6 beste stille ventilators Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Beste stille ventilators – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Tijdens de warme zomermaanden is het handig om een stille ventilator in huis te hebben zodat je tijdens het werken of gedurende de nacht van een koel briesje kunt genieten. Zoals je zelf wel zult merken, is er een heel ruim aanbod op de markt en daarom hebben we alvast 3 toestellen uitgezocht om eens hun voor- en nadelen beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Duux Whisper Fan, een zeer stille statiefventilator met 26 snelheden en een handige afstandsbediening. Daarnaast staat de AirKing statiefventilator met zijn 5 snelheden en extra stille rotatiestand om tijdens de nacht rustig te kunnen slapen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste stille ventilators (Reviews) van 2024 

 

Zoek je een stille ventilator die in de badkamer voor een aangename temperatuur zorgt zodat je na het douchen niet meteen terug bezweet bent? Of gaat je voorkeur uit naar een stille 12 volt ventilator? We hebben met de hulp en het advies van ervaren verkopers alvast 5 toptoestellen uitgezocht. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens er de beste stille ventilator uit te kiezen. 

 

1. Duux Whisper Fan, Statiefventilator, Extreem Stil, 710m³/u 

 

Duux wordt door velen als het beste merk beschouwd omdat het Nederlandse bedrijf reeds meer dan 20 jaar innovatieve toestellen ontwikkelt en produceert om de luchtkwaliteit in de woning verbeteren. De Duux extreem stille ventilator met timer zal zichzelf automatisch uitschakelen als de geprogrammeerde tijd verstreken is.

Bovendien kan deze statiefventilator voor de slaapkamer in 26 verschillende snelheden worden ingesteld zodat je hem volledig volgens jouw behoeften kunt laten verkoelen. Doordat de super stille ventilator over dubbele ventilatorbladen beschikt, is hij tot wel 7 maal krachtiger dan een gewoon toestel en kan hij bijgevolg met gemak een grote ruimte afkoelen. 

Daarnaast kun je de statiefventilator kantelen en in verschillende richtingen laten draaien of je kunt hem vastzetten zodat hij tijdens de nacht enkel in jouw richting blaast. Het apparaat heeft trouwens een extreem stil geluidsniveau dat in de laagste stand slechts 13 dB produceert waardoor je ongestoord kunt werken. In de reviews merken we dat dit toestel een goede beoordeling kreeg met 4,5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze statiefventilator kan door middel van een afstandsbediening worden bediend zodat je zelfs je luie zetel niet uit moet komen.

Verstelbaar: door de kantelbare ventilatorkop en de mogelijkheid om het toestel in verschillende richtingen te laten blazen, kun je een grote ruimte afkoelen.

Snelheden: hij beschikt over 26 snelheden waardoor je hem perfect volgens jouw wens kunt instellen. In de laagste stand produceert hij slechts 13 dB en is hij bijgevolg nauwelijks hoorbaar.

Timer: dankzij de handige timer kun je hem tot maximum 12 uren laten draaien waarna hij zichzelf automatisch zal uitschakelen.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn minder tevreden over dit toestel omdat hij regelmatig zou stoppen om dan na een tijdje opnieuw te blazen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. AirKing statiefventilator – ventilator 5 standen met extra stille nachtstand

 

De statiefventilator van Airking is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. De stille staande ventilator blijkt trouwens één van de populairste producten uit onze lijst te zijn en hij kreeg in de reviews dan ook een zeer goede score voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien kan het statief van deze ventilator in hoogte worden versteld zodat je hem bijna overal kunt gebruiken. Doordat de ventilatorkop kan worden gekanteld en tevens in verschillende richtingen kan draaien, creëer je een aangename luchtstroom die de volledige ruimte gaat verkoelen.

Het toestel met 5 verschillende blaasstanden beschikt trouwens over speciaal gevormde rotatiebladen waardoor de ventilator met zijn 35 dB veel minder lawaai maakt dan gewone apparaten. Daarnaast wordt deze stille ventilator met een handige afstandsbediening geleverd en is hij eveneens van een timer voorzien waarmee je hem maximum 7 uur kunt instellen zodat hij op een voorgeprogrammeerd tijdstip zichzelf zal uitschakelen.

 

Voordelen: 

Capaciteit: door de 40 cm grote rotatiebladen heeft deze ventilator voldoende kracht om een grote ruimte af te koelen. Dankzij de speciaal gevormde bladen produceert hij slechts 35 dB geluid.

Snelheden: het toestel kan in 5 verschillende snelheden worden ingesteld om met een zachte bries of met meer kracht voor verkoeling te zorgen.

Verstelbaar: de ventilatorkop is kantelbaar en het statief kan in hoogte worden aangepast waardoor hij zeer functioneel is.

Extra’s: de handige timer die ervoor zorgt dat het toestel zichzelf gaat uitschakelen en de eenvoudige afstandsbediening dragen bij voor extra gebruiksgemak.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat deze statiefventilator in verschillende standen een tikkend geluid maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cecotec 7090 Skyline – Torenventilator – hoogte 79 cm

 

De Cecotec torenventilator heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij in bijna elk budget past. Deze 79 cm hoge torenventilator heeft een bewegend ventilatorblad waarmee hij een ruime koelzone garandeert om een volledige kamer van een aangename temperatuur te voorzien.

Bovendien beschikt hij over de EnergySilence-technologie waardoor hij slechts 30 dB geluid voortbrengt en hij bijgevolg ideaal is om tijdens het werken of ’s nachts de kamer te laten afkoelen. Door zijn 3 verschillende snelheden kun je de intensiteit van de luchtstroom bepalen om hem bijvoorbeeld in de turbostand extra te laten koelen of in de nacht/Eco-stand een licht briesjes te laten blazen.

Het apparaat heeft trouwens een timer die tot 7,5 uur kan worden ingesteld waarna hij zichzelf zal uitschakelen. Dankzij de exclusieve koperen motor is deze stille ventilator bijzonder duurzaam zodat je er een lange tijd van kunt genieten. Verder werd er bovenaan de torenventilator een handig transporthandvat aangebracht zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

Voordelen: 

Grote koelzone: de torenventilator heeft een hoogte van 79 cm en beschikt over een bewegend ventilatorblad waardoor je een groter bereik hebt en bijgevolg een ruime kamer vlot kunt laten afkoelen.

Standen: dit toestel heeft 3 verschillende snelheden waaronder een nacht/Eco-stand om fluisterstil de slaapkamer te verkoelen. De normale- en turbostand zijn iets krachtiger en kunnen tijdens andere bezigheden voor een aangename temperatuur zorgen.

Timer: de timer kan maximaal 7,5 uur worden ingesteld waarna het toestel automatisch zal stoppen.

Gebruiksgemak: het geïntegreerde handvat zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen om verkoeling te brengen daar waar het nodig is.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat deze ventilator te veel lawaai maakt om ’s nachts te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AEG VL 5668 S – Statiefventilator – met afstandsbediening – 3 snelheden

 

Deze handige statiefventilator van AEG heeft een heel betaalbare prijs zodat je er gerust meerdere kunt aanschaffen om verschillende ruimtes te verkoelen. Door zijn stijlvolle zwarte design kun je hem trouwens in elk interieur plaatsen zonder dat hij echt uit de toon valt.

De grote bewegende ventilatorkop heeft een diameter van 40 cm waardoor een frisse bries in de kamer circuleert en de volledige ruimte een aangename gevoelstemperatuur heeft. Bovendien beschikt hij over 3 snelheden en een aparte slaapstand waarbij de intensiteit na 30 minuten automatisch zal verminderen zodat het toestel niet de ganse nacht op volle toeren draait.

Daarnaast heeft deze 125 cm hoge ventilator een geïntegreerde handgreep waarmee je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. De hoogte van het statief kan volledig naar wens worden aangepast en dankzij de kantelbare ventilatorkop kun je de koele bries maximaal benutten. Verder wordt hij met een eenvoudige afstandsbediening geleverd om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen: 

Formaat: deze statiefventilator heeft een hoogte van 125 cm en een ventilatorkop met een doorsnede van 40 cm waardoor hij een ruim bereik kent.

Draaisnelheid: het toestel heeft 3 reguliere draaisnelheden en een aparte slaapstand waarbij de snelheid na 30 minuten afzwakt zodat de ventilator niet de ganse nacht op volle kracht blijft functioneren.

Ventilatorkop: de ventilatorkop is kantelbaar en draait tevens in verschillende richtingen om de volledige ruimte optimaal af te koelen.

Het prijskaartje: dit apparaat heeft een heel betaalbare prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk.

 

Nadelen: 

Stabiliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de stabiliteit van deze ventilator. Doordat de poten niet gelijk staan zou hij nogal wankel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Clean Air Optima® CA-404W – Design Circulator Ventilator 

 

Deze knappe Clean Air Optima ventilator is de ideale kamergenoot om tijdens de zwoele zomernachten op je nachttafel te plaatsen. De aerodynamisch gevormde ventilatorbladen zullen de koele lucht spiraalsgewijs verplaatsen zodat de frisse bries met een hogere snelheid in de kamer wordt gestuurd.

Bovendien beschikt deze zeer stille ventilator over 24 intensiteitsstanden en is hij tevens voorzien van een slaapmodus waarbij hij stapsgewijs van draaisnelheid zal verminderen om ‘s nachts een zachte verkoelende luchtstroom te hebben. Het geluidsniveau in de slaapstand is trouwens minder dan 10 dB waardoor hij quasi niet hoorbaar is en je bijgevolg ongestoord van een aangename nachtrust kunt genieten.

Verder is hij voorzien van een geïntegreerde ionisator die negatieve zuurstofionen produceert zodat de lucht in de kamer gelijktijdig wordt verkoeld en gezuiverd om een frisse gezondere ventilatie te bekomen. Daarnaast kun je de handige timer tussen 1 en 12 uur instellen waarna het toestel zichzelf zal uitschakelen. In de reviews merken we dat de klanten deze ventilator 4,7 van de 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze ventilator heeft een compact formaat waardoor je hem bijvoorbeeld gemakkelijk op je nachtkastje kunt zetten.

Snelheidsniveaus: hij beschikt over 24 draaisnelheden en een aparte slaapmodus waarbij het draainiveau geleidelijk tot een zachte bries afzwakt.

Ultra stil: de extreem stille ventilator produceert in de laagste stand zelfs minder dan 10 dB geluid wat vergelijkbaar is met het ritselen van bladeren.

Luchtzuivering: de ingebouwde ionisator zorgt voor een verkoelende zuivere luchtstroom zodat je in een gezonde omgeving kunt slapen.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten zijn niet overtuigd van de kwaliteiten van dit toestel omdat hij toch meer dan 10 dB geluid produceert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ninzer Mini Fan

 

Net zoals één van de voorgaande producten die we hierboven besproken hebben, is ook deze stille ventilator een tafelventilator. Het is een vrij compact toestel dat weinig weegt en dat je dus ook makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het toestel heeft een mooie lichtblauwe kleur maar kun je ook in 3 andere kleurtjes verkrijgen.

Het is een krachtig apparaatje waarbij je de mogelijkheid hebt om uit 2 snelheidsstanden te kiezen. Het is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in de zomermaanden moet studeren voor een examen of wanneer je op warme dagen op kantoor moet werken. Je kunt het makkelijk aan je computer koppelen door middel van de USB aansluiting.

Ondanks de vele positieve reacties merken we op dat de meningen toch eerder verdeeld zijn. Sommige gebruikers vinden het werkelijk een topproduct terwijl andere kopers het eerder een kwetsbaar product vinden. Bekijk het even en oordeel dan vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stille ventilators Koopgids 

 

Als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing om je tijdens de zwoele zomernachten wat verkoeling te brengen, willen we je graag de aanbeveling geven om voor een stille ventilator te kiezen. Maar wat is dat nu precies een stille ventilator? En bestaan er verschillende varianten? Neem even rustig te tijd om alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Er zijn trouwens vaak promoties en aanbiedingen waarbij je een toestel aan een interessante prijs kunt aankopen.

Wat is een stille ventilator

Doordat de zomers in ons land steeds zwoeler worden, is het vaak moeilijk om je op je werk te concentreren of in slaap te geraken. Voor de aankoop van een airconditioner moet je al diep in je buidel tasten waardoor dit niet voor iedereen weggelegd is en dan kan een ventilator een voordelige oplossing zijn. 

Een ventilator is een toestel dat de lucht met een bepaalde snelheid door de ruimte laat bewegen waardoor deze als een koel briesje aanvoelt. De gewone ventilator zal hierbij nogal veel geluid produceren echter, bij een stille ventilator is dit niet het geval.

Met een stille ventilator kun je voor verkoeling zorgen zonder dat je door al te veel kabaal wordt gestoord zodat je volop van je nachtrust kunt genieten. Een geluidsarme of stille ventilator mag enkel zo worden genoemd wanneer hij minder dan 40 decibel geluid produceert. Dit kun je min of meer met het omgevingsgeluid in een gewone huiskamer vergelijken waardoor je amper zult merken dat het apparaat aanstaat.

 

De verschillende soorten 

We onderscheiden enkele verschillende types stille ventilatoren waarbij je zelf kunt bepalen welk toestel jou het meeste voordeel kan bieden. We kennen allemaal wel de statiefventilator die op een soort standaard bevestigd is zodat je hem niet op je nachtkastje of je bureau moet zetten. Vaak kunnen deze statieven in hoogte worden aangepast om je een maximaal gebruikscomfort te bieden. 

Vervolgens is er de compacte torenventilator in diverse formaten waarmee je best wel wat ruimte kunt besparen. Zoals de naam al doet vermoeden,  hij ziet eruit als een toren. Hoewel dit apparaat geen zichtbare ronddraaiende elementen heeft, zal de toren toch van verschillende kanten een koele bries de kamer in sturen. De torenventilator is in de meeste gevallen iets minder krachtig dan een ventilator met een ronddraaiende schroef.

Daarnaast is er ook de stille plafondventilator die ideaal is om bijvoorbeeld boven het bed te hangen of in de woonkamer te installeren. Een dergelijk toestel heeft veel kracht om de lucht te verplaatsen, maar hij is niet mobiel en kan bijgevolg maar op één plaats worden gebruikt. Tenslotte is er nog de tafelventilator om op je tafel of nachtkastje te zetten. Door zijn vrij compacte formaat heeft hij minder kracht dan een statiefventilator waardoor hij enkel plaatselijk verkoeling zal brengen.

Enkele aandachtspunten bij de aankoop van een stille ventilator

Eens je het type bepaald hebt, moet je nog het formaat van de ventilator kiezen. Afhankelijk van waar je hem zoal wilt gebruiken, dien je met de diameter en de hoogte van het toestel rekening te houden. Wil je bijvoorbeeld dat het toestel een wijd bereik op zithoogte heeft, dan is de statiefventilator voor jou de beste optie. Wanneer je een apparaat zoekt om een groot deel van de ruimte af te koelen, kies je beter voor een stille ventilator met een heen-en-weer draaiende kop.

Verder is het geluid een heel belangrijk aspect. Een echte stille ventilator produceert zelfs in de hoogste stand niet meer dan 40 decibel. Sommige merken bieden stille ventilators aan, maar vaak is het enkel in de laagste stand mogelijk om van deze functie te genieten. Daarnaast kun je ook voor een stille ventilator met extra functies zoals luchtbevochtiging of een timer kiezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES