Beste toilet

Laatste update: 21.05.24

 

Toiletten test van 2024

 

Misschien zit je in de verbouwingen of ben je van plan om bepaalde ruimtes in de woning te vernieuwen? Dan is het belangrijk om steevast voor het beste toilet te kiezen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse toiletten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Proplus Draagbaar toilet dat niet alleen kwalitatief heel sterk blijkt te zijn maar ook betaalbaar. Daarnaast blijkt ook het V&B O.Novo Combipack toilet alvast een schot in de roos te zijn, toch zeker wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief hangend toilet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Toilet Reviews – Top 5

 

De inrichting van de toiletruimte is tegenwoordig net zo belangrijk als de inrichting van je keuken of je kamer. De toiletruimte maakt gewoon deel uit van je woning. Het oog wil ook wat. Wij zijn op zoek gegaan naar de vijf best beoordeelde toiletten. Zo kun jij makkelijker bepalen wat voor jou het beste toilet is. Wij hebben ons daarbij laten leiden door het advies van onze klanten.

 

 

1. Proplus Draagbaar

 

Dit stevige toilet is draagbaar en valt in de categorie goedkope toiletten Om een aantal redenen kan dit voor jou de beste keuze zijn op dit moment. Stel je hebt boven geen toilet en je moet iedere keer naar beneden. Dan is dit toilet een uitkomst. Het kan ook zijn dat je het toilet wilt verbouwen. Dan is dit een prima tijdelijke oplossing.

Het is een modern vormgegeven toilet, vervaardigd uit hoogwaardig kunststof. Hij is voorzien aan de zijkant van een closetrolhouder. Hij heeft een inhoud van 7 liter en is voorzien van een uitneembare afsluitbare emmer. Dit toilet beschikt niet over een waterreservoir. Hij wordt geleverd in de kleur grijs.

Kopers die je reeds voorgingen, zijn heel positief in hun review. Zij waarderen dit product met maar liefst 5 sterren. Hij is van heel goede, stevige kwaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding is super.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. V&B O.Novo Combipack

 

Een kwaliteitsproduct is dit hangende toilet van Villeroy & Boch. Dit bedrijf is een begrip waar het gaat om keramiek en om design. Dit toilet is vervaardigd uit keramiek van hoge kwaliteit en het is modern en strak vormgegeven. Het inbouwreservoir bij dit toilet wordt niet meegeleverd.

Hij behoort tot het type diepspoeltoiletten. Bij de levering is een toiletbril met deksel inbegrepen. Dit is eenvoudig aan te brengen en af te nemen door middel van een kliksysteem. Daarmee is het toilet ook eenvoudig te reinigen.

Klanten die dit toilet reeds kochten, zijn erg lovend en beoordelen het met maar liefst 5 sterren. Met name de goede kwaliteit, het fraaie en trendy design worden hoog gewaardeerd. Al met al een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hangend toilet Alexandria Flatline

 

Misschien is dit voor jou nou net de toilet aanbieding waar je naar op zoek bent. Dit inbouwtoilet is van het merk de Douche Concurrent en het heeft een strakke moderne vormgeving. Hij is vervaardigd uit hoogwaardig keramiek en wordt geleverd in een witte kleur.

Dit toilet is niet voorzien van een spoelrand. Dit maakt het eenvoudig om het schoon te maken. Het toilet is behandeld met een zogenaamde nanocoating. Hierdoor blijft het glazuur langer mooi. Hij wordt geleverd met een flatline softclose zitting.

Kopers waarderen dit toilet met maar liefst 5 sterren. Zij zijn zeer te spreken over het mooie en moderne design van dit toilet. De montagepunten van het toilet zijn onzichtbaar.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sphinx Wandcloset

 

Nog een bijzonder fraai toilet van het merk Sphinx. Ook een begrip in de wereld van sanitair. Dit zogenaamde diepspoeltoilet wordt bevestigd aan de wand. Het hangende waterreservoir wordt niet meegeleverd. Het toilet is vervaardigd uit hoogwaardig keramiek en wordt geleverd in de kleur wit.

Bij de levering is een softclose zitting en deksel inbegrepen. Dit kan eenvoudig met een kliksysteem aangebracht en verwijderd worden. Dit maakt het reinigen natuurlijk ook een stuk eenvoudiger. De garantie op dit toilet is maar liefst 5 jaar.

In de beoordeling door andere kopers scoort dit toilet hoog. Met een goede stevige kwaliteit en een aantrekkelijke prijs is hier zeker sprake van een super prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Geberit Toiletset Saturna

 

Wanneer je naar de prijs kijkt, lijkt die wel aan de hoge kant te zijn. Daar staat echter tegenover dat in deze prijs wel de levering van het inbouwreservoir is begrepen. Geberit is een begrip binnen de wereld van sanitair. Met de vele innovatieve oplossingen is dit bedrijf niet voor niets marktleider op dit terrein in Europa.

Dit diepspoeltoilet is gemaakt uit hoogwaardige keramiek. Het heeft geen spoelrand en laat zich daarmee ook makkelijk reinigen en is hygiënisch in gebruik.  Naast het inbouwreservoir met zelfdragend frame wordt ook de bedieningsplaat meegeleverd. Deze is vervaardigd uit chrome.

In de beoordeling van dit hangende wandtoilet wordt het gewaardeerd met maar liefst 5 sterren. Met name wordt lovend gesproken over het trendy design en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Kortom een top product en zeker het aankopen waard.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toiletten koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste toiletten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids misschien wel verder op weg helpen. Echter is het alvast een meer dan goede aanbeveling om zoveel mogelijk toiletten met elkaar te vergelijken. Ga hierbij eventuele aanbiedingen zeker niet uit de weg. Het is altijd leuk om met een toilet aanbieding huiswaarts te kunnen keren. Maar hoe werkt een toilet en bestaan er wel degelijke diverse soorten? En wat dan met de plaatsing en de installatie? Bestaan er goedkope toiletten of moet je toch maar beter iets meer budget voorzien?


Het nut van een degelijk toilet

Het hoeft geen twijfel dat een toilet vandaag de dag al meermaals z’n nut bewezen heeft. In de meeste huishoudens kun je er minstens 1 spotten alhoewel de meeste gezinnen tegenwoordig over 2 of meer toiletten beschikken. En dat is ook normaal aangezien het één van de meeste bezochte en populairste ruimtes is in ieders woning. Gemiddeld kunnen we stellen dat een standaard persoon ongeveer 6 keer per dag het kleinste kamertje gaat opzoeken. In het weekend loopt dit zelfs op naar een gemiddelde van ongeveer 6,5 tot wel 7 keer per dag. Uiteraard afhankelijk van persoon.

Het spreekt voor zich dat de meeste gebruikers dus voornamelijk op zoek gaan naar kwaliteit en duurzaamheid. Alhoewel we merken dat steeds meer klanten ook het design en de uitstraling van het toilet hoog in het vaandel dragen. Het is daarom een goed idee om niet meteen het eerste het beste toilet aan te kopen. Houd rekening met je eigen verwachtingen, eisen en budget. Welke functies vind je zelf belangrijk en welk soort toilet vind je de moeite waard? Vergeet hierbij geen rekening te houden met de plaatsing en de installatie van het toilet.

 

Werking van een toilet

Het spreekt voor zich dat, wanneer iemand naar het toilet gaat, die persoon zich niet zal bezighouden met het toiletproces. Je sluit je toiletbezoek af met een eenvoudige druk op de knop of door gebruik te maken van de doortrekhendel. Toch is het handig als je iets of wat van afweet.

Want op het moment dat jij op de spoelknop drukt of wanneer jij de doortrekhendel gebruikt, dan zal er een bepaalde hoeveelheid water uit de stortbak stromen. En dit water komt met een hoge snelheid en immense kracht in de toiletpot terecht. De combinatie van de overstroming ter hoogte van de sifon en de enorme kracht zorgt voor een krachtig zuigsysteem waardoor al het afval makkelijk en snel uit de toiletpot wordt verwijderd.

 

Het productieproces van toiletten

Verder is het ook handig om op de hoogte te zijn van het productieproces. Zo ontstaan de meeste toiletten vrijwel op één en dezelfde manier namelijk door een stevig mengsel bestaande uit klei, vloeimiddelen en vulstoffen. Dit mengsel wordt nadien in een speciaal ontworpen mal gegoten waarna het kan opdrogen. Eenmaal het opgedroogd is dan wordt het product gebakken.

Zodra de toiletpot gebakken is dan is het mogelijk om een wit of eventueel gekleurd glazuur aan te brengen. Dit glazuur wordt nogmaals hardnekkig op het kleilichaam gesmolten om er zeker van te zijn dat het niet zal afbrokkelen of vervaardigen. Tot slot komen we bij het eindproduct; een prachtige toiletpot bestaande uit duurzame materialen die niet alleen kras- en vlekbestendig zijn maar ook bestand tegen verkleuring.

 

Het type toilet

Tijdens de zoektocht naar het voor jou beste toilet zul je merken dat er wel degelijk heel wat verschillende soorten toiletten bestaan. Zo zou je kunnen kiezen voor een duoblok toilet, een staand toilet, een hangend exemplaar, een hoog- of halfhoog klassiek toilet of heb je toch liever een Japans model? Uiteraard bestaan er buiten deze 5 types nog heel wat andere soorten toiletten maar dit zijn de standaard exemplaren.

Ben je op zoek naar een toilet dat makkelijk te monteren is? Kies dan voor het veelvoorkomende duoblok toilet. Dergelijke producten worden geleverd inclusief het waterreservoir en kunnen bovendien in vrijwel alle badkamers probleemloos worden geïnstalleerd. Een staand toilet daarentegen is iets moeilijker qua installatie maar is dan weer wel ruimtebesparend. Verder oogt het ook veel moderner.

Ook het klassiek hooghandend toilet is niet zo eenvoudig om te installeren maar oogt wel bijzonder prachtig in een eigentijds interieur. Kies je voor een hangend toilet dan kies je voor een makkelijk te onderhouden product. Bovendien heb je een ruim keuzepalet op het gebied van stijlen en designs. Mag het echt wel iets meer zijn en hecht je belang aan tal van extra functies en verzorg mogelijkheden? Kies dan voor het Japanse toilet. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje navenant zal zijn.


Plaatsing en installatie

Niet onbelangrijk is uiteraard de plaatsing en de installatie. Alvorens je besluit een toilet aan te kopen dan is het belangrijk dat je weet waar je het toilet wilt plaatsen? Komt het nieuwe toilet op dezelfde plek van het oude? Of ben je van plan er een volledig nieuw plekje voor te zoeken. Houd hierbij rekening met de beschikbare ruimte. Zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk op voorhand wat je nodig hebt om het toilet te installeren en of er al dan niet bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd.

 

Waterbesparend en milieuvriendelijk of niet

Niet elke toilet werkt waterbesparend en milieuvriendelijk. Indien je zo milieubewust mogelijk probeert te leven dan is het een goede aanbeveling om uit te kijken naar toiletten die zijn uitgerust met een dubbele spoelknop. Dankzij de dubbele spoelknop kun je heel wat water besparen. Zo kies je voor een plasje de kleinste spoelknop en bij een grote boodschap kun je de grote spoelknop gebruiken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES