5 Beste Strijkplanken Test van 2024

Laatste update: 22.02.24

 

Strijkplanken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort een belangrijke sollicitatie of trouwfeest op de planning hebt staan, dan is het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Je kleding 100% kreukvrij krijgen, is dan ook een must. Uiteraard dien is hiervoor niet alleen de kwaliteit van het strijkijzer van belang maar ook die van de bijbehorende strijkplank. Aangezien het ruime assortiment strijkplanken best wel voor heel wat keuzestress kan zorgen, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo haal je met de Brabantia Strijkplank C zeker en vast een degelijk product in huis met een bijzonder breed werkblad en een sterk onderstel. Daartegenover staat de Vileda Total Reflect+ Strijkplank die gekenmerkt wordt door een vrij groot strijkoppervlak van 44 bij 130 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Strijkplanken (Reviews) van 2024

 

Om er netjes en goed verzorgd uit te zien, zal je er onder andere voor moeten zorgen dat je kleding goed gestreken is. Hier heb je dus een goede strijkplank voor nodig. Er zijn verschillende soorten te vinden, maar kies de beste strijkplank voor jezelf uit.

 

1. Brabantia Strijkplank C met Stoomunithouder

 

De Brabantia Strijkplank C is gemaakt voor het strijken met extra gemak en comfort. Dit product heeft een breed werkblad dat een stevige frame heeft.

De hoogte van het werkblad is verstelbaar, zodat je dit product op de juiste hoogte voor jou kunt gebruiken. Het heeft een stevige stoomunithouder, waarop alle gangbare stoomunits geplaatst kunnen worden.

Daarnaast heeft het antislip dopjes, zodat dit product niet schuift tijdens het strijken. Het heeft ook een safety lock om te voorkomen dat het inklapt.

De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Het heeft een breed werkblad dat genoeg ruimte biedt, waardoor strijken comfortabeler wordt. Daarnaast heeft het een leuk en fraai design. Voor andere kopers is het te groot en zwaar. Hierdoor is het onhandig om het te gebruiken. Daarnaast heeft het een onaantrekkelijk design.

Uit de commentaren van kopers kunnen we opmerken dat deze strijkplank zeker tot de populairste producten zou kunnen behoren. Het product is extra breed en wordt ondersteund door een metalen onderstel. Hierdoor is het extra stevig en biedt het heel wat comfort.

 

Voordelen:

Veiligheid: de strijkplank zal niet zomaar inklappen dankzij de safety-lock. Verder kun je het frame van dit product vastzetten zodat het ook niet zomaar uitklapt.

Stabiliteit: dankzij de antislipdoppen waarover de strijkplank beschikt, staat het toestel altijd heel stevig.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de hoogte van de strijkplank eenvoudig aanpassen. Bovendien kun je werken op alle gangbare stoomunits.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: enkele gebruikers vinden het heel onhandig doordat het zwaar weegt en redelijk groot is. Andere kopers vinden dat de vloer wel heel nat wordt als je het toestel lang gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vileda Total Reflect+ Strijkplank – 130 x 44 cm – Hoogte instelbaar tot 96 cm

 

Met de Vileda Total Reflect+ kies je – althans volgens de beschrijving – voor een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke strijkplank die meteen in het oog springt vanwege het extra brede onderstel. Op die manier kan een optimale stabiliteit en bijgevolg gebruiksgemak worden gewaarborgd.

Verder blijkt de Vileda strijkplank voorzien van een behoorlijk groot oppervlak van 130 bij 44 cm in combinatie met een verstelbare hoogte tot maximaal 96 cm. Dit alles wordt aangevuld met een XL steun voor klassieke strijkijzers én bijbehorende stoomunits. Het stalen setje werd overigens verder afgewerkt met een degelijke antislip en een  betrouwbare Click & Stop kinderbeveiliging. Best wel een aanrader indien er nog jonge kindjes bij jou thuis rondlopen.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren aan inclusief een resem positief geladen klantenreacties. Slechts één gebruiker is van mening dat de aangeboden kwaliteit beter had gekund en beschouwt de snoergeleider als behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke strijkplank is voorzien van een handige snoergeleider en kinderbeveiliging. Verder is er eveneens sprake van een XL geïntegreerde stoomunithouder én strijkijzerhouder.

Formaat: de strijkplank wordt gekenmerkt door een vrij groot strijkoppervlak van 44 bij 130 cm.

Prijskaartje: hoewel hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, behoort dit product alvast tot de goedkopere strijkplanken uit het rijtje.

Gebruiksgemak: het extra brede onderstel garandeert een optimale stabiliteit. Verder blijkt de stalen strijkplank voorzien van een antislip en is er geen sprake van condensvorming waardoor de vloer/ ondergrond 100% droog blijft.

 

Nadelen:

Verstelbare hoogte: hoewel de hoogte van deze strijkplank makkelijk kan worden aangepast bedraagt deze maximaal 96 cm.

Matige kwaliteit: jammer genoeg is één koper niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en de geleverde snoergeleider.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Strijkplank air board express m (120 x 38 cm) solid – Leifheit strijkplank

 

Ben je op zoek naar een goede lichtgewicht strijkplank dan loont het alvast de moeite om de Air Board express M van Leifheit eens even onder de loep te nemen. Zo wordt deze strijkplank alvast gekenmerkt door een totale hoogte van 154 cm in combinatie met een behoorlijk ruim strijkoppervlak van 120 bij 38 cm.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze Leifheit strijkplank – die overigens hoofdzakelijk uit kunststof vervaardigd werd – in hoogte verstelbaar, inklapbaar én voorzien van een geïntegreerde stoomunithouder én handige snoergeleider die allen op hun beurt bijdragen aan het gebruiksgemak. De rode kleur met prachtig vlindermotief zorgen daarnaast voor een vrolijk design tijdens de werkzaamheden.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de stevigheid van het design wat een mooie score van 4,8 sterren oplevert. Slechts één koper meldt dat de overtrek behoorlijk dun is en bijgevolg snel stuk gaat.

 

Voordelen:

Design: ben je je zwarte strijkplank beu? Dan is dit exemplaar van Leifheit met zijn rode kleur en prachtige vlinderdesign vast wel iets voor jou.

Strijkoppervlak: je geniet een behoorlijk ruim strijkoppervlak van 120 bij 38 cm.

Stoomunithouder: naast bijbehorende snoergeleider is er ook sprake van een ingebouwde stoomunithouder die bijdraagt aan het gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één gebruiker zou de meegeleverde overtrek behoorlijk dun zijn en bijgevolg vrij kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Leifheit Classic S Basic Strijkplank

 

De Leifheit Classic S is een klassieke en eenvoudige strijkplank, dat in elk geval wel stevig is. Het heeft een klein en compact design en neemt dus niet veel ruimte in beslag.

Je kunt dit product in hoogte verstellen, zodat je het geheel naar jouw wensen kunt gebruiken. De poten zijn voorzien van antislip dopjes en maken dat de strijkplank niet zal schuiven bij het strijken.

Tot nu toe zijn er alleen positieve beoordelingen te lezen over dit product. De kopers zijn tevreden hiermee, want het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs.

Het is ook handig in gebruik en staat stevig op zijn poten. De steun voor het strijkijzer is ook stevig. Doordat dit product niet zwaar is, is het gemakkelijk om het op te ruimen en te verplaatsen. Het is een top product dat een aanrader is voor ieder huishouden.

Met deze strijkplank van Leifheit haal je in vergelijking met de vorige modellen een iets compacter toestel in huis. Toch biedt het heel wat mogelijkheden. Doordat het zo compact is, moet je maar heel weinig ruimte voorzien. En het is eenvoudig en snel op te bergen. Bovendien is het toestel ook bijzonder stevig en beschikt het over de laagste prijs.

 

Voordelen:

De prijs: in vergelijking met alle andere producten uit onze lijst, behoort deze strijkplank echt tot de goedkope modellen.

Gewicht: het product is relatief klein en weegt niet zoveel in tegenstelling tot sommige andere strijkplanken. Hierdoor kun je het gemakkelijk optillen en dus verplaatsen. Bovendien hoef je niet veel ruimte te voorzien.

Goede kwaliteit: uit de commentaren kunnen we opmaken dat het een duurzaam en stevig product is. De strijkplank doet perfect wat het moet doen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet elke koper is volledig tevreden over het product. Sommige gebruikers vinden dat de hoes er niet strak genoeg op zit en dat het niet gemakkelijk strijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tefal TI1200 Strijkplank 124 x 40 cm

 

Met de Tefal Strijkplank TI1200 wordt strijken nu gemakkelijk en comfortabel. Dit product heeft een ruim strijkvlak waarop je al je kledingstukken met gemak kunt strijken.

De poten van deze strijkplank zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben anti slip dopjes, zodat dit product niet schuift bij het strijken. Het heeft een stevig steunvlak, waarop jij je strijkijzer of stoomgenerator kunt plaatsen.

Je kunt de strijkplank in hoogte verstellen, zodat jij je rug niet hoeft te forceren en gemakkelijk kunt strijken. Dit product is eenvoudig in te klappen en je kunt het met gemak verplaatsen, omdat het niet zwaar is.

Gezien de prijs van dit product lijkt het wel een strijkplank aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er helaas nog geen reviews te lezen. Op basis hiervan kan er dus nog geen advies worden gegeven over deze strijkplank.

Ook Tefal behoort zeker tot de bekende merken als het gaat om huishoudtoestellen. Met deze strijkplank haal je dan ook een goed product in huis als je op zoek bent naar een compact model. Je kunt de strijkplank verstellen tot een hoogte van 93 cm. Dankzij het roestvrijstalen frame hoef je geen schrik te hebben dat het onderstel aangetast wordt door roest.

 

Voordelen:

Antislipdopjes: dankzij de antislipdopjes die op de poten van de strijkplank bevestigd zijn, hoef jij geen schrik te hebben dat het product verschuift. Je zult altijd heel stabiel en stevig staan tijdens het strijken.

Gebruiksgemak: je kunt de hoogte van het toestel snel aanpassen. Dankzij het iets bredere strijkoppervlak kun je zelfs grote kledingstukken strijken. Het steunoppervlak is geschikt om een stoomgenerator of strijkijzer op te plaatsen.

Gewicht: de strijkplank weegt relatief weinig en is daardoor eenvoudig te verplaatsen. Doordat je het ook kunt inklappen, is het handig op te bergen.

 

Nadelen:

Reviews: op dit moment zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. Dit zou eventuele kopers wel kunnen afschrikken deze strijkplank te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Strijkplanken koopgids

 

Het kopen van een nieuwe strijkplank lijkt wel op een heel eenvoudige taak en dat is het misschien ook als je rekening houdt met een aantal eigenschappen die hieronder behandeld zijn. Het is een aanbeveling om de producten met elkaar te vergelijken op basis van deze eigenschappen, voordat je een strijkplank gaat kopen.

De prijs van de strijkplank

Als je van plan bent een strijkplank te kopen, dan is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk wel de prijs. Je gaat de prijzen van de verschillende strijkplanken op de markt bekijken en op basis daarvan een keuze maken. De beste strijkplanken zijn meestal iets duurder, vanwege de kwaliteit en bekendheid van het merk.

Natuurlijk is het leuk als je in aanmerking komt voor een strijkplank aanbieding. De prijs van de strijkplank hangt ook helemaal af van welk type het is en welk formaat het heeft. Als je naar strijkplanken van hetzelfde merk kijkt, dan zal je merken dat het formaat ook een rol speelt bij het bepalen van de prijs.

Hoe groter of breder de strijkplank is, hoe duurder het ook zal zijn. Meestal zijn deze strijkplanken ook steviger gebouwd, maar de goedkope strijkplanken kunnen soms ook stevig genoeg zijn.

 

Type strijkplank

Voordat je een strijkplank gaat kopen, dan moet je wel eerst weten welk type je wilt. Er zijn verschillende typen en formaten strijkplanken aanbiedingen van winkels op de markt. Zo heb je draagbare strijkplanken die gemaakt zijn van verschillende materialen en die verschillende formaten en modellen hebben.

Je hebt tegenwoordig ook strijkplank kasten, waarbij de bovenkant een strijkplank heeft en de onderkant voorzien is van kasten. Met zo een strijkplank heb je dus extra opbergruimte. Daarnaast heb je ook strijkplanken die je kunt inbouwen in jouw wasruimte of meubilair van jouw walk-in closet.

Nadat je de strijkplank gebruikt hebt, kan je het gewoon inklappen en wegschuiven in jouw kast. Met een ingebouwde strijkplank win je wel ruimte en zie je de strijkplank daarna niet. Het voordeel van een draagbare strijkplank is dat je het overal in het huis kan gebruiken.

 

Extra functies van een strijkplank

Een strijkplank kan tegenwoordig meer functies bieden dan alleen strijken. Je kunt afhankelijk van het model strijkplanken vinden met een speciaal rekje waarop jij het strijkijzer kunt laten rusten. Dit kan heel erg handig zijn voor wanneer je handen moe zijn om het strijkijzer vast te houden.

Daarnaast kan een strijkplank nog andere leuke extra functies hebben zoals een speciaal hangrekje. Als jij aan het strijken bent, dan kun je de kledingstukken gemakkelijk aan de strijkplank hangen. Bij sommige strijkplanken heb je ook nog een aparte kleine strijkplank dat je erbij krijgt. Die kun je gebruiken om de mouwen van jouw kleding te strijken.

Het is altijd handig als de strijkplank voorzien is van kleppen voor extra stevigheid, zodat de strijkplank niet inklapt tijdens het strijken. Het is ook heel erg handig dat de poten voorzien zijn van antislip voetjes. Op zo een manier zal de strijkplank niet verschuiven op een gladde vloer.

Gewicht van de strijkplank

Zoals je hierboven gelezen hebt, zijn er draagbare strijkplanken en ingebouwde strijkplanken. Alle strijkplanken kunnen van een ander materiaal gemaakt worden en het gewicht van zo een strijkplank hangt helemaal daarvan af.

Als je een ingebouwde strijkplank gaat kopen, zorg ervoor dat het niet te zwaar weegt en vooral goed bevestigd wordt. Een ingebouwde strijkplank heeft niet altijd poten aan de onderkant. Het moet daarom goed bevestigd worden en aan de onderkant een goede steun hebben, zodat je toch op een prettige manier kunt strijken.

Voor wat betreft de draagbare strijkplanken, kun je die van verschillende materialen vinden. Als je de strijkplank moet dragen van de ene kamer naar de andere, dan kun je liever kiezen voor een strijkplank dat licht van gewicht is, maar toch stevig genoeg aanvoelt.

 

Formaat van de strijkplank

Voor wat betreft het formaat van de strijkplank, kun je alvast denken aan het werkblad als het groot genoeg is voor jou om comfortabel genoeg te strijken. Daarnaast moet je ook eraan denken dat je genoeg opbergruimte hebt ervoor, als het gaat om een draagbare strijkplank. Bij het formaat kun je ook denken aan de hoogte van de strijkplank.

Het laatste wat jij wilt is dat de strijkplank te laag is en dat jij je voorover moet buigen om te kunnen strijken. Op zo een manier zal je jouw rug alleen maar forceren. Let er dus op dat de hoogte van de strijkplank ook erg belangrijk is. Voor wat het formaat betreft moet je een strijkplank kiezen dat het best bij jou past.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES