Verschillende onderzoeken en enquêtes hebben aangetoond dat veel gebruikers in de keuken nog steeds lijken te kiezen voor de inbouw variant alhoewel opbouw aan een stevige opmars bezig is.

 

Het gebruikte materiaal en het mogelijke formaat

Niet alleen de montage blijkt belangrijk in de zoektocht naar de geschikte spoelbak maar ook het formaat en de gebruikte materialen. Waar de meeste spoelbakken vroeger voornamelijk uit graniet, porselein of arduin vervaardigd bleken, wordt vandaag de dag ook steeds vaker gekozen om te werken met marmer, natuursteen, plastic, hout, beton, glas, kwartssteen, kunsthars en RVS. Welke materiaalsoort je uiteindelijk kiest, blijft vooral een persoonlijke keuze. Toch willen wij jou aanraden om rekening te houden met de stijl van je keuken en/ of badkamer en het onderhoud ervan.

Wees in samenspraak met het materiaal minstens even aandachtig voor het formaat. Het formaat zal enerzijds afhankelijk blijken van de beschikbare ruimte en anderzijds van je eigen voorkeur en het aantal leden dat van de spoelbak gebruikt wilt maken. Zo kunnen grote gezinnen in de keuken misschien beter opteren voor een dubbele spoelbak.

Design, extra kenmerken en mogelijke prijskaartje

Misschien minder belangrijk voor sommigen maar een doorslaggevende factor voor anderen, is het design. Zo bestaan er tegenwoordig spoelbakken in allerlei vormen en kleuren gaande van ronde tot vierkante en rechthoekige modellen afgewerkt in een prachtig chromen design dan wel mat zwarte kleur. Probeer bij je keuze voor een bepaald design niet alleen rekening te houden met je eigen verwachtingen en persoonlijke voorkeuren maar ook met de stijl van je keuken of badkamer. Zo komt een mat zwart design in een moderne keuken beter tot zijn recht dan een glanzend chromen exemplaar.

Daarnaast zul je zien dat bepaalde spoelbakken worden aangeboden inclusief bepaalde extra kenmerken die, al dan niet, als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo worden sommige spoelbakken met afdruip en inclusief kraan aangeboden, alhoewel deze jammer genoeg tot de minderheid behoren.

Bedenk wel dat dit alles een bepaalde invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van enkele tientjes voor een kunststof inzetbakje dat als spoelbak fungeert in bijvoorbeeld de kampeerwagen tot maar liefst duizenden euro’s voor een dubbele automatische spoelbak als onderdeel van een restaurant of bistro.

Probeer daarom voor jezelf uit te maken waar je nu precies naar op zoek bent en welke verwachtingen je zoal hebt van het product. Beschouw je de spoelbak eerder als een praktisch onderdeel of hecht je minstens evenveel belang aan het design? En hoe zit het dan met het budget? Welk budget wil en kun je er maximaal aan spenderen? Het antwoord op deze vragen, zou de zoektocht naar de voor jou beste spoelbak aanzienlijk makkelijker en aangenamer moeten maken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Met welke kit kun je de spoelbak monteren?

Wanneer je van plan bent om de spoelbakken in de keuken en/ of badkamer te vernieuwen, dan is het uiteraard minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor de installatie ervan. Zo dien je bij de montage van de spoelbak rekening te houden met het feit dat een dergelijke voorwerp wordt blootgesteld aan een behoorlijke hoeveelheid water. 

Dat betekent dus dat je op zoek moet gaan naar de juiste kitsoort die enerzijds 100% waterbestendig is en anderzijds ook bestand is tegen schimmels en bacteriën. Indien de kit niet bij de aankoop wordt meegeleverd, probeer dan op zoek te gaan naar een kwalitatieve sanitairkit aangezien je dan verzekerd bent dat aan beide voorwaarden is voldaan.

Q2: Uit welk materiaal is de spoelbak gemaakt?

Het ruime assortiment spoelbakken toont aan dat er tegenwoordig heel wat keuze is op het gebied van formaten, materiaalsoorten, vormen en designs. Waar men vroeger hoofdzakelijk de voorkeur gaf aan materialen zoals porselein, graniet en arduin bestaat vandaag de dag ook de mogelijkheid om te kiezen uit diverse andere materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan RVS, kwartssteen, hout, beton, marmer, natuursteen, glas, kunsthars en zelfs plastic.

Voor welk materiaal jij uiteindelijk kiest, blijft uiteraard een 100% persoonlijke keuze. Toch willen wij jou het advies geven om rekening te houden met de inrichting en de stijl van de keuken of badkamer waar de spoelbak moet worden geplaatst. Bedenk dat niet alle materialen even makkelijk te onderhouden zijn, wat eveneens een doorslaggevende factor zou kunnen zijn.

 

Q3: Wat is een vlakinbouw spoelbak?

Eveneens op het gebied van uitvoering zijn er verschillende mogelijkheden te vinden. Zo kun je niet alleen kiezen voor een inbouw, opbouw of vrijstaande spoelbak maar is er ook de optie voor een vlakinbouw of vlakbouw exemplaar.

Zoals de naam doet vermoeden, wordt een vlakbouw spoelbak meteen vlak in het aanrecht of werkblad geïnstalleerd. Op die manier lijken het werkblad/ aanrecht en de spoelbak naadloos in elkaar over te lopen waardoor ze een prachtig en stijlvol geheel vormen. Bovendien draagt een dergelijke montage, die overigens voornamelijk uit graniet, hout, composietmaterialen of HPL-multiplex vervaardigd zijn, ook bij aan het onderhoud. 

 

Q4: Hoe breed is een spoelbak?

Zoals bij één van de voorgaande vragen reeds vermeld, is het assortiment aan spoelbakken tegenwoordig behoorlijk uitgebreid wat betekent dat we verschillen kunnen aantreffen op het gebied van materialen, formaten, vormen en designs. 

De meest voor de hand liggende spoelbakken zijn rechthoekig qua vorm en worden gekenmerkt door een standaardformaat van 150 cm lengte in combinatie met een breedte van 60 cm. Uiteraard bestaan er tegenwoordig ook modellen die kleiner of zelfs groter zijn net zoals je ovale, vierkante of ronde spoelbakken kunt spotten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES