5 Beste Stoomstrijkijzers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Stoomstrijkijzers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijk stoomstrijkijzer kun jij ervoor zorgen dat je kleding mooi en vooral netjes gestreken is. Zo kun jij altijd verzorgd voor de dag komen. Om jou te helpen er het beste stoomstrijkijzer uit te kiezen, kun je alvast even onze koopgids hieromtrent raadplegen. Indien je echt dringend een stoomstrijkijzer nodig hebt dan kun je natuurlijk altijd de top 3 hieronder raadplegen. Zo blijkt het Aigostar 310000HHM stoomstrijkijzer alvast een schot in de roos en voorzien van een zelfreinigend antikalksysteem. Ook de Philips Azur GC4556/20 blijkt een goede aanbeveling. Dergelijk apparaat is uitgerust met een behuizing uit kunststof en strijkzolen die vervaardigd zijn uit aluminium.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Stoomstrijkijzers (Reviews) van 2024

 

Als je uit huis gaat, dan is het altijd prettig om er goed verzorgd uit te zien. Niet alleen het haar en gezicht moeten er dan goed uitzien, maar ook je kleding natuurlijk. Het is altijd mooi om te zien als de kleding die iemand draagt, netjes gestreken is. Daarvoor heb je een goed werkend strijkijzer nodig. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste stoomstrijkijzer.

 

1. Aigostar 310000HHM Stoomstrijkijzer Zelfreinigend Antikalksysteem

 

Tussen de goedkope stoomstrijkijzers zul je vast en zeker dit exemplaar van Aigostar kunnen spotten. Hij wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 17,9 x 7,7 x 9,2 cm wat hem bijzonder compact én handzaam maakt. Daardoor zou je dit stoomstrijkijzer ook makkelijk kunnen meenemen wanneer je op reis gaat.

Met behulp van het 2,1 meter lange snoer kun je hem makkelijk in het stopcontact pluggen en vervolgens genieten van het ruime vermogen van 800 Watt. Hij wordt aangevuld met een instelbare temperatuur, een power indicatielampje, een non-stick strijkzool en een inklapbaar handvat. Verder kun je het waterreservoir, dat overigens een inhoud van 450 ml kent, makkelijk verwijderen om bij te vullen.

Tot slot maakt dit unieke stoomstrijkijzer, dat voornamelijk uit ABS materiaal vervaardigd blijkt inclusief teflon strijkzolen, gebruik van een zelfreinigend antikalksysteem en is het in amper 2 minuten volledig gebruiksklaar. Klanten reageren dan ook bijzonder tevreden en beoordelen het apparaat met 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: hij garandeert een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt en een stoomdruk van 8 g/min. Dit maakt dat hij in amper 2 minuten volledig is opgewarmd en klaar staat voor gebruik.

Waterreservoir: hij is voorzien van een ruim waterreservoir met een maximale capaciteit van 450 ml en de mogelijkheid om het continu bij te vullen.

Handig in gebruik: hij beschikt niet alleen over een regelbare thermostaat maar is evenzeer voorzien van een aan- en uitschakelaar en een indicatielampje.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen oververhittingsbeveiliging: jammer genoeg is het apparaat niet meteen voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Azur GC4556/20 Stoomstrijkijzer

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt dit stoomstrijkijzer van Philips misschien wel wat voor jou. Philips is een vaste waarde op het gebied van huishoudtoestellen en garandeert niet alleen kwaliteit maar ook duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Hij is voorzien van een kunststof behuizing inclusief aluminium strijkzolen die de warmte mooi en gelijkmatig verdelen.

Door middel van het 2 meter lange snoer kun je het strijkijzer makkelijk in het stopcontact pluggen waarna een 2500 Watt vermogen kan worden gegenereerd. In combinatie met een stoomdruk van maar liefst 7,5 bar wordt hij dus beschouwd als één van de krachtige stoomstrijkijzers die in amper 2 minuten volledig zijn opgewarmd. Verder is hij voorzien van een 300 ml ruim afneembaar waterreservoir en biedt hij de mogelijkheid om de verticale stoomafgifte te regelen.

Het strijkijzer blijkt eveneens uitgerust met een sprayfunctie, een aan- en uitschakelaar, een automatische uitschakelingsfunctie, een tuimelsnoer, een druppelstop en een indicatielampje. Het apparaat kan op heel wat begrip rekenen bij de overgrote meerderheid van de klanten alhoewel één koper het snoer liever wat langer had gezien.

 

Voordelen:

Vermogen: met een ruim vermogen van wel 2500 Watt en een stoomdruk die makkelijk 7,5 bar aanwijst, behoort dit apparaat vast en zeker tot de krachtige stoomstrijkijzers.

Functies: naast een indicatielampje, een aan- en uitschakelaar en een automatische uitschakelingsfunctie is dit strijkijzer ook uitgerust met een druppelstop en een sprayfunctie.

Waterreservoir: het stoomstrijkijzer is voorzien van een ruim en makkelijk te verwijderen waterreservoir met een inhoud van 300 ml. Handig in gebruik en makkelijk om bij te vullen.

 

Nadelen:

Snoer: een blik op de online reviews toont aan dat één koper het snoer liever toch wel wat langer had willen zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Express Easy Plus GV7556 Stoomgenerator

 

De Tefal GV7556 – Stoomgenerator is een geweldig product. Het warmt snel op en zorgt voor de beste strijkresultaten met alle opties die het te bieden heeft.

Het heeft een hoge druk kuip met 6 bars van doordringende stoom. Voor de hardnekkige plooien kun je gebruik maken van de functie pressing.

De power zone functie is tegen hardnekkige plooien in de kleinste hoekjes. Dit product heeft een Ultragliss Diffusion strijkzool, dat zorgt voor een uitstekende glijding en het is krasbestendig.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stoomstrijkijzers. Toch zijn er alleen positieve reviews te lezen van dit product.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook nog een goede prijs. Het voldoet aan de verwachtingen. Voor deze kopers is dit daarom een top product.

Dit stoomstrijkijzer van het merk Tefal zul je eerder tussen de iets duurdere exemplaren terugvinden. Toch zijn heel wat kopers erg enthousiast over dit product. Bovendien kun je het product momenteel aan een voordelige prijs spotten aangezien er een korting gegeven wordt.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel behoort zeker en vast tot de krachtige stoomstrijkijzers. Het heeft een vermogen van maar liefst 2400 Watt.

Handig in gebruik: het toestel is gemakkelijk en vooral handig te gebruiken. Dankzij de pressing functie is het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige plooien volledig weg te krijgen.

Strijkzool: het apparaat is voorzien van een Ultragliss Diffusion strijkzool. Op die manier lijkt het alsof het stoomstrijkijzer over de kleding glijdt. Verder is de strijkzool zelfs volledig krasbestendig.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een aantal kopers vinden het product zwaar wegen en redelijk kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar ST-8132 Travel Stoomstrijkijzer Compacte reisstrijkijzer

 

Vertrek je binnenkort op reis dan komt dit compacte stoomstrijkijzer van Tristar met zijn tweevoudig voltagesysteem en inklapbare handvat misschien wel goed van pas. Op die manier kun je kledingstukken met kreukels en oneffenheden makkelijk en snel weer glad strijken.

Het ST-8131 stoomstrijkijzer wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van 800 Watt en een continue stoomdruk van maar liefst 10 g/min. Dit maakt dat het toestel in amper 0,5 minuten helemaal klaar is voor gebruik. Ondanks het feit dat de behuizing van het strijkijzer voornamelijk uit kunststof bestaat, heeft men voor de strijkzolen gebruik gemaakt van staal. Hij maakt gebruik van een 550 ml waterreservoir dat je makkelijk kunt bijvullen.

Tot slot kun je gebruik maken van de sprayfunctie, een indicatielampje, een aan- en uitschakelaar en een regelbare thermostaat. Aan de mooie eindscore van 4,5 sterren te zien, kunnen we stellen dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Slechts één koper had misschien wel wat meer van de kwaliteit verwacht en vindt bepaalde onderdelen behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Stoomdruk: naast het ruime maximale vermogen van 800 Watt wordt ook een continue stoomproductie gegarandeerd van maar liefst 10 g/min.

Draadloos: in tegenstelling tot heel wat andere stoomstrijkijzers werkt dit apparaat geheel draadloos waardoor je een optimale bewegingsvrijheid geniet.

Waterreservoir: het waterreservoir biedt een totale capaciteit van 550 ml aan en kan makkelijk worden bijgevuld.

Handig in gebruik: verder kun je niet alleen gebruik maken van de regelbare thermostaat maar is er ook de mogelijkheid tot een aan- en uitschakelaar, een sprayfunctie en een indicatielampje.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: één klant is van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en niet zo kwalitatief zijn als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Braun Texstyle 3 SI3030PU Stoomstrijkijzer

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit stoomstrijkijzer van Braun. Hij blijkt voornamelijk vervaardigd te zijn uit kunststof in combinatie met keramieken strijkzolen en werd vervolgens afgewerkt in een prachtige witte met roze kleur. Vanwege zijn compacte formaat en beperkte gewicht is dit stoomstrijkijzer ook heel makkelijk te gebruiken en overal mee naartoe te nemen.

Met behulp van het 2 meter lange snoer kun je dit strijkijzer makkelijk in het stopcontact pluggen en vervolgens genieten van een maximaal vermogen van 2300 Watt. Hij wordt verder aangevuld met een stoomproductie van 45 g/min en kan in minder dan 1 minuut volledig gebruiksklaar staan. Verder mag je zeker zijn van een ruim waterreservoir van 270 ml dat je makkelijk en continu kunt bijvullen.

Dit stoomstrijkijzer is eveneens voorzien van een sprayfunctie, een indicatielampje en een regelbare thermostaat. Houd er wel rekening mee dat er geen oververhittingsbeveiliging nog een druppelstop functie aanwezig blijkt. Ondanks alles reageren klanten tevreden en beoordelen ze het product met een mooie score van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Functies: naast een indicatielampje is er ook een sprayfunctie aanwezig, een navulbaar waterreservoir en een regelbare thermostaat.

Vermogen: het strijkijzer wordt gekenmerkt door een maximaal vermogen van maar liefst 2300 Watt en de mogelijkheid om een constante stoomproductie te genereren van 45 g/min.

Gebruiksklaar: ondanks het compacte formaat behoort dit stoomstrijkijzer wel degelijk tot de krachtige apparaten die in minder dan 1 minuut volledig is opgewarmd.

 

Nadelen:

Geen druppelstop: bij de aankoop van dit stoomstrijkijzer zul je zien dat het apparaat niet meteen over een druppelstop functie beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stoomstrijkijzers koopgids

 

Een stoomstrijkijzer gebruikt hete stoom om kreuken uit je kleding te halen. Je kunt ook eventueel kiezen voor een stoomgenerator waarmee je veel was op een korte tijd kunt strijken. Als je van plan bent om een nieuw strijkijzer aan te schaffen kun je hier enkele tips lezen waar je op moet letten zoals de functies, de capaciteit van het reservoir, het onderhoud en de strijkzool.

Stoomstrijkijzer of stoomgenerator

Een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator werken met hetzelfde principe: ze strijken je kleding met hete stoom om kreuken eruit te halen. Het grootste verschil is dat een stoomgenerator beschikt over een extern waterreservoir met een grotere inhoud die verbonden is met het strijkijzer via een stoomsnoer. Je kunt dus veel langer strijken.

Een stoomgenerator is ook krachtiger en daarom meer geschikt om hardnekkige kreukels uit je kleding te verwijderen. Dit type is perfect als je over genoeg ruimte beschikt en veel strijkt. Dankzij de grote inhoud van het reservoir moet je een generator minder bijvullen maar het heeft ook een nadeel, ze zijn duurder dan een gewoon strijkijzer.

Als je echter niet veel strijkt, of je beschikt over weinig opbergruimte, dan is een gewoon stoomstrijkijzer een betere aankoop. Dit type beschikt over een ingebouwd reservoir die een veel kleinere inhoud heeft maar is ideaal voor kleine hoeveelheden kleding.

 

Waterreservoir

Het is handig om een groot waterreservoir te hebben die je niet veel moet bijvullen en waarmee je voor een lange tijd kunt strijken. Het waterreservoir van een stoomstrijkijzer zit onder het handvat en heeft een inhoud van ongeveer 300 cl. Het waterreservoir van een stoomgenerator staat los van het strijkijzer en heeft een grotere inhoud, zo kun je bijvoorbeeld stoomgeneratoren met een capaciteit van 1,5 liter vinden.

Een groter reservoir heeft ook z’n nadelen: het neemt veel meer ruimte in en het strijkijzer is ook zwaarder om te verplaatsen. Kies voor een strijkijzer met een reservoir waar je het waterniveau met het blote oog kunt zien zodat je weet wanneer je het moet bijvullen. Bij een stoomstrijkijzer kun je het reservoir bijvullen via een klepje maar bij een stoomgenerator zul je een grotere opening hebben en het dus makkelijker kunnen bijvullen.

 

Onderhoud van het strijkijzer

Een strijkijzer moet je regelmatig onderhouden want er kan natuurlijk kalkvorming optreden. De meeste apparaten zijn uitgerust met een antikalksysteem maar dit vertraagt enkel de afzetting van kalk. Om alle kalk te verwijderen moet je het toestel af en toe goed reinigen. Als het toestel over een ontkalkingsknop beschikt dan kun je kalk en ander vuil uit de gaatjes van je strijkijzer schudden.

Sommige modellen zijn voorzien van een antikalkstaafje in het reservoir. Dit staafje trekt kalk uit het water aan zodat er minder in het apparaat achterblijft. Bij een stoomgenerator is het staafje meestal langer dan bij een stoomstrijkijzer. Je moet deze staafjes ook regelmatig ontkalken door ze in een glas azijn te zetten of af te spoelen.

Met antikalkpatronen wordt kalkvorming in het water voorkomen. Deze patronen moeten wel af en toe vervangen worden en dit kan een redelijke kost met zich meebrengen. Tenslotte kun je nog een thermische schok gebruiken om kalk te verwijderen. Dit gebeurt door koud water over de hete strijkzool te laten stromen zodat de kalk loskomt.

De strijkzool en de prijs

De vorm van de strijkzool is beter als het breed is met een spitse punt. Zo kun je een groter stuk stof in één keer strijken en dankzij de spitse punt kun je makkelijk de hoeken strijken. Er bestaan ook modellen met een afgeronde achterkant zodat je zowel naar voor als naar achter kunt strijken.

Maar ook het materiaal waarvan de strijkzool gemaakt is speelt een rol. Meestal is de strijkzool gemaakt van metaal en beschikt het nog over een extra laag om de zool glad en krasbestendig te maken. Gebruikte materialen voor de coating zijn emaille, inox en RVS. Emaille is glad en bestand tegen krassen maar de andere twee glijden minder en zijn niet bestand tegen krassen.

Als je zo goedkoop mogelijk een stoomstrijkijzer wilt kopen dan is het een goede aanbeveling om verschillende modellen online te vergelijken. Vele websites hebben mooie aanbiedingen maar je moet wel nog rekening houden met de verzendkosten.

 

Functies

Een handige functie is het regelen van de stoomtoevoer want je krijgt de beste strijkresultaten als je eerst met stoom strijkt en daarna zonder. Er bestaan nog andere stoomfuncties zoals een sproeifunctie of een stoomstootfunctie. Deze zijn vooral handig om moeilijke plooien uit je kleding te krijgen. Je kunt de meeste toestellen ook gebruiken om verticaal te stomen.

Als je druk bezig bent met het huishouden kan je wel eens vergeten om je strijkijzer uit te schakelen. Zorg daarom dat je strijkijzer over een automatische uitschakeling beschikt. Als je het toestel niet gebruikt zal het dan automatisch uitschakelen. Je kunt ook kiezen voor een apparaat met verstelbare temperatuur of die meteen op een veilige temperatuur strijkt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES