6 beste straalkachels Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

Beste straalkachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een geschikte en betrouwbare bijverwarming? Dan zul je al gauw versteld staan van de mogelijkheden die vandaag de dag op de markt worden aangeboden. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijk te houden en de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Infrarood Warmtestraler – 2500 W die geleverd wordt met een bijbehorende afstandsbediening. Daartegenover staat de Blumfeldt CosmicBeam Plus straalkachel die – indien correct gebruikt – een ruim vermogen garandeert tot maximaal 2400 watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste straalkachels (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan straalkachels voorhanden, wat de keuze niet altijd vanzelfsprekend maakt. Zo kun je opteren voor een straalkachel binnen of buiten, een straalkachel met thermostaat of toch liever zonder, een energiezuinige straalkachel op infrarood dan wel een gas straalkachel aanbieding of toch één van de populairste elektrische straalkachels? Wij selecteerden alvast 6 toppertjes waaronder de straalkachel van Eurom en de Tristar straalkachel. Bekijk de opties even inclusief het advies uit de online reviews, alvorens er de voor jou beste straalkachel uit te kiezen. En wie weet ga je straks wel met het beste merk dan wel één van de goedkope of laagste geprijsde straalkachels naar huis.

 

Infrarood straalkachel

 

1. Infrarood Warmtestraler – 2500 W – Met Afstandsbediening – Met LED-display

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve infrarood straalkachel maar zie je door het bos de bomen niet meer? Dan kunnen wij jou alvast dit unieke toestelletje van het bekende – zoniet beste – merk Cozy Life warm aanbevelen. Hoewel het niet meteen één van de goedkope elektrische straalkachels uit het rijtje blijkt te zijn, staat hij garant voor heel wat pluspunten en mogelijkheden die we niet zomaar uit het oog kunnen verliezen.

Zo blijkt de infrarood warmtestraler – overigens geleverd inclusief bijbehorende afstandsbediening – eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, weet deze straalkachel een ruim vermogen tot 2500 watt te genereren, verdeeld over 3 verschillende warmtestanden waartussen je probleemloos kunt schakelen.

Zijn roestvrijstalen beschermingsrooster in combinatie met de aluminium behuizing en de verstelbare kantelhoek dragen eveneens bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak van deze unieke kachel. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij de eWaste functie en de instelbare hoogte. Hoewel deze elektrische kachel heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

 

Voordelen: 

Warmtestand: het apparaat staat garant voor 3 verschillende warmtestanden met een bijhorend vermogen van 850, 1650 en 2500 watt.

Voeding: je kunt de kachel zonder problemen op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van maximaal 230V.

Kantelhoek: de verstelbare kantelhoek draagt bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak en wordt verder aangevuld met een geluidsstil karakter.

 

Nadelen: 

Geen gas: ben je op zoek naar een gas straalkachel, dan is dit model niet de beste aanbeveling.

Prijzig: het hogere prijskaartje van deze infrarood kachel zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Straalkachel buiten

 

2. Blumfeldt CosmicBeam Plus infrarood straalkachel 2400W – geschikt voor wand

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan willen wij jou alvast aanraden om de CosmicBeam Plus infrarood straalkachel van het bekende – en misschien voor velen ook wel beste – merk “Blumfeldt” eens even onder de loep te nemen. De kachel kent een totaal formaat van 150 x 1530 x 65 cm en is bedoeld om als wand- of plafondinstallatie te worden gebruikt.

Ondanks zijn relatief compacte formaat en dito lichte gewicht, garandeert hij een bijzonder ruim vermogen van maar liefst 2400 watt, weliswaar verdeeld over meerdere warmtestanden. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening wordt het mogelijk om het apparaat in/ uit te schakelen en/ of te schakelen tussen de verschillende warmtestanden.

Hoewel het niet meteen één van de goedkope alternatieven uit het rijtje is, lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat eveneens een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren oplevert.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de infrarood straalkachel wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, het nodige bevestigingsmateriaal en een meertalige gebruiksaanwijzing.

Formaat: het apparaat kent een totale afmeting van 150 x 1530 x 65 cm.

Installatie: de Blumfeldt CosmicBeam Plus infrarood straalkachel is bedoeld om als wand- of plafondinstallatie te fungeren.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we durven stellen dat de hoge prijs mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tristar straalkachel

 

3. Tristar KA-5010 – Straalkachel // Geschikt voor badkamer

 

De Tristar straalkachel, KA-5010, wordt gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering waardoor hij ook in aanmerking komt om aan de wand/ muur te worden gemonteerd. Hij is daarbij 100% kantelbaar wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Verder is deze elektrisch aangestuurde straalkachel eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V, waarna een ruim maximaal vermogen tot 1200 watt kan worden geleverd, verdeeld over 2 instelbare standen. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want deze elektrische straalkachel blijkt – vanwege zijn spatwaterdichtheid IP24 markering – eveneens vochtbestendig én dus geschikt om in de badkamer te worden gebruikt. Kortom, ben jij op zoek naar een straalkachel om in de badkamer te plaatsen, dan is dit model van Tristar een goede aanbeveling.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,1 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van het product. Slechts een kleine minderheid lijkt te twijfelen aan de kwaliteit en vindt bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar.

 

Voordelen: 

Vermogen: eenmaal correct aangesloten, kan een ruim vermogen tot maximaal 1200 watt worden gehanteerd.

Badkamer: in tegenstelling tot heel wat andere straalkachels, kan dit model – met dank aan zijn vochtbestendige behuizing – ook gewoon in de badkamer worden gebruikt.

Warmtestanden: eenmaal aangesloten op het stroomnet, kun je probleemloos schakelen tussen de 2 geïntegreerde vermogensstanden.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn en de algemene kwaliteit dus te wensen overlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eurom straalkachel

 

4. Eurom EK2K Verwarming – Eurom straalkachel – 3 warmtestanden

 

Door te kiezen voor de Eurom EK2K, kies je meteen voor een gebruiksvriendelijke straalkachel die bedoeld is om je garage, bijkeuken, werkplaats of schuur te verwarmen. De Eurom straalkachel is daarbij gezegend met een relatief compact design waardoor hij makkelijk van de ene naar de andere ruimte kan worden verplaatst. Maar vergis je niet, want ondanks zijn compacte design weet hij een ruim vermogen tot 2000 watt te genereren, verdeeld over meerdere warmtestanden.

De straalkachel voor buiten wordt daarbij gekenmerkt door een stevige metalen behuizing die best wel tegen een stootje kan, in combinatie met een veilig én energiezuinig keramisch verwarmingselement. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde regelbare thermostaat en een oververhittingsbeveiliging. Ben je echter op zoek naar een straalkachel voor in de badkamer, dan is dit model van Eurom niet de beste aanbeveling.

Klanten reageren over het algemeen bijzonder positief en belonen het product met positieve online reviews en een mooie gemiddelde eindscore van 4 sterren.

 

Voordelen: 

Vermogen: bij correct gebruik weet deze straalkachel een ruim vermogen van maximaal 2000 watt te genereren.

Warmtestand: het apparaat is gezegend met een regelbare thermostaat en de optie om te schakelen tussen de 3 geïntegreerde warmtestanden.

Voeding: net zoals de meeste andere straalkachels, dien je ook dit model op het stroomnet aan te sluiten.

Veiligheid: het zwart/ rode apparaat is uitgerust met een nauwkeurige en doeltreffende oververhittingsbeveiliging.

 

Nadelen: 

Geen badkamer: doordat zijn metalen behuizing allesbehalve vochtbestendig is, is deze kachel niet geschikt voor gebruik in de badkamer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische straalkachel

 

5. Elektrische Kachel – Infrarood Heater – Straalkachel – Heater – Infrarood Kachel vrijstaand

 

De elektrische kachel van Home Basic kent een totale afmeting van 30 x 9 x 37 cm wat hem vrij compact en tegelijk bijzonder handzaam maakt. Bovendien kan de kachel – indien gewenst – gekanteld worden waarbij de kantelfunctie wordt gecombineerd met een geïntegreerde kantelbeveiliging zodoende geen risico’s te lopen.

Doordat de kachel elektrisch aangestuurd wordt, dien je hem op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-240V. Eenmaal correct aangesloten én ingeschakeld, kan een aanzienlijk vermogen tot maximaal 800 watt geleverd worden, verdeeld over 2 warmtestanden. Houd er wel rekening mee dat de kachel niet vochtbestendig is en bijgevolg niet geschikt voor gebruik in de badkamer of slecht geïsoleerde ruimtes.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, lijkt een enkele koper niet tevreden met het gebruiksgemak. Desondanks wordt deze kachel alsnog beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren.

 

Voordelen: 

Formaat: de kachel kenmerkt zich door een relatief compact en handzaam formaat van 30 x 9 x 37 cm.

Vermogen: hij kent een ruim aanzienlijk vermogen verdeeld over 2 warmtestanden waarbij het vermogen respectievelijk 400 en 800 watt aantikt.

Kantelveiligheid: de kachel is eveneens uitgerust met een geïntegreerde kantelbeveiliging.

Gebruiksgemak: je kunt deze straalkachel makkelijk op het stroomnet aansluiten, weliswaar rekening houdend met een standaard invoerspanning van 220-240V.

 

Nadelen: 

Geen gas: ben je op zoek naar een straalkachel op gas, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Geen badkamer: de straalkachel kent jammer genoeg geen vochtbestendige behuizing en is bijgevolg niet geschikt voor gebruik in de badkamer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Straalkachel badkamer

 

6. Argon Elektrische kachel – 1200W – Halogeen Verwarming – Elektrische Verwarming

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Argon elektrische kachel die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 27,5 x 57 x 38 cm en vervaardigd blijkt uit een combinatie van duurzaam plastic en stootvast staal. Met behulp van het 1,2 meter lange snoer is deze halogeen verwarming dan ook eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220-230V.

Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet hij een ruim vermogen te garanderen van maximaal 1200 watt, verdeeld over 3 verschillende warmtestanden van respectievelijk 400, 800 én de eerder vernoemde 1200 watt. Bovendien is deze straalkachel – dankzij de vochtbestendige behuizing – eveneens geschikt voor gebruik in de badkamer, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews, dan stellen we vast dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren. Kortom, een toppertje voor wie op zoek is naar een kwalitatieve én betaalbare straalkachel!

 

Voordelen: 

Formaat: de straalkachel kent een relatief compacte uitvoering van 27,5 x 57 x 38 cm wat het makkelijker maakt om hem van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Vermogen: de straalkachel weet een ruim vermogen te leveren, verdeeld over verschillende warmtestanden van respectievelijk 400, 800 en 1200 watt.

Snoer: met behulp van het 1,2 meter lange snoer wordt het mogelijk om de straalkachel eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten.

Badkamer: de vochtbestendige behuizing van deze straalkachel maakt het mogelijk om het apparaat ook in de badkamer te gebruiken.

 

Nadelen: 

Geen timer: houd er rekening mee dat deze straalkachel jammer genoeg niet voorzien is van een ingebouwde timer functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Straalkachels Koopgids

 

Wil je de badkamer, serre of het kantoor verder aanvullen met een degelijke bijverwarming? Dan is de keuze voor een kwalitatieve straalkachel sneller gemaakt dan je misschien in eerste instantie zou denken. In de onderstaande gids gaan we even dieper op het desbetreffende thema in waarbij we factoren zoals het formaat, het vermogen en het rendement niet onbesproken laten. Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de koopgids rustig door te nemen alvorens de verschillende straalkachels – en eventuele aanbiedingen en/ of promoties – met elkaar te vergelijken.

Wat is een straalkachel en hoe werkt deze?

Een straalkachel wordt beschouwd als de ultieme vorm van bijverwarming en is bijgevolg bedoeld om extra warmte te creëren in een bepaalde ruimte. In principe kan een straalkachel dan ook eender waar worden aangewend waar nood is aan net dat tikkeltje meer warmte. Denk bijvoorbeeld maar aan de badkamer, het terras, kantoor, serre, de slaapkamer, bureauruimte, garage en/ of zolder.

Een dergelijk type kachel werkt op elektriciteit en is – in tegenstelling tot een heleboel andere verwarmingssystemen – vaak behoorlijk compact en bijgevolg eenvoudig te installeren en aangenaam in gebruik. Meer specifiek blijkt hij uitgerust met 1 of meerdere stevige gloeidraden waarlangs warmte aan de lucht kan worden afgegeven. Achter deze gloeidraden bevindt zich tevens een reflector die in staat is om de afgegeven warmte naar voren te stralen onder de vorm van infrarood straling. Op die manier kan de ruimte in een mum van tijd worden opgewarmd en dit op een volkomen energiezuinige manier.

 

Energiezuinig of niet?

Door de aanwezigheid van gloeidraden, kwartsbuizen en spiegelkappen zijn dergelijke kachels in staat om de warmte te gaan weerkaatsen waardoor een aanzienlijke hoeveelheid energie kan worden bespaard. Dit maakt dat straalkachels tevens één van de meest rendabele én energiezuinige oplossingen zijn binnen het segment van de zogenaamde bijverwarmingen.

Daarnaast garanderen straalkachels ook nog eens een bijzonder snelle opwarming waardoor – weliswaar gevoelsmatig – de kachel heel wat weg heeft van een degelijke elektrische open haard. In theorie kunnen we stellen dat een kwalitatieve straalkachel in staat moet zijn om een ruimte van ongeveer 70 à 80 m3 in een mum van tijd te verwarmen. Daarbij wordt de kachel standaard op zo’n 16ºC geplaatst waarbij de temperatuur in de ruimte makkelijk en in no time naar ongeveer 22ºC stijgt.

 

Voordelen van een degelijke straalkachel

Kortom, een degelijke straalkachel wordt gekenmerkt door een compact en relatief lichtgewicht ontwerp dat eenvoudig te verplaatsen en/ of transporteren is. Daarbij kan hij makkelijk worden ingesteld met behulp van de aanwezige thermostaatknop waarna hij de desbetreffende ruimte met zo’n 6 tot 8ºC weet te verwarmen. De snelle opwarming van de ruimte in kwestie, het bijkomende behaaglijke open haard gevoel en zijn energiezuinige label maken van hem een een oerdegelijke bijverwarming.

 

De uitvoering in relatie tot de plaatsing

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke straalkachel dan dien je in eerste instantie een keuze te maken uit diverse uitvoeringen en types gaande van wandmontage tot plafondmontage, wandcontactdoos en de vrijstaande modellen.

We raden aan om – bij de keuze voor een bepaalde uitvoering of type – eveneens stil te staan bij de plaatsing van de kachel. Waar wil je de kachel installeren en welke ruimte kun je hier maximaal voor ter beschikking stellen? In theorie kan een straalkachel eender waar in huis of op kantoor worden geplaatst gaande van de badkamer tot de zolder, slaapkamer, studeerkamer of serre. Let wel dat een vrijstaand exemplaar misschien net iets meer ruimte in beslag zal nemen dan een straalkachel onder de vorm van wand- of plafondmontage.

Vermogen en extra kenmerkende opties en mogelijkheden

Daarnaast is uiteraard ook het vermogen – overigens steevast uitgedrukt in watt – een belangrijke zoniet bepalende factor in de keuze voor een bepaald type straalkachel. Zo bepaalt het vermogen niet alleen de kracht maar ook de mate én de snelheid waarmee een ruimte kan worden verwarmd. Uit onderzoek en enquêtes blijkt dat heel wat kopers opteren voor een straalkachel met een vermogen van 500 tot 1000 watt of eentje waarbij het vermogen een bereik kent gaande van 2000 tot 2500 watt.

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele bijkomende kenmerken en/ of optiemogelijkheden die al dan niet een meerwaarde kunnen betekenen. Hoewel de meeste straalkachels wel degelijk voorzien zijn van een handige regelbare thermostaatknop, kan het misschien wel praktisch blijken indien de straalkachel eveneens via een specifieke applicatie kan worden bediend.

Daarnaast behoren ook een timerfunctie, automatische uitschakelingsfunctie, ventilatorfunctie, turbostand en eco-stand tot de “all-time” favorietjes. Verder kan het lijstje worden aangevuld met een helder verlicht display, de aanwezigheid van – al dan niet vergrendelbare – wieltjes en meerdere warmtestanden waartussen probleemloos kan worden geschakeld.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES