5 Beste Toiletbrillen Test van 2024

Laatste update: 21.06.24

 

WC-brillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Elk degelijk toilet is voorzien van een duurzame toiletbril. Uiteraard kan het altijd gebeuren dat de toiletbril stuk gaat of misschien hou je gewoon  graag van vernieuwing. Onze koopgids kan je helpen om op zoek te gaan naar een duurzame en degelijke toiletbril. De koopgids geldt eigenlijk een beetje als een soort van leidraad en reikt je handige tips en advies aan. Je kunt natuurlijk ook altijd rechtstreeks doorklikken naar onze top 3 van beste toiletbrillen. Daaruit is gebleken dat de Allibert Atlas echt een goede aanbeveling is. Dit model is helemaal vervaardigd uit stevig geperst hout en kun je bovendien in meerdere kleurtjes en designs bekomen. De Tiger Slowclose hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Deze toiletbril is helemaal gemaakt uit steigerhout en is bovendien ook nog eens krasbestendig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Toiletbrillen (Reviews) van 2024

 

Elk toilet heeft een toiletbril nodig. Maar deze producten kunnen natuurlijk ook breken dus soms moet je een nieuwe toiletbril kopen voor je toilet. Je kunt dan beter opteren voor een toiletbril met softclose zodat het nooit kan dichtvallen maar rustig naar beneden gaat. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste toiletbril uit.

 

 

1. Allibert WC-Bril Atlas Geperst Hout

 

De Atlas toiletbril van Allibert is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en is gemaakt van geperst hout.

Het product is bewerkt met een duurzame coating die de levensduur van het product verhoogt. Deze toiletbril past op alle standaard toiletten en is makkelijk om schoon te maken omdat je de regelplaat kunt afklikken.

Het product is eenvoudig en snel te installeren dankzij de snelmontagemoeren. Het product weegt slechts 2,8 kg en is antibacterieel. De prijs van deze toiletbril valt goed mee dus het product kan tot de goedkope toiletbrillen gerekend worden.

De kopers van deze toiletbril aanbieding geven positief advies over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product. Het is comfortabel om op te zitten en is gemaakt van stevig materiaal. De bril is eenvoudig om te monteren en om schoon te maken.

Indien je van plan bent om je oude toiletbril te vernieuwen dan kun je altijd dit model van Allibert eens bestuderen. De reacties zijn namelijk overwegend positief waardoor het zomaar eens één van de populairste toiletbrillen zou kunnen zijn. Dit model heeft een licht taupe kleur maar is ook in andere kleuren te bekomen.

 

Voordelen:

Materiaal: de toiletbril is gemaakt van heel duurzaam en stevig geperst hout. Vervolgens is het afgewerkt met een speciale coating die ervoor zorgt dat de toiletbril veel langer kan meegaan.

Onderhoud: het is mogelijk om er de regelplaat in een snelle en efficiënte beweging af te klikken. Daardoor wordt het ook een pak eenvoudiger om de toiletbril te onderhouden.

Handig in gebruik: het product weegt relatief weinig en is enorm gemakkelijk te monteren. Verder is het ook helemaal antibacterieel.

 

Nadelen:

We merken dat werkelijk alle kopers laaiend enthousiast zijn over het toestel. Daardoor is het vrij moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tiger Steigerhout Slowclose

 

Deze toiletbril van Tiger is uitgerust met de slowclose technologie. Zo komt de klep niet hard neer op de zitting maar gaat het op een rustig tempo naar beneden. Het is een comfortabele wc-bril met een steigerhout uitzicht die zeker mooi zal staan op jouw toilet. De toiletbril past op bijna ieder normaal toilet en is bestand tegen krassen.

Hoewel de meeste kopers heel tevreden zijn over dit product, geven ze toch ook enkele negatieve punten aan in de reviews. Zo is het design van de toiletbril voor een koper te ouderwets en vinden sommigen de bril ook te duur.

Daartegenover staat dat veel meer kopers het design aantrekkelijk vinden en dat de toiletbril van stevig materiaal vervaardigd is. Je kunt de toiletbril makkelijk monteren en het heeft een hoge kwaliteit. De zitting is comfortabel en de softclose werkt perfect.

Indien je op zoek bent naar een nieuwe toiletbril die niet alleen handig en duurzaam is maar ook een echte blikvanger dan kun je dit exemplaar van Tiger eens bekijken. Je zult er wel iets meer budget voor hoeven te voorzien aangezien het niet meteen beschikt over het laagste prijskaartje.

 

Voordelen:

Slowclose technologie: dankzij de slowclose technologie zul je merken dat de toiletbril heel zachtjes en rustig op de zitting belandt.

Handig in gebruik: de bril voelt bijzonder comfortabel aan en kun je bovendien op om het even welk standaard toilet gaan plaatsen.

Materiaal: deze toiletbril is gemaakt uit duurzaam maar vooral bijzonder stevig steigerhout. Vervolgens werd het behandeld met een speciale coating waardoor het ook krasbestendig is.

 

Nadelen:

Design: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het design van deze toiletbril toch vrij ouderwets overkomt.

Prijskaartje: een andere gebruiker vindt dan weer dat het prijskaartje toch veel te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tiger Pasadena Softclose Thermoplast

 

De Pasadena toiletbril van Tiger behoort dankzij de lage prijs tot de goedkope toiletbrillen. Het is een comfortabel product die op ieder toilet past. Dankzij het moderne design zal dit artikel in elk interieur passen en met de slowclose scharnieren ben je er zeker van dat de bril niet hard op de zitting zal vallen.

De toiletbril heeft een witte kleur en is voorzien van een brede zitting. Door het gebruik van de slowclose zal de zitting en het toilet zelf geen beschadigingen oplopen. Je kunt de zitting gemakkelijk reinigen dankzij het gladde materiaal.

Het enige minpunt volgens de kopers is het gedateerde design. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van deze toiletbril aanbieding en vinden ze het product handig in gebruik. De toiletbril wordt geleverd met moeren en bouten om de installatie te vereenvoudigen.

Net zoals de voorgaande toiletbril is ook dit model afkomstig van het bekende merk Tiger. Voor vele gebruikers zal dit misschien ook veruit het beste merk zijn. Deze softclose toiletbril heeft een elegante en stijlvolle witte kleur. Daardoor past het vrijwel in om het even welk interieur.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 toiletbrillen die we in de selectie hebben opgenomen, beschikt dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs.

Slowclose: de toiletbril is voorzien van handige slowclose scharnieren. Daardoor zal de toiletbril niet plots met een enorm klap gaan neervallen.

Gebruiksvriendelijk: de brede zitting van deze toiletbril biedt iets meer comfort. Verder kun je dit product ook vrij gemakkelijk en snel schoonmaken.

 

Nadelen:

Design: we merken dat de kopers echt bijzonder tevreden zijn met deze toiletbril. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan zijn sommige gebruikers het niet echt eens met het design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tiger Tulsa met Kinderzitting Softclose

 

De Tiger Tulsa toiletbril is uitgerust met de softclose technologie en is ook geschikt voor kinderen dankzij de kinderzitting. Deze kinderzitting kun je makkelijk naar boven plaatsen om de normale zitting te kunnen gebruiken.

De toiletbril is gemaakt van stevig materiaal en heeft een witte kleur, hierdoor past het in de meeste badkamers. Het gladde materiaal zorgt ervoor dat deze toiletbril eenvoudig is om schoon te maken en het is bijna onbreekbaar. Het product heeft een modern design.

Ook hier zijn enkele gebruikers niet tevreden over het design maar de meeste kopers spreken dit tegen en vinden het design aantrekkelijk. De toiletbril is handig in gebruik en is comfortabel voor kinderen dankzij de kinderzitting. Je kunt de bril makkelijk afklikken om het proper te maken en het is ook gemaakt van stevig materiaal.

Als je één of meerdere kindjes hebt, dan is een toiletbril met een kinderzitting wel altijd een aanrader. Op die manier is het voor jouw kind ook veel comfortabeler. Dit model is afkomstig van het bekende en ondertussen meermaals vermelde merk Tiger. De witte kleur oogt rustiek en zeer elegant.

 

Voordelen:

Softclose technologie: ook hier vinden we de softclose technologie terug waardoor de toiletbril niet met een klap zal neervallen.

Kinderzitting: de toiletbril is voorzien van een handige kinderzitting. Je kunt deze kinderzitting ook probleemloos gewoon naar boven plaatsen. Op die manier is het mogelijk om de normale toiletbril te gaan gebruiken.

Handig in gebruik: de toiletbril is hoofdzakelijk vervaardigd uit stevige en duurzame materialen. Bovendien is dit model ook nog eens onbreekbaar en bijzonder gemakkelijk te onderhouden.

 

Nadelen:

Design: ook hier merken we dat een kleine minderheid van de gebruikers iets minder tevreden is over het ouderwetse design. Toch is de meerderheid wel overtuigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Schütte Soft Close MDF Hout Antibacterieel

 

Deze toiletbril is gemaakt van MDF en beschikt over softclose scharnieren zodat de toiletbril niet hard naar beneden valt.

De toiletbril is bewerkt met een antibacteriële coating voor meer hygiëne. Deze toiletbril is geschikt voor alle soorten toiletten.

Het gebruikte materiaal, MDF, is heel stevig en extreem belastbaar dus je bent verzekerd van een duurzame toiletbril. Dit product weegt ongeveer 33 kg.

De kopers zijn tevreden over het zitcomfort en de stevigheid van deze toiletbril. Het product is van topkwaliteit maar je kunt het niet zo goed afstellen, bij één koper steekt hij enkele centimeters over de rand uit.

Het product is eenvoudig om te installeren en heeft een gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een nieuwe toiletbril maar toch wilt dat het er goed uitziet, dan bekijk je maar best dit product van Schütte eens. Deze toiletbril is vervaardigd uit heel duurzaam en sterk MDF hout. Het heeft een witte kleur en werd afgewerkt met een gelakte coating.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met deze toiletbril haal je een degelijk apparaat in huis. Je kunt het namelijk op om het even welk toilet probleemloos gaan bevestigen.

Softclose scharnieren: de toiletbril is uitgerust met de bekende softclose scharnieren. Daardoor zal de toiletbril niet met een luide plof gaan neervallen.

Hygiëne: deze toiletbril is afgewerkt met een speciale antibacteriële coating. Op die manier kun je de hygiëne ten alle tijde gaan waarborgen. Verder is de bril ook gemakkelijk schoon te maken.

 

Nadelen:

Formaat: het blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn om de toiletbril duidelijk af te stellen. Zo steekt hij bij een enkele koper een beetje over de toiletrand uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toiletbrillen koopgids

 

Er is geen enkel toilet dat niet voorzien is van een toiletbril. Toch is het belangrijk dat je uitkijkt naar een goede toiletbril. Omdat wij jou hierbij willen helpen, hebben wij een aantal zaken opgezocht en vergeleken. Als jij dus de beste toiletbrillen wilt vergelijken dan kun je bijvoorbeeld rekening houden met het gebruiksgemak, de grootte, het materiaal, de vorm en de afwerking van de zitting.

 

Gebruiksgemak

Wanneer je een toilet aankoopt of gewoon jouw oude product door een nieuw wilt vervangen dan is het belangrijk om rekening te houden met de toiletbril. Dit lijkt misschien heel nutteloos of misschien vermijd je het onderwerp gewoon liever, toch is het een aanbeveling om hier aandacht aan te besteden. Sommige personen spreken ook wel eens van een toiletzitting en dit klinkt misschien net iets deftiger in vergelijking met de andere term.

In je zoektocht naar een toiletbril zul je al snel merken dat er een ruim aanbod is van verschillende vormen, formaten en kleuren. Je zal dus verwonderd zijn van het ruime assortiment en het onderscheid aan modellen. Deze verwondering kan uiteraard leiden tot paniek omdat je beseft dat er echt heel wat informatie nodig is om de juiste toiletzitting uit te kiezen. En juist daarbij willen wij jou helpen.

In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar je eigen voorkeur en verwachtingen die je hebt. Ben je op zoek naar een bril die zacht zit of zit je toch liever op een harde zitting. Wil je ervoor zorgen dat de bril zo stil mogelijk dichtklapt en zo weinig mogelijk beschadigd raakt dan is het ook een optie om naar een softclose toiletzitting uit te kijken. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan kleuren en designs. Ook hier is alles weer afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en misschien ook van het interieur van bijvoorbeeld je badkamer.

 

Grootte, vorm en materiaal

Over het algemeen zijn de meeste toiletbrillen voorzien van een universele standaardmaat wat dus inhoudt dat de bril op de meeste toiletten zal passen. Als je echt voor kwaliteit en duurzaamheid wilt gaan dan is het toch wel belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van je toiletbril. En die kun je het beste bepalen door te kijken naar de grootte van het toilet. Met de grootte bedoelt men ook de hartafstand van de scharniergaten. Dit is dus gewoon de afstand gemeten vanuit het hart van de gaten en kan verschillen per toestel.

Als je de grootte weet dan kun je op zoek gaan naar de geschikte vorm. Er zijn momenteel verschillende vormen op de markt. Wanneer je de vorm van de toiletbril kiest, houd je best rekening met de vorm van je toilet maar uiteraard ook met je persoonlijke voorkeur. Zo heb je de normale standaardvorm maar je kunt ook opteren voor een toiletzitting in de vorm van een vierkant, een ei of een D-vormig model. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze tussen een zitting met een glad, hol of bol deksel.

Naast de verschillen in grootte en vorm zul je ook zien dat er verschillende materialen mogelijk zijn. Denk maar aan een toiletbril gemaakt uit hout of gewoon plastiek. Ook kunststof is een mogelijkheid. Kortom je moet met heel wat zaken rekening houden en het kan dan misschien ook goed zijn als je eens de verschillende aanbiedingen probeert te bekijken. Ook de reviews van kopers kunnen een handig hulpmiddel zijn en misschien wel leiden tot een toiletbril aanbieding.

Afwerking van de zitting

Als je op zoek bent naar goedkope toiletbrillen dan kies je best gewoon voor een standaard exemplaar. Een gewone normale ovale vorm gemaakt uit plastiek en wit van kleur. Toch heb je naar de afwerking toe nog keuze uit een aantal andere zaken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om voor een toiletbril te gaan met softclose scharnieren. Deze toiletbrillen vallen langzaam en vooral geruisloos dicht. Op die manier raakt je toilet ook minder snel beschadigd.

Met het quick release systeem kun je je toiletbril eenvoudig en snel losmaken en terugplaatsen. Dit kan in de eerste plaats heel erg handig zijn tijdens de montage maar ook bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van je toilet. Daarnaast heb je ook de modellen die voorzien zijn van beide systemen dus zowel over een softclose als een quick release functie beschikken.

Uiteindelijk kun je ook een keuze maken in het design van je toilet. Je kunt voor de typische witte kleur gaan maar er zijn ook modellen in een andere kleur of zelfs met print. Denk maar aan de toiletbrillen met bijvoorbeeld de afbeelding van een koe op. Uiteraard zul je dit wel meebetalen in de uiteindelijke prijs.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES