Beste toiletstoel

Laatste update: 21.06.24

 

Toiletstoelen test van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke toiletstoel maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan niet langer getreurd want wij kunnen en willen jou graag verder op weg helpen. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse toiletstoelen. We zijn onder andere uitgekomen bij de Swift 3 in 1 toiletstoel die eventueel ook dienst zou kunnen doen als degelijke toiletverhoger. Ook de Herdegen Po stoel blijkt alvast een schot in de roos. Doordat het prijskaartje goed meevalt, is deze stoel heel toegankelijk voor mensen met een beperkt budget of indien je liever niet zoveel wenst te spenderen hieraan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Toiletstoel Reviews – Top 5

 

Bij hulpmiddelen denken we vaak aan een handicap. Dat is natuurlijk niet zo. Een bril is een hulpmiddel om te zien, een balpen is een hulpmiddel om te schrijven. Zo kan een toiletstoel een hulpmiddel zijn om tal van redenen. Om het voor jou makkelijker te maken om te bepalen, wat voor jou de beste toiletstoel is, hebben wij er vijf op een rijtje gezet.

 

 

1. Swift 3 in 1

 

Heb je nu een hulpmiddel nodig voor het toilet en voor de douche? Dan is dit de perfecte toiletstoel aanbieding voor jou. Je hoeft nu niet drie aparte artikelen te kopen. Deze 3-in-1 stoel biedt je alle comfort die je nodig hebt. Naast een zitplaats voor douche en toilet kun je hem ook gebruiken als toiletverhoger.

Deze douche-toiletstoel is in hoogte verstelbaar tussen 42 en 57 cm. Hij heeft een breedte van 54 cm en een gewicht van 54 kg. Hij kan een maximaal gewicht van 130 kg aan. De polsterdelen van rug en zitting zijn verwijderbaar en zo eenvoudig te reinigen. De ondersteek is voorzien van een deksel en eenvoudig aan de bovenzijde te verwijderen.

In de review geven kopers van deze 3-in-1 stoel een zeer positief advies. Zij beoordelen hun aankoop met maar liefst 5 sterren. Deze stoel oogt zeer fraai, is erg sterk en daarnaast ook gebruiksvriendelijk. Kortom een top stoel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Herdegen Po stoel

 

Ben je nu op zoek naar een toiletstoel maar je wilt niet meteen de hoofdprijs betalen? Dan zou deze stoel wel eens jouw keuze kunnen zijn. Het is een comfortabele toiletstoel van een degelijke kwaliteit. Daarnaast is hij in gewicht een stuk makkelijker hanteerbaar dan de eerder beschreven stoel. Hij weegt namelijk slechts 10 kg.

Hij is in hoogte verstelbaar tussen 81 en 91 cm. De zitting is in breedte verstelbaar tussen 46 en 61 cm. Het frame is vervaardigd van gecoat metaal. De stoel is voorzien van een waterafstotende zachte bekleding. Hij heeft een ergonomische rugleuning voor optimaal zitcomfort. Na gebruik kan het deksel van de ondersteek eenvoudig op de zitting worden geplaatst.

Deze toiletstoel wordt door kopers die je voorgingen zeer positief beoordeeld met maar liefst 5 sterren. Het is een zeer comfortabele stoel die ook na gebruik een groot zitcomfort biedt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Opvouwbare Postoel

 

Niet iedereen heeft natuurlijk een grote ruimte om een grote toiletstoel te kunnen plaatsen. Is dat bij jou het geval? Kies dan voor een opklapbare toiletstoel als deze. Bovendien valt hij met zijn prijs in de categorie goedkope toiletstoelen. Het is een compacte stoel die zeer geschikt is voor kleinere kamers.

Deze stoel is niet verstelbaar en heeft een vaste zithoogte van 45 cm. Mocht je besluiten tot aankoop, dan eerst even meten of deze de juiste hoogte heeft. De zitbreedte en zitdiepte bedragen 40 cm en het gewicht van deze stoel is 4,5 kg. Hij kan een maximaal gebruikersgewicht aan van 110 kg.

Tot nu toe mochten wij nog geen reviews van kopers ontvangen. Dat is altijd jammer omdat wij op deze manier niet echt een objectief advies kunnen geven. Aan de andere kant kunt u natuurlijk altijd zelf bepalen of dit voor jou de terechte keuze is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Able2 Blauwe postoel

 

Ben je op zoek naar een toiletstoel van degelijke kwaliteit met een hoog zitcomfort? Dan zou je keuze op deze kunnen vallen. Met een redelijke prijs biedt hij veel gebruiksgemak. Daarnaast is het een toiletstoel die zich makkelijk laat reinigen door de gebruikte materialen.

Deze toiletstoel is in hoogte verstelbaar tussen de 81 en 96 cm. Daarnaast kan de zithoogte worden ingesteld tussen de 46 en 61 cm. De bekleding is comfortabel en zacht en laat zich eenvoudig reinigen. Hij heeft een ergonomische rugleuning en stevige armsteunen voor een goede ondersteuning. Hij kan een gebruikersgewicht van maximaal 135 kg aan.

Deze toiletstoel is nog niet zo lang geleden aan ons leveringsprogramma toegevoegd. Helaas beschikken wij dan ook nog niet over beoordelingen van onze klanten. Mogelijk kun je toch met behulp van onze beschrijving je keuze bepalen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vilgo Metaal Grijs-Groen

 

Dit is een toiletstoel die valt in de duurdere categorie. Hiervoor moet je wel beschikken over een wat ruimer budget, want hij behoort zeker niet tot de goedkoopste. Wanneer je nu een toiletstoel zoekt voor professioneel gebruik, dan kan dit zeker de beste voor jou zijn.

Deze toiletstoel is voorzien van wielen, dus hij is makkelijk verplaatsbaar. Daarnaast is hij in zithoogte verstelbaar tussen 48 en 63 cm. De zitbreedte bedraagt 46 cm en de zitdiepte 47 cm. Hij kan een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg aan. Deze toiletstoel is voorzien van een gepolsterde zachte rug en zitting in de kleur groen en heeft opklapbare armleggers.

Helaas ontvingen wij nog geen beoordelingen van onze klanten. Maar met het oog op de prijs denken wij dat dit een stoel is, waar kopers zeer gericht naar op zoek zijn. Ons advies zal daarbij minder bepalend zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toiletstoelen koopgids

 

Het is helemaal niets om je over te schamen; het gebruik van een degelijke toiletstoel. Het is een handig hulpmiddeltje voor oudere personen of mensen met een bepaalde handicap en evenwichtsstoornissen. Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste toiletstoel aan te kopen. Het is een goede aanbeveling om de beste toiletstoelen even met elkaar te vergelijken. Je zou hierbij rekening kunnen houden met het comfort, het gebruik van wieltjes, de zithoogte, de zitdiepte en eventueel ook de maximale draagkracht. Zo zul je vast en zeker met een degelijke toiletstoel huiswaarts keren.


Wat is een toiletstoel en het gebruiksgemak

Een toiletstoel is een bijzonder handige stoel die voorzien is van een praktische toiletopening. De toiletopening wordt aangevuld met een degelijke en stevige toiletemmer. Personen die niet zo goed te been zijn of mensen met een bepaalde handicap, kunnen op die manier veilig en zonder problemen naar toilet gaan. Een toiletstoel biedt dus de mogelijkheid om het toilet te vervangen maar er bestaan ook exemplaren die je gewoonweg op het bestaande toilet kunt klikken. Bedenk dus op voorhand welk exemplaar je wilt aankopen.

 

Met of zonder wielen en voetsteunen

De eerste vraag die je jezelf dus dient te stellen is, of je op zoek moet naar een toiletstoel met of zonder wieltjes. Is het de bedoeling om de toiletstoel op één en dezelfde plek te gebruiken dan is het niet meteen een noodzaak om te kiezen voor een verrijdbaar exemplaar. Ben je van plan om de stoel ook op andere plekken in- of buitenshuis te gebruiken dan kies je uiteraard beter voor een stoel die je makkelijk kunt verrijden.

Door te kiezen voor een verrijdbare toiletstoel kies je voor comfort en gebruiksgemak. Het is mogelijk om de desbetreffende persoon op een eenvoudige en snelle manier van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Een toiletstoel met wieltjes of zonder wieltjes kan, al dan niet, aangevuld worden met stevige voetsteunen. Ook dat is de moeite waard om te overwegen en draagt bij aan het comfort van de patiënt.

Kies bij voorkeur voor een toiletstoel waarvan de wielen iets breder en groter zijn. Op die manier zullen eventuele oneffenheden zoals tapijten en dergelijke geen enkel probleem vormen.

 

Zithoogte, zitdiepte, zitbreedte en de maximale draagkracht

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij de zithoogte, de diepte en de breedte van de toiletstoel. Als we kijken naar een standaard toilet inclusief toiletzitting dan moeten we ongeveer rekenen op een hoogte van zo’n 42 cm. Dat wil dus zeggen dat de ideale toiletstoel zo’n 47 tot maximaal 48 cm hoog dient te zijn. Zorg er ook voor dat de patiënt de voeten nog steeds mooi plat op de grond kan plaatsen.

Aangezien niet alle personen even groot zijn, is het handig om te kiezen voor een toiletstoel waarvan je de zithoogte in een bepaalde mate kunt erstellen. Daarnaast is het ook belangrijk om aandachtig te zijn voor de zitdiepte en de zitbreedte. Ook de maximale belastbaarheid blijft een belangrijk punt. Zo hebben sommige toiletstoelen een maximale draagkracht van 100 kilogram terwijl anderen stoelen ruim 120 of zelfs 150 kilogram kunnen dragen.


Extra functies en eventuele kenmerken

Je zult merken dat bepaalde toiletstoelen iets meer mogelijkheden en kenmerken met zich meebrengen. Dat resulteert dan ook in een hoger prijskaartje waardoor dergelijke producten niet altijd meer tot de goedkope toiletstoelen zullen behoren. Toch kunnen sommige kenmerken echt wel een meerwaarde zijn. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor een toiletstoel dat voorzien is van een praktisch douche- en droogsysteem.

Het is ook praktisch indien je de stoel na gebruik kunt dichtklappen. Dit maakt het iets makkelijker om de stoel op te bergen en eventueel ook te verplaatsen. Bij sommige toiletstoelen is het bovendien ook mogelijk om de voetsteunen en armleuningen te verwijderen. Ook dat is een belangrijke meerwaarde. Bekijk het dus zeker even en houd hierbij rekening met promoties. Zo kun je altijd nog een toiletstoel aanbieding spotten.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Tot slot willen wij het ook nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Een degelijke toiletstoel hoeft niet per sé bijzonder duur te zijn. Echter is het wel zo dat de prijs zal stijgen naarmate de toiletstoel over meer mogelijkheden en functies beschikt. Het is daarom toch een goed idee om voor jezelf op voorhand even uit te maken waar je nu precies naar op zoek bent. Ben je van plan om de stoel op één vaste plek te gebruiken of toch maar niet. En is het voor altijd of slechts gedurende een bepaalde periode. In het laatste geval zou je kunnen opteren om een toiletstoel te huren.

Indien je op zoek bent naar een toiletstoel voor permanent gebruik, dan zul je merken dat er in bepaalde gevallen een tegemoetkoming wordt gedaan. Ook dat is dus iets waar je rekening mee zou kunnen houden. Je zou het kunnen vergelijken met een soort aanbiedingen. Indien je toch niet helemaal zeker bent er nog enkele twijfels zijn dan kun je altijd nog even de online beoordelingen bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde toiletstoel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES