Beste stekkerdoos

Laatste update: 21.06.24

 

Stekkerdozen test van 2024

 

De meeste personen hebben wel één of meerdere stekkerdozen in huis. Het is namelijk een bijzonder unieke en geweldige oplossing indien je meerdere apparaten met het stopcontact wilt verbinden. Om het allemaal voor jou wat overzichtelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo hebben we gemerkt dat de Exin 6-voudig alvast een uitstekende stekkerdoos zou kunnen zijn. Zoals de naam het doet vermoeden, biedt dit apparaat de mogelijkheid om tot wel 6 externe toestellen erop aan te gaan sluiten. Met de ETM 6-voudig stekkerdoos mag je alvast zeker zijn van een heel waardig alternatief. Dankzij de randaarde mag je ervan overtuigd zijn dat deze stekkerdoos volledig veilig is om te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stekkerdoos reviews – top 5

 

 

Door de technologische vooruitgang komen er altijd maar meer apparaten op de markt die ons leven makkelijker maken. Vele van deze apparaten moet je wel in het stopcontact steken en je beschikt niet altijd over genoeg stopcontacten om alles aan te sluiten. Met een stekkerdoos los je dit probleem op, zo kun je vele apparaten op 1 stopcontact aansluiten. Maak een keuze uit de volgende vijf producten en koop de beste stekkerdoos.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Exin 6-voudig

 

Deze stekkerdoos van Exin is 6-voudig en is geschikt om maximum 6 elektronische apparaten op aan te sluiten. Het apparaat is uitgerust met randaarde zodat het apparaat niet onder spanning of stroom komt te staan bij een defect.

Dankzij de randaarde wordt de spanning weggeleid naar het aardpunt in huis. Het snoer van de stekkerdoos is 5 meter lang en je kunt het apparaat belasten tot maximaal 2500 Watt. Het heeft een witte kleur en weegt 640 gram. Goedkope stekkerdozen zoals deze zijn perfect als je niet teveel geld wilt uitgeven.

De reviews geven positieve beoordelingen weer van de kopers over dit topproduct. De kwaliteit en de prijs zijn in perfecte verhouding en deze stekkerdoos is handig in gebruik. De lange kabel is een belangrijk pluspunt voor de gebruikers.

Ben je op zoek naar een degelijke en handige stekkerdoos? Dan kun je misschien alvast even dit 6-voudig product van het merk Exin bekijken. Voor heel wat gebruikers zal het merk Exin ook worden beschouwd als veruit het beste merk. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

6-voudig: het gaat hier om een 6-voudige stekkerdoos wat dus wilt zeggen dat je tot wel 6 verschillende externe elektronische apparaten er kunt op aansluiten.

Randaarde: doordat het toestel beschikt over randaarde zul je geen nare gevolgen of problemen ondervinden op het moment dat er zich eventueel een defect voordoet.

Snoer: deze stekkerdoos heeft een snoer met een totale lengte van maar liefst 5 meter. Daardoor heb je dus voldoende bewegingsvrijheid.

Gebruiksgemak: het is een degelijke stekkerdoos die je zonder problemen met een totaal vermogen van wel 2500 Watt kunt gaan belasten.

 

Nadelen:

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. ETM 6-voudig

 

Deze stekkerdoos van ETM is geschikt om maximaal 6 apparaten op aan te sluiten. Het toestel is voorzien van randaarde zodat het apparaat niet onder stroom staat bij een defect.

De kabel is 1,5 meter lang en het apparaat beschikt over een aan/uitknop zodat je energie kunt besparen als je je apparaten niet nodig hebt. Het product heeft een zwarte kleur.

In de tientallen beoordelingen kun je lezen dat de kopers goed advies geven over deze stekkerdoos aanbieding. Als je op zoek bent naar goedkope stekkerdozen dan is dit hét product voor jou.

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is optimaal en het apparaat is handig om in huis te hebben. De service was uitstekend en het product werd snel geleverd.

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze stekkerdoos 6-voudig is. Het product is afkomstig van het alom bekende merk ETM en biedt je dus de mogelijkheid om tot maar liefst 6 verschillende elektronische apparaten erop aan te sluiten.

 

Voordelen:

Kostprijs: in vergelijking met sommige andere toestellen zul je merken dat deze stekkerdoos misschien wel eens over de laagste prijs zou kunnen beschikken. Daardoor zal het alvast tot de populairste stekkerdozen behoren.

Randaarde: de stekkerdoos is volledig uitgerust met randaarde. Randaarde zorgt er namelijk voor dat het toestel bij een eventueel defect niet langer onder stroom zal staan.

Handig in gebruik: verder is het toestel voorzien van een snoer met een lengte van 1,5 meter. Er is ook een aan/uitknop voorzien.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze stekkerdoos.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. 3M VB 61087

 

Deze stekkerdoos is 12-voudig en is uitgerust met een beveiliging tegen overspanning. Het is een tafelcontactdoos, dit wil zeggen dat het niet bedoeld is om aan de muur vast te maken. De kabel van het product heeft een lengte van 3 meter en het apparaat is veilig voor kinderen.

Je kunt tot wel 12 apparaten aansluiten op deze stekkerdoos. Het toestel is ook voorzien van een schakelaar om de stekkerdoos aan of uit te schakelen, zo kun je energie besparen. Het product is afgewerkt in de kleuren grijs en zwart.

De prijs is een stukje hoger maar je mag niet vergeten dat je op deze stekkerdoos 12 toestellen kunt aansluiten. Daarom is er waarschijnlijk geen enkele negatieve review te vinden over dit product. Het apparaat voelt stevig aan en is beveiligd tegen overspanning. Het is handig in gebruik en de prijs is mooi voor de kwaliteit die je ervoor krijgt.

Je zou natuurlijk ook nog altijd kunnen kiezen voor de 3M VB 61087 stekkerdoos. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan is het uiteraard best wel een goed idee om alvast even een kijkje te nemen tussen de kenmerken. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we hieronder een opsomming van de eigenschappen genoteerd.

 

Voordelen:

12-voudig: het gaat hier om een 12-voudige stekkerdoos die je dus de mogelijkheid biedt om tot wel 12 externe elektronische apparaten erop aan te sluiten.

Veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken want deze stekkerdoos is volledig beveiligd tegen de mogelijke gevolgen van overspanning.

Tafelcontactdoos: dit product zou je ook kunnen omschrijven als een soort van tafelcontactdoos aangezien het niet echt ideaal is om aan de wand of de muur te gaan bevestigen.

Handig in gebruik: het apparaat beschikt over een snoerlengte van maar liefst 3 meter. Verder is het toestel ook nog eens uitgerust met een handige aan- en uitknop.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Velleman Cotactdoos

 

Deze stekkerdoos van Velleman is 8-voudig en kan dus gebruikt worden om maximaal 8 apparaten op aan te sluiten. Het toestel is uitgerust met randaarde dus het is beveiligd tegen overspanning. Het is ook veilig voor kinderen.

De stekkerdoos is voorzien van een aan/uitschakelaar die verlicht zodat je het in het donker ook goed kunt vinden. Het heeft een zwarte kleur en beschikt over een indicatielampje die aangeeft wanneer er overbelasting plaatsvindt. Het snoer heeft een lengte van 1,5 meter.

Zoals met de andere producten zijn de kopers hier ook tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Het apparaat is handig om te hebben want je kunt er 8 apparaten op aansluiten. Het snoer is lang genoeg en het toestel neemt weinig plaats in op de grond. Zelfs het design van het artikel valt in de smaak bij de gebruikers.

Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de stekkerdoos van het bekende merk Velleman. Dit product is 8-voudig en biedt je dus meteen de mogelijkheid om tot wel 8 verschillende toestellen op de stekkerdoos te gaan aansluiten.

 

Voordelen:

Veiligheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken aangezien deze stekkerdoos volledig beschermd is tegen de mogelijke gevolgen van overspanning. Dit dankzij de aanwezigheid van randaarde.

Aan/uitschakelaar: je zult merken dat deze stekkerdoos ook voorzien is van een verlichte aan/uitschakelaar. Zo kun je bovendien ook heel wat energie gaan besparen.

Indicatielampje: met behulp van het indicatielampje kun je te weten komen wanneer er sprake is van eventuele overbelasting.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is van mening dat deze stekkerdoos over een matige kwaliteit beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. KlikAanKlikUit

 

Deze stekkerdoos met afstandsbediening is ontworpen om draadloos verlichting mee te dimmen. Je moet een dimbare lamp in de ontvanger stoppen en de afstandsbediening erop aansluiten. Nu kun je met de afstandsbediening het licht van deze lamp dimmen.

Met de afstandsbediening kun je tot 16 verschillende lampen bedienen. Sluit gewoon extra ontvangers. Je kunt deze toestellen ook combineren met andere producten van hetzelfde merk. Denk maar aan wandschakelaars en bewegingssensoren. De afstandsbediening heeft een draadloos bereik van 30 meter. Er worden twee ontvangers geleverd in deze set.

Hoewel het voor 1 persoon af en toe stoort (het licht knippert) is de rest van de kopers wel heel tevreden. De kwaliteit van de stekkerdoos is top en het is eenvoudig in gebruik. Het dimmen met de afstandsbediening werkt perfect.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met deze handige KlikAanKlikUit stekkerdoos. Het is een handige apparaatje waarmee je vanop een bepaalde afstand je lichten kunt dimmen of zelfs gewoon kunt aan- en uitschakelen. Hieronder kun je alvast even een kijkje nemen tussen de verschillende voor- en nadelen van deze stekkerdoos.

 

Voordelen:

Afstandsbediening: je zult merken dat de verpakking van dit product meteen ook is uitgerust met een bijzonder degelijke afstandsbediening.

Handig in gebruik: het is bovendien ook mogelijk om indien je dit wilt het apparaat te combineren met diverse andere toestellen zoals een bewegingssensor of een standaard wandschakelaar.

Gebruiksgemak: de meegeleverde afstandsbediening werkt volledig draadloos en kan een bereik van ruim 30 meter behalen.

 

Nadelen:

Storend knipperlicht: slechts één enkele gebruiker stoort zich aan het feit dat het licht zo nu en dan eens een keertje knippert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stekkerdozen koopgids

 

Stekkerdozen zijn een goede oplossing wanneer je meerdere stopcontacten nodig hebt. Meestal beschik je over één of twee stopcontacten op een bepaalde plaats maar wil je deze uitbreiden om meerdere toestellen aan te sluiten. Als je geen onderhoudswerken wilt uitvoeren dan kun je dit oplossen door een stekkerdoos aanbieding te kopen. Let op de volgende kenmerken om de beste stekkerdozen te vinden: aantal stopcontacten, soorten aansluitingen, beveiliging en energiebesparing en prijs.

Aantal aansluitingen en soorten

Je kunt stekkerdozen kopen die over twee stopcontacten beschikken maar er bestaan ook modellen die over wel tien stopcontacten beschikken. Het hangt vooral af van hoeveel aansluitingen je nodig hebt. Je koopt deze producten meestal om meerdere apparaten die op één plaats staan aan te sluiten. Een goed voorbeeld is de woonkamer waar je de televisie, dvd speler, spelconsole, internetaansluiting, enzovoort meestal allemaal samen op één plaats groepeert.

Een stekkerdoos met twee stopcontacten is in weinig gevallen handig en je kunt beter meteen kiezen voor een model met minimaal drie of vier aansluitingen. Kies ook niet te vlug voor een model met een hoog aantal aansluitingen want een stekkerdoos beschikt over een maximale belastbaarheid. Je kunt onmogelijk verwachten dat je een magnetron, een elektrische kachel en een mobiele airco op hetzelfde moment kunt gebruiken op een stekkerdoos. De stekkerdoos blijft afhankelijk van het stopcontact waarop het is aangesloten en natuurlijk ook van de maximale belastbaarheid van je elektriciteitsnetwerk.

Er zijn bijvoorbeeld stekkerdozen die maximaal belastbaar zijn tot 2500 watt. Als je al een apparaat gebruikt die 2000 watt verbruikt dan heb je maar 500 watt meer over. Je zult last hebben van een elektriciteitspanne als je stekkerdoos niet beveiligd is tegen overspanning. Het is een goede aanbeveling om het wattage te controleren van de apparaten die je wilt aansluiten en deze te vergelijken met het maximaal belastbare wattage van de stekkerdoos.

Tenslotte kun je naast stopcontacten ook nog andere aansluitingen op een stekkerdoos hebben. Denk maar aan een USB aansluiting die je kunt gebruiken om de batterij van je smartphone of tablet op te laden.

 

Beveiliging en energiebesparing van de stekkerdoos

Als je goedkope stekkerdozen koopt dan moet je erop letten of deze beveiligd zijn tegen overspanning. Deze beveiliging zorgt ervoor dat een teveel aan spanning naar de aarde wordt afgeleid. Dit is echter enkel mogelijk als je de stekkerdoos aangesloten hebt op een geaard stopcontact. Als dit niet het geval is dan is de overspanningsbeveiliging niet echt nuttig.

De stekkerdoos zelf kan over randaarde beschikken maar dit wil niet zeggen dat de overspanning automatisch zal weggeleid worden. Zoals we hierboven hebben duidelijk gemaakt moet je de stekkerdoos aangesloten hebben op een geaard stopcontact om deze functie te kunnen gebruiken. Het is sowieso aanbevolen om te kiezen voor een geaarde stekkerdoos en deze te verbinden met een geaard stopcontact. Het verlaagt aanzienlijk het risico op elektrocutie.

De meeste stekkerdozen zijn tegenwoordig voorzien van een aan- en uitknop die je kunt gebruiken om de stekkerdoos uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat alle aangesloten apparaten uitgeschakeld worden en geen energie verbruiken in de standby stand. Dit is vooral handig voor apparaten zoals televisies en spelconsoles. Als je dit op maandbasis berekent dan zul je geen zo’n groot verschil zien, maar als je alle standby apparaten elke avond uitschakelt dan zul je op jaarbasis toch vlug een verschil van bijna €50 merken, afhankelijk van het aantal apparaten.

Bevestiging en prijs

Sommige stekkerdozen zijn voorzien van de mogelijkheid om ze vast te maken aan de muur. Zo kun je de stekkerdoos aan de wand monteren om plaats te besparen of ervoor te zorgen dat het product niet op de vloer rondslingert. Niet alle modellen zijn daar echter voor geschikt, de meeste goedkope aanbiedingen zijn enkel geschikt om op de grond te plaatsen.

Tenslotte moet je nog letten op de prijs van dit apparaat. Over het algemeen zul je meer geld moeten uitgeven aan een stekkerdoos als het toestel over een hoger aantal aansluitingen beschikt. Het type aansluiting heeft ook een invloed op de prijs. Een stekkerdoos met stopcontacten, USB aansluitingen en een ethernet aansluiting is over het algemeen duurder dan een stekkerdoos die enkel over stopcontacten beschikt.

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de winkel om een stekkerdoos te kopen. Je kunt eenvoudig online een bestelling plaatsen die enkele dagen later aan huis wordt geleverd. Dit hangt natuurlijk af van hoe vlug je de stekkerdoos nodig hebt. Je kunt makkelijk een goedkoop exemplaar kopen maar het is toch aangeraden om te kiezen voor een model met beveiliging. Neem een kijkje naar de reviews en commentaren van andere kopers om je beter te informeren over de kwaliteit van de producten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES