5 Beste Stoomreinigers Test van 2024

Laatste update: 25.04.24

 

 Stoomreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om uit te maken wat nu precies een goede stoomreiniger is en wat niet. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de betreffende koopgids even grondig door te nemen. Daarin bieden we jou enkele handige tips en kenmerken aan waarmee je rekening kunt houden. Echter heb je ook gewoon de mogelijkheid om gelijk verder te klikken naar onze top 3. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger die geleverd wordt in combinatie met een stevige vloermond en een ontkalkingsfilter. Daarnaast blijkt ook de Vileda Steam XXL Power Pad een schot in de roos te zijn. Een krachtige stoomreiniger die voorzien is van een snoer dat wel 7 meter lang is en bijgevolg heel wat bewegingsruimte zal creëren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Stoomreinigers (Reviews) van 2024

 

Een stoomreiniger is een absolute must als je in huis of op kantoor een moeilijk te onderhouden vloer of tapijt hebt. Voor een snelle en efficiënte schoonmaak is zo een apparaat niet weg te denken, vooral als je moe bent en toch nog een schone en plezierige omgeving wilt. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste stoomreiniger.

 

1. Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Inclusief ontkalkingsfilter en vloermond

 

Het is altijd aangenamer indien je in een net en schoon huis kunt binnenkomen. Vanaf nu is dat ook perfect mogelijk door gebruik van deze unieke en krachtige stoomreiniger die jou wordt aangeboden door Kärcher. Kärcher is al langer een vaste waarde op het gebied van huishoudtoestellen en staat dan ook garant voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

De EasyFix stoomreiniger wordt geleverd inclusief een ontkalkingsfilter én vloermond en wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1900 Watt. Hij biedt hierbij een stoomdruk van ruim 3,5 bar en maakt gebruik van een 1 liter reservoir dat je makkelijk kunt bijvullen. Je kunt deze sledestoomreiniger dan ook perfect gebruiken om de badkamer en het toilet schoon te maken alsook de keuken, ruiten en spiegels. Door hem volledig op te laden, kun je hem makkelijk 20 minuten gebruiken.

Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product bijgevolg positief beoordelen. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om het waterreservoir te verwijderen. We vermoeden dat sommigen dit dan ook als een mogelijke spelbreker zullen beschouwen.

 

Voordelen:

Gebruiksduur: zodra de accu van de stoomreiniger helemaal is volgeladen, kun je hem zonder problemen tot wel 20 minuten gebruiken.

Handig in gebruik: de stoomreiniger is bijzonder comfortabel in gebruik en biedt heel wat mogelijkheden aan. Hij is geschikt om ruiten en spiegels grondig schoon te maken alsook de badkamer, het toilet en/ of de keuken.

Vermogen: deze unieke stoomreiniger is in staat om een piekvermogen van maximaal 1900 Watt te bereiken. Dit maakt dat hij snel gebruiksklaar staat.

Reservoir: de stoomreiniger wordt verder aangevuld met een reservoir dat een inhoud kent van ruim 1 liter. Bovendien is het reservoir makkelijk en zonder problemen bij te vullen.

 

Nadelen:

Vast waterreservoir: indien we wel even op een mogelijk minpuntje mogen wijzen, dan heeft dat evenzeer met het waterreservoir te maken dat je jammer genoeg niet kunt verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vileda Steam XXL Power Pad Stoomreiniger Geleverd met 2 microvezeldoeken

 

Wil je liever niet zoveel budget spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en degelijkheid? Dan lijkt deze stoomreiniger van Vileda, uit de Vileda Steam serie, misschien wel iets voor jou te zijn. Hij wordt jou bovendien aangeboden inclusief 2k kwalitatieve microvezeldoeken, een vulbeker, tapijt accessoires en zelfs een rood/ witte microvezelpad.

Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1550 Watt en is blijkt geschikt te zijn om laminaat, tegels, parket en vloerbedekking aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Verder wordt hij aangevuld met een ruim waterreservoir van 400 ml, een snoerlengte van maar liefst 7 meter én een aanzienlijke gebruikstijd.

Verder is hij eveneens uitgerust met een indicatielampje, een aan- en uitschakelaar, een waterniveau indicator en een parkeerstand. We zien dan ook dat klanten duidelijk positief reageren op deze voordelen en het product belonen met een score van 4,7 sterren. Slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel te zwaar is en bijgevolg minder aangenaam in gebruik.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare en vriendelijke prijskaartje.

Vermogen: ook hier wordt het apparaat gekenmerkt door een bijzonder hoog vermogen dat zonder problemen een piek van 1550 Watt bereikt.

Waterreservoir: het waterreservoir biedt een ruime inhoud aan van maar liefst 400 ml.

Handig in gebruik: daarnaast is het apparaat voorzien van heel wat technische snufjes en opties Denk bijvoorbeeld maar aan een indicatielampje alsook een parkeerstand, een aan- en uitschakelaar en een waterniveau indicator.

 

Nadelen:

Zwaar: volgens een beperkt aantal gebruikers zou de stoomreiniger behoorlijk zwaar wegen en bijgevolg minder comfortabel zijn om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Black+Decker FSMH13101SM-QS – Stoomreiniger en SteaMitt stoomhandschoen

 

Met de FSMH13101SM-QS van het bekende en populaire merk Black+Decker, kies je gelijk voor een praktisch 2-in-1 apparaat waarbij je eenvoudig kunt schakelen tussen een draagbare stoomreiniger dan wel een handstoomreiniger wat zijn gebruiksgemak meteen aanzienlijk doet toenemen.

Zo wordt deze Black en Decker stoomreiniger gekenmerkt door een ruim – en overigens makkelijk navulbaar – reservoir van 0,5 liter en een ruim maximaal vermogen van 1300 Watt verdeeld over maar liefst 4 verschillende warmtestanden. Uiteraard dien je de stoomreiniger eerst op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een aansluitspanning van 220-230 Volt alvorens het apparaat correct te kunnen inschakelen. Met een volledig gevuld reservoir kun je makkelijk een gebruiksduur van 20 minuten genieten waarbij je zowel tegels als laminaat, ruiten en spiegels kunt schoonmaken.

Het gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een functie om de stoomkracht te regelen, een aparte aan/ uitschakelaar, een koord opslagruimte , een temperatuurveiligheid en extra meegeleverde vezeldoeken. Heel wat klanten zijn dan ook overtuigd en belonen dit apparaat met een mooie gemiddelde eindscore van 4,2 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld, kan hij zonder problemen een ruim vermogen van 1300 watt bereiken, verdeeld over 4 standen.

Reservoir: het apparaat geniet een makkelijk navulbaar en afneembaar reservoir met een inhoud van 500 ml. Volledig opgevuld kan hij daardoor een gebruiksduur van wel 20 minuten garanderen.

Veelzijdig: het betreft een veelzijdig 2-in-1 apparaat dat niet alleen functioneert als draagbare stoomreiniger maar tevens ook dienst kan doen als handstoomreiniger.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid is van mening dat de stoomreiniger niet helemaal doet wat verwacht wordt en vindt de prijs bijgevolg te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Shark S6001EU Stoomreiniger Click ’n Flip  Stoommop 

 

Door te kiezen voor de stoomreiniger van Shark kies je voor een krachtige en kwalitatieve stoommop die geschikt is om vloeren grondig schoon te maken. Hierbij maakt het helemaal niet uit of het een parketvloer, laminaat of tegels betreft. Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat makkelijk 1200 Watt kan bereiken inclusief een stoomdruk die eenvoudig 2,5 bar haalt.

Hij is voorzien van een behoorlijk ruim waterreservoir met een inhoud van ongeveer 350 ml en kan, met behulp van het 7 meter lange snoer, makkelijk op het lichtnet worden aangesloten. De aansluitspanning bedraagt hierbij ongeveer 220 Volt. Verder zul je zien dat hij een lange gebruikstijd heeft, over maar liefst 2 warmtestanden beschikt en een laag geluidsniveau van 30 dB heeft.

Doordat het waterreservoir afneembaar is, kun je het makkelijk en zonder problemen bijvullen. Daarnaast blijkt het eveneens mogelijk om de stoomkracht naar eigen wensen te regelen. Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk positief heeft gereageerd, is een enkele koper niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Geluidsniveau: het maximale geluidsniveau van deze stoomreiniger bedraagt amper 30 dB en is bijgevolg behoorlijk stil.

Handig in gebruik: je zult zien dat hij over heel wat mogelijkheden beschikt en van alle comfort voorzien is. Zo geniet je een 7 meter lang snoer dat voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt, is er een afneembaar waterreservoir en kun je de stoomkracht eigenhandig instellen.

Vermogen: ook hier mag je zeker zijn van een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 1200 Watt.

Gebruiksvriendelijk: het betreft hier een degelijke en handige stoomreiniger die je perfect kunt gebruiken in combinatie met een parketvloer, tegels of laminaat.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat één enkele klant niet helemaal tevreden is met de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger 1200 Watt

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze stoomreiniger van Leifheit waarmee je zonder problemen parket, tegels, laminaat en vloerbedekking van een grondige schoonmaakbeurt kunt voorzien. Hij wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van maximaal 1200 Watt en een 0,6 liter afneembaar waterreservoir dat je bovendien makkelijk kunt bijvullen.

Dankzij z’n 6,5 meter lange snoer kun je hem makkelijk met het lichtnet verbinden aan een aansluitspanning van maar liefst 240 Volt. Verder wordt hij gekenmerkt door tal van handige functies en opties zoals een aan- en uitschakelaar, een parkeerstand, een regelbare stoomkracht en een indicatielampje. het feit dat de stoomreiniger inklapbaar blijkt, maakt hem ideaal om na gebruik veilig op te bergen.

Het blijkt daarnaast ook een veilig apparaat te zijn dat voorzien is van een temperatuur veiligheid én een veiligheidsuitschakeling. Wat ideaal is indien er ook kindjes thuis rondlopen. Ondanks het hogere prijskaartje zien we voornamelijk positieve reacties én een hoge score van 4,8 sterren verschijnen.

 

Voordelen:

Aansluitspanning: de aansluitspanning van dit apparaat wordt geschat op een totaal van 240 Volt wat bijzonder hoog is.

Handig in gebruik: je zult gelijk kunnen vaststellen dat het apparaat over heel wat functies en mogelijkheden beschikt. Zo is er een indicatielampje aanwezig alsook een parkeerstand en een aan- en uitschakelaar.

Snoer: het snoer wordt gekenmerkt door een totale lengte van maar liefst 6,5 meter en zorgt bijgevolg voor heel wat bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel wat hoger te liggen dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stoomreinigers koopgids

 

Met een stoomreiniger kun je snel verschillende oppervlakken schoonmaken. Het apparaat is milieuvriendelijk want het gebruikt alleen water om stoom te maken en rekent daarmee af met bacteriën en schimmels. Waar wil je de stoomreiniger voor gebruiken? Welk type stoomreiniger geniet jouw voorkeur, welke kenmerken moet het apparaat hebben en hoeveel ben je bereid om er voor te betalen?

Waarvoor wil je de stoomreiniger gebruiken?

Je kunt een stoomreiniger gebruiken om vloeren te reinigen. Het apparaat wordt dan meestal geleverd met een speciale doek om gladde tegels grondig te kunnen reinigen. Maar ook parket en laminaat kun je reinigen met zo’n toestel. Het is wel aanbevolen om voorzichtig te zijn wanneer je deze soorten ondergrond schoonmaakt. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld de stoomdruk op een lager niveau te zetten, zo beschadig je de vloer niet.

Bepaalde ondergronden zijn lastiger om schoon te maken met een stoomreiniger, denk maar aan vloerkleden of tapijten. Je kunt dit oplossen door een model te kopen dat beschikt over een tapijtglijder. Dit maakt het reinigen van ongelijke ondergronden veel eenvoudiger.

Je kunt ook wanden schoonmaken door een borstel op je stoomreiniger te gebruiken. Vooral tegelwanden in de keuken of in de badkamer kunnen een grote bron van bacteriën zijn door een teveel aan vocht.

We mogen tenslotte het sanitair niet vergeten, dit kan erg vuil worden en een belangrijk bron van bacteriën zijn. Gelukkig kun je met de meeste stoomreinigers ook het sanitair schoonmaken.

 

Soorten stoomreinigers

Bij een stoomreiniger denken de meeste mensen meteen aan een groot apparaat zoals een stofzuiger. Er bestaan echter ook kleine stoomreinigers die handig zijn om hogere oppervlaktes mee schoon te maken. Wij maken een onderscheid tussen drie verschillende soorten namelijk de slede stoomreinigers, de handstoomreinigers en de stoommoppen.

Een slede stoomreiniger is het ideale apparaat om grote ruimtes zoals een woonkamer mee schoon te maken. Dit type is krachtig en beschikt over een ruime watertank zodat je voor een lange tijd kunt bezig blijven zonder de tank opnieuw te moeten vullen. Deze apparaten staan, net zoals een stofzuiger, op wieltjes zodat je het eenvoudig door het huis heen kunt bewegen.

Met een handstoomreiniger kun je kleinere oppervlaktes in het huis schoonmaken. Deze toestellen zijn licht van gewicht zodat je handen en armen niet moe worden door langdurig gebruik. Ze zijn ook compact van formaat dus nemen niet veel ruimte in. Het nadeel is dat ze niet zo krachtig zijn maar toch nog genoeg om tegels te laten blinken en te reinigen.

Een stoommop is speciaal gemaakt om enkel vloeren en tapijten te reinigen. Dit type beschikt over een lange steel om de vloer schoon te maken. Je kunt het qua vorm vergelijken met een steelstofzuiger.

 

Kenmerken van een stoomreiniger

Zoals we al aangegeven hebben bij de slede stoomreiniger, is de inhoud van de watertank belangrijker. Hoe groter de inhoud, hoe langer je kunt verder werken zonder de tank te hoeven hervullen.

Je kunt ook op de stoomdruk van het apparaat letten. Dit is de kracht waarmee het vuil wordt bewerkt met de stoom en wordt uitgedrukt in bar. Meestal is een stoomdruk tot 3 bar voldoende, maar dit is enkel maar als de vloer niet te vies is. Voor hardnekkig vuil koop je best een model met een stoomdruk van 4 bar of meer.

Natuurlijk moet een stoomreiniger eerst het water in stoom omzetten. Je kunt dit apparaat dus niet meteen gebruiken. Toch verschilt de opwarmtijd bij de meeste modellen. Sommige toestellen kun je na enkele seconden al gebruiken waar andere enkele minuten nodig hebben.

Geavanceerde modellen zijn voorzien van de mogelijkheid om te zuigen zodat ze de vloer meteen drogen. Je kunt deze stoomreinigers ook gebruiken om bijvoorbeeld je garage schoon te maken want het kan ook vloeistoffen opzuigen.

Kostprijs van een stoomreiniger

Het is simpel, een klein apparaat zal minder kosten dan een groot apparaat. Je zult minder geld moeten uitgeven aan een handstoomreiniger dan aan een slede stoomreiniger. Het hangt er in de eerste plaats van af waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Houd ook nog rekening met de beschikbare plaats om het toestel op te bergen.

Je kunt beter meerdere apparaten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit en je even in de reviews van andere kopers verdiepen. Dat is een goede aanbeveling om aanbiedingen te vinden want online zul je verschrikkelijk veel informatie vinden over de sterke en de zwakke punten van elk product.

Daarbovenop is een product meestal goedkoper als je het online koopt maar dat hangt af van de verkoper, sommigen rekenen daarop nog eens verzendkosten die redelijk hoog kunnen liggen. Als je een mooie aanbieding gevonden hebt met gratis verzending dan hoef je niet te twijfelen!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES