5 Beste Stoomgeneratoren Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

Stoomgeneratoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke stoomgenerator? Maar weet je niet meer welk toestel nu het beste is? Dan willen wij jou graag even doorverwijzen naar onze koopgids. Daarin proberen we jou een aantal tips en richtlijnen mee te geven die van pas kunnen komen in jouw zoektocht. Daarnaast zijn we ook zelf al op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde stoomgeneratoren. Zo hebben we gemerkt dat de Philips Elite GC9620/20 alvast een schot in de roos blijkt te zijn. Het is afkomstig van het bekende merk Philips en behoort tevens ook tot de krachtige stoomgeneratoren. Met de Tefal GV8962 stoomgenerator haal je alvast een sterk en evenwaardig alternatief in huis. Dit apparaat beschikt over een constante stoomafgifte van maar liefst 120 gram en dit telkens per minuut.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 5 Beste Stoomgeneratoren (Reviews) van 2024

 

Een stoomgenerator is het ideale product om je kledij mee te strijken want ze produceren meer stoom dan een gewoon strijkijzer en laten je kledij netjes achter. Als je de beste stoomgenerator voor jezelf wilt kopen dan helpen wij je met de volgende informatie. Je kunt kiezen uit 5 topproducten die allemaal uitstekende beoordelingen gekregen hebben van kopers.

 

1. Philips PerfectCare Elite GC9620/20 Stoomgenerator

 

De PerfectCare Elite is de beste stoomgenerator van Philips. Je kunt dit toestel gebruiken om al je kleding te strijken zonder de temperatuur te moeten instellen. Dit strijkijzer verwijdert snel en op een krachtige manier de kreuken in je kleding en heeft een druk van 6,5 bar. Dankzij de 400 g extra stoomstoot gaat het apparaat effectief te werk.

Het toestel weegt slechts 800 gram en heeft een vermogen van 2400 Watt. Je kunt de stoomuitvoer regelen en het beschikt ook over een modus om energie te besparen. Je kunt het gewoon vullen met kraantjeswater en het is in slechts 2 minuten al opgewarmd om te gebruiken.

Alle kopers zijn tevreden over goede kwaliteit van dit product. Hoewel de meesten de prijs aanvaardbaar vinden zijn er toch ook redelijk wat kopers die de prijs te hoog vinden. Het is een licht apparaat waar je snel mee kunt werken en de temperatuur wordt automatisch geregeld.

Ben je op zoek naar een degelijke stoomgenerator dan zul je alvast dit toestel van Philips zien verschijnen. Philips is niet alleen één van de populairste merken maar bovendien ook veruit het beste merk voor heel wat gebruikers. Laten we dan ook even kijken naar de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

Druk: je zult deze stoomgenerator alvast tussen de krachtige toestellen kunnen spotten. Zo beschikt het over een totale druk van maar liefst 6,5 bar en ook nog eens een extra stoomstoot van ruim 400 gram.

Vermogen: het apparaat heeft een maximaal vermogen van maar liefst 2400 Watt en behoort daardoor tot de krachtige apparaten.

Handig in gebruik: het is verder ook mogelijk om geheel zelfstandig de stoomuitvoer te bepalen en in te stellen. Verder is er ook een energiemodus aanwezig zodat je zoveel mogelijk energie kunt gaan besparen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere apparaten uit deze lijst beschikt deze stoomgenerator alvast niet over de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal GV8962 Stoomgenerator

 

De stoomgenerator van Tefal heeft een continue stoomafgifte van 120 gram per minuut en beschikt over drie verschillende programma’s. Het is een snel en efficiënt apparaat waarmee je je strijk in een korte tijd kunt afwerken.

De stoom wordt met hoge druk door het apparaat afgegeven en het water is in 2 minuten al opgewarmd. De strijkzool is zelfreinigend zodat het een langere duurzaamheid heeft. Het apparaat is voorzien van een antikalk collector die de kalkdeeltjes nu nog efficiënter opvangt in de kuip.

Volgens de gebruikers gaat het strijken veel sneller met dit apparaat en betaal je een mooie prijs voor topkwaliteit. Het apparaat is makkelijk om te onderhouden dankzij de antikalk. Het toestel voelt wat zwaar aan en is voor sommigen te duur maar het glijdt heel makkelijk over je kleding en maakt het strijken zowaar leuker.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan kiezen voor de krachtige stoomgenerator van het bekende merk Tefal. Het is een bijzonder degelijk apparaat dat zorgt voor een constante stoomafgifte van maar liefst 120 gram en dit telkens per minuut. Laten we alvast even op zoek gaan naar de eigenschappen van dit toestel.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult merken dat het apparaat bijzonder snel opwarmt en dus in een mum van tijd klaar is om te gebruiken.

Strijkzool: het handige aan dit apparaat is dat de strijkzool volledig zelfreinigend werkt. Dit verhoogt de levensduur ervan aanzienlijk.

Antikalk collector: verder is deze stoomgenerator ook nog eens uitgerust met een handige antikalk collector. Zo zul je geen last hebben van vervelende kalkaanslag.

 

Nadelen:

Gewicht: sommige klanten vinden dat het apparaat behoorlijk zwaar weegt en dus niet handig is om mee te werken.Te duur:een kleine minderheid van de gebruikers vindt het prijskaartje ook veel te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Domo DO711OS Stoomgenerator Stoomdruk: 160 g/min

 

Tussen de krachtige stoomgeneratoren zul je vast en zeker dit apparaat van Domo mogen verwachten. De DO711OS stoomgenerator wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 3000 Watt in combinatie met een stoomdruk van wel 160 g/min, wat overeenkomt met ongeveer 7,5 bar. Dit wordt aangevuld met een ruim waterreservoir van 1,8 liter en de mogelijkheid om de stoomafgifte naar wens te regelen.

Het grootste gedeelte van de behuizing is vervaardigd uit duurzaam kunststof terwijl de strijkzolen voorzien zijn van een keramische coating. Op die manier kun je bijzonder soepel over eender welk type kledingstuk glijden en alle kreukels en oneffenheden doen verdwijnen. Bovendien kun je dit apparaat even goed droog gebruiken. Verder is hij voorzien van een zelfreinigend antikalksysteem en een betrouwbare draagvergrendeling.

Qua functies ben je verzekerd van een regelbare thermostaat, een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje en een automatische uitschakelingsfunctie. We zien dan ook dat klanten bijzonder tevreden zijn met hun aankoop en het product ook effectief aanbevelen. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat er geen snoeropbergruimte voorzien is.

 

Voordelen:

Vermogen: deze stoomgenerator verzekert een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 3000 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen 4 warmtestanden.

Gebruiksgemak: de stoomgenerator is bijzonder eenvoudig te bedienen en biedt de mogelijkheid om hem droog of met stoom te gebruiken.

Functies: naast het feit dat je beschikt over een regelbare thermostaat is er ook een aan- en uitschakelaar aanwezig alsook een indicatielampje en een automatische uitschakelingsfunctie.

 

Nadelen:

Geen snoeropbergruimte: jammer genoeg is er geen snoeropbergruimte voorzien wat wel erg praktisch had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Braun CareStyle 5 IS5043 WH Easy Lock Stoomgenerator

 

Als de andere producten te duur zijn en je liever goedkope stoomgeneratoren koopt dan ben je aan het juiste adres.

De Braun CareStyle 5 heeft een vermogen van 2400 Watt en een stoomdruk van 6 bar. Je kunt meteen aan de slag en wel twee keer zo snel als normaal strijken.

Het apparaat is uitgerust met de iCare technologie die met 1 temperatuurinstelling werkt voor alle stoffen. Na het strijken kun je dit toestel vergrendelen met het EasyLock systeem en veilig opbergen.

De gebruikers geven een goed advies over de kwaliteit van het product. Het is wel jammer dat je het waterreservoir er niet kunt uitnemen. Je kunt er makkelijk mee strijken, zelfs over knopen en naden. Voor één koper is dit apparaat te duur.

Echter is er ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de stoomgenerator van het bekende merk Braun. Bovendien hoef je voor dit toestel helemaal niet zoveel budget te voorzien aangezien je het vast en zeker tussen de goedkope producten kunt spotten.

 

Voordelen:

Kostprijs: deze stoomgenerator is werkelijk ideaal voor personen die liever niet zoveel geld wensen uit te geven aan een degelijke stoomgenerator.

Vermogen: het is een krachtig apparaat dat over een maximaal vermogen beschikt van maar liefst 2400 Watt. Verder is er een stoomdruk die zonder twijfel rond de 6 bar ligt.

ICare technologie: dankzij de iCare technologie kun je dezelfde temperatuurinstelling gaan toepassen op verschillende soorten stoffen.

 

Nadelen:

Waterreservoir: het is echter wel belangrijk om te beseffen dat je het waterreservoir er helemaal niet kunt gaan uitnemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 Stoomgenerator

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog opteren voor deze Pro Express Ultimate stoomgenerator van Calor. Hij wordt gekenmerkt door een kunststof behuizing en werd vervolgens afgewerkt in een zwarte kleur. Ook hier werden de strijkzolen voorzien van een keramische coating die een soepele en gladde strijktechniek garanderen.

Met een ruim vermogen van maar liefst 2600 Watt in combinatie met een stoomdruk van 8 bar (ofwel 650 g/min) kan het toestel in amper 2 minuten klaar zijn voor gebruik. Hij is verder uitgerust met een 1,9 liter waterreservoir dat makkelijk bij te vullen is en waarmee je een hele berg strijk tot een goed einde kunt brengen. Verder is het mogelijk om de stoomafgifte te regelen alsook gebruik te maken van de aan- en uitschakelaar, de regelbare thermostaat, de snoeropbergruimte, de druppelstop, de sprayfunctie, het indicatielampje en de automatische uitschakelingsfunctie.

Kortom, heel wat functies en mogelijkheden die van deze stoomgenerator een topproduct maken. En daar is de overgrote meerderheid van de gebruikers het duidelijk over eens. Enkel het prijskaartje zou als een mogelijk addertje onder het gras kunnen worden beschouwd.

 

Voordelen:

Vermogen: in amper 2 minuten kan dit apparaat volledig zijn opgewarmd en klaar voor gebruik. Dit heeft te maken met het ruime vermogen van 2600 Watt en de krachtige stoomdruk van 8 bar.

Strijkzool: de strijkzolen werden voorzien van een keramische coating waardoor kreukels en andere oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Waterreservoir: hij is voorzien van een ruim afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,9 liter dat makkelijk bij te vullen is.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg zul je een iets ruimer budget moeten voorzien indien je deze stoomgenerator wenst aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stoomgeneratoren koopgids

 

Als je naar een sollicitatie moet of gewoon een evenement zoals een trouwfeest dan is het belangrijk dat je er goed uitziet. En dit kan uiteraard enkel en alleen als jouw kleding netjes gestreken is en geen kreuken bevat. De beste stoomgeneratoren kunnen jou hierbij helpen. Besteed zeker aandacht aan het gebruik, het type, het ijzer en het waterreservoir.

Gebruik

Een stoomgenerator is eigenlijk gewoon een strijkijzer dat voorzien is van een eigen generator. Deze generator moet dan stoom gaan opwekken. Dus over het algemeen is een stoomgenerator ook gewoon veel krachtiger dan een gewoon strijkijzer. Daardoor is het ook een goede aanbeveling voor huishoudens die uit veel leden bestaan.

Het principe van zo een toestel is dan ook heel erg eenvoudig. Het toestel moet ervoor zorgen dat er stroom gecreëerd wordt die dan wordt overgebracht naar het strijkijzer zelf. Kijk vooral naar toestellen die voorzien zijn van een zool die beschikt over een smalle punt. Dit is namelijk ideaal voor kledingstukken met veel knoopjes zoals hemden. Ook de verdeling van de stoomgaatjes is belangrijk. Hoe meer de gaten verdeeld zijn hoe beter de stoom verdeeld wordt.

Over het algemeen zit het waterreservoir los van het toestel waardoor er telkens veel stoom kan ontstaan zonder dat je het toestel steeds moet gaan opvullen. Bovendien zijn stoomgeneratoren met een apart waterreservoir ook gewoon veel lichter van gewicht en daardoor dus heel gemakkelijk in gebruik.  Bij de nieuwe modellen die je vandaag op de markt kunt spotten is het ook mogelijk om een stoomgenerator aanbieding te kopen waarbij je zelfs tijdens het strijken water kunt bijvullen. Uiteraard is het wel mogelijk dat deze toestellen dan niet meer tot de categorie van goedkope stoomgeneratoren zullen behoren.

 

Type stoomgenerator

Als je de verschillende aanbiedingen stoomgeneratoren gaat vergelijken dan zul je al vrij snel begrijpen dat er verschillende types bestaan. Op die manier kunnen wij een onderscheid maken tussen drie verschillende modellen.

Je hebt de toestellen die je constant kunt gaan bijvullen en deze komen bovendien ook het meeste voor. Bij deze stoomgeneratoren wordt alle stoom geproduceerd in de centrale en die stoom wordt dan vervolgens doorgestuurd naar het ijzer. Je kunt hierbij steeds water aan het reservoir gaan toevoegen zonder enig probleem.

Daarnaast heb je ook de apparaten met een extern reservoir. De stoom wordt in het strijkijzer zelf geproduceerd en daardoor zitten ze eigenlijk tussen de gewone strijkijzers en de stoomgeneratoren in. Toch worden ze door heel wat gebruikers beschouwd als stoomgenerator en ook hier kun je steeds water gaan bijvullen.

Als laatste heb je ook de stoomgeneratoren die beschikken over een waterverwarmer onder druk. Bij deze toestellen staat het water onder een hoge druk op het moment dat het verwarmd wordt. Je kunt dit principe een beetje gaan vergelijken met bijvoorbeeld een snelkookpan. Houd er wel rekening mee dat deze toestellen veel zeldzamer zijn en bovendien meer tijd nodig hebben om op te warmen. Daarnaast kun je niet zomaar water gaan bijvullen want je moet altijd wachten tot het reservoir voldoende is afgekoeld en de druk dus is weggevallen.

Strijkijzer en waterreservoir

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de capaciteit van het waterreservoir. De gemiddelde inhoud ligt rond de anderhalve liter maar er zijn natuurlijk ook modellen met een grotere of kleinere capaciteit. Daarom is het misschien wel handig om extra uit te kijken naar een toestel dat steeds navulbaar is. Dit kan zeer handig zijn voor grote huishoudens die telkens met een heleboel strijk opgescheept zitten.

Ook het strijkijzer is niet geheel onbelangrijk. Zoals reeds aangegeven is het belangrijk dat je hierbij vooral kijkt naar de vorm en de verspreiding van de stoomgaatjes. Een strijkijzer met een smalle puntvorm is bijvoorbeeld ideaal om hemden en bloesjes te strijken. En wanneer de stoomgaatjes over het apparaat verspreid zijn dan zal de stoom ook gewoon veel beter over het oppervlak kunnen verdeeld worden. Veel beter dan een toestel waarbij de stoomgaatjes gecentreerd zijn.

Verder is het ijzer van een stoomgenerator ook gewoon veel gemakkelijker in gebruik omdat je over het algemeen geen waterreservoir moet meesleuren. De toestellen wegen daardoor helemaal niet zwaar en zijn dus heel handig in gebruik. Daarnaast is het toch belangrijk dat je ook rekening gaat houden met de stoomdruk en de stoomstoot. De stoomdruk is gewoon de hoeveelheid stoom die wordt uitgestoten en wordt vaak uitgedrukt in grammen per minuut. De stoomstoot is dan weer gewoon een extra functie die ook vaak turbostoot genoemd wordt. Met deze functie kun je kortstondig meer en extra stoom gaan afgeven.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tefal Pro Express Anti-calc Autoclean GV8431

 

Deze stoomgenerator regelt automatisch de stoom en de temperatuur om tot een optimaal strijkresultaat te komen. De kalkdeeltjes worden ook opgevangen door de kalkverzamelaar waardoor je apparaat langer blijft werken. Het toestel levert stoom met een druk van 5,5 bar zodat je snel kunt strijken.

Het waterreservoir is afneembaar en wanneer het leeg is gaat er een indicatielampje branden zodat je weet wanneer je het moet vullen. Met de turbostoom functie kun je hardnekkige kreuken verwijderen. Het is wel geen licht product want het weegt 6,4 kg en het toestel is ook niet uitgerust met een automatische uitschakeling.

Hoewel dit product tot de goedkope stoomgeneratoren behoort zijn er toch enkele kopers die de prijs nog te duur vinden. Je krijgt er wel topkwaliteit voor terug en je bent veel vlugger klaar met de strijk. Het afneembaar reservoir is heel handig.

In onze top 5 mocht een stoomgenerator van het bekende en één van de populairste merken Tefal niet ontbreken. Met dit apparaat wordt niet alleen de stoom maar ook de temperatuur volledig automatisch geregeld. En dat is natuurlijk best wel een groot pluspunt.

[proscons id=”2901″]

 

 

Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324/20 Stoomgenerator

 

Deze stoomgenerator heeft een krachtige stoomdruk van 6,5 bar. Je kunt dit apparaat dus gebruiken om snel en glad te strijken. Je kunt de stoomkracht zelf instellen en je hoeft de temperatuur niet aan te passen om verschillende stoffen te strijken. Het strijkijzer zelf is heel licht van gewicht en heeft een krasbestendige strijkzool.

Het water is in slechts 2 minuten opgewarmd en je kunt het reservoir onbeperkt bijvullen. Dit reservoir heeft een inhoud van 2,5 liter waarmee je al tot 3 uur lang kunt strijken. Door het zachte handvat is dit toestel comfortabel in gebruik.

De kopers zijn tevreden over deze stoomgenerator aanbieding. De hoge prijs is voor enkele gebruikers een minpunt maar de meesten zijn tevreden over de kwaliteit en de prijs. Het is een compact en licht toestel en het heeft een goed antikalk systeem.

Net zoals het eerste toestel is ook de laatste stoomgenerator uit onze lijst afkomstig van het bekende merk Philips. Dit blijkt dus toch wel één van de meeste bekende en misschien wel het populairste merk te zijn. Laten we daarom toch maar eventjes een kijkje nemen naar de verschillende voordelen en nadelen.

[proscons id=”2903″]

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES