5 Beste Steelstofzuigers Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Steelstofzuigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een netjes verzorgd en schoongemaakt huis is altijd aangenamer om binnen te stappen, en al zeker na een lange vermoeiende werkdag. Wil je toch nog snel even enkele pluisjes, dierenharen of andere vuiltjes verwijderen, dan is een degelijke steelstofzuiger de meest ideale oplossing. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Samsung VS20R9046S3EN steelstofzuiger die gekenmerkt wordt door een geïntegreerde kruimelzuiger en dankzij diverse geïntegreerde technologieën eveneens  op tapijten en vloerkleden kan worden gebruikt. Daartegenover staat de Bosch BSS8224 Unlimited 8 – Steelstofzuiger die dan weer gekenmerkt wordt door een kwalitatieve zuigmond met geïntegreerde ledverlichting én geheel automatische vloerdetectie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Steelstofzuigers (Reviews) van 2024

 

Laat het schoonmaken van jouw huis of een andere ruimte geen moeilijke klus meer zijn en koop een steelstofzuiger. Met dit apparaat kun je onder meubels en hoeken stofzuigen. Afhankelijk van het model kun je het omtoveren tot een kruimeldief en hogere oppervlakken hiermee stofzuigen. Handig dat je met 1 apparaat alles schoon kunt krijgen. Kies voor de beste steelstofzuiger.

 

1. Samsung VS20R9046S3EN Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve én goedkope steelstofzuiger dan is dit exemplaar van Samsung misschien niet meteen de best mogelijke aanbeveling uit het rijtje. Echter lijken de meeste klanten zich niet meteen aan het hoge prijskaartje te storen vanwege de uitstekende kwaliteit en goede zuigkracht die worden geleverd. Dit resulteert dan ook gelijk in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren wat hem enigszins de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo blijkt de Samsung VS20R9046S3EN steelstofzuiger uitgerust met een bijzonder krachtige 21,9 Volt batterij die probleemloos een vermogen levert tot 550 Watt en daardoor een uitstekende zuigkracht tot 200 Watt kan garanderen. Bovendien kan hij, indien de volledige oplaadtijd van 210 minuten werd gerespecteerd, makkelijk tot 60 minuten lang meegaan op eender welke stand.

Verder zorgt de combinatie van de multicyclonische luchtfilter én het 5-laagse Hepa filtersysteem ervoor dat zelfs de allerkleinste stofdeeltjes niet langer ontsnappen en kan hij dankzij de Anti-Tangle techniek zijn krachtige zuigkracht op eender welk vloerkleed behouden. Kortom, de moeite waard indien je bereid bent om iets meer te spenderen.

 

Voordelen:

Gebruikstijd: na een totale oplaadtijd van 210 minuten, kan deze steelstofzuiger een totale gebruiksduur leveren van 60 minuten, zelfs wanneer je hem in de turbostand gebruikt.

Vermogen: dankzij de krachtige 21,9 Volt batterij is deze steelstofzuiger in staat om zonder problemen een ruim vermogen van 550 Watt te leveren. Dit betekent een maximale zuigkracht van wel 200 Watt.

Onderhoud: je kunt het stofreservoir zonder problemen schoonmaken en net zoals het multicyclonische systeem ook moeiteloos wassen.

Gebruiksgemak: hij wordt geleverd inclusief een zelfstaand Jet station met bijbehorende dubbele lader én een geïntegreerde kruimelzuiger.

 

Nadelen:

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van 86 dB is het niet meteen één van de meest stille steelstofzuigers uit het lijstje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch BSS8224 Unlimited 8 – Steelstofzuiger // Geïntegreerde LED-verlichting in de zuigmond

 

De BSS8224 Unlimited 8 steelstofzuiger van Bosch staat bekend omwille van zijn optimale zuigkracht, langdurige werking en unieke duurzaamheid wat van hem meteen een toppertje maakt binnen dit segment. Gebruik makend van een krachtige oplaadbare 18V batterij garandeert hij een ruime gebruiksduur gaande van 10 tot 65 minuten afhankelijk van de zuigstand waarin hij vertoeft. Maar dat is nog niet alles; want bij aankoop wordt een tweede extra 18V accu meegeleverd waardoor de gebruiksduur zomaar verdubbeld wordt. Dankzij de bijbehorende snellader kan een lege accu overigens in amper 50 minuten opnieuw worden opgeladen.

Zoals reeds aangegeven biedt de Bosch steelstofzuiger maar liefst 3 verschillende zuigstanden aan inclusief een ECO- en turbostand en maakt hij gebruik van een krachtige hygiënefilter. Bij aankoop worden tevens ook tal van opzetstukken en accessoires meegeleverd zoals de befaamde AllFloor HighPower borstel die gekenmerkt wordt door een ingebouwde ledverlichting én automatische vloerdetectie.

Maar dat is natuurlijk niet alles want zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een 180º rotatie die bijdraagt aan een optimale flexibiliteit, een 0,4 liter opvangreservoir én de mogelijkheid tot 10 jaar motorgarantie nadat je bij Bosch geregistreerd bent. Klanten reageren alvast enthousiast en belonen dit apparaat met 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Docking station: bij aankoop wordt eveneens een docking station aangeboden die tevens ook als wandhouder functioneert en geschikt is om de accu’s op te laden.

Voeding: de Bosch Unlimited 8 maakt gebruik van een 18V accu die makkelijk kan worden opgeladen met behulp van het docking station. Bij aankoop worden overigens 2 aparte 18V accu’s geleverd.

Gebruiksduur: de gebruiksduur varieert naargelang de gebruikte zuigstand en kan – voor 1 accu – variëren van 10 (turbostand) tot maximaal 65 minuten (ECO stand).

Oplaadtijd: dankzij de snellader kan de accu in een recordtempo van amper 50 minuten volledig worden opgeladen.

 

Nadelen:

Te zwaar: volgens één enkele koper weegt deze steelstofzuiger van Bosch wel behoorlijk zwaar, wat een minpunt blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 – Steelstofzuiger  – Inclusief uniek mondstuk

 

Net zoals de bekende steelstofzuigers van Bosch en Dyson behoort ook dit exemplaar van Philips tot de populaire en kwalitatief goede steelstofzuigers. Zo wordt de Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01 gekenmerkt door zijn unieke veelzijdigheid die de optie van stofzuigen én dweilen aanbiedt dankzij het meegeleverde zuig- én dweilmondstuk. Bovendien bevat het mondstuk ook ledverlichting waardoor je zelfs op de meest donkere plekjes perfect het vuil en de stofdeeltjes kunt zien liggen.

De zakloze Philips steelstofzuiger is voorzien van een krachtige HEPA 13 filter en biedt een ruim opvangreservoir van 28 liter aan. Hij is voorzien van een krachtige ingebouwde oplaadbare 25,2 Volt batterij die een maximale oplaadtijd kent van 300 minuten. Vervolgens kan de gebruiksduur variëren van zo’n 30 tot 75 minuten afhankelijk van de stand waarin het apparaat wordt gebruikt.

Het totale plaatje wordt verder aangevuld met een aan- én uitschakelaar, een indicatielampje en een parkeerstand. Hoewel het apparaat vrij zwaar weegt en behoorlijk veel lawaai maakt, zijn de meeste klanten duidelijk tevreden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Philips steelstofzuiger wordt geleverd inclusief een wisselstroomadapter, een microvezelpad, een geïntegreerde kruimelzuiger, een extra filter en een TurboPet mondstuk.

Standen: de steelstofzuiger biedt verschillende standen aan gaande van een turbostand tot een normale stand en/ of ECO stand.

Gebruiksduur: de gebruiksduur – rekening houdend met een volle batterij – is afhankelijk van de gebruikte stand. Zo wordt in de turbostand een gebruiksduur van 30 minuten gegarandeerd, in de normale stand 35 minuten en in de ECO stand maar liefst 75 minuten.

 

Nadelen:

Te luid: met een maximaal geluidsniveau van maar liefst 84 dB is dit niet meteen één van de meest stille steelstofzuigers.

Te zwaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de steelstofzuiger toch behoorlijk zwaar weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Princess 339490 Rapido Instapmodel met een geïntegreerde Kruimelzuiger

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid? Dan zou je misschien kunnen kiezen voor dit unieke instapmodel dat jou wordt aangeboden door Princess. Bovendien is hij eveneens voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger wat hem bijzonder handig en comfortabel in gebruik maakt.

De Princess 339490 steelstofzuiger wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige, én bovendien oplaadbare batterij met een voltage van 220 Volt. Daardoor kun je makkelijk 32 minuten stofzuigen als je hem in de laagste stand gebruikt, en tot wel 18 minuten in de turbostand. Verder is hij uitgerust met een bijzonder ruim opvangreservoir van 0,8 liter en een duurzame Hepa luchtfilter.

De steelstofzuiger blijkt eveneens te beschikken over een indicatielampje en een aan- en uitschakelaar en is voorzien van een in hoogte verstelbare steel. We stellen vast dat klanten bijzonder tevreden zijn over het unieke design, het compacte ontwerp en de prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is van mening dat de zuigkracht beter had gekund.

 

Voordelen:

Comfort: je zult zien dat de steelstofzuiger makkelijk kan worden versteld in hoogte en daarnaast over heel wat extra comfort beschikt. Denk maar aan een indicatielampje en een eenvoudig te gebruiken aan- en uitschakelaar.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare prijskaartje.

Kruimelzuiger: bovendien is ook dit apparaat voorzien van een krachtige en makkelijk te gebruiken kruimelzuiger.

 

Nadelen:

Weinig zuigkracht: één koper had misschien net iets meer zuigkracht gewenst en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aeg CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger – Animal Care Mondstuk

 

We sluiten het rijtje af met de steelstofzuiger van AEG die geleverd wordt inclusief een geïntegreerde kruimelzuiger en een kwalitatief animal care mondstuk dat speciaal bedoeld is om dierenharen te verwijderen. De steelstofzuiger van AEG is uitgerust met een krachtige én makkelijk oplaadbare 18V accu die in ongeveer 240 minuten helemaal is opgeladen. Vervolgens varieert de gebruikstijd van 19 tot maximaal 45 minuten afhankelijk van de gebruikte stand.

Ondanks de enorme zuigkracht die wordt gegarandeerd, betreft het een relatief lichtgewicht toestel wat alvast bijdraagt in het uiteindelijke gebruiksgemak en comfort. Dit alles wordt verder aangevuld met een handige brush-roll clean, ledverlichting op de zuigmond, een aan- én uitschakelaar, een indicatielampje en een handige parkeerstand.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk enthousiast zijn met hun aankoop wat de mooie score van 4,6 sterren verklaart. Houd er wel rekening mee dat hij niet tot de stille steelstofzuigers behoort en evenmin voorzien is van een HEPA-filter.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de steelstofzuiger wordt jou aangeboden inclusief een laadstation, een handige geïntegreerde kruimelzuiger, een kierenborstel, een extra compacte zuigmond en een informatieve handleiding.

Voeding: het apparaat maakt gebruik van een 18V accu die je zonder problemen opnieuw kunt opladen.

Gebruiksduur: de gebruiksduur is afhankelijk van de geselecteerde stand en kan variëren van 19 tot maar liefst 45 minuten.

Animal care mondstuk: het bijgeleverde animal care mondstuk maakt deze steelstofzuiger bijzonder geschikt voor dierenliefhebbers.

 

Nadelen:

Geen HEPA-filter: doordat de steelstofzuiger geen HEPA-filter gebruikt, is hij minder geschikt voor mensen die te kampen hebben met een stofallergie.

Geluidsniveau: met een geluidsniveau van ongeveer 79 dB in de hoogste stand, is dit apparaat niet meteen geluidloos te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steelstofzuigers koopgids

 

Om je huis proper te houden is het nodig om af en toe eens te stofzuigen. Mensen met huisdieren weten dat dit geregeld nodig is om het haar van de honden of katten te verwijderen. Je kunt een steelstofzuiger kopen om dit te verwezenlijken, ze zijn compacter en makkelijker op te bergen dan een sledestofzuiger. We bespreken even de voor- en nadelen van een steelstofzuiger en de punten waar je moet op letten bij het kopen van zo’n toestel zoals de prijs, het vermogen en de zuigkracht en de functies.

Voor- en nadelen van een steelstofzuiger

De klassieke stofzuiger die normaal gebruikt wordt bij iemand thuis is de sledestofzuiger. Deze stofzuigers zijn krachtig en nemen veel ruimte in beslag. Je moet ze achter je aantrekken en het beschikt over een relatief groot stofreservoir. Dit type is de beste keuze voor grote oppervlakten en werkt altijd met snoer. Je hebt dus een stopcontact nodig om het te gebruiken.

Een steelstofzuiger is daarentegen compacter dus je kunt het toestel makkelijk opbergen wanneer je het niet gebruikt. Het is extreem wendbaar en hier hoef je niet te trekken maar je duwt het vooruit. Het stofreservoir zit in de steel van de stofzuiger en is bijgevolg veel kleiner dan van een sledestofzuiger. Hoewel deze vroeger ook met een snoer te verkrijgen waren, werken de meeste modellen tegenwoordig enkel op batterij. Dit type is geschikt voor kleine oppervlakten maar heeft vaak een minder goede zuigkracht.

Zoals je ziet heeft een steelstofzuiger dus meerdere voor- en nadelen ten opzichte van een sledestofzuiger. Je kunt dit product ook bedienen met één hand en je beschikt over meer bewegingsvrijheid. Door de batterij beschik je echter over een beperkte gebruiksduur en deze accu moet vaak ook voor een lange tijd opladen.

 

Vermogen en zuigkracht

In tegenstelling tot wat velen denken, is het vermogen niet van een stofzuiger niet echt belangrijk. Het zegt niet zoveel over de zuigkracht als we zouden willen denken. Je moet daar dus niet teveel aandacht aan schenken wanneer je op zoek gaat naar een stofzuiger. Besteed liever meer aandacht aan de zuigkracht van het apparaat.

De meeste stofzuiger beschikken over de mogelijkheid om de zuigkracht te regelen. Dit komt omdat niet elke vloer hetzelfde is en je sommige vloeren niet op maximale zuigkracht mag stofzuigen. Bij gevoelige vloeren loop je het risico dat de vloer los laat als je een te hoge zuigkracht gebruikt. Bij een steelstofzuiger zal dit probleem niet zo vlug voorkomen omdat de zuigkracht minder is dan bij een sledestofzuiger.

Denk er eerst even over na waarvoor je de stofzuiger juist wilt gebruiken. Een steelstofzuiger is niet geschikt om een gans huis mee te stofzuigen. Je zult dit product dus eerder gebruiken voor een bepaalde ruimte of bepaalde vloer.

 

Functies

Let vooral op de gebruiksduur van de batterij. Als je de steelstofzuiger voor een lange tijd nodig hebt dan wil je niet opeens zonder stroom vallen door een lege accu.

Sommige modellen worden verkocht met een aparte kruimelzuiger die je op de steel kunt bevestigen. Zo kun je tijdens het stofzuigen ook eens de zetel of enkele stoelen schoonmaken met de kruimelzuiger.

Andere steelstofzuigers beschikken over een dweilfunctie zodat je tijdens het stofzuigen ook meteen de vloer kunt dweilen. Zo hoef je geen dubbel werk te verrichten. De zuigmond van de stofzuiger is dan voorzien van een waterreservoir en een schoonmaakdoek. Je kunt ook kijken voor een model met een parkeerstand. Zo kun je de stofzuiger rechtop laten staan om even de tafel aan de kant te schuiven. Je stofzuiger valt niet om en je hoeft ook niet te bukken om het op de grond te leggen.

Als je van plan bent om de steelstofzuiger in de badkamer te gebruiken dan kun je best opteren voor een model dat ook nat kan zuigen. De meeste stofzuigers zijn gemaakt om enkel maar droog te zuigen. Als je echter ergens een plasje water op de vloer hebt dan kun je dat met een apparaat dat nat kan zuigen makkelijk schoonmaken.

Prijs van een steelstofzuiger

Dankzij de compacte vorm is dit type ook goedkoper dan een sledestofzuiger. Dit zal natuurlijk ook afhangen van het aantal functies die je op het toestel wenst. Hoe meer functies, hoe meer geld je zult moeten betalen. Als je geen zin hebt om je huis te verlaten door het slechte weer dan hebben we de perfecte aanbeveling voor jou.

Bezoek één van de vele websites die steelstofzuigers online verkopen en begin met het vergelijken van producten. Je kunt dagelijks mooie aanbiedingen vinden van producten die afgeprijsd zijn. Let er nog op als je geen verzendkosten moet betalen want anders zou je je wel eens kunnen vergissen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES