Beste stille stofzuiger

Laatste update: 21.06.24

 

Stille stofzuigers test van 2024

 

Ben je op zoek naar een stille stofzuiger maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij willen jou alvast zoveel mogelijk op weg helpen. In onze koopgids proberen we daarom een aantal handige tips en adviezen mee te geven. Deze kunnen je misschien beter op weg helpen in je zoektocht naar de voor jou beste stille stofzuiger. Verder kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de Bosch BGB8A32W stille stofzuiger alvast een uitstekend apparaat aankoopt met een maximaal geluidsniveau van amper 59 dB. Met de Rowenta RO8324 stille stofzuiger haal je alvast een degelijk alternatief in huis. Je kunt het apparaat bovendien op eender welke vloer gebruiken zonder dat het aan zuigkracht verliest.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stille stofzuiger Reviews – Top 5

 

 

Een stofzuiger is handig om het overtollige stof op de vloer of in het tapijt van je woonkamer te verwijderen. De meeste stofzuigers maken echter veel lawaai en voor vele mensen is dat storend. Als je geen last wilt hebben van teveel lawaai dan kun je kiezen voor een stille stofzuiger. We hebben enkele producten vergeleken die goed advies krijgen in de reviews van andere kopers, je kunt er nu zelf nog de beste stille stofzuiger uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Bosch BGB8A32W

 

Dit is een hele stille stofzuiger die een geluidsniveau van slechts 59 dB heeft. Je kunt een stofzak van 5 liter in het toestel plaatsen zodat je voor een lange tijd kunt stofzuigen zonder de zak leeg te maken. Het snoer heeft een lengte van 15 meter zodat je niet vlug van stopcontact hoeft te veranderen.

De stofzuiger is krachtig maar verbruikt toch weinig energie, het toestel behoort tot energieklasse A. Het apparaat reinigt vooral goed op harde vloeren en er is weinig kans op heruitstoot van stof.

De meeste kopers vinden de prijs van het apparaat te hoog maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Het toestel heeft een goede zuigkracht en is ook geschikt voor dierenharen. De stofzuiger maakt minder geluid dan andere modellen maar het is toch moeilijk om de televisie of muziek te horen wanneer het ingeschakeld is.

Sommige mensen storen zich best wel aan het geluid van de stofzuiger. Toch hoeft dit vandaag de dag helemaal geen probleem meer te vormen aangezien de stille stofzuiger op de markt gekomen is. Dit apparaat wordt geleverd door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk, Bosch en staat garant voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Stofzak: het is mogelijk om dit apparaat te gebruiken met een stofzak van maar liefst 5 liter inhoud. Zo kun je een hele poos stofzuigen zonder de zak te moeten legen.

Snoer: de stille stofzuiger is voorzien van een bijzonder lang snoer van maar liefst 15 meter lang. Dit zorgt bovendien voor heel wat bewegingsvrijheid.

Energieklasse A: ondanks de enorme zuigkracht waarover deze stille stofzuiger beschikt, zul je merken dat het gekenmerkt wordt door het energielabel A. Zo weet je dat de stofzuiger behoorlijk energiezuinig te werk gaat.

 

Nadelen: 

Prijzig: volgens een aantal kopers zou de prijs van deze stille stofzuiger best wel wat lager mogen zijn. En dat is uiteraard wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rowenta RO8324

 

Deze stille stofzuiger van Rowenta is geschikt voor alle vloeren en verliest geen zuigkracht dankzij de multicyclonische technologie. Het stof wordt perfect van de lucht gescheiden en het apparaat heeft een geluidsniveau van slechts 68 dB.

De stofzuiger behoort tot energieklasse A dus het verbruikt weinig energie tijdens het stofzuigen. Je hoeft er ook geen zak in te plaatsen want het stof wordt opgevangen in een ingebouwde opvangbak. Het snoer heeft een lengte van 6,4 meter.

De stofzuiger heeft een goede zuigkracht en is stil. De kopers zijn tevreden over de vele accessoires die je bij het product krijgt en geven goed advies over de compacte vorm. Het apparaat valt wel gemakkelijk om tijdens gebruik en het stofreservoir mocht ook iets groter zijn.

Je kunt natuurlijk ook meteen opteren voor de stille stofzuiger van dat andere bekende merk, namelijk Rowenta. Het grote voordeel van dit apparaat is dat je het op eender welk type vloer kunt gebruiken. En dat is best wel een groot pluspunt waardoor het de moeite waard is om de stofzuiger even wat verder onder de loep te nemen.

 

Voordelen: 

Multicyclonische technologie: of je nu verandert van type vloer of niet, je zult merken dat de zuigkracht van het apparaat altijd even sterk blijft. Dit heeft te maken met de multicyclonische technologie.

Energieklasse A: het is een vrij krachtig apparaat dat toch kan onderverdeeld worden in de energiezuinige energieklasse A.

Gebruiksgemak: de stofzuiger is bijzonder makkelijk te bedienen en handig in gebruik. Er worden heel wat opzetstukken meegeleverd en het apparaat is voorzien van een handige opvangbak.

 

Nadelen: 

Klein stofreservoir: volgens een kleine minderheid van de kopers is het stofreservoir van deze stille stofzuiger toch wel wat te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Princess Silence DeLuxe

 

Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 69 dB en beschikt over een snoer met een lengte van 7 meter. Het apparaat is geschikt voor harde en zachte vloeren en gebruikt een filtersysteem dat bestaat uit 8 lagen. Het zuigvermogen is instelbaar en het product wordt geleverd inclusief een HEPA filter voor schonere lucht.

Het reservoir heeft een inhoud van 4 liter en het vermogen van de stofzuiger bedraagt 700 Watt. Het artikel wordt geleverd met meerdere accessoires om verschillende oppervlakken schoon te kunnen maken. Als je op zoek bent naar goedkope stille stofzuigers dan is dit product ideaal voor jou.

In de meeste reviews kunnen we positieve commentaren lezen. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht en maakt weinig lawaai. Maar toch zijn er ook enkele minpunten: het snoer is te kort en je kunt de accessoires niet in het toestel zelf opbergen.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke stille stofzuiger? Dat kan ook met deze Princess Silence DeLuxe stofzuiger. In vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, zul je meteen de laagste prijs opmerken. Daardoor zou de stille stofzuigers misschien wel eens tot de populairste apparaten kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Filtersysteem: het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtig en duurzaam filtersysteem dat uit maar liefst 8 verschillende lagen bestaat. Je zult merken dat je er bij de levering de HEPA filter meteen bij krijgt.

Gebruiksgemak: het is de ideale stille stofzuiger om te gebruiken zowel op harde alsook iets zachtere vloeren. Verder heb je voldoende bewegingsvrijheid met een snoerlengte van maar liefst 7 meter.

Kracht: het is een krachtig toestel dat is uitgerust met maar liefst 700 Watt aan maximaal vermogen.

Handig in gebruik: je zult merken dat de stofzuiger makkelijk te bedienen. Verder krijg je er bij de aankoop van het apparaat meteen nog een heleboel handige en duurzame hulpstukken en accessoires bij.

 

Nadelen: 

Geen opbergruimte: sommige klanten vinden het best wel jammer dat het niet mogelijk is om de hulpstukken en dergelijke gewoon in de stofzuiger te gaan opbergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Princess 335001

 

Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 69 dB maar verliest niet aan zuigkracht dankzij de krachtige motor en het High Efficiency mondstuk. Je kunt deze stofzuiger zowel voor harde vloeren als tapijt gebruiken en met de meegeleverde accessoires kun je alle oppervlakken in je woning reinigen.

Het apparaat gebruikt een HEPA H12 filter met acht lagen om de lucht optimaal te filteren. Je kunt deze filter makkelijk reinigen door het onder de kraan af te spoelen. Het snoer heeft een lengte van 7 meter en je kunt de zuigkracht regelen met een draaiknop.

De kopers geven goed advies over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding van deze stille stofzuiger aanbieding. Het toestel maakt weinig geluid en de zuigkracht is uitstekend. Het product wordt met vele accessoires geleverd en je kunt het ook makkelijk opbergen.

Met een geluidsniveau van amper 69 dB behoort ook dit exemplaar tot de stille stofzuigers. Net zoals één van de vorige toestellen wordt ook deze stille stofzuiger geleverd door het bekende huishoudmerk, Princess. Een krachtig en degelijk toestel dat precies doet wat het moet doen.

 

Voordelen: 

Goede zuigkracht: je zult merken dat de stille stofzuiger te alle tijde dezelfde zuigkracht behoudt. Dit met dank aan de goede combinatie van de krachtige motor en natuurlijk ook het speciale High Efficiency mondstuk.

HEPA H12 filter: dankzij de HEPA H12 filter kun je er zeker van zijn dat de lucht bijzonder goed gezuiverd wordt. Bovendien kun je dit filtersysteem ook makkelijk weer schoonmaken.

Handig in gebruik: de stofzuiger is voorzien van een snoerlengte van maar liefst 7 meter en verder is het ook mogelijk om de zuigkracht van het apparaat naar wens te verstellen.

 

Nadelen: 

Niet wendbaar: een enkele koper is echter van mening dat deze stille stofzuiger moeilijk wendbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rowenta 4A RO6432

 

De Rowenta Silence Force A4 RO6432 is een erg stille stofzuiger en is ideaal voor gebruik op harde vloeren en tapijt. De stofuitstoot van het apparaat is heel laag en het verbruikt ook weinig energie. Het toestel beschikt over drie filterniveaus: de stofzak met een hoge filtratie, een foam filter en een HEPA filter. Samen houden ze 99,99% van het opgezogen stof vast.

Het apparaat heeft een extra grote inhoud zodat je niet vlug van stofzak hoeft te veranderen. Bij het handvat kun je de zuigkracht van de stofzuiger regelen. Je kunt het toestel makkelijk verdragen naar een andere ruimte.

In de reviews lezen we dat de zuigkracht van het toestel uitstekend is. Het apparaat maakt ook weinig geluid en is makkelijk hanteerbaar. De meegeleverde accessoires zijn nuttig om verschillende oppervlakken schoon te maken.

We sluiten het lijstje af met opnieuw een stille stofzuiger van het merk Rowenta. Deze Silence Force A4 RO6432 stofzuiger kun je zonder problemen gebruiken voor harde vloeren en vloerkleden. Ideaal dus mocht je huisdieren in huis hebben rondlopen.

 

Voordelen: 

Filterniveaus: dit apparaat is uitgerust met maar liefst 3 afzonderlijke filterniveaus namelijk: de foam filter, de bijzonder krachtige en duurzame HEPA filter en natuurlijk ook de stofzak die voorzien is van een hoge filtratie.

Stofreservoir: je kunt genieten van een vrij groot stofreservoir. Zo kun je toch een hele poos verder stofzuigen zonder je zorgen te maken over het reservoir.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we merken dat sommige klanten de prijs van deze stille stofzuiger toch best wel hoog blijken te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stille stofzuigers koopgids

 

Heel veel mensen vinden het wel belangrijk dat hun huis er altijd piekfijn bij ligt. Toch storen evenveel personen zich vaak aan het geluid van een stofzuiger. Daarom is de stille stofzuiger op de markt gebracht. Het is hierbij belangrijk dat je probeert te letten op het type en de stofopvang. Als je dan toch voor één van de beste stille stofzuigers wilt gaan, besteed dan ook zeker aandacht aan het gebruiksgemak, de accessoires en de mogelijkheden.

Gebruiksgemak

Het is natuurlijk altijd aangenaam om thuis te komen in een huis dat er kraaknet uitziet. Een stofzuiger is daardoor voor heel wat mensen de ultieme uitvinding want in een handomdraai ziet je huis er stukken beter uit. Als we dan toch even een puntje van kritiek mogen uiten dan is het misschien wel het lawaai waaraan de meeste mensen zich storen. Iedereen kent wel de situatie dat mama aan het stofzuigen is en de kindjes klagen dat ze niets begrijpen van wat er op tv gezegd wordt.

Daarom kan het een aanbeveling zijn om op zoek te gaan naar een stille stofzuiger. Deze heb je in alle maten en kleuren. Met zak, met filter of gewoon zakloos en met een reservoir. Maar het zijn apparaten die minder dan 60 decibel produceren. Op die manier kun jij de tv of radio nog perfect horen wanneer je aan het stofzuigen bent. Je hebt toestellen die bovendien ook nog heel wat accessoires toevoegen aan het product en meer opties hebben dan anderen.

Je zult in je zoektocht al vrij vlug merken dat er echt een ruim assortiment aan stille stofzuigers op de markt is. Daardoor is het niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken. Probeer daarom goed rekening te houden met je eigen verwachtingen en wensen. En stel eventueel op voorhand een budget op dat je maximaal wilt en kunt spenderen. Op die manier kun je al veel gerichter te werk gaan.

 

Type en stofopvang

Je hebt heel wat stofzuigers waarbij het geluid onder de 60 decibel ligt of net 60 decibel is. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat mogelijkheden tussen de sledestofzuigers. Dit zijn apparaten die een beetje doen denken aan een slee doordat je ze achter je aan kunt meetrekken. Vandaar ook de naam. Deze heb je in verschillende varianten en met of zonder snoer.

Ook de steelstofzuigers bieden heel wat oplossingen en kunnen misschien zorgen voor een stille stofzuiger aanbieding. Bij deze stofzuigers is het reservoir of de stofzak aan de steel bevestigd. Op die manier is het een eerder compacte stofzuiger met een iets kleinere opvangcapaciteit in vergelijking met de sledestofzuigers. Toch is dit een aanrader voor bijvoorbeeld een studentenappartement.

Als je eenmaal beslist hebt welk type het beste bij jou past houd dan ook even rekening met de stofopvang. Zo heb je modellen die gebruik maken van een filtersysteem en een stofzak. Terwijl andere modellen helemaal zakloos zijn en werken met een opvangbak.

Als je een toestel aankoopt met zak dan wordt al het vuil en het stof uiteraard daarin opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de uitblaaslucht veel zuiverder is. Doordat ze bovendien beschikken over een grotere opvangcapaciteit, hoef je de zak minder vaak te legen. Houd er wel rekening mee dat de zuigkracht minder wordt naarmate de zak voller raakt. Een stofzuiger zonder zak is er één waarbij al het stof wordt opgeslagen in een reservoir. Besef wel dat je ze vaker zult moeten legen en dat er maar heel weinig modellen effectief onder de 60 decibel zitten.

Accessoires en mogelijkheden

Bij de goedkope stille stofzuigers zul je over het algemeen de apparaten hebben die over minder extra toebehoren beschikken. Uiteraard zijn niet alle accessoires even noodzakelijk maar andere opties kunnen dan weer wel een meerwaarde bieden. Als je aanbiedingen gaat vergelijken kun je bijvoorbeeld rekening houden met extra opbergruimte. Dit kan handig zijn om eventuele borstels en het snoer in op te bergen.

Sommige stille stofzuigers beschikken ook over speciale borstels waarmee je gordijnen en meubels kunt schoonmaken zonder ze te beschadigen. Dan zijn er ook de speciale parketborstels die voorzien zijn van langere haren. Uiteraard als je geen parket hebt dan is dit accessoire zeker en vast niet noodzakelijk. Wat dan weer wel aan te raden is, is een toestel waarbij een spleetzuigmond inbegrepen zit. Dit is namelijk altijd handig om in smalle ruimtes te stofzuigen.

Als je een groot iemand bent of bijvoorbeeld een spinnenweb op het plafond wilt verwijderen dan kan een toestel met een lange slang een voordeel bieden. Ook een langer snoer kan een aanwinst zijn want dan hoef je niet om de haverklap van stopcontact te veranderen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES