Beste strandlaken

Laatste update: 21.05.24

 

Strandlakens test van 2024

 

Een strandlaken hoef je niet alleen te gebruiken wanneer je eens een dagje naar het strand gaat maar kan daarnaast ook dienst doen als je in je tuin van de zon wenst te genieten, gaat picknicken met vrienden of wanneer je naar een openbaar zwembad gaat. De keuze aan strandlakens is dan ook enorm en niet altijd vanzelfsprekend. Om het jou makkelijker te maken, zetten we graag enkele toppertjes op een rijtje. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Day Dream Beach strandlaken dat gekenmerkt wordt door een donkere kleur en een stijlvol elegant design. Een aanrader voor wie ook belang hecht aan het design. Daartegenover staat het extra grote strandlaken, XL grote strandlakens – Groot Strandkleed dat vervaardigd is uit 100% katoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Strandlaken Reviews – Top 5

 

 

Een dagje naar het strand kan ontspannend zijn voor heel veel mensen. Een degelijk strandlaken is dan voor velen ook een echte aanwinst. Daarom hebben wij hieronder een top 5 samengesteld. Nu hoef jij er alleen nog maar het voor jou beste strandlaken uit te kiezen. En wie weet zit er misschien wel een strandlaken aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Day Dream Beach

 

Ben je op zoek naar een strandlaken met een strak en stijlvol design dan kan dit model van Day Dream misschien wel iets voor jou zijn. Je kunt kiezen uit een zwarte of donkergrijze kleur met het opschrift “Beach”.

Dit strandlaken behoort zeker tot de grotere modellen dankzij de afmeting van maar liefst 100×200 cm. Doordat het gemaakt is uit velours badstof voelt het niet alleen comfortabel aan, maar droogt het ook nog eens snel. Je kunt dit laken gemakkelijk wassen op 40 graden.

De meeste kopers geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product. Verder is het niet alleen handig te gebruiken maar ziet het er best wel stijlvol uit. Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de gebruiker toch zijn twijfels heeft over de kleur na het wassen.

Heb je binnenkort een leuk dagje uit met het hele gezin op de agenda staan? Dan komt een degelijk strandlaken misschien wel van pas. Dit model wordt jou aangeboden en geleverd door het merk Day Dream. Het klinkt je misschien wel bekend in de oren en door heel veel gebruikers wordt het ook als veruit het beste merk beschouwd.

 

Voordelen:

Design: het strandlaken is te verkrijgen in 2 verschillende elegante kleuren namelijk donkergrijs of zwart. Het laken wordt bovendien gekenmerkt door de tekst “Beach”.

Formaat: het is een vrij groot strandlaken met een totale afmeting van maar liefst 100 bij 200 cm.

Materiaal: het strandlaken voelt bijzonder zacht en comfortabel aan en is vervaardigd uit duurzaam velours badstof. Daardoor zul je merken dat het laken, indien nodig, ook behoorlijk snel weer zal opdrogen.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van het laken aangezien je het gewoon op een programma van 40 graden kunt wassen.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper zou de kleur van het strandlaken wel wat vervagen na een enkele wasbeurt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. XL grote strandlakens – Groot Strandkleed – 100% Duurzaam katoen – Blauw – Mandala

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een groot strandlaken en is budget daarbij van minder groot belang? Dan kunnen wij jou het advies geven om dit prachtige exemplaar van Lindian Style eens even onder de loep te nemen. Dat het strandlaken niet meteen over de laagste prijs beschikt, mag duidelijk zijn. Toch behoort het – afgaande op de vele positieve reviews en de mooie eindscore van 4,9 sterren – tot de populairste Mandala strandlakens wat het de moeite waard maakt om even te bekijken.

Het XL grote strandlaken kent een rechthoekige uitvoering met een formaat van 240 bij 210 cm wat het geschikt maakt voor 2 volwassen personen of 3 à 4 kinderen. Zijn unieke blauwe mandala design zorgt voor instant Ibiza vibes wat het geheel nog net iets aantrekkelijker maakt. En mocht je het design toch net iets te druk vinden, dan kun je gelukkig nog kiezen uit diverse andere kleuren en designs waardoor er voor elk wat wils te vinden is.

Verder is het groot strandlaken uit duurzaam katoen vervaardigd en blijkt het kleurvast dankzij een speciale druktechniek. Geen enkel probleem dus indien je het strandlaken op een standaard wasprogramma van 30ºC wenst te reinigen. Een echt paradepaardje maar wel eentje met een bepaald prijskaartje in vergelijking met bijvoorbeeld de Hema strandlakens. 

 

Voordelen:

Formaat: het strandlaken kent een ruime rechthoekige afmeting van 210 bij 240 cm en is dus geschikt voor 2 volwassenen of 3 à 4 kinderen.

Onderhoud: je kunt het laken zonder problemen op een standaard wasprogramma van 30ºC wassen.

Kleurvast: doordat men gekozen heeft voor een speciale druktechniek, blijken de kleuren 100% kleurvast wat het laken geschikt maakt voor gebruik aan het zwembad, op het strand of tijdens een picknick in het park.

 

Nadelen: 

Prijzig: dat het prijskaartje wel wat hoger ligt dan het gemiddelde, zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lucca Beach Strandlaken – 100×200 – Roze // Luca Strandlaken

 

Wil je het liever rustig houden en ben je daarom op zoek naar een strandlaken met effen print? Dan is het Lucca Beach strandlaken het bekijken alvast meer dan waard. Bovendien is het ook net dat tikkeltje goedkoper in vergelijking met het vorige exemplaar waardoor het 100×200 strandlaken toegankelijker wordt bij een brede laag van de bevolking.  

Het Beach strandlaken van Lucca – hoewel gekenmerkt door een roze kleur tevens ook beschikbaar in 3 andere neutrale kleuren – wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering van 100 bij 200 cm wat het geschikt maakt voor 1 volwassen persoon of meerdere kinderen. Het laken blijkt uit katoen te zijn vervaardigd en kan makkelijk op een standaard wasprogramma van 40 worden gereinigd, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Wil je in de toekomst het strandlaken bedrukken, dan is ook dat geen enkel probleem wat het misschien nog net iets aantrekkelijker maakt.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren zien. Desondanks lijkt een enkele koper niet geheel tevreden en zou het laken in werkelijkheid een pak kleiner blijken dan in de productbeschrijving werd meegedeeld.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt het laken zonder problemen op een wasprogramma van 40ºC wassen.

Materiaal: net zoals het voorgaande laken, werd ook dit unieke Lucca Beach strandlaken uit duurzaam katoen vervaardigd.

Formaat: het laken wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering en meet daarbij 100 bij 200 cm.

 

Nadelen: 

Kleiner: volgens 1 koper zou het strandlaken in werkelijkheid toch wel veel kleiner zijn dan wat werd beloofd en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hip Roundie Germaine

 

Sommige mensen willen misschien liever een strandlaken aankopen dat iets opvallender is. Dat kan nu ook zeker met dit ronde strandlaken van Hip. Het heeft een afmeting van 160×160 cm en is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende designs.

Je zult meteen merken dat het strandlaken zacht en comfortabel aanvoelt. Dit komt omdat het gemaakt is uit velour katoen. Verder absorberen deze modellen bijzonder goed en drogen ze heel snel op. Je kunt dit strandlaken ook perfect gebruiken als je wilt picknicken in het park.

Werkelijk alle kopers zijn het erover eens dat dit strandlaken een goede kwaliteit heeft en er heel erg leuk uitziet. Daarnaast is het ook nog eens handig te gebruiken want je kunt meedraaien met de zon zonder dat je je laken verschillende keren moet verplaatsen.

Ben je niet alleen op zoek naar een kwalitatief en duurzaam strandlaken maar ook naar een opvallend en uniek exemplaar? Dan loont het de moeite om dit product even wat grondiger te bekijken. De ronde vorm zorgt meteen voor een echte blikvanger. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

 

Voordelen:

Formaat: het strandlaken is behoorlijk groot met een maximale doorsnede van zo’n 160 cm en wordt gekenmerkt door een opvallende ronde vorm.

Design: het strandlaken wordt gekenmerkt door een opvallend design en prachtige roze en rode kleuren. Echter kun je ook nog kiezen tussen 3 andere mogelijke designs.

Materiaal: doordat het strandlaken vervaardigd is uit duurzaam velour katoen, voelt het niet alelen bijzonder comfortabel en zacht aan maar droogt het ook makkelijk weer op.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is mogelijk dat het prijskaartje voor sommige klanten misschien wel als een struikelblok wordt ervaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. ZusenZomer Hamamdoek xxl Casa

 

Als je op zoek bent naar grote strandlakens dan kan dit model van ZusenZomer misschien wel aan jouw verwachtingen voldoen. Dit laken meet net geen 200×200 cm en het is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Aan de prijs te zien zal het niet meer tot de goedkope strandlakens behoren.

Het grote voordeel van dit strandlaken is dat het heel veel vocht kan opnemen zonder dat je het gevoel krijgt dat het laken nat is. Bovendien droogt dit strandlaken bijzonder snel op. Het is gemaakt uit katoen en weegt amper 400 gram waardoor het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Ook hier merken we dat de meningen van de kopers eigenlijk allemaal positief zijn. Sommige gebruikers zijn lovend over de kwaliteit en het leuke design van het laken. Terwijl andere kopers laten weten dat het strandlaken heel soepel is en aangenaam om op te liggen.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit unieke strandlaken, bij jou thuis geleverd door ZusenZomer. Om te weten of dit strandlaken al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, kan het handig zijn om de sterke en minder sterke punten even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen:

Formaat: je zult merken dat het hier om een behoorlijk groot strandlaken gaat met een totale afmeting van 200 bij 200 cm.

Handig in gebruik: het laken kan misschien heel wat vocht en nattigheid verdragen maar zal nooit te nat aanvoelen. Daarnaast zul je merken dat het strandlaken ook steeds snel weer droog is.

Materiaal en gewicht: ondanks het formaat, is het strandlaken vrij licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. Verder is het laken vervaardigd uit stevig en makkelijk te onderhouden katoen.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: probeer echter wel rekening te houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Strandlakens koopgids

 

Wanneer je binnenkort op strandvakantie vertrekt dan is het een aanbeveling om een degelijk strandlaken mee te nemen. Op die manier wordt het toch iets gezelliger en aangenamer om te zitten of te liggen. Je kunt de beste strandlakens selecteren op basis van het formaat, het materiaal, het gebruiksgemak, de prijs en het design ervan. Zodra je gaat vergelijken dan raden wij jou ook zeker aan om de aanbiedingen niet te negeren. En wie weet kun je op die manier wel een koopje tegenkomen dat helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Het gebruiksgemak van een strandlaken

Wanneer je binnenkort een leuke strandvakantie gepland hebt of je gaat regelmatig eens een dagje naar het strand om te ontspannen dan kan een degelijke strandlaken wel van pas komen. De toffe kleurtjes of aantrekkelijke prints kunnen ervoor zorgen dat je al meteen naar de zomer gaat verlangen. Doordat er juist heel wat modellen op de markt gebracht zijn, zul je zien dat er ook een verschil zit in de prijzen. Je zult merken dat er heel wat goedkope strandlakens te vinden zijn net zoals er ook heel wat duurdere modellen op de markt gebracht zijn. Uiteraard ben je helemaal vrij om te bepalen welk bedrag je aan een degelijk strandlaken wilt en kunt uitgeven.

Een strandlaken hoef je daarom niet alleen te gebruiken wanneer je naar het strand gaat. Je kunt een strandlaken ook perfect in de tuin gebruiken of wanneer je met vrienden gaat picknicken in het park. Je kunt een strandlaken bijvoorbeeld ook probleemloos meenemen naar het zwembad en het gebruiken als een soort van handdoek. Kortom er zijn heel wat situaties waarin je een degelijk strandlaken kunt gebruiken. Bovendien zul je ook nog heel wat keuzes dienen te maken op het gebied van design en formaat. Verder kunnen de verschillende strandlakens zich ook van elkaar onderscheiden door de verschillende materiaalsoorten waaruit ze bestaan.

 

Het formaat en de materiaalsoorten

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk strandlaken dan zul je ook even hoeven na te denken over welk formaat je het liefst wilt hebben. Indien je met het gezin een dagje naar het strand wilt dan kan een groter strandlaken waar je allemaal op kunt zitten, wel een leuke aanbeveling zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om elk je eigen afzonderlijk strandlaken aan te kopen. Er zijn heel wat formaten mogelijk dus er is zeker voor elk wat wils. Zo kun je kiezen voor een extra groot model van 200 x 200 cm maar dan heb je ook de kleinere varianten van ongeveer 100 x 90 cm. Daarna kun je ook kiezen of je een vierkant, rechthoekig of zelfs gewoon een rond strandlaken wenst aan te kopen.

Naast het formaat zal het je meteen opvallen dat er ook heel wat onderscheid waar te nemen is op het gebied van de materiaalsoorten. Er zijn heel wat modellen die vervaardigd zijn uit bijzonder stevig en duurzaam velours badstof. Dit voelt uitermate zacht en comfortabel aan en droogt bovendien ook nog eens vrij snel op. Verder zijn er ook heel wat strandlakens die uit degelijk en duurzaam katoen bestaan. Deze werken heel absorberend en kunnen dan ook weer vrij snel terug weer opdrogen. Bovendien heeft katoen ook een heel ademende structuur. Kortom er zijn heel wat factoren waar je rekening mee kunt houden.

Design en kostenplaatje

Zodra je aan je zoektocht begint naar het ideale strandlaken dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Doordat er heel wat mogelijkheden zijn, zal het ook niet verwonderen dat er ook verschillende prijsklassen zullen opduiken. Zo zul je de goedkope modellen hebben maar er zijn natuurlijk ook heel wat duurdere strandlakens ook. Uiteraard is het nooit onmogelijk om eventueel een leuke strandlaken aanbieding tegen te komen. We merken dat het design zeker en vast een belangrijke factor zal spelen in de uiteindelijke prijsbepaling. Wanneer het strandlaken van een designer merk komt dan zul je vaak net iets meer budget hoeven uit te geven.

Voor kinderen is het altijd leuk om een strandlaken te hebben van hun favoriete voetbalploeg of misschien wel hun favoriete disney prinses. Het zal dan ook niet verwonderen dat een laken met de afbeeldingen van Frozen net een tikkeltje duurder zal zijn in vergelijking met een effen kleurtje. Bekijk daarom voor jezelf even welke verwachtingen en eisen je hebt. Heb je een bepaald bedrag voor ogen dat je misschien maximaal wilt en kunt uitgeven? Ook het doornemen van de verschillende online reviews kan zeker helpen wanneer je uiteindelijke een beslissing hoeft te nemen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES