Beste toiletmat

Laatste update: 25.04.24

 

Toiletmatten test van 2024

 

Zo nu en dan even van decoratie veranderen, kan alvast geen kwaad. Het zorgt voor wat verandering en gezelligheid binnen het interieur. Zo zijn er ook heel wat klanten die de badkamer regelmatig eens in een nieuw jasje steken door op zoek te gaan naar andere decoratiestukken of andere vloerkleedjes en toiletmatten. Als je dol bent op de verschillende tinten roze, dan kan deze California Misty Pink toiletmat alvast een schot in de roos zijn. Uiteraard kun je dergelijke toiletmat nog in heel wat andere kleurtjes en designs bekomen. Ook de Sealskin Angora toiletmat blijkt alvast een goede aanbeveling te zijn. Het is een vrij compacte mat met een maximaal formaat van 60 x 60 cm en geschikt in combinatie met een hangend toilet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Toiletmat Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een leuke en stijlvolle toiletmat zodat je de badkamer wat kunt opfleuren? Dan zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Daardoor wordt het vaak een hele klus om te beslissen met welke toiletmat je naar huis gaat. Want wat is nu precies de beste toiletmat? Dat kan voor iedereen anders zijn en daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk matten te bekijken en vergelijken. Hieronder kun je alvast 5 topproducten raadplegen. Bij enige twijfel kunnen de online reviews eventueel soelaas bieden.

 

 

1. California Misty pink

 

Ben je op zoek naar een leuke en originele toiletmat? Dan is het alvast een goed advies om even dit product te bekijken. De toiletmat wordt geleverd door het bekende merk Casilin en maakt deel uit van de „Casilin California” serie. Het is mogelijk om de toiletmat te verkrijgen in 4 verschillende kleuren en diverse formaten.

Het is een prachtige en vooral bijzonder degelijke toiletmat die helemaal vervaardigd is uit duurzaam katoen. Katoen voelt heel comfortabel en zacht aan en werkt bovendien ook absorberend. De mat heeft een totale afmeting van 59 x 59 x 2 cm. De antisliplaag biedt dan weer net iets meer grip en daardoor veiligheid.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat er tot op heden helemaal geen negatieve reacties bij het product zijn geplaatst. Kopers reageren niet alleen positief op de uitstekende kwaliteit maar ook op het design en het formaat ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sealskin Angora

 

Ook het merk Sealskin is een vaste waarde op het gebied van handdoeken, badmatten en toiletmatten. Bovendien zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope toiletmatten kunnen spotten. De toiletmat maakt deel uit van de Sealskin Angora serie en heeft een totale afmeting van 60 bij 60 cm. Ideaal ook om te plaatsen onder een soort van hangend toilet of een praktische bidet.

De mat is vervaardigd uit comfortabel en zacht microfibre en voelt heel comfortabel aan. De effen kleur en de mooi afgeronde hoekjes zorgen voor een perfect uitgewerkt design. Wat het onderhoud betreft, hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Je kunt deze toiletmat zonder problemen in de wasmachine stoppen.

Kopers reageren bijzonder positief op de kwaliteit en het design van deze toiletmat waardoor we de indruk krijgen dat het om een topproduct blijkt te gaan. Slechts één enkele klant vermeld dat de mat toch wel behoorlijk lang nat blijft aanvoelen. En dat is best wel jammer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sealskin Matches

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze toiletmat geleverd door het bekende merk Sealskin. Dit product maakt deel uit van de bekende „Sealskin Matches” serie en wordt gekenmerkt door een opvallende marineblauwe kleur. Op die manier kun je de badkamer net een tikkeltje meer gaan opvrolijken.

De toiletmat heeft een totale afmeting van 60 bij 50 cm en is volledig vervaardigd uit bijzonder hoogwaardig en degelijk acryl. Acryl heeft de positieve eigenschap om warmte heel goed en vooral lang te kunnen vasthouden. Daardoor voelt de toiletmat bijzonder zacht en comfortabel aan. Je kunt de toiletmat zonder problemen in de wasmachine stoppen zodat deze schoon en hygiënisch blijft.

We stellen vast dat er tot op heden nog maar 3 personen een online beoordeling bij het product hebben geplaatst. Alle gebruikers hebben hierbij de maximale score van maar liefst 5 sterren gegeven. Kortom, het lijkt hier wel om een uniek topproduct te gaan. Zeker een kijkje waard dus.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Differnz Candore

 

Door te kiezen voor de unieke toiletmat van Differnz, kies je voor een comfortabele en zacht aanvoelende mat. De toiletmat is afgewerkt in een opvallende limoengroene kleur maar kun je ook nog in tal van andere vrolijke en stijlvolle kleurtjes bekomen.

De mat heeft een totale afmeting van 60 bij 60 cm en is voorzien van een handige uitsparing. Dit product is volledig vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig microfiber. Microfiber voelt niet alleen zacht aan maar is ook makkelijk te onderhouden. Zo kun je de toiletmat zonder problemen op een wasprogramma van 30 graden wassen. De antisliplaag zorgt voor net iets meer grip en biedt dus ook een betere veiligheid.

Opnieuw kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen. Zo reageren gebruikers niet alleen positief over de uitstekende kwaliteit maar ook over het unieke en aantrekkelijke design. Daarnaast zijn er ook nog enkele klanten die een positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kleine Wolke Caro

 

We kunnen deze top 5 tenslotte afsluiten met de unieke toiletmat van Kleine Wolke. Houd er echter wel rekening mee dat het niet meteen een toiletmat aanbieding zal zijn als je het prijskaartje ervan bekijkt. Echter lijkt de koper zich daar niet meteen aan te storen.

De toiletmat heeft een totale afmeting van 55 bij 55 cm en is volledig gemaakt uit bijzonder duurzaam en hoogkwalitatief polyacryl flanel. De mat voelt dus niet alleen comfortabel maar ook bijzonder zacht aan. De mat wordt gekenmerkt door een geruit design in grijze en zwarte tinten. Verder is het mogelijk om de toiletmat in de wasmachine te stoppen.

Tot op heden moeten we vaststellen dat er nog maar één enkele gebruiker een reactie heeft geplaatst bij deze unieke toiletmat. Echter is de klant volledig overtuigd van de aankoop en dat wordt ook duidelijk in de beoordeling. Het product wordt zonder moeite beoordeeld met een maximale score van 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toiletmatten koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de beste toiletmatten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids alvast op weg helpen. Het is een goede aanbeveling om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door rekening te houden met bepaalde factoren zoals het formaat, het design, de gebruikte materialen en eventueel ook het prijskaartje. Niet alle producten zullen namelijk tot de goedkope toiletmatten behoren. Houd eventuele aanbiedingen en promoties daarom altijd in de gaten.


Het nut van een degelijke toiletmat

Door te kiezen voor een degelijke toiletmat kies je voor een matje speciaal ontwikkeld om aan het toilet te installeren. Een toiletmat voelt vaak niet alleen heerlijk zacht aan maar zorgt er ook voor dat je voeten lekker warm blijven terwijl je op het toilet zit. In de meeste gevallen zul je merken dat de toiletmat voorzien is van een uitsparing maar tegenwoordig heb je ook daar een keuze in. Naast het functionele aspect, is een toiletmat voor heel wat kopers ook esthetisch belangrijk. Het draagt dus bij aan het interieur van de badkamer of toiletruimte.

 

Het type toiletmat en de eventuele uitsparing

In de zoektocht naar de voor jou beste toiletmat zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. We maken daarom een onderscheid tussen 2 soorten toiletmatten; namelijk de exemplaren die voorzien zijn van een uitsparing en de exemplaren die geen uitsparing hebben. Bij de keuze van het type is het belangrijk om rekening te houden met het type toilet dat je hebt.

Beschik je over een staand toilet dan is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een toiletmat die voorzien is van een uitsparing. Heb je een hangend toilet dan is die uitsparing vrijwel geheel overbodig geworden en kun je kiezen voor een toiletmat zonder uitsparing. In het laatste geval wordt vaak gesproken over een bidetmat. Dergelijke exemplaren zijn vaak rechthoekig van vorm en beschikken dus niet over dergelijke uitsparing.

 

Formaat en gebruikte mateiraalsoorten

Het zal je ondertussen niet verwonderen maar toiletmatten komen voor in allerlei vormen, formaten en materialen. Zo kun je kiezen voor het standaard toiletmatje dat voorzien is van een uitsparing en vaak rechthoekig of vierkant is van vorm. Echter kun je ook kiezen voor een bidetmat die rechthoekig of rond oogt. Aan jou de keuze welke je zelf het mooiste vindt.

Verder raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. Zo behoren katoen, microvezel en polyester alvast tot de frequent gebruikte materialen. Echter is het ook mogelijk om een toiletmat aan te kopen die vervaardigd is uit duurzaam flanel, fleece, badstof, kunststof of PVC. Kortom, ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos en de keuze dus niet altijd makkelijk.


Onderhoud en extra kenmerken

Wanneer je besluit om één of meerdere toiletmatten aan te kopen dan raden wij jou aan om even stil te staan bij het onderhoud en de eventuele extra kenmerken. Zo kun je vandaag de dag kiezen voo een toiletmat die anti-allergisch is en daarnaast ook nog eens anti allergeen blijkt te zijn. Bovendien is het ook altijd handig indien je de toiletmat door de wasmachine zou kunnen laten wassen.

Sommige toiletmatten mogen bijvoorbeeld wel in de wasmachine gestopt worden maar niet in de droogtrommel. Ben je op zoek naar een toiletmat die je zowel in de wasmachine alsook droogtrommel mag stoppen, bekijk dan goed wat op het etiket staat. Verder is het niet mogelijk om alle toiletmatten te stofzuigen. Houd ook hier zoveel mogelijk rekening mee alvorens je besluit er eentje aan te kopen.

 

Design en mogelijke kostenplaatje

Ondertussen mag het dan wel al behoorlijk duidelijk geworden zijn dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van formaten en gebruikte materialen. Echter zul je daarnaast ook nog keuzes moeten maken op het gebied van kleuren en designs. Kies je voor een toiletmat afgewerkt in een neutrale kleur of heb je toch liever een feller en vrolijk kleurtje? Aan jou de keuze! Vandaag de dag kun je namelijk kiezen uit een uitgebreid aanbod van vrolijke en neutrale kleuren.

Bovendien zul je merken dat er ook heel wat designmogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een toiletmat in een effen print maar is het evengoed mogelijk om te kiezen voor een gestreepte of geblokte print. Zelfs een toiletmat met tekst, natuurprint of dieren behoort alvast tot de vele mogelijkheden.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat dit allemaal een invloed kan hebben op de uiteindelijke prijsbepaling. Gemiddeld moet je rekenen op ongeveer 35 euro alhoewel de meeste toiletmatten vaak een pak goedkoper zijn. En indien niet, houd dan rekening met leuke promoties. En wie weet spot je zo nog wel een toiletmat aanbieding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES