5 Beste Stofzuigers Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Stofzuigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke en krachtige stofzuiger komt altijd goed van pas. En zeker wanneer jij graag thuiskomt in een proper en netjes schoongemaakt huis. In onze koopgids proberen wij jou een aantal tips en adviezen mee te geven. Die zouden je kunnen helpen in de zoektocht naar de voor jou beste stofzuiger. We zijn daarnaast ook op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse stofzuigers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Miele Complete C3 stofzuiger. Het is een degelijk apparaat dat je zowel op een zachte alsook op een iets hardere ondergrond kunt gebruiken. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Dyson DC62 Pro stofzuiger. Dit is een steelstofzuiger die over een bijzonder krachtige motor beschikt en daardoor dus een enorme zuigkracht heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Stofzuigers (Reviews) van 2024

 

Voor het gemak is het iedereen aangeraden om een goede stofzuiger in huis te hebben. Met dit apparaat kun je op een eenvoudige en snelle manier schoonmaken en kun je zelfs moeilijk te bereiken plekken schoon houden. Bekijk daarom de opties hieronder en kies voor de beste stofzuiger die bij jou past.

 

 

1. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

 

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger die uitermate geschikt is voor harde en zachte vloeren. Het heeft een plus/min voetbediening en een motor die automatisch wordt uitgeschakeld als je stopt met stofzuigen.

Dit product bevat een Air-clean filtersysteem, dat uit 12 lagen bestaat en bijna 100% van de stofdeeltjes filtert. De Complete C3 wordt met 3 hoogwaardig toebehoren geleverd voor een efficiënte schoonmaak, die stofvrij zijn opgeborgen onder de klep.

Voor dit product staan er niet alleen positieve reviews geschreven door de personen die het hebben gekocht. De meeste gebruikers zijn wel tevreden met dit apparaat, want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Het is eenvoudig in gebruik en het past precies. Voor enkele kopers is dit product prijzig en het is kwetsbaar. Het is voor hen ook groot en het heeft een te kort snoer.

Als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger dan zal het vrijwel meteen opvallen dat er heel wat modellen van Miele bij zijn. Ook de vele reacties van klanten liegen er niet om. Miele is niet alleen één van de populairste merken maar misschien ook gewoon veruit het beste merk voor velen.

 

Voordelen: 

Universele zuigmond: deze stofzuiger is voorzien van een handige universele zuigmond. Daardoor kun je het apparaat op verschillende soorten ondergronden en vloerkleedjes gaan gebruiken.

Energiezuinig: het toestel heeft het energielabel A gekregen. Je mag er dus zeker van zijn dat het om een energiezuinig apparaat gaat.

Vermogen: deze stofzuiger is voorzien van een bijzonder krachtig vermogen van ruim 800 watt.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een snoer van maar liefst 7,5 meter lang. Daardoor kun je rekenen op heel wat bewegingsvrijheid. Verder heeft de stofzak een inhoud van 4,5 liter.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: volgens een kleine minderheid van de gebruikers is deze stofzuiger toch wel best duur te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dyson DC62 Pro Steelstofzuiger

 

De Dyson DC62 Pro is een steelstofzuiger met een krachtige motor en cyclonen voor een betere luchtstroom en het verwijderen van zeer fijne stofdeeltjes.

Dit product wordt geactiveerd door de aan/uit knop die ingehouden moet worden als je wilt schoonmaken met dit apparaat. Het kan van vloer tot plafond schoonmaken. De Dyson DC62 Pro is snoerloos en kan met een volle accu tot ongeveer 26 minuten schoonmaken. Als je het in de Max modus gebruikt, is dat voor 6 minuten.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stofzuigers en dat is te merken aan het aantal reviews dat is geschreven voor dit apparaat. Voor de meeste gebruikers is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is duurzaam en het heeft een goede prijs. Voor enkele gebruikers is het prijzig en niet geschikt voor grof werk.

Op het gebied van stofzuigers mag en kan ook een Dyson helemaal niet ontbreken. Deze handige steelstofzuiger maakt heel wat kopers dan ook laaiend enthousiast als we de online reviews bekijken. Het zou dus zeker wel eens één van de populairste toestellen uit onze lijst kunnen zijn. Laten we hieronder even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Stofreservoir: het apparaat is voorzien van een handig stofreservoir dat je gemakkelijk en vlug kunt legen. Het reservoir heeft een volume van 0,4 liter.

Gebruikstijd: nadat deze stofzuiger helemaal is opgeladen dan kun je het toestel probleemloos 26 minuten lang gaan gebruiken.

Handig in gebruik: eigenlijk is het een 2-in-1 apparaat aangezien de stofzuiger ook over een ingebouwde kruimelzuiger beschikt. Verder is er ook een turbozuigmond, een kierenzuigmond en zelfs een combizuigmond voorzien.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: een aantal kopers zijn van mening dat de prijs van deze stofzuiger toch wel behoorlijk hoog ligt.

Geluid: het apparaat is voor een kleine minderheid van de gebruikers net iets te luid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips MiniVac FC6149/01 Kruimelzuiger

 

Met de Philips MiniVac FC6149/01 kruimelzuiger kun je zowel de vloer als meubels reinigen. Dit apparaat is een draadloze 2 in 1 steelstofzuiger met een zuigkracht van 22 Watt. Het is meer geschikt voor het opruimen van droog vuil.

Het heeft een oplaadtijd van 16 tot 18 uur voordat je een volledig opgeladen batterij hebt. Met deze MiniVac kun je zelfs de verste hoeken schoon krijgen en vanwege zijn formaat is het ook gemakkelijk op te bergen. Daarnaast is het ook licht van gewicht, wat het gemakkelijker maakt om het te gebruiken.

Als je naar de prijs kijkt van dit product, dan lijkt het wel op een stofzuiger aanbieding en dat is het ook voor de meeste gebruikers van dit apparaat. De meeste gebruikers raden dit product aan, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het past perfect. Voor enkele kopers is het prijzig en is het lastig in gebruik.

Indien je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger maar tegelijk ook een nieuwe kruimelzuiger nodig hebt dan is dit model van Philips misschien wel wat jij zoekt. Bovendien zul je ook meteen versteld staan van de behoorlijk lage prijs van deze handige stofzuiger. Het is een degelijk apparaat dat je zowel binnenshuis alsook buitenshuis bijvoorbeeld in de auto kunt gebruiken.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke stofzuiger dan is dit apparaat iets voor jou. In vergelijking met de andere 4 stofzuigers uit onze lijst, is dit apparaat voorzien van de laagste prijs.

Gebruiksduur: zodra je het toestel helemaal hebt opgeladen dan zul je het probleemloos kunnen gebruiken voor ongeveer 11 minuten.

Kracht: het is een krachtig toestel dat is uitgerust met een zuigkracht van ruim 22 watt. Verder werkt de stofzuiger op basis van handige NiMH batterijen.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: een kleine minderheid van de kopers is toch wel van mening dat de prijs van deze stofzuiger net een tikkeltje te hoog ligt.

Kwetsbaar: we merken dat enkele gebruikers vinden dat het toestel vrij kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

4. Dirt Devil M607 Spider Robotstofzuiger

 

De Dirt Devil M607 Spider is een robotstofzuiger zonder zak. Het is intelligent en het heeft drie programma’s die zorgen voor een optimale schoonmaak. Met de 2 ronde borstels bereikt dit apparaat zelfs langs plinten en in hoeken. Het heeft valsensoren die zorgen voor het herkennen en onthouden van afgronden zoals trappen en treden.

Dit doet het apparaat om die te kunnen vermijden. De M607 Spider is in 4 uur volgeladen, waarna het tot 60 minuten zelfstandig zijn werk doet. Het stofreservoir kan met lauw water gereinigd worden.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. De meeste gebruikers zijn tevreden met deze stofzuiger, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het past perfect. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en het voldoet niet aan de verwachtingen.

Met de Dirt Devil M607 Spider stofzuiger haal je een degelijk en duurzaam apparaat in huis volgens sommige kopers. Het is niet meteen één van de goedkoopste apparaten maar ook al zeker niet het duurste toestel uit de lijst. Bekijk alvast even de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van deze stofzuiger.

 

Voordelen: 

Type: dit is eigenlijk een robotstofzuiger die omwille van de aparte vorm ook onder tafels en stoelen probleemloos kan stofzuigen. Bovendien zijn drempels van ongeveer 1 cm ook helemaal geen probleem.

Gebruiksduur: zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je het tot wel 60 minuten lang zonder problemen gaan gebruiken.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: we merken dat een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden is over de kwaliteit. Zo zouden bepaalde onderdelen aan de stofzuiger toch best wel kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch MoveOn BGL35MOV21 Stofzuiger met stofzak

 

De Bosch BGL35MOV21 MoveOn is een stofzuiger met stofzak en het is sterk, compact en wendbaar. Dit product is uitermate geschikt voor harde en zachte vloeren. Het is energiezuinig en het heeft een zuivere uitblaaslucht.

Het heeft een vermogen van 600 Watt en een 7 meter lang snoer om in een grote ruimte met gemak te stofzuigen. Dit apparaat heeft een geautomatiseerd snoeroprolsysteem en een opvangreservoir met een inhoud van 4 liter. Deze stofzuiger heeft een park positie en een indicatielamp die aangeeft als het zakje leeggemaakt moet worden.

De meeste gebruikers van deze stofzuiger geven er goed advies voor, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het is relatief stil. Verder past het perfect. Andere gebruikers zijn van mening dat de hulpstukjes niet in de stofzuiger bewaard kunnen worden en zij vinden het een zwaar apparaat.

Ook Bosch behoort tot de bekende merken als het gaat om elektronische huishoudtoestellen. Deze stofzuiger met stofzak is bijzonder krachtig en handig volgens vele kopers. De rode kleur zorgt ervoor dat je meteen ook een echte blikvanger in huis haalt.

 

Voordelen: 

Hulpstukken: bij de aankoop van deze stofzuiger dan zul je merken dat je er meteen ook een combizuigmond, een parketzuigmond en zelfs een meubelzuigmond bij krijgt.

HEPA-filter: het apparaat is voorzien van een handige wasbare HEPA-filter. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de uitblaaslucht steeds proper en hygiënisch is. Dit maakt het ideaal voor mensen die te kampen hebben met een vervelende allergie.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: slechts enkele kopers vinden het behoorlijk jammer dat je de hulpstukken niet in de stofzuiger kunt bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stofzuigers koopgids

 

Een stofzuiger kun je niet meer wegdenken uit een woning. Je hebt het nodig om de vloer regelmatig schoon te maken en al het overbodige stof te verwijderen. Het werkt veel vlugger dan een bezem en al het stof komt in een zak of reservoir terecht om het daarna in de vuilnisbak te deponeren. Bij het kopen van een stofzuiger moet je kiezen tussen verschillende soorten, rekening houden met het vermogen en de zuigkracht, de prijs en eventuele nuttige extra functies.

Verschillende soorten stofzuigers

We zetten eerst even de verschillende soorten stofzuigers op een rijtje. De eerste en meest bekende soort is de sledestofzuiger. Dit apparaat kun je achter je aan trekken dankzij de wieltjes aan de onderkant en beschikt over een krachtige motor. De bewegingsvrijheid is iets minder bij dit type want ze hebben een hoger gewicht en je beschikt over een lange kabel om de stofzuiger van stroom te voorzien. Toch is deze het beste geschikt voor thuis, ze worden meestal ook geleverd met nuttige accessoires zoals een zuigmond voor het haar van je huisdier.

De tweede soort is de steelstofzuiger. Deze stofzuiger kun je met één hand bedienen en verplaatsen want het is veel lichter van gewicht. Je hebt ook minder plaats nodig om dit type op te bergen. Het nadeel is dat het reservoir ook kleiner is dus de stofzuiger zal vlugger vol zitten met vuil. Dit type is geschikt voor mensen die in kleine woningen of studio’s wonen.

De ketelstofzuiger lijkt op de sledestofzuiger maar worden eerder gebruikt in een professionele omgeving. Dit zijn de grotere stofzuigers die je meestal ziet in het gebouw van een internationaal bedrijf of in een garage. Het voordeel is dat deze apparaten ook vloeistoffen kunnen opzuigen. Het nadeel is dat ze heel duur zijn.

De laatste tijd is er een nieuw type stofzuiger die de markt aan het veroveren is: de robotstofzuiger. Deze stofzuiger moet je zelf niet bedienen, je kunt een programma kiezen of het toestel handmatig programmeren om een ruimte op een bepaald tijdstip schoon te maken. Dit type beschikt over sensoren waardoor de stofzuiger obstakels vermijdt en niet van trappen af rijdt. Een robotstofzuiger werkt op een oplaadbare batterij en gaat automatisch terug naar het basisstation wanneer de batterij bijna leeg is. De nadelen zijn het kleine stofreservoir en de hogere prijs.

 

Vermogen en zuigkracht van een stofzuiger

Vele mensen kijken naar het vermogen van een stofzuiger en denken dat dit één van de belangrijkste kenmerken is. Niets is minder waar dus je hoeft niet te veel aandacht te besteden aan een vermogen. Als je toch liever op zeker speelt dan kies je gewoon een model met een hoog vermogen.

De zuigkracht is veel belangrijker, je moet er zeker op letten dat je de zuigkracht op een stofzuiger kunt instellen. Dit is nodig omdat niet alle vloeren dezelfde zuigkracht vereisen, een tapijt zul je niet even hard zuigen als een harde vloer want dan kan het tapijt beschadigd raken.

Er zijn drie manieren waarop de zuigkracht geregeld kan worden op een stofzuiger. Op de stang zit er een schuif die je kunt regelen. Als deze schuif dicht is dan zuigt de stofzuiger het hardst, maar hoe meer je de schuif open zet, hoe minder zuigkracht er gebruikt wordt. Je verbruikt echter nog altijd evenveel energie.

Daarom hebben bijna alle stofzuigers ook de mogelijkheid om de zuigkracht meteen lager te zetten via een draai- of schuifknop op het toestel. Zo kun je eenvoudig de zuigkracht regelen en zul je het verschil ook merken in de gebruikte stroom. Sommige modellen beschikken zelfs over de functie om de zuigkracht automatisch te regelen. De stofzuiger past zich automatisch aan op het type vloer.

Functies en prijs van de stofzuiger

Je kunt een keuze maken tussen een stofzuiger met zak of een zakloze stofzuiger. Zakloze stofzuigers zijn tegenwoordig populair want je hoeft geen extra kosten te maken door zakken aan te kopen en je kunt het ingebouwde reservoir makkelijk verwijderen om te legen.

Sommige stofzuigers, zoals de ketelstofzuigers, kunnen ook vloeistoffen zuigen. Als je veel morst in de keuken kan dit heel handig zijn want je hoeft dan niet te wachten tot de vloer droog is om die schoon te maken. De vloeistoffen worden van het vaste vuil gescheiden door een filter.

De stoffilter van een stofzuiger is ook belangrijk. Veel mensen hebben last van allergieën en er zijn bepaalde filters die daar tegen kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld een HEPA filter kopen, deze blazen zo weinig mogelijk stofdeeltjes terug in de lucht en zorgen dus voor zuivere lucht in je woning.

Op basis van deze informatie kun je verschillende stofzuigers vergelijken en op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. Je kunt een budget opstellen als je al enkele prijzen vergeleken hebt en dan de beste stofzuiger kiezen die het meest voldoet aan jouw eisen en voorkeuren. Lees ook de aanbevelingen van andere kopers die de tijd genomen hebben om een review te schrijven over een product. Deze beoordelingen staan vol met nuttige informatie.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES