Beste terrasreiniger

Laatste update: 21.06.24

 

Terrasreinigers test van 2024

 

Ben je op zoek naar een degelijke terrasreiniger maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan raden wij jou aan om even onze koopgids te bekijken waarin we enkele factoren bespreken die belangrijk kunnen zijn tijdens de zoektocht. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar 3 topproducten, ons baserend op diverse factoren zoals de gebruikerservaringen en het advies van klanten. Zo blijkt de Nilfisk Patiocleaner Power terrasreiniger alvast een goede keuze te zijn. Hij kent een ruime diameter van 35 cm en blijkt voornamelijk uit stevig PVC vervaardigd. Kies je voor de Eurom Big Grip dan kies je voor een veelzijdig apparaat dat geschikt is om terrassen, stoepen, muren en wanden te reinigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Terrasreiniger Reviews – Top 5

 

Of je nu over een groot of klein terras beschikt, een terrasreiniger kan altijd best wel handig zijn. Bovendien kun je veel van deze apparaten ook gebruiken om je oprit weer schoon te maken. Sommige toestellen zullen wat krachtiger zijn en over meer mogelijkheden beschikken. Houd er dan wel rekening mee dat je deze niet meteen tussen de goedkope terrasreinigers hoeft te verwachten. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en kies er dan vervolgens voor jou de beste terrasreiniger uit. Probeer alvast ook even de reviews en het advies van de klanten door te nemen.

 

 

1. Nilfisk Patiocleaner Power – Afmetingen: 35 cm – Terrasreiniger Nilfisk

 

Op zoek naar een kwalitatieve en uiterst functionele terrasreiniger? Dan lijkt de Nilfisk Patiocleaner Power alvast de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Zo wordt deze Nilfisk terrasreiniger geleverd inclusief een bijbehorende lans en blijkt hij geschikt om verschillende oppervlakken gaande van terrassen tot wanden/ muren te reinigen. 

De opvallende blauw/ zwarte terrasreiniger blijkt vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal en kent een totale afmeting van 19 x 47.5 x 35 cm inclusief een gewicht van net geen 2 kilogram. Zijn relatief ruime formaat maakt het net iets makkelijker om oppervlakken snel én uniform te reinigen, wat best wel handig is. Hij gebruikt daarvoor een ingebouwde roterende borstel vervaardigd uit duurzaam kunststof materiaal dat ook nog eens eenvoudig te onderhouden is. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten tot op heden duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo geeft één koper ook aan dat het verlengstuk eveneens kan worden gebruikt om de spuitlans bij tal van andere werkzaamheden te verlengen.

 

Voordelen:

Materiaal: het product werd vervaardigd uit een reeks duurzame materialen waaronder kunststof en PVC.

Borstel: de terrasreiniger is uitgerust met een ingebouwde automatisch roterende borstel die perfect onder hoge druk functioneert.

Gebruiksvriendelijk: zijn relatief grote oppervlak maakt het mogelijk om sneller én uniform schoon te maken. Bovendien kan de terrasreiniger niet alleen gebruikt worden om het terras schoon te maken maar is hij tevens ook geschikt om wanden/ muren te reinigen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs te rechtvaardigen is, betreft het hier niet meteen een terrasreiniger aanbieding.

Niet elektrisch: ben je op zoek naar een elektrische terrasreiniger, dan is dit exemplaar van Nilfisk niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Eurom Big Grip

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon de keuze maken om de terrasreiniger van het bekende merk Eurom aan te schaffen. Het is een handig apparaat dat je makkelijk kunt gebruiken om niet alleen je terras op oprit schoon te maken maar ook muren en wanden.

Je zult merken dat het toestel bijzonder krachtig is, en daardoor ook veel krachtiger en grondiger zal reinigen. Bovendien zul je kunnen vaststellen dat de reinigingsborstel geleverd wordt in combinatie met een adapter. Zodanig dat je de borstel ook kunt aansluiten op een Kärcher hogedrukreiniger. Verder is de borstel ook voorzien van een extra reservoir waar je eventueel nog wat extra schoonmaakmiddel bij kunt voegen.

Tot op heden hebben er nog maar 3 kopers een online beoordeling bij het toestel geplaatst. De klanten zijn duidelijk bijzonder tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid, en raden het toestel bovendien meteen aan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Eurom Big Grip is een gebruiksvriendelijk apparaat dat niet alleen geschikt is om terrassen en opritten te reinigen maar daarnaast ook kan gebruikt worden om muren/ wanden onder handen te pakken.

Reservoir: doordat de borstel is uitgerust met een extra reservoir kun je altijd nog wat extra schoonmaakmiddelen toevoegen indien gewenst.

Adapter: bij aankoop van deze terrasreiniger wordt eveneens een adapter meegeleverd waarmee het mogelijk is om het geheel op een hogedrukreiniger aan te sluiten.

 

Nadelen:

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kärcher T-Racer T7 Plus Oppervlaktereiniger – terrasreiniger – K4/K5/K7 series

 

Op zoek naar een doeltreffende manier om middelgrote tot grote oppervlakken geheel spatvrij te reinigen? Dan lijkt de T-Racer T7 Plus oppervlaktereiniger inclusief bijbehorende automatische spoelfunctie, alvast een stap in de goede richting te zijn. Het apparaat wordt jou overigens aangeboden door één van de meest populaire hedendaagse merken; Kärcher. Dat lijkt nog maar eens te worden bevestigd door de positieve eindbeoordeling van 4,7 sterren wat hem de moeite waard maakt om even te bekijken.

Zo kent de Kärcher T-Racer T7 Plus oppervlaktereiniger een totale afmeting van 76,9 x 28,8 x 99,6 cm inclusief een gewicht van 1,9 kg en blijkt hij geschikt voor gebruik in combinatie met de K4, K5 én K7 hogedrukreiniger van het gelijknamige merk. De 2 ingebouwde roterende stralen zorgen ervoor dat op relatief korte tijd een enorme hoeveelheid vuil kan worden verwijderd en dit gaande van terrassen en stoepen tot muren of zelfs je garagedeur.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want daarnaast kan deze oppervlaktereiniger zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden én is hij voorzien van een geïntegreerde puntsproeier, een stevige voetschakelaar en een geïntegreerd spoelmondstuk. Doordat de hij overigens ook in hoogte verstelbaar blijkt, kun je de afstand van het mondstuk eenvoudig en snel aanpassen zodoende diverse oppervlakken te reinigen.

 

Voordelen:

Puntsproeier: de terrasreiniger is uitgerust met een ingebouwde puntsproeier waardoor het mogelijk is om hoeken en kantjes geheel spatvrij te reinigen.

Spoelmondstuk: verder geniet je eveneens een geïntegreerd spoelmondstuk waardoor het losgemaakte vuil vrijwel meteen kan worden weggespoeld.

Verstelbaar: het apparaat blijkt tevens ook in hoogte verstelbaar waardoor je zelf de afstand van het mondstuk kunt gaan bijstellen/ regelen zodoende verschillende oppervlakken te kunnen reinigen.

 

Nadelen:

Enkel K4 tot K7: houd er wel rekening mee dat deze Kärcher terrasreiniger enkel geschikt is in combinatie met de K4, K5 of K7 hogedrukreiniger van Kärcher.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Batavia MaxxBrush

 

Met de terrasreiniger van het bekende merk Batavia hoef je vanaf nu niet langer te panikeren. Je kunt er namelijk probleemloos je terras of je oprit mee schoonmaken, en dit bovendien in een mum van tijd. Dankzij de enorme elektrische kracht van het apparaat, hoef je zelf heel weinig kracht en energie te verspillen. En dat is natuurlijk altijd een pluspunt.

Je zult merken dat het zowel tegels, klinkers alsook natuurstenen weer net als nieuw maakt. Verder is het ook geschikt om kunstgras opnieuw in een verticale positie rechtop te kunnen borstelen. Kortom, een topproduct voor velen dat over heel wat mogelijkheden en opties beschikt.

Toch merken we ook meteen op dat één enkele gebruiker niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van deze terrasreiniger. Zo zou het toestel niet echt comfortabel en handig zijn om mee te werken. En dat is natuurlijk best wel jammer.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de terrasreiniger van Batavia reinigt moeiteloos klinkers, natuurstenen én tegels wat hem geschikt maakt om terrassen, opritten en stoepen schoon te maken.

Kunstgras: in tegenstelling tot heel wat andere terrasreinigers, is dit exemplaar eveneens in staat om kunstgras te borstelen.

Detail spiraalborstel: hij wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende detail spiraalborstel.

Voeding: hij functioneert op een krachtige ingebouwde 1020W motor rekening houdend met een spanning van 230-240 Volt.

 

Nadelen:

Lastig in gebruik: volgens één koper zou deze terrasreiniger niet zo handig zijn om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch AQT Terrasreiniger Aquasurf 280 // Grote opritten en terrassen

 

We sluiten het rijtje af met de Aquasurf 280 terrasreiniger van het bekende en populaire merk; Bosch. Dankzij zijn relatief grote diameter van 280 mm of 28 cm, is hij in staat om vrij grote oppervlakken snel én efficiënt te gaan reinigen. Daarbij wordt de ingebouwde borstel ondersteund door een stevige bijbehorende borstelrand waardoor geheel spatvrij te werk kan worden gegaan.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want daarnaast is deze terrasreiniger geschikt voor gebruik op diverse ondergronden gaande van steen tot metselwerken wat van hem het ideale apparaat maakt om opritten, terrassen en/ of stoepen onder handen te nemen. De reiniger wordt daarbij geleverd inclusief een lans en een bijbehorend geïntegreerd veiligheidsmechanisme waardoor ook zware reinigingsklussen tot een goed einde kunnen worden gebracht. Let wel; er wordt geen hogedrukreiniger meegeleverd wat zijn prijskaartje lijkt te verklaren.

Desondanks reageren heel wat klanten positief wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren oplevert. Kortom, prijs-kwaliteit een goede keuze voor heel wat kopers.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Aquasurf 280 terrasreiniger wordt geleverd inclusief een Bosch lans F016L77409 en een instructieve handleiding.

Draaischarnier: dankzij het extra draaischarnier laat deze terrasreiniger zich bijzonder eenvoudig en snel manoeuvreren.

Gebruiksvriendelijk: van steen tot metselwerken is deze terrasreiniger uitermate geschikt om terrassen, opritten en stoepen in sneltempo te reinigen.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij het brede publiek.

 

Nadelen:

Geen hogedrukreiniger: jammer genoeg wordt geen hogedrukreiniger meegeleverd waardoor je die zelf eventueel nog dient aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Terrasreinigers koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de beste terrasreinigers. Daarom raden wij jou aan om, tijdens het vergelijken van de verschillende toestellen, rekening te houden met verschillende factoren. Naast het nut, de werking en de wateropbrengst kan het best ook handig zijn om rekening te houden met de werkdruk van de terrasreiniger. Verder zul je merken dat er heel veel goedkope terrasreinigers op de markt gebracht zijn maar dat er ook duurdere exemplaren bestaan. Ga daarom eventuele aanbiedingen en kortingen alvast niet uit de weg.

 

 

Het nut van een degelijke terrasreiniger

Sommige mensen zullen het ook vaak hebben over hogedrukreiniger. Toch is het belangrijk om te beseffen dat een terrasreiniger niet altijd hetzelfde is als een hogedrukreiniger. Meestal is een terrasreiniger eerder een soort van accessoire of opzetstuk bij de aanschaf van een krachtige hogedrukreiniger. Vandaag de dag zul je merken dat in de meeste gevallen de terrasreiniger reeds als standaard accessoire bij de aankoop van de hogedrukreiniger wordt meegeleverd.

Een terrasreiniger is dan ook een bijzonder degelijk en krachtig apparaat waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je terras weer spik en span is. Het maakt hierbij helemaal niet uit of over een klein, middelgroot of groot terras beschikt, de terrasreiniger is altijd wel een goede aanbeveling. Naast het feit dat je dergelijk apparaat kunt gebruiken bij het schoonmaken van eender welk terras, zul je merken dat je de terrasreiniger ook kunt aanwenden om de muren schoon te maken.

Echter raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Terrasreinigers kunnen nogal eens van elkaar verschillen. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en waar je zoal moet op letten. Je kunt eventueel ook rekening houden met de verschillende online reviews van klanten.

 

De werking van een terrasreiniger

Zoals reeds vermeld, kun je een terrasreiniger niet alleen gebruiken om het terras schoon te maken maar kan het ook gebruikt worden om opritten of muren en wanden schoon te krijgen. Een terrasreiniger maakt hierbij gebruik van maar liefst 2 afzonderlijke tegenovergestelde sproeiers. Dergelijke sproeiers zullen voor een echte tornado van water zorgen. Op die manier wordt het dus mogelijk om grote oppervlakten zonder problemen te reinigen.

 

Veiligheidsnormen

Echter wanneer je gebruik maakt van een terrasreiniger of hogedrukreiniger dan zou je rekening kunnen houden met een aantal veiligheidsnormen. Om opspattend water in de ogen te vermijden, zou je bijvoorbeeld kunnen gebruik maken van een veiligheidsbril. Soms kan een terrasreiniger of hogedrukreiniger best wel veel lawaai maken. Kies daarom voor optimale gehoorbescherming.

 

De werkdruk van de terrasreiniger

Of je nu een terrasreiniger gebruikt of een hogedrukreiniger, bij beide apparaten wordt het water tegen een hoge snelheid en kracht naar buiten gestuurd. De druk waarmee dit gebeurt, wordt altijd weergegeven in “bar”. Hoe meer bar een terrasreiniger heeft, hoe groter de druk waarmee het water naar buiten wordt gestuurd. Echter durven we stellen dat standaard werkdruk van een terrasreiniger zich ongeveer situeert tussen 100 en 175 bar. Hierbij hoef je dus ook rekening te houden met het oppervlak dat wordt schoongemaakt. Een groter oppervlak vereist namelijk een grotere werkdruk.

 

De mogelijke wateropbrengst

Het is ook een goed idee om even stil te staan bij de wateropbrengst van het apparaat. Met de wateropbrengst wordt eigenlijk de hoeveelheid water aangeduid dat op 1 uur tijd ongeveer zal worden verbruikt.

Veronderstel dat je 2 verschillende terrasreinigers hebt, waarbij de maximale werkdruk bij beide ongeveer 125 bar weergeeft. In dergelijke gevallen, zal het apparaat dat over een hogere wateropbrengst beschikt, ook iets beter en krachtiger gaan reinigen. Ook al hebben beide apparaten dezelfde werkdruk.

Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden op het moment dat je besluit een terrasreiniger aan te kopen. Het is dus niet alleen belangrijk om te letten op de werkdruk van het apparaat maar ook op de wateropbrengst en de grootte van het te reinigen oppervlak.

 

 

Mogelijke kostenplaatje

De zoektocht naar de voor jou perfecte terrasreiniger zal je vrijwel meteen aantonen dat er heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Zo kun je al snel naar huis gaan met één van de goedkope terrasreinigers van amper 30 euro. Alhoewel er ook apparaten bestaan die ruim 120 euro duur zijn of misschien zelfs nog ietsje meer.

Je beslist daarom helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke terrasreiniger. Ben je van plan om het toestel regelmatig te gebruiken en wat zijn je verwachtingen ervan. Door te letten op kortingen kun je altijd nog een aantrekkelijke terrasreiniger aanbieding tegenkomen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES