Beste staande lamp

Laatste update: 21.05.24

 

Staande lampen test van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat staande lampen op de markt gebracht waardoor het niet altijd meer eenvoudig is om meteen een keuze te maken. Om jou te helpen en even op weg te zetten, hebben wij even onderzocht wat de 3 beste staande lampen van het moment zijn. Zo zijn we erachter gekomen dat je met de Zuiver Tripod Wood een zeer goede koop doet. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een echte blikvanger aangezien het er vrij speciaal uitziet. De Eglo Vintage staande lamp hoeft uiteraard zeker niet onder te doen. In tegenstelling tot het voorgaande model is deze staande lamp helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam staal. Daardoor kan dit model zeker wel tegen een stootje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Staande lamp reviews – Top 5

 

 

Een mooie lamp in de woonkamer of slaapkamer geeft toch wel iets extra’s aan de uitstraling van jouw interieur. Het kan trouwens ook handig zijn als jij nou net iemand bent die van lezen houdt. Kies voor de beste staande lamp en geef meer stijl aan jouw interieur.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Zuiver Tripod Wood

 

De Zuiver Tripod Wood – Leeslamp is het ideale product voor mensen die net iets anders willen dan de typische schemerlamp. Dit product ziet er mooi en elegant uit door het unieke design en de ideale hoogte die het heeft. Het heeft een opvallende houten driepoot design waarop er een lampenkap is geplaatst. De kap is gemaakt van stof en is wit van kleur.

Dat vormt een mooi contrast met de houten kleur. Je zou deze lamp gewoon in de slaapkamer of woonkamer kunnen plaatsen, om jouw ruimte er eleganter te laten uitzien. Apart is dat het snoer is weggewerkt in de poten van deze lamp.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een fraai design en een mooie vormgeving. Het is een duurzaam product en het heeft een goede prijs.

Deze leeslamp van het Nederlandse merk Zuiver heeft een elegant design en staat op een houten driepoot. Je kunt deze lamp in gelijk welke ruimte plaatsen vanwege het mooie ontwerp. De kabel van de lamp zit verwerkt in de houten poten en de lamp wordt omringd door een witte, stoffen kap.

 

Voordelen: 

Energiezuinig: het product beschikt over energieklasse A++, dit wil zeggen dat de lamp weinig energie verbruikt.

Design: het mooie design en de houten poten vallen in de smaak bij kopers. Bovendien kun je kiezen tussen een zwarte of witte lampenkap.

Snoer: het snoer is weggewerkt in de poten zodat je geen overdreven lang snoer over de vloer kunt zien liggen. Dit zorgt voor een mooier uitzicht van het product. Het snoer bevat een voetschakelaar zodat je de lamp eenvoudig kunt in- of uitschakelen.

 

Nadelen: 

Poten: je kunt de poten van de lamp niet inklappen. Dit is vooral onhandig wanneer je de lamp wilt verplaatsen naar een andere ruimte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eglo Vintage

 

De EGLO Vintage – Vloerlamp maakt elke ruimte waar je het plaatst, uniek en mooi. Het is een lamp dat geheel van staal is gemaakt en dat maakt dit product zo apart.

Het design ervan is gericht op een vintage uitstraling. Het werkt met een trekschakelaar en kan uitstekend gebruikt worden in de slaapkamer, woonkamer of zitkamer. Let wel dat er geen lichtbron meegeleverd wordt met dit product. Voor dit product kun het liefst een lamp gebruiken met een vermogen tot maximaal 60 watt.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooie vormgeving. Dit product is handig in gebruik en het heeft een fraai design.

Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en voldoet aan de verwachtingen. De prijs ervan is ook goed, want het lijkt op een staande lamp aanbieding. Voor sommige kopers is dit product fragiel en niet duurzaam.

In de meeste gevallen is het product met de laagste prijs ook meestal het populairste product. Dit komt omdat veel meer kopers een beperking op hun budget hebben. Deze vloerlamp van EGLO is gemaakt van staal en heeft een vintage design. Je kunt de lamp in- en uitschakelen met de trekschakelaar.

 

Voordelen: 

Goedkoop: vanwege de goedkope prijs zullen veel meer kopers interesse tonen in het product. Vooral personen die niet veel geld willen uitgeven zullen opteren voor dit product.

Design: het vintage ontwerp zal meteen in de smaak vallen bij veel kopers. Bovendien kun je de lamp in twee verschillende kleuren bestellen namelijk mint of zandkleur.

 

Nadelen: 

Lamp: je krijgt geen lamp bij de aankoop dus je hoeft dit zelf nog aan te kopen. Het is aanbevolen om een lamp met een vermogen van maximaal 60W te gebruiken.

Energieklasse: deze lamp is niet echt zuinig in het energieverbruik want het ligt slechts in energieklasse D.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Zuiver Tripod Cork

 

De Zuiver Tripod Cork – Leeslamp heeft zijn naam van het unieke design van de lamp. De drie poten van de lamp zijn gemaakt van metaal en daar is er een lampenkap op geplaatst.

De lamp is hoog genoeg om te zorgen voor een goede basisverlichting. De kurken kap is echt de blikvanger van dit product en zal dat ook in elke ruimte zijn. Je kunt deze lamp gebruiken in de woonkamer, slaapkamer of de zitkamer om het een moderne uitstraling te geven.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope staande lampen, toch zijn er alleen positieve beoordelingen geplaatst voor dit product.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een mooi en fraai design. Het geeft ook mooi licht in de ruimte. Voor hen is het een top product.

Deze leeslamp staat op stevige poten die gemaakt zijn van metaal. De hoogte van de lamp is genoeg om een ruimte van verlichting te voorzien. De lampenkap is gemaakt van kurk en zal meteen de aandacht trekken van bezoekers. Dit product ligt wel in een hogere prijsklasse waardoor het niet geschikt is voor alle kopers.

 

Voordelen: 

Design: de metalen driepoot zorgt voor een stabiele plaatsing van de lamp. De lampenkap is gemaakt van kurk maar je kunt ook kiezen voor een model met een lampenkap die gemaakt is van textiel.

Snoer: het snoer van het toestel is verwerkt in de poten en is voorzien van een voetschakelaar om de lamp eenvoudig in of uit te schakelen.

Montage: het is heel makkelijk om de lamp in elkaar te zetten. Voor de lampenkap is het in sommige gevallen aangeraden om met twee te zijn.

 

Nadelen: 

Hoge prijs: voor vele kopers zal de prijs van het product te duur zijn waardoor ze op zoek zullen gaan naar goedkopere alternatieven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eglo Vintage Chester

 

Met de EGLO Vintage Chester – Vloerlamp kun je elke ruimte mooi maken. Deze lamp heeft een unieke vormgeving en is gemaakt van staal. Door de kleurencombinatie vormt het echt tot een blikvanger.

Dit product heeft een snoerschakelaar en kan gebruikt worden in verschillende woonruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer of de zitkamer. Het is ook een uitstekend product om te gebruiken in werkruimtes. Let wel dat dit product niet met een lichtbron wordt meegeleverd.

De meeste gebruikers geven positief advies over dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooi en fraai design. Dit product is ook handig in gebruik, omdat het licht van gewicht is en gemakkelijk is om het in elkaar te zetten. Voor sommige kopers heeft dit product een zwakke schakelaar en is het een beetje fragiel. Het is ook niet gemakkelijk om de bijbehorende lamp te vinden.

Dit is het tweede product van EGLO dus misschien is dit wel één van de beste merken. Het product is voorzien van een snoerschakelaar en is perfect voor gebruik in een werkruimte. Dankzij de kap kun je het licht richten op de zone waar je wilt. Je kunt de lamp eenvoudig in elkaar zetten en het is licht van gewicht.

 

Voordelen: 

Zuinig: het product beschikt over energieklasse A++ wat betekent dat het weinig energie verbruikt. Dit is goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Design: de lamp heeft een modern design en is gemaakt van staal. Bovendien kun je het licht makkelijk richten op de zone van je keuze.

Montage: je hoeft de lamp zelf nog in elkaar te zetten maar het is heel gemakkelijk.

 

Nadelen: 

Lamp: het product wordt geleverd zonder een lamp dus je moet dit zelf nog kopen. Je hebt een lamp nodig met een E27 fitting en een maximaal vermogen van 60W.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BePureHome Metaal Industrieel

 

De Staande lamp metaal industrieel is een stoere en duurzame lamp. Dit product heeft een industriële uitstraling en het is gemaakt van metaal. Het is een stevig product, dat duurzaam is.

De schakelaar ervan zit in het aansluitsnoer. Het is zeker een blikvanger voor uw interieur thuis, maar ook in uw werkruimte of studio. Maak iets extra van deze lamp door een mooie kleurlamp erin te plaatsen. Dat is pas uniek en mooi.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Dit product heeft een fraai design en het heeft ook een redelijke prijs.

Alleen is het onhandig in gebruik voor deze gebruiker, omdat je het kapje niet kunt draaien. Je moet dan de hele lamp optillen.

Deze duurzame lamp is gemaakt van metaal voor extra stevigheid. De schakelaar van de lamp bevindt zich in het snoer en je kunt ook kleurlampen in dit apparaat plaatsen. Het design valt in de smaak en het toestel is perfect voor een werkruimte of studio.

 

Voordelen: 

Verstelbaar: je kunt de lamp instellen op een hoogte tussen 120 cm en 160 cm. Op die manier kun je de lamp voor meerdere toepassingen gebruiken.

Stevig: het product is gemaakt van metaal waardoor het erg stevig en duurzaam is. Je zult dus voor een lange periode gebruik kunnen maken van deze staande lamp.

 

Nadelen: 

Lamp: het product wordt geleverd zonder een lichtbron. Je moet zelf nog een lamp kopen die geschikt is voor dit product. De lamp moet een E27 fitting hebben en een maximaal vermogen van 40W.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Staande lampen koopgids

 

Bij het kopen van een staande lamp zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Waarom koop je in de eerste plaats een staande lamp? Meestal omdat er in een hoekje van een ruimte niet genoeg licht is. Wil je enkel de staande lamp of ook een leeslamp? Welke kleur en welk design? Is het eenvoudig te bedienen en hoeveel kost het?

Lichtstraal van de lamp

Voordat je op zoek gaat naar een staande lamp voor je huis, kun je beter eerst even kijken waar je nu net die lamp wilt plaatsen. Houd rekening met het licht dat je op dit moment in de kamer hebt en beslis zelf waar er extra licht nodig zou kunnen zijn. Je kunt een staande lamp ook makkelijk gebruiken om het normale licht aan het plafond te vervangen en zo voor meer sfeer te zorgen. Dit is zeker handig wanneer je ‘s avonds naar een film kijkt.

Eens je weet waar je de lamp wilt plaatsen kun je een beslissing nemen over de richting van de lichtbundel. Een staande lamp kan zowel open zijn bovenaan om het licht op het plafond te projecteren maar er zijn ook staande lampen die het licht naar de vloer richten. Of je kunt opteren voor een lamp die in de breedte schijnt met meerdere lichtstralen. Als je liever een lichtbundel naar boven of onder hebt dan kun je nog beslissing als je een brede bundel wilt of liever geconcentreerd licht.

Een goede aanbeveling is een lichtplan samenstellen om te weten waar je genoeg licht hebt en waar er eventueel nog wat extra verlichting kan zijn.

 

Soort lamp en aantal

Je kunt verschillende soorten lampen in je staande lamp plaatsen. De lichtweergave kan natuurlijk verschillen. Het licht van een LED lamp zorgt meestal voor meer gezelligheid terwijl het licht van een spaarlamp eerder koel is. Natuurlijk verbruik je wel minder energie met een spaarlamp maar daar tegenover staat dat een LED lamp een langere levensduur heeft.

Denk ook aan de fitting van de lamp in de staande lamp. Niet elke lamp past in elke fitting dus je controleert best eerst als de fitting groot genoeg is voor de soort lamp die je erin wilt plaatsen. Gelukkig bestaan er vele soorten lampen met verschillende fittingen dus de kans dat je geen geschikte lamp vindt voor de fitting is klein.

Vele modellen beschikken naast de hoofdverlichting ook over een extra verlichting die je kunt gebruiken. Dit is meestal een leeslamp en veelal beschikt deze lamp over een flexibele stang zodat je het makkelijk kunt verstellen. Zo is de lamp geschikt voor personen van verschillende lengte en formaat. Een leeslamp hebben is zeker nuttig, je weet maar nooit wanneer je eens een rustige avond in de sofa wilt doorbrengen met een spannend boek.

 

Design en kleur

Voor vele mensen is het belangrijk dat de lamp in het interieur past van de kamer waar ze het willen zetten. De staander en de kap kunnen verschillende kleuren hebben of dezelfde kleur. De kap zal in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en je kunt kiezen voor een kleur die goed combineert met de rest van je interieur of kiezen voor een neutrale kleur zodat het overal bijpast.

Voor de staander kun je ook een kleur kiezen of opteren voor een houten staander die een landelijke uitstraling heeft. Het snoer van de lamp wordt meestal in de staander weggewerkt zodat het snoer het design niet stoort. Let er wel op dat de meeste staande lampen snoeren hebben van verschillende lengtes. Zorg er dus voor dat het snoer van de lamp die je wilt kopen lang genoeg is om het op de plaats van jouw keuze te zetten.

De kap en de staander kunnen natuurlijk van verschillend materiaal vervaardigd zijn. Zo kun je kiezen voor een volledige metalen lamp of een product met iets meer design zoals een houten driepoot staander en een kap van stof.

Bediening en budget

De bediening van een lamp gebeurt bij vele modellen met de klassieke drukknop die je ook op de grond kunt plaatsen om de lamp in of uit te schakelen met je voeten. Tegenwoordig bestaan er echter ook staande lampen die je kunt bedienen door ze aan te raken. Deze modellen beschikken veelal ook over een dimmer zodat je zelf de lichtsterkte kunt kiezen.

Als je verschillende producten wilt vergelijken op prijs dan moet je ook met enkele punten rekening houden. In de winkel is de prijs van een staande lamp vaak duurder maar je kunt wel eventuele twijfels laten beantwoorden door de verkoper. Online kun je goedkopere aanbiedingen vinden maar denk eraan dat je meestal nog iets extra moet betalen voor de verzendkosten. De meeste online verkopers hebben een klantenservice via e-mail of zelfs chat dus je kunt ook je vragen stellen om je twijfels weg te nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES